Ensin RKP ja sitten muslimit

KunvorGronman

Ei mitään uutta auringon alla - historia toistaa itseään:

Eilen yli 1.000 muslimia ”suojeli” Oslossa sijaitsevaa synagogaa Oslossa muodostamalla ihmismuurin sen ympärille.

1800- ja 1900 –lukujen vaihteessa Suomen ruotsalaiset ”suojelivat” Suomessa sijaitsevia SUOMENKIELISIÄ kouluja muodostamalla ihmismuureja niiden ympärille. ”Suojelua” tehostaakseen Suomen ruotsalaiset rakensivat sen jälkeen piikkilanka-aitoja näiden koulujen ympäri. Tämän vahvan ”suojelun” tavoitteena oli suojella suomenkielisiä nuoria pääsemästä kouluun ja siten ”suojella” suomenkielisen sivistyksen tuomalta vaaralta.

Nyt Oslon tapauksessa tulee väkisinkin mieleen ainakin yksi kysymyksenpoikanen:
Miltä vaaralta muslimit ”suojelivat” synagogaa?

6

100

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • SeSuuriEro

      Muslimit suojelivat synagogaa kiihkomuslimeilta. Sen sijaan aikoinaan kiihkosurut suojelivat kouluja suomalaislapsilta.

    • Noin ne tarinat muuttuvat nettifennojen trollitehtaassa! Tuokin tarina on elänyt omaa elämäänsä ihmeellisessä internetissä ja versiona jossa totta on vain nimeksi.

      "Lahnuksen kansakoulu muistetaan Espoon suomenkielisten kansakoulujen historiassa ”piikkilankakouluna”. Lahnuksen ensimmäinen koulutalo oli Ala-Luukin tilan päärakennus, joka oli vuokrattu Mathilda Ahlforsilta, joka taas ei omistanut taloa, mutta jolla oli taloon elinikäinen käyttöoikeus. Mathildan vanhemmat olivat myydessään talon huolehtineet siitä, että heillä ja heidän jälkeensä heidän tyttärellään on talossa elinikäinen asumisoikeus. Mathilda Alfors oli muuttanut miehensä kanssa Helsinkiin, ja käyttöoikeutensa perusteella vuokrannut rakennuksen Lahnuksen kansakoululle kesällä 1906 kahden vuoden ajaksi.

      Ala-Luukin omistaja vaihtui vuonna 1907. Tilan osti Carl Gustaf Avellan, joka omisti laajoja alueita Pohjois-Espoossa. Avellan lukeutui kiihkomielisiin ruotsinkielisiin, eikä suvainnut, että hänen maallaan oli suomenkielinen kansakoulu. Avellan yritti heti syksyllä 1907 saada koulu muuttamaan pois. Kun näin ei tapahtunut, hän ryhtyi erikoisiin toimenpiteisiin. Hän rakensi vuoden 1908 alussa Ala-Luukin tilan päärakennuksen ympärille jykevän parin metrin korkuisen piikkilanka-aidan, joka esti vapaan liikkumisen talon ympärillä. Kouluun aitauksen sisäpuolelle pääsi ainoastaan kapeasta aukosta. Samalla Avellan kielsi koulun opettajaa aloittamasta koulutoimintaa ja vei vuokra-asian käräjille.

      Lahnuksen koulun opettaja Edvard Inkilä ilmoitti tapahtuneesta kouluylihallitukselle, josta valitettiin Uudenmaan läänin kuvernöörille ja pyydettiin kiireellisiä toimenpiteitä, jotta koulutyö voisi jatkua häiriöittä. Asia pitkittyi käräjien vuoksi tammikuun lopusta maaliskuun puoliväliin ja piikkilanka-aita oli paikallaan saman ajan, minkä vuoksi myös koulutyö oli keskeytyksissä. Käräjien päätöksen julki tultua, koulu sai jatkaa vuokraamassaan rakennuksessa, ja Avellanin tuli purkaa liikkumista estävä piikkilanka-aita. Vuokrasopimusta Avellan ei saanut purkaa.

      Kaksivuotinen vuokra-aika päättyi kesällä 1908. Kun Mathilda Ahlfors teki uuden vuokrasopimuksen kysymättä Avellanin mielipidettä, tämä vei asian jälleen käräjille syyskuussa 1908. Huhtikuussa 1909 asiasta tuli päätös ja nyt Avellan voitti vuokrausta koskevan riitakysymyksen. Suomenkielisen koulun oli muutettava nopeasti pois.

      Uudet koulutilat saatiin Snettansin talosta. Huoneisto oli kuitenkin puutteellinen. Kaikki tilat olivat kylmiä, lattiat täynnä isoja reikiä sekä huoneet hatarat ja kosteat. Huoneita ei myöskään ollut riittävästi, minkä vuoksi koulun ohjelmaa oli supistettava.

      Jotain kai Avellanin sielussa tapahtumien jälkeen liikahti, toteaa professori Veli Nurmi, sillä Avellan lahjoitti vuonna 1912 köyhien lasten koulunkäyntiin 500 mk.

      Seuraava vaihe Lahnuksen kouluhistoriassa lisäsi tasoitusta Avellanin kanssa. Johtokunta päätti 28. helmikuuta 1913 ostaa Avellanilta Luukkaan tilasta lohkaistun ns. Sundelskan huvilan tontteineen 8000 mk:lla. Koulu siirtyi tänne samana keväänä.

      Koulun vuosikertomusten mukaan koululla oli olemassa johtokunta, mutta johtokunta ei pitänyt kokouksistaan säännöllistä pöytäkirjaa. Toinen mahdollisuus on, että pöytäkirjoja ei arkistoitu. Pöytäkirjat puuttuvat kokonaan lukuvuosilta 1907 – 12 ja 1916 – 21. Päiväkirjat ovat myös hajanaisia. Asiaan saattaa olla syynä johtokunnan puheenjohtajan ja opettajien tiheä vaihtuminen. Ensimmäisen puheenjohtajan, Vuorijoen jälkeen puheenjohtajat vaihtuivat vuosittain. Vilho Reima tuki koulun toimintaa koko ajan.

      Tarkastaja huomautti useaan otteeseen koulun arkiston ylläpidosta ja kansliakirjojen hoidosta. Vielä syksyllä 1909 arkisto oli järjestämättä. Keväällä 1911 arkisto oli opettajan kotona, koska koulun tiloissa ei ollut kaappia asiakirjoille. Näissä oloissa oli hyvin mahdollista, että asiakirjoja katosi. Arkiston puutteellisuuksia ei ollut korjattu vielä lähestyttäessä vuotta 1920. Keväällä 1916 tarkastaja katsoi, että koko koulun huolenpito oli silmin nähden heikkenemässä, sillä johtokunnan jäsenet asuivat Helsingissä. Tarkastaja antoi johtokunnalle kehotuksen huolehtia paremmin koulun ulkonaisista varustuksista.

      ”Koulun elämä oli yhtä taistelua alusta asti ja koulun toiminnan jatkamisesta keskusteltiin joka vuosi”, kirjoittaa professori Veli Nurmi Lahnuksen koulun tilasta kirjassaan ”Espoon kansakoulut”. Kunnalta saatiin ensimmäisen kerran avustusta lukuvuonna 1915 – 16. Tuolloin valtionapu oli 1025 mk, kunnalta tuli 300 mk ja koulun kannattajilta 625 mk. Oppilasmaksuja koululla ei ollut."
      http://espoonperinneseura.net/perinnetieto/Lahnuksen-kansakoulu-autonomian-aikana.html

    • ArkistotTaasSekaisin

      "Tarkastaja huomautti useaan otteeseen koulun arkiston ylläpidosta ja kansliakirjojen hoidosta. Vielä syksyllä 1909 arkisto oli järjestämättä."

      Olen yrittänyt löytää netistä ja kirjastosta listaa niistä 629 äidistä, jotka saivat Folkhälsanin rotuäidin/rotuperheen rotupuhtauspaperit vuosien 1919 - 1940 välillä.

      Olisi hauska tietää ketkä ovat näiden äitien jalostettuja jälkeläisiä.
      Folkhälsanhan perustettiin rotupuhtauden vaalimista varten ja sen tärkein rotuhygieeninen projekti oli äidinpalkitseminen, joka alkoi jo seuraavana vuonna 1920 ja päättyi vasta 1939.

      Selvittelin tätä asiaa vuosia sitten graduani varten. Silloin selvisi, että nämä tiedot ovat kyllä tallessa Folkhälsan'in arkistossa.

      Näitä tietoja ei kuitenkaan annettu minulle. Syyksi Folkhälsan kertoi, että "arkisto on sekaisin, koska sitä ei ole järjestelty".

      Näitä tietoja ei löydy myöskään valtion arkistosta.

      • VolkHälsan

        Kielitaistelun tiimellyksessä Suomessa vuonna 1919 tehtiin esitys siitä, että ruotsinkielistä rotuhygieniaa täytyy pystyä edistämään uudessa Suomen tasavallassa.

        Tähän tehtävään perustettiin kiireellä Samfundet Folkhälsan. Uuden järjestön tärkein rotuhygieeninen projekti oli äidinpalkitseminen, joka alkoi jo seuraavana vuonna 1920 ja päättyi vuonna 1939.

        Äidinpalkitsemistoiminnalla oli kolme keskeistä päämäärää:

        1) Levittää ruotsalaista rotuhygieenistä tietämystä ja tehdä propagandaa vahvan ruotsalaisen rotuhygienian puolesta.

        2) Levittää mahdollisimman monille ihmisille tietoa perinnöllisyydestä ja sen tärkeydestä ruotsinkielisen kansanosan kohtaloon.

        3) Edistää geneettisesti paremman väestöaineksen (= ruotsinkielisen) lisääntymistä suhteessa huonompaan väestöainekseen (= suomenkieliseen).

        Palkittavan äidin ja myös hänen aviomiehensä piti olla terve. Perinnöllisyyden osuutta painotettiin vaatimalla, että heidän täytyi polveutua terveistä ruotsalaisista perheistä.

        Perusteellisen saksalaisten laskelmien mukaan oli päädytty siihen, että ruotsinkielisen väestön olemassaolon turvaaminen vaati ainakin neljä (4) lasta jokaisesta rotuhygieenisesti suotavasta avioliitosta. Näin ollen palkittavalla äidillä piti olla vähintään neljä tervettä, elinvoimaista ja hyvin hoidettua lasta.

        Palkitsemisen toteuttamisessa Samfundet Folkhälsan -järjestöllä oli yhteistyökumppanina ruotsinkielinen Marttajärjestö, Förening Martha. Tämä yhteistyö merkitsi, että ruotsalaista rotuhygieenistä propagandaa, valistusta ja koulutusta voitiin suunnata jo valmiiksi motivoituneille ja yhteiskunnallisesti aktiiveille naisille.

        Asiaa tehtiin esimerkiksi tutuksi järjestön omassa lehdessä ja siitä luennoitiin järjestön sadoissa kokouksissa, joihin osallistui monia satoja jäseniä.

        http://www.tieteessatapahtuu.fi/897/MATTILA.pdf

        .


    • Kalifaatti-ilmiö

      Äsken juuri loppui SVT:n ohjelma, jossa 20-vuotias Ruotsissa syntynyt jihadmuslimi kertoi totuudenmukaisesti musliminuorten ajatuksista Ruotsissa ja jihadista. Ohjelma pitäisi saada käännettynä myös YLEn ohjelmistoon. Siinä olisi meille paljon purtavaa ja ymmärtäisimme paremmin ne valtavat uhkat, joita me itse olemme rahoittamassa.

      Hän kannatti kovasti kalifaattia ja piti Konungariket Sverigeä vain vääräuskoisten paikkana, joka saa hoitaa kalifaatin huolto- ja rahoituspuolen, eli käydään Irakissa sotimassa ja mennään Ruotsiin lääkärinhoitoon sekä keräämään valtion avastukset ja lepäämässä ennen seuraavaa sotamatkaa.

    • RINNAKKAISTODELLISUUTTA

      Kaverin haastattelijanainen kyseli UK-läiseltä tutkijalta näistä Euroopan jihadisteista. Tutkija kertoi, että ne elävät RINNAKKAISTODELLISUUDESSA JA ETTÄ NE OTTAVAT ELÄMÄN TOSISSAAN TUOSSA RINNAKKAISTODELLISUUDESSA.

      Suomen ruotsalaiset elävät aivan samalla tavalla omassa RINNAKKAISTODELLISUUDESSAAN.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Valkeakosken murhaaja

      Raiskausrikosten joukossa kanta suomalainen tekijä on niin harvinainen että kannattaa erikseen mainita. Raiskausuutisia
      Maailman menoa
      137
      7823
    2. Valkeakosken kiinniotettua ei epäillä

      Kummallisia kommentteja ja uhkauksia poliisi taas jakelee orjakansalle muituttaakseen verisrstä kostosta jos rahvas kapi
      Maailman menoa
      65
      7006
    3. Tekijä on poliisin vanha tuttu

      Ihan supisuomalainen.
      Valkeakoski
      58
      3502
    4. Nainen, olet jollakin tavalla pelottava

      Tunne sinun suhteen on ehkä verrattavissa ruusupensaaseen, hurmaavan kaunis kukka, upea tuoksu, mutta jos yrittää lähell
      Ikävä
      58
      1282
    5. Kuumat päivät

      Hyvää huomenta. 🌞🌼☕😊🙌 Sinkkukesä 2024
      Ikävä
      347
      1253
    6. Valkeakosken surmaaja oli koeajalla edellisestä tuomiosta

      Tässä osoitus, että rangaistukset Suomessa ovat liian löysiä ja se maksoi tämän tytön hengen https://yle.fi/a/74-2009067
      Maailman menoa
      14
      1133
    7. Naiset pysyy sinkkuna ja ottavat mieluimmin koiran

      Nykynainen ei halua jakaa elämäänsä miehen kanssa, vaan elää yksin ja ottaa koiran tai koiria. Ja pikkuvähemmistö eli in
      Sinkut
      226
      1094
    8. Haaveilen sinusta

      Läheisyydestäsi, kosketuksestasi. Siitä että saisin koskettaa sinua. Pitää sinua lähellä. En tiedä mistä tämä tuli. Tied
      Ikävä
      22
      953
    9. Enpä usko että olisit valmis jättämään kaiken

      Vaikka tulisin ja kosisin sinua.
      Ikävä
      48
      901
    10. Valkeakosken sekopää murhaaja.

      Itselläni on 3 teini ikäistä tytärtä ja tämä tapaus on herättänyt minussa tosi paljon surua ja vihaa. On käsittämättömän
      Valkeakoski
      64
      895
    Aihe