Missä on Karvian kauneinta/ruminta ympäristöä?

mökkil

No niin paikkakuntalaiset, kertokaahan oma mielipiteenne Karvian kauneimmasta ja rumimmasta elinympäristöstä. Ja tietenkin pieni perustelu, miksi?
Missä on kaunein luonto, missä on kaunein näköala, mikä pistää silmään rumuudella jne.?

35

1372

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Kanttilainen

      Rumuutta ainakin löytyy joka puolelta. Uskomattoman rumia röttelöitä ja latoja nojallaan, romua ulkosalla, pajukkoa ja yleensäkin hoitamatonta maisemaa.
      Moni paikka muistuttaa jotain Itäkarjalaisen kolhoosin takapihaa. Paikkojen pitäminen kunnossa ja kauniina ei edes maksa kovin paljon, kaikki johtuu paljolti ihmisten laiskuudesta ja moukkamaisuudesta.

      • ruostekukkii

        Kyllähän näitä särkyneen zetorin karjatiloja Karviasta löytyy. Eikä tarvitse ajaa kuin pääväylää edes takaisin. Jos taajaman lähellä on tälläistä rumuutta, niin minkälaista se on näiden sivukylien kätköissä?
        Muutama vuosi takaperin siivousmääräyksiä tuli parista autoromusta, jos sellaiset tontin nurkalla oli. Mutta eipä nämä ympäristön siistimismääräykset varmaan näitä suuria tilallisia koskenut.


      • niintäälläkin
        ruostekukkii kirjoitti:

        Kyllähän näitä särkyneen zetorin karjatiloja Karviasta löytyy. Eikä tarvitse ajaa kuin pääväylää edes takaisin. Jos taajaman lähellä on tälläistä rumuutta, niin minkälaista se on näiden sivukylien kätköissä?
        Muutama vuosi takaperin siivousmääräyksiä tuli parista autoromusta, jos sellaiset tontin nurkalla oli. Mutta eipä nämä ympäristön siistimismääräykset varmaan näitä suuria tilallisia koskenut.

        Taitaa karvian ympäristölautakunta/rakennuslautakunta katsella läpi sormiensa tiettyjen ihmisten romuläjiä. Laki ei näytä olevan kaikille sama. Toisten tontit ovat kuin pommin jäljiltä ja toisille huomautellaan parista varaosa-autosta, jotka ovat muutenkin menossa romunkeräykseen. Jos valtatien varrella kukoistaa tälläiset nähtävyydet, on niitä maatalouden monumentteja myös peräkylilläkin.
        Muilla paikkakunnilla lähetetään huomautuksia ja jollei romujen omistaja noudata määräyksiä, kunnan/kaupungin miehet tulevat ja poistavat romuläjät omistajan maksaessa koko lystin.
        Näiden yksityisten kaatopaikkojen/romunkeräyspisteiden (vai mikä nimitys niille sopisi) viereisellä tontilla asuvien naapureiden, jotka yrittävät pitää pihansa ja rakennuksensa kunnossa joutuvat kärsimään jopa taloudellisesti näistä rajantakaisista p****läjistä.


    • ex-sara

      Karvian kauneinta paikkaa on ainakin kesäisin Karviankylän kulttuurimaisema. Vanhat hyvinhoidetut perintötilat, kauniit pihat, järvi ja hyvinhoidetut pellot. Oikeaa "vanhanaikaista" talonpoikaistalojen kauneutta ja maalaismaisemaa, jossa mieli ja sielu lepää. Ne on todettu valtakunnallisestikin merkittäviksi kohteiksi.http://www.rky.fi/read/asp/r_kohde_det.aspx?KOHDE_ID=1977
      Siellä on siistejä pihapiirejä, eikä siellä keräillä romuja talonsa nurkille.

      Vahinko vain, että Karviajärvi on niin rehevöitynyt ja sen veten pinta on niin kovasti laskenut, että sinisestä, kalarikkaasta järvestä ei ole jäljellä juurikaan mitään kun vertaa vielä 1990-lukuun.

      Monetkin (anteeksi vain) maatilalliset eivät paljoakaan kiinnitä huomiota ympäristöönsä eikä asumismukavuuteen. Pihapiirit ovat kuin pommin jäljiltä, maataloustyökoneet hujan hajan pitkin tontin vierustaa. Paalimuovit ja muu roju kasataan vaikka naapurin tontille, eikä yhtään oteta huomioon, että monikaan ei välttämättä halua katsella lantakasaa tai ruostunutta maatalouskonetta olohuoneensa ikkunasta.
      Samoin nämä vanhat lahonneet asumukset. Kuka niitä tarvitsee ja kaipaa? Katottomia ja kallellaan olevia tönöjä. Luulisi, että maatilojen kaivureilla ja muilla koneilla (joita näyttää joka tilalla olevan) olisi pieni homma purkaa lahot rötisköt ja lyödä vaikka hakkeeksi, niin saisi vielä hyötyäkin ladoistaan.

      Isoissa taloissa on isot touhut, ei niillä ole aikaa perehtyä jonninjoutavaan ,maisemanhoitoon. Etenkään kun nykyään näillä maatalonemännilläkin on niin paljon muuta harraste toimintaa ja retkiä, etteivät harrastuksiltaan ehdi pihanhoitoon.

    • kiitos_ja_nam9

      Kauneinta ympäristö on ehottomasti suomijärvellä oleva karvian veho vanhaa suomijärven koulua vastapäätä. Asuinrakennus viihtyisine pihapiireineen suorastaan uhkuu hyvinvointia, pihasuunnittelussa on turvauduttu maisema-arkkitehdin ammattitaitoon. Aukirevittu talonpääty uhkuu ajattomuutta ja renesanssimaista ylväyttä...

    • asia-pentti

      asia-pentti

    • kuvankaunis

      Karviassa on kaunista ja vähän rumaakin, toisinaan olosuhteiden johdosta.

      Rumassakin on kaunista. - Aikansa historiaa.

      Kauneus on katsojan silmässä - Rumuuden , toisinaan ilmentää kateus mielessä.

      • Aomamakunsa

        Voihan se tietenkin niinkin olla, että joku Karvialainen karehtii vanhoja ruosteen raiskaamia romuja.Itse kuitenkin tykkään siististä ja romuttomasta pihapiiristä. - ilman kateutta näitä romunkerääjiä kohtaan.
        Toisen mielestä vain uusi ja vatupassissa oleva on kaunista, toisen silmää miellyttää vanha arkkitehtuuri. Toista miellyttää puutarhasuunnittelijan tekemä maisema ja toinen taas tykkää niittymaisemasta.
        Karviassa on monta luonnonkaunista paikkaa, jokaiselle jotain ja jokaisessa kylässä.


    • holvikaarisilta

      Kantin koulun vanhan sillan ympäristö, siinä kunnalla tai kylätoimikunnalla sopiva raivauskohde.

      • kauniitasiltojamyös

        Sarvelassa on myös ns. Otavan silta sekä Suomijärvellä on myös näitä kivisiä holvikaarisiltoja.


    • shiufhhuy

      Moni ulkopaikkakuntalainen on kehunut Karvian kirkkoa, etenkin sisältä.

    • babazi

      Karvian vehon miljöö on kaunein

      • nbjhg

        uusi vai vanha miljöö?


    • omoutt

      Alkkila on kamalaa seutua...

      • kappalekauneinta

        mikä ihmeen Alkkila, yritit ilmeisesti kirjoittaa Alkkia jossa on paljon kaunista ja säilytettävää sekä matkaajia kiinnostavia paikkoja, joskin myös rumaakin niinkuin joka paikassa myös Karvian ulkopuolella


    • hintsa

      Nuo pohjoispään "särkyneen zetorin"- karjatilat ovat vertaansa vailla.

    • Question

      Alkkianvuoren ympäristö (mm. kaunis lampi), Lyly-Neva ja Kourajärvi.... Kaikki kaunista katseltavaa ja sijaitsevat siis jonkun parjaamansa Alkkiassa.

    • cheesehead

      Karvian Veho on komia

      • cooc

        Onko se veho siellä ämmälässä?


    • mhnkvf

      Pohjois-Karviassa on kauniita ja siistejä pihoja. Kukkaloistoa keväästä syksyyn. On ilo silmälle kun ajaa ohitse. Niinhän sitä sanotaan, että pihamaasta näkyy onko talossa muut asiat kunnossa.

    • en_asu_onneksi

      Ylivoimaisesti Karvian epäesteettisin paikka on MoonKarviasta liikkeen pääty. Pilaa koko kirkonkylän maiseman ja kirkon idyllisen miljöön.
      Vieraspaikkakuntalaisena kovasti ihmettelen kun tälläistä saa olla Karvian keskustassa.
      Luulisi sitä tämän kiinteistön omistajankin puuttuvan epäkohtaan varsinkin kun asiakaskunta kauhistelee haastepyöräilypatsaita.

      • näin

        Olen kiinnittänyt huomion siihen että nk,hurreissa ,Kristiinankaupunki ,ym. on paikat kunnossa ,vaikka maata asutaankin, rytöläjiä löytyy niin Satakunnasta kuin Pohjanmaaltaki ,mistähän ero johtuu.


      • jupssssssssssssssss

        Vanha sanonta ,, pitää paikkansa.

        Porraspäästä emäntä tunnetaan, eli tarkoittaa siisteyttä .


      • totta-puhut
        näin kirjoitti:

        Olen kiinnittänyt huomion siihen että nk,hurreissa ,Kristiinankaupunki ,ym. on paikat kunnossa ,vaikka maata asutaankin, rytöläjiä löytyy niin Satakunnasta kuin Pohjanmaaltaki ,mistähän ero johtuu.

        Totta, itsekin olen katsellut ruotsinkielistä aluetta ja ihaillut sen siisteyttä. Jopa rajan takana Jalasjärvellä on kauniita ja hyvin hoidettuja maatalojen pihoja. Mutta siellä emännät ovatkin emäntiä, eivätkä pyöräile haastepyöräilyssä ja kuluttele aikaansa kulttuuritapahtumissa. (anteeksi nyt vain, mutta näin on).
        Yleensä omat paikat laitetaan kuntoon ja sitten vasta arvostellaan toisia.
        Rannikkoseudulla ja Etelä-pohjanmaalla, pihan ja maatilojen siisteys on myös isännille kunnia asia. Siellä tartutaan haravaan sukupuolesta riippumatta. Kierrätetään romut, eikä jätetä niitä nurkkiin ruostumaan.


      • Anonyymi

        Pyöräilypatsaat ovat Karvian tavaramerkki ja saaneet tosi paljon hyvää palautetta. Karvialaiset osallistavaa ja yhdistävää. Toki jos et koe toimintaa sinulle sopivaksi voit jättää oman patsaasi tekemättä.


    • Eiks_joo

      Kirkko & hautausmaa, rauhallinen siisti ympäristö. Maatiloilla on ehkä muuta tekemistä ku miettiä mitä naapurit näkee... Siisti on aina siisti mut ei aina jaksa eikä pysty.

      • kauniitarautaristejä

        Kummasti niillä maatilojen emännillä riittää aikaa haastepyöräilyyn, retkeilyyn ja toisien pihojen siisteyden arvosteluun. Oma porraspää onkin sitten lakaisematta.

        Totta, kirkonmäki ja hautausmaa ovat kauniita ja siistejä. Uuselle hautausmaalle toivoisin niitä vanhoja rautaristejä esille. Ne ovat niin kauniita ja täynnä Karvian historiaa, ettei niitä saisi piilottaa sinne metsän reunaan.


      • siistisiistijä

        Totta, Uuden hautausmaan rautaristit ovat kauniita ja säilytettäviä. Niistä saa lukea Karvian historiaa: katovuodet, nälkävuodet, tuberkuloosi, polio, lapsikuolemat jne. Kumma kun niitä ei ole millään tavalla kulttuurihistoriallisesti suojeltu. Ja annettu olla hautausmaan etuosassa muistona tuleville sukupolville. Eikö seurakunta välitä omasta historiastaan? Mikä tekee Mörskästä arvokkaamman kuin nämä rautaiset seppien taidonnäytteet ovat?

        Nyt kaikki Karvialaiset joukolla siivoamaan lumen alta paljastuneita roippeita. Keräämään oluttölkit kierrätykseen ja muun roskan niille kuuluvaan paikkaan. Tehdään porukalla siisti Karvia. Kaikki hoitavat oman tonttinsa kohdan tienpientareesta. Ei ole mikään ylivoimainen tehtävä.
        Vielä ei ole kiire pelloille, niin maatiloillakin on aikaa siistiä niitä lumen alta paljastuneita romujaan. Jokaiseen kylään voisi perustaa metallikeräyspisteen, pyytää paikallista yrittäjää tuomaan siirtolavan ja antaa hänelle romut poiskuljetusta vastaan.


    • Anonyymi

      Joko on Karviaa siistitty?. Vai onko kaikki tarmo keskitetty marttyyrisaunan rakentamiseen.

    • Anonyymi

      Parkanosta tulevat näkevät useita purkukuntoisia rakennuksia. Autonromuja edelleen tien vieressä

    • Anonyymi

      Alkkias joku kunnosti kappaleen umpeen kasvanutta peltoo viljelyyn tien vieres. Pyöräily retkellä mukava maisema ja jyrkkä metsän raja miellyttää silmää.

    • Anonyymi

      Onpa virkistäviä kommentteja.
      Kaikki rumuus ei näy kun on metsän suojassa.
      Saukkomäessä Karviankyläntie noin 130 oli ennen metsäsikoja kymmenittäin. Nyt sillä tontilla on kaikenlaista romua autoista, telirenkaisiin, putkiin ja vaikka mihin. On se hamstraus kumma tauti. Kamaa pitää vetää metsä täyteen vaikka töihin ei enää pysty.

    • Anonyymi

      Ylläolevan ukon pihakin on tavaraa täynnä, Hamsteri mikä hamsteri.

    • Anonyymi

      Sitä kai nimitelläänkin hamsteriksi.

    • Anonyymi

      Kyllä kanttis on komeimmat maisemat varsinkin jokipirtin ymristössä, mutta eräskin mänty täytyisi sieltä poista, jotta kanttista tulisi vielä eloisampi paikka kasvattaa lapsia kunnon kansalaisiksi.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      68
      2949
    2. Istuva kansanedustaja epäiltynä pahoinpitelystä ja ampuma-aserikoksesta

      Seiskan tietojen mukaan Timo Vornanen on epäiltynä pahoinpitelystä ja ampuma-aserikoksesta eikä kenellekään taatusti tul
      Maailman menoa
      415
      2849
    3. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      100
      2256
    4. Timo Vornanen kilahti

      Mikähän sille kansanedustajalle polisiisi miehelle on noin pahasti mennyt hermot , että tulevaisuudensa pilasi totaalise
      Kotka
      88
      2070
    5. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      73
      1914
    6. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      11
      1854
    7. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      7
      1840
    8. Pullonpalautusjärjestelmä muuttuu - paluu menneisyyteen

      EU suuressa viisaudessaan on päättänyt, että pulloja pitää kierrättää. Jos oikein ymmärsin, nykyisen järjestelmänmme ti
      Maailman menoa
      152
      1818
    9. Tollokin tajuaa että Timo Vornanen

      oli joutunut äärimmäiseen tilanteeseen ampuessaa yhden laukauksen katuun. Ei poliisi tee tuollaista hetken mielijohteest
      Maailman menoa
      327
      1671
    10. Sininen farmari - Ford Focus- YFB-842 on poliisilta kadoksissa Kauhajärvellä

      https://alibi.fi/uutiset/poliisilta-poikkeuksellinen-vihjepyynto-autossa-oleva-henkilo-on-avuntarpeessa/?shared=29255-2d
      Lapua
      6
      1632
    Aihe