Kannattaako Meksikon pesot vaihtaa jo Suomessa

RiuTequila

Olemme lähdössä Meksikoon Playa del Carmeniin ja mietimme, kannattaako pesot vaihtaa jo Suomessa vai olisiko paikan päällä mahdollisesti parempi kurssi? Onko joku lähiaikoina käynyt tuossa kohteessa?

13

2186

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • eloisia

      Lentokentällä vaihdoimme vain vähän että alkuun pääsee (taksimaksu hotelliin). Paikan päällä hiukan parempi vaihtokurssi.

    • Nipsut

      Vaihdoimme Suomessa osan ja täältä sai paremman kurssin, mitä paikanpäältä. Tosin taisi euron kurssi tippua aika paljon sinä aikana. Mutta halvemmaksi se kuitenkin tulee täältä viedä rahat. Aika paljon paikallinen automaatti veloittaa nostosta suomessa pankki lisää. Esim. 700 euron edestä pesoja kulut ovat seuraavat: paikallinen automaatti otti n. 20€ nostopalkkiota ja Suomessa pankille palkkioita 16€.

    • Playa

      Vaihdoimme paikan päällä, missä on useampia rahavaihtopaikkoja, joissa hieman kurssi vaihtelee, mutta nopeasti löytyy se missä on paras. Eikä mene mitään kuluja, kun käteistä vaihtaa!

    • ullaqsi

      Juuri tulleena yllättäen Suomesta olisi saanut parhaimman kurssin. Hotelleissa oli nyt 14,50 ja kaduilla noin 15,50. Rahan vaihto paikkoja oli useita.

    • Meksikossa

      Ei kannata vaihtaa Suomesta. Jos joltain reissusta jäänyt dollareita, ota ne mukaan. Kelpaa siinä kuin pesotkin. Vaihda rahanvaihtopisteistä eurot hyvällä kurssilla.

      • Pesot_pöytään

        Pienemmissä /vähäturistisimmissa paikoissa tosiaan ne taalat on hyviä.. Playa de Carmenissa ja vastaavissa toki eurot vaihtuu mutta huom ei tosiaan joka paikassa tai vaihtoehtoja ei välttämättä ole kuin yksi. Jos sitäkään. Edes pankit ei vaihda aina muuta kuin taalaa.

        Taalat sensijaan vaihtuu aina, ja usein ovat se ainut valuutta mikä vaihtuu. Dollareilla yleensä ottaen ei kannata suoraan maksaa mitään, kun kurssi pyöristellään siihen malliin että varmasti tulee tappiota. Mutta onnistuu, jos tarve on.

        Olin vuosi sitten 6 viikkoa Meksikossa eri puolilla (myös playa del carmenissa), ja kurssi vaihteli noin 10% siellä oloaikanani. Mielestäni se oli peson vaihtelua enemmän kuin euron, mutta samapa tuo. Oli mulla jonkun verran taalojakin mukana mitä jenkkimatkalta oli jäänyt.

        Ja mexico cityyn jos lentää, lentokentällä on ulosmenoaulassa noin miljoona koppia jotka vaihtavat tärkeimpiä valuuttoja, kuten euroja. Kannattaa viettää se 10 minuuttia ja vertailla. Kurssit ovat siellä varsin hyvät, toisin kuin lentokentillä yleensä. Äläkä mene metrolla vaan ota virallinen taksi, maksa se ensin sisälle ja sitten taksijonoon kuitin kanssa.. Homma toimii hyvin. Metro taas on semmonen, ettei sinne ikinä kannata mennä tavaroitten kera.


    • Haaveke

      Vaihdoin ainoastaan 100 € ( 2.000 Pesoa ) Suomessa ja muun käyttörahan oman hotellin respassa, jossa 100 €: lla sai 2.100 pesoa.

      • Pesot_pöytään

        Miten huono tai hyvä kurssi oli, riippuu siitä milloin. Kun tuossa pesossa on sitä 10 -20 % kurssimuutosta melko lyhyellä aikavälillä ollut. Jos se oli esim. Viikko sitten, niin ovat vetäneet noin 10% välistä mikä on hyvin paljon.


    • Pesot_pöytään

      Muuten , korjaanpa kun sanoin ettei oikeastaan ikinä kannata maksaa dollareilla. Méridassa eräässä hotellissa oli liitutaululla hinnat dollareilla maksettaessa, ja yllättäen tuli halvemmaksi kuin pesoilla maksaminen.

      Jos olisin käynyt vaihtamassa parhaalla löytämälläni kurssilla dollareita joita minulla oli, pesoiksi ja maksanut niillä, hinta olisi ollut kalliimpi.

      Ilmeinen syy tähän oli , ettei dollarikurssia päivitetty turhan usein . Hassu juttu, koska hotelli oli hyvin ylläpidetty ja todella pätevät ihmiset respassa jne.

      Luulen silti, että kyseessä oli harvinainen poikkeus.

    • Hhgtrdss

      Juuri tulin puerto vallartasta,,ei siella pesoja tarvita,,amerikan taalat patee kylla..muista vaan etta ne antaa takaisin pesoja vaihtorahaksi,,niilla ei tee mitaan..eli varaa paljon pienia taaloja etta paaset lahelle oikeaa hintaa..

      • ihmepaikka

        Aika hassua ettei maassa maan valuutalla tee mitään?


      • Pesdol

        Peso on ihan järkevä maksuväline; kurssikin on hyvä. Jotkut vaan palvovat dollareita!


      • Pesot_pöytään

        Varmastihan dollareita ottavat, mutta millä kurssilla. En keksi yhtään syytä, miksi vapaasti vaihdettava valuutta jolla ei ole merkittävää inflaatiota olisi huonompi maksuväline kuin vieraan maan raha eli jenkkidollari?

        Jopa meksikon kolikoitten ja seteleitten nominaatiot ovat täysin järkeviä hintatasoon nähden, mitään suuria laskutoimituksia ei tarvitse tehdä ja valuutta on helppo muuntaa päässä euroiksi riittävällä tarkkuudella (20 pesoa = 1€)

        Mutta tietysti jos on laiska, typerä, maan omaa rahaa ja kulttuuria halveksuva juntti joka haluaa maksaa ylihintaa, voi aivan hyvin käyttää dollareita.


    Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      56
      1906
    2. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      48
      1648
    3. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      52
      1584
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      5
      1527
    5. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      6
      1495
    6. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      6
      1415
    7. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      8
      1316
    8. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      12
      1281
    9. Revi siitä ja revi siitä

      Enkä revi, ei kiinnosta hevon vittua teidän asiat ja elämä. Revi itte vaan sitä emborullaas istuessas Aamupaskalla
      Varkaus
      4
      1163
    10. Kello on puoliyö - aika lopettaa netin käyttö tältä päivältä

      Kello on 12, on aika laittaa luurit pöydälle ja sallia yörauha kaupungin asukkaille ja työntekijöille. It is past midni
      Hämeenlinna
      4
      1138
    Aihe