Warrantit täyttä kusetusta

Putroskhali

Olen useamman kerran polttanut näppini warranteilla ja aina samalla tavalla. Liikkeellelaskija antaa mukamas markkinatakauksen warrantille, mutta käytännössä takauksen kanssa on vähän niin ja näin. Nytkin olen viikon verran yrittänyt myydä kasaa warreja. Tappiota on tulossa joka tapauksessa, mutta tässä pelataan senttipeliä. Kohde-etuuden hinta muuttuu n. 2 prosenttia päivässä suuntaan tai toiseen, mutta warrantin hinta ainoastaan laskee. Kun kohde-etuus laski 2,5 prosenttia, warrantin hinta pysyi sentilleen samana. Seuraavana päivänä kohde-etuus nousi 1,5 prosenttia ollen kuitenkin edelleen edellispäivän avauksen alapuolella ja mitä teki ostowarrantti? Tietenkin laski sentin. Pikkurahoja, parista satasesta kyse, mutta periaate vituttaa. Ei riitä, että liikkeellelaskija "kusettaa" pelaamalla laidoilla, vaan sen lisäksi niiden markkinatakaus toimii ihan omien lakiensa mukaan. Liike asiakkaan kannalta negatiiviseen suuntaan huomioidaan heti, mutta toiseen suuntaan sen kanssa on vähän niin ja näin.

Ei kannata warranttien kanssa pelata ollenkaan, jos ei tee ihan puhdasta päiväkauppaa. Edes yhden yön yli säilyttäminen on typerää puhumattakaan viikosta.

9

3349

  Vastaukset

  • Montako kertaa tarviit ennenkuin uskot?

  • Sulaakos noissa se aika-arvo tietenkin kun loppu lähestyy, kannattaa ottaa semmosia missä straikki praissi heheh eli toteushinta ja toteutuspäiväkin kaukana elikkä iso nimellisarvo jolloin laidat ja liikkeet edes vähän suotuisammat.

   joo kyllä ne on tehty siten että pitkällä ajalla liikkeeseenlaskija voittaa aina. Oikeilla johdannaisilla on teoreettiset mahikset pärjätä eli älä koske warreihin paitsi lekkimielellä. Oikeet hommat tehdään optiostrategioilla joissa riski hallittu ja tappiot vakuutettu.

  • Warranntien luonteeseen kuuluu tuo vahvakin vaihtelevuus ja niidekin kanssa tulee omata kärsivällisyyttä.

   Vähemmän riskistä on ensin hyvin tuntea itse yritys, sen tilanne ja tuloksentekokyky ja sitten koettaa ajoittaa vähempiriskisen etana-warrantin osto sen mukaan, eikä heikkohermoisesti panikoida kurssin vahvastakaan heittelystä.

   Panikoijat polttavat kerta toisensa jälkeen näppinsä (osakekaupoissaankin) ja sitten turhautuneina yleistäen leimaavat warrantit pissaksi.

   Seuraavan tiedon todenperäisyys varauksella, mutta toisella foorumilla aikoinaan luin, että Comerzbankin waranteista tahtoo kadota laidat juuri kreivin aikaan...eli ehkä kannataa tarkkailla myös liikkellelaskijoiden politiikkan mainetta.

   Kannattaa myös koettaa selvittää itseään kiinnostavien warranttien likvidiyttä, sillä vähempivaihtoisilla warateilla ja suuremilla summilla voi toisinaan tulla lisähaasteita.

   Itselläni oli viime vuonna raskas osuus etana-warrantteja (Nordean liikkellepanemia), jotka olivat toisinaan vahvasti voitollisia (mutta liiaksi alle oletuksellisen tavoitteeni vs. itse yrityksen kehitys) ja sitten pahimmillaan olivat 50-60% tappiolla (yrityksen markkinoita ei tyydyttävän quartaalin saattamana), mutta jotka lopulta myin 150-160% voitolla.

   Turboihin ja lyhyeksi myynteihin en ole kajonnut.

  • Voi hyvänen aika!
   Miten joku voi sekaantua warrantteihin, jos ei ole asiantuntija.

  • Hyvänä esimerkkinä toimii juuri tällä hetkellä esim. OUT5L 6DAN, eli Danske Bankin "jouluwarre", jonka kohde-etuutena on Outokummun osake. Osakkeen hinta on noussut reippasti yli 20% ja ostolaita pysyy 4 sentissä. Heti kun osakkeen arvo laskee hiemankin, warrantin laidat siirtyy sentin alemmas. Ei tällaisella kusetuksella voi kukaan muu kuin pankki voittaa. Ihme, että ovat laillisia!

   • Kusetusta olisi, jos myyntilaita ei laskisi samalla kun ostolaitakin. Sinulla vain on väärä ajoitus jos ostat liian kallista tavaraa, kun kurssi on lähellä warrantin laskurajaa.


  • Voi hyvät hyssykät!

   Miten noin heikolla asiantuntemuksella voi sekaantua warrantteihin. Asiantuntijat tekee niillä rahaa ja kaltaisenne maalikot maksaa.

  • minifutuurit on selkeämpiä....

  • Ihan "homojen" hommaa, miten nällä ns. tuotteilla voi ottaa rahaa. Warantit ja minifutuurit kuuluu tv-shop kategoriaan, ihan niinkuin kaikki johdannaiset Suomen markkinoilla. Hävetkää!

  suomi24-logo

  Osallistu keskusteluun

  Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Martina jatkaa säälin kerjäämistä, kaikki on Stefun syytä

   Martina jatkaa säälin kerjäämistä ja myynnin kasvattamista tällä kertaa MeNaisissa. Odotettu valkopesuhaastattelu on ilmestynyt, onnittelut kaikille j
   201
   5350
  2. Kuinka keskustella rikoksista Suomi24:ssä

   Hei kaikille! Suomi24 on aina ollut paikka, jossa keskustellaan laajasti monenlaisista aiheista. Uutiset, ihmissuhteet ja elämän koko kirjo näkyy pal
   Suomi24 Blogi ★
   54
   2358