Oikeustiede vaikeaa ja raskasta

Huono-opiskelija

Olen opiskellut pian kaksi vuotta oikeustiedettä täysipäiväisesti, mutta minulla on vasta 44 opintopistettä koossa. Onko myös muilla vaikeuksia opintojen kanssa laillani? Luen päivittäin 4-6 tuntia, mutta silti pääsen läpi tenteistä vasta toisella tai kolmannella yrittämällä.

25

4308

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Eihelppoa

      Itse kanssa tyhmänä luulin että pääsykoekevään jälkeen olisi pahin luku-urakka takana mutta karu totuushan on se opiskelu itsessään on ihan samanlaista lukemista 6 vuotta. Sentään olen jotain saanut aikaankin vaikkei se helposti tule, ihan ajallaan olen kuitenkin valmistumassa.

    • ennelee

      4-6 tuntia opiskelua päivässä ei tuota hyvää tulosta. Esimerkiksi 3 op tentti tarkoittaa 80 tunnin lukemista eli 8 tuntia päivässä kahden viikon ajan joka arkipäivä. Tauot pidentävät työpäiviä. Eli opiskeluun on varattava ainakin 9 tuntia päivittäin.

      Toisille riittää vähempikin, toiset tarvitsevat enemmän aikaa. Mutta 44 op kahdessa vuodessa on tosi vähän. Tuolla menolla valmistuminen kestää liian kauan. On joko muutettava opiskelutyyliä tai vaihdettavaa alaa. Se, että joutuu joka tenttiä yrittämään enemmän kuin kerran, viittaa siihen, että ehkä joku ammattikorkea olisi tuloksellisempi koulu sinun kohdallasi. Olisikohan sinusta poliisiksi?

      • Muutenhyvä

        Poliiseista on kuulemma tällä hetkellä muutenkin työmarkkinoilla ylitarjontaa (poliisilaitoksia lakkautettu, liikkuva poliisi lopetettu jne. jne.), joten ei ehkä hyvä idea - paitsi, jos haluaa valmistua työttömäksi..


      • Anonyymi

        Kuka helvetti tuollaista jaksaa, muka 9h päivässä nenä kiinni kirjassa?? Ei ole enää mitään tervettä tuommoinen eikä mitään järkeä tuollaisessa touhussa..


    • cdfr

      Käydäänkö luennoilla tenttialuetta läpi? Eli se olisi osana luku-urakkaa?

      • kommentoinvaan

        Luennoista on yleensä omat tenttinsä tai esseiden kirjoittamista tai luentopäiväkirja tai jotain. Nykyään ei koskaan tiedä, miten opintojakso lopulta suoritetaan.

        Kaikki vaikuttaa kaikkeen. Kun osaa jo jonkun alueen hyvin, se auttaa yleensä oppimista muuallakin. Talousrikoksia on vaikea käsittää, jos ei ole mitään hajua kirjanpidosta jne.

        Ulkoa ei voi opetella kovin paljoa. Tärkeä on tietää, mistä tieto löytyy. Sen vuoksi perusasiat pitää olla kunnossa.


    • Huono-opiskelija

      Luulin tosiaan, että valintakokeen jälkeen opiskelu olisi helppoa kuin lukiossa. Luettavaa on niin paljon, etten kykene opettelemaan enää kaikkea ulkoa lukiotyyliin. Olen järkyttävän hidas lukija. Luen 5-15 sivua päivässä. =(

    • NoinhanSeOn

      Joskus entisaikaan sitä luuli, että menestys yliopisto-opinnoissa oli kiinni älystä... tosin se on, siihen ei tarvita muuta kuin hyvä ulkolukutaito ja hyvät pakaralihakset. Sinulta näköjään puuttuu tuo jälkimmäinen :P Ehkä jokin teoreettinen fysiikka on sitten eri asia ja tottakai luovat alat. Humanistiset alat kuuluvat kuitenkin ehdottomasti tähän ensimmäiseen kategoriaan.

      Ja sitten ovat nämä, jotka pänttäävät 2-3 vuotta pääsykokeisiin ja pääsevät lopulta läpi... tajutakseen, että ne pääsykokeet eivät ole siellä pelkästään karsimisen ilosta vaan myös siksi, että niissä mitataan oikeasti hakijan soveltuvuutta alalle. Jos pääsykokeissa otti noin voimille, miten mahtaa olla jatkon laita? Ei jokaiseen tenttiin voi valmistautua kuukausikaupalla, eikä jokaista kurssia kohden järjestetä erillistä preppauskurssia.

      • entopisk

        Sitä minäkin olen sina ihmetellyt, miten yliopistossa luulevat pärjäävänsä ne, jotka tankkaavat pääsykokeisiin paria opusta vuosikaudet.

        Tenttejä pitää pystyä tekemään parhaimmillaan useita viikossa. Ja ne on mentävä pääsääntöisesti kerralla läpi. Arvosanojen olla syytä olla enimmäkseen yläpäästä. Näin opiskelu sujuu.


      • asasdsdasdadsasdadsq

        No kokeilepas teknillistä yliopistoa tai luonnontieteellistä tdk:ta, et todellakaan pärjää ulkoaopettelulla niiden matikoiden ja fysiikoiden kanssa. Turha valittaa ulkoaopettelusta jos on hauki on kala-alalle lähtenyt, näkeehän sen tyhmempikin jo pääsykokeissa mitä se tulee olemaan.


      • adscxzzzzzz
        asasdsdasdadsasdadsq kirjoitti:

        No kokeilepas teknillistä yliopistoa tai luonnontieteellistä tdk:ta, et todellakaan pärjää ulkoaopettelulla niiden matikoiden ja fysiikoiden kanssa. Turha valittaa ulkoaopettelusta jos on hauki on kala-alalle lähtenyt, näkeehän sen tyhmempikin jo pääsykokeissa mitä se tulee olemaan.

        Hups, luin vain ekan lauseen viestistäsi :D


      • Anonyymi
        entopisk kirjoitti:

        Sitä minäkin olen sina ihmetellyt, miten yliopistossa luulevat pärjäävänsä ne, jotka tankkaavat pääsykokeisiin paria opusta vuosikaudet.

        Tenttejä pitää pystyä tekemään parhaimmillaan useita viikossa. Ja ne on mentävä pääsääntöisesti kerralla läpi. Arvosanojen olla syytä olla enimmäkseen yläpäästä. Näin opiskelu sujuu.

        Joo kuule ei multakaan tuollainen luonnistu vaikka olen aina ollut koulun parhaita oppilaita.. Olen hidas lukemaan enkä jaksa missään paineessa naama punasena hosua johonkin tenttiin.. Haluan lukea rauhassa enkö suorittaa mitään. Suorittakaa te muut vaan jotka siitä jotain saatte


    • maxweber

      Jos aika ei meinaa riittää, voi olla että luet väärin ja etkä ole ymmärtänyt kunnolla oikiksen opiskelun ydintä. Ehkä jotkut selviävät opinnoista ulkoluvulla, mutta mielestäni päätön ulkoa opettelu ei ole edes paras tapa opiskella oikeustiedettä. Olen ainakin itse selvinnyt opinnoista normaalilla lukemisella ja kertaamisella. Tuohon kertaamisvaiheeseen kyllä kuuluu hieman jo ulkolukuakin, mutta ulkoluku on vain viimeinen silaus ennen tenttiä. Sinäkin voisit siis ehkä kokeilla jotain muuta. Puheet ulkolukutaidosta ja istumalihaksista ovat lähinnä kateellisten panettelua.

    • lukutekniikka

      Suosittelen kehittämään lukutekniikkaa tai lopettamaan oikiksen, koska olet surkea tapaus, jos saat 44op kahdessa vuodessa.

      T: 3.5 tutkintoon käyttänyt.

      • maxweber

        Suosittelisin nimenomaan kehittämään lukutekniikkaa. Lopettaa ei saa, et ole surkea.

        Pänttäämisen lopettaminen on hieman uskon asia. Voi olla vaikea uskoa, että pänttäämättä voi pärjätä ennen kuin on antanut normaalille opiskelulle mahdollisuuden. Arvelen, että moni saattaa tunnollisuuttaan pyrkiä opettelemaan "kaiken" ulkoa, vaikka oikeastihan tämä ei voi olla opintojen tavoite eikä siitä siksi myöskään palkita.


      • Huono-opiskelija

        Lukutekniikka: millaisia arvosanoja sait, kun onnistuit suorittamaan OTM-tutkinnon 3,5-vuodessa? =)


      • lukutekniikka

        Perusopinnoista noin 4 keskiarvo ja syventävät 3,5. Ensimmäinen vuosi meni lukutekniikkaa hioessa.


      • Anonyymi

        Itse olet surkimus, mitä sinäkin täällä ruikutar ja arvostelet muita


    • Kertokaa millaisia lukutekniikoita teillä on käytössä? Saisin vähän vinkkejä :)

      • maxweber

        Kukaan ei näköjään halua paljastaa ammattisalaisuuksiaan, joten kannattaa käydä kirjastossa ja googlata, josko jotain löytyisi. Tälläkin palstalla on keskusteltu opiskelutekniikasta, joten kannattaa selata vanhoja aiheita.

        Suosittelen silti hyödyntämään "laiskan" opiskelijan niksejä eli kannattaa selvittää tärpit, etsiä vanhat tenttikysymykset, hyödyntää tenttikirjallisuuden sisällysluetteloita jne. Huolellinen taustatyö on lähes yhtä tärkeää kuin itse lukeminen.

        Tenttimateriaalia kannattaa opetella lukemaan kuin mitä tahansa normaalia tekstiä. Muistat varmaan kertalukemalla mitä esim. jossain mielenkiintoisessa sanomalehtiartikkelissa kerrotaan (tosin et muista kaikkea sanasta sanaan, mutta muistat pääkohdat ja ehkä mieleen jäi yksittäisiä ilmaisujakin). Tätä samaa ilmiötä voi yrittää hyödyntää myös opiskellessa.


    • Markus-setä-kandi

      "Tenttejä pitää pystyä tekemään parhaimmillaan useita viikossa." Juuri näin. Esim. finanssi ja prosessi samalla viikolla. Sitten parin viikon tauko, ja heti perään ymppä, rikos ja eurooppaoikeus, samalla viikolla tietenkin. Yhtäkkiä huomaatkin valmistuneesi vuodessa, mikä onkin aikamoinen suoritus opintojen kestäessä keskimäärin jotain 6 vuotta. Tai sitten heräät siihen, että alusvaatteet olisi syytä pestä. Viipymättä.

      • tarja-täti-maister

        Ennen vanhaan tentit painottuivat aina lukukauden loppuun. Silloin kaksi tenttiä viikossa ei ollut harvinaisuus. Itse tein kerran yhtenä päivänä kaksi tenttiä. Valmistuin neljässä vuodessa, se viimeinen vuosi meni gradun tekemiseen työn ohessa.

        Mutta ehkä nykyään on vaatimukset kovemmat ja opiskelijat pehmeämmät.


    • OTMTurku

      Itse luin oikisaikana tentteihin todella vähän. Harrastin urheilua todella aktiivisesti ja kävin töissä 2-3 päivänä viikossa. Siinä ei sitten hirveästi jäänyt aikaa opiskeluun, kun viikonloput halusin pyhittää kavereille/poikaystävälle/perheelle. Kuudessa vuodessa sain kuitenkin paperit ulos ja hyviä töitä.
      Osa kavereista pänttäsi aamusta iltaan ja sai parempia arvosanoja, toisaalta itse sain todella arvokasta työkokemusta ja esimerkiksi gradusta ja notaarityöstä tuli eximia ja itselle mielenkiintoisista kursseista 5. Ongelmani oli lähinnä se, ettei suurin osa perusteiden kursseista napannut tipan vertaa. Löysin oman mielenkiinnon kohteeni suht varhaisessa vaiheessa ja kun aikaa oli rajallisesti, päätin panostaa siihen 100%.
      Lohdutukseksi voin sanoa, että kun perusteet on paketissa, niin erkkarit ja syvärit menee kuin itsestään.

    • Anonyymi

      Itse en kokenut oikiksen substanssia vaikeaksi. Sen sijaan vaikeuksia tuotti ajanhallinta ja opiskelun itsenäisyys ja yksinäisyys. Opiskelin Helsingissä ja ainakin tuolloin tutkinto koostui lähes kokonaan isoista kirjatenteistä. Opinnot vaati hyvää itsekuria, ahkeruutta ja elämänhallintaa jotka itseltä oli välillä hukassa😅 Se oli stressaavaa ja tunsin itseni välillä ihan luuseriksi kun en saanut itseä niskasta kiinni. Onneksi sain opinnot lopulta kasaan ja työelämässä olenkin suoriutunut erinomaisesti.

      Aloittaja on varmaan jo valmistunut mutta sanon silti sen että tuollainen ahkeruus ja sitkeys tulee viemään työelämässä pitkälle, vaikka opinnoissa tuntuisi vaikealta!

    • Anonyymi

      Onpas vanha ketju. Mutta siis kyllä 4 - 6 tuntia päivässä lukevan pitäisi päästä lähes aina tenteistä läpi ensi yrittämällä. Jos ei onnistu, niin voi olla syytä monipuolistaa opiskelutekniikoita. Ja tietysti voi vaihtaa yliopistoa. Itä-Suomessa on kuulemma helppoa.

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      110
      7936
    2. Haistoin ensin tuoksusi

      Käännyin katsomaan oletko se todellakin sinä , otin askeleen taakse ja jähmetyin. Moikattiin naamat peruslukemilla. Tu
      Ikävä
      37
      2892
    3. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      35
      2472
    4. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      120
      2198
    5. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      17
      1855
    6. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      11
      1616
    7. Musiikkineuvos Ilkka Lipsanen eli Danny TV:ssä - Blondeja, hittibiisejä, räjäyttävä Danny Show...

      Ilkka Lipsanen eli Danny on viihdyttänyt meitä jo kuusi vuosikymmentä. Musiikkineuvos on myös liikemies, jonka voidaan
      Suomalaiset julkkikset
      38
      1459
    8. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      10
      1456
    9. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      15
      1415
    10. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      11
      1374
    Aihe