Sukanvarressa talletuksia

sukkasäästöt

On tullut säästettyä osa tuloista sukanvarteen, ja nyt on melko tukku viiskymppisiä, jotka pitäisi saada isommiksi seteleiksi. Pankissa eivät vaihda muuten kuin tilillepanona (mitä en ymmärrä, koska saan Otosta nostona jälleen viiskymppisiä).
Missä Helsingissä voisi vaihtaa 10 kpl viiskymppistä viissataseksi ilman kevätjuhlaliikkeitä. Onko Ottoa, joka kysyy, haluaako nostossa viisisatasen tai satasen?
Talletukseni muutamassa tonnissa ei ole mitään laitonta. Rahat ovat kertyneet ihan laillisin tavoin. En vain haluaisi siitä näkyvän jälkeä tililllä eikä missään.

10

195

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Pimitysneuvoja

      Sata seteliä on vain sentin paksuinen nippu, joten sinulla pitää olla melko paljon käteistä jos säilyttäminen viisikymppisinä tuottaa vaikeuksia. EKP painaa kyllä lisää seteleitä, jos ne alkavat loppua muilta kesken.

      Mutta jos asia todella on tärkeä ja rahoja pitää salailla, nosta tililtäsi isoja seteleitä sellaiseen tahtiin, että normaalin elämän kulutus selittää sen. Elämisen maksat kuitenkin varastossa olevilla viisikymppisillä, jotka näin vaihtuvat vähitellen suurempiin. Eiköhän vuoden kuluessa muutama tonni vaihdu ihan huomaamatta.

    • sukkasäästöt

      Tuo oli hyvä vastaus, ja ihme kyllä ihan ilman kettuilua täällä.

      • jatkuuuuuuuuuu

        joo mutta kannatta kyllä miettiä voisiko laittaa pankkiin, tai antaa lapsille jos on luotettavia. Sillä todella usein on tapahtunut jotain yllättävää ja rahat ovat tuhoutuneet, tulipalo, varkaus, ryöstö, unohdus.
        Onpa kuulemma usein laitettu kylpyammeen taakse ja siellä ovat sitten homehtuneet piloille. Ja jos vie vaurioituneita seteleitä, niissä joutuu paljon kovempiin kuulusteluihin.

        Minä veisin setelit vähintään pankkiholviin ja antaisin oikeuden, taas luottolapsellenikin.
        Sitä voi sairastua vaikka tänään.
        Lisäksi voisin mainita, vaikka olisi paljonkin rahaa, rahan menetys on hyvin vakava asia. Varmaan kumarrut ottamaan maasta vaikka 1 €uron, vaikka housusi repeäisivät.
        Moni on tehnyt itsemurhan jos on 10% rahoistaan menettänyt, ei ole tajunnut että olisi tehnyt vasta sitten sen, kun on 99 % menettänyt.


      • jatkuuuuuuuuu

        ilmeisesti olet perinnässä, silloinhan ei voi laittaa pankkitilille edes veikkausvoittojaan. Mutta jos on perinnässä kannatta heti miettiä maksaako koskaan, vai ei. Minullekin kaveri oli velkaa12 000 MK = 2000 e, on nyt maksanut tänä ja viime vuonna 3400 e, kun joutui 43v eläkkeelle, josta pidätetään, vielä on velkaa 1800e.
        Velka on 1998 vuodelta, yksityisten välinen velka säilyy 20 vuotta.

        Kannattaa miettiä, usein käy toisin kun suunnittelee.


      • loppuuuuuuu

        siis sekin vaihtoehto on että sinulla on onneton avioliitto ja varaudut eroon,
        ei siltikään kannata säästää seteleitä.

        olis kiva tietää syy moiseen vois antaa paremmin neuvoja


    • Kultapeukalo

      Osta rahoilla kultaa ja talleta se pankin tallelokeroon. Siis jos et rahoja tarvitse vähään aikaan, vaan haluat vain varman jemman.

    • fgfdgfdkll

      mitähän jos vaihtaisit forexissa johkin toiseen valuuttaan ja sit takasin euroiksi? tietysti häviät jonkin verran vaihdossa mut ei kai kovin suuresta summasta ole kyse?

      tosin mikä vika on 50 e seteleissä?

    • ghhgfhg

      mikä vika 50 e seteleissä. aika paljon pitää olla tuohta ette mahdu sellaiseen kirjakaupasta saatavaan rahalippaaseen.
      pistät paloturvalliseen lippaaseen ja kaikkein paloturvallisimpaan nurkkaan asunnostasi ja mieti myös sitä että mistä murtovaras ei osaisi etsiä.

    • kkkkkkkkkkkl

      Minulla ei koskaan ole laittaa säästöön viisi kymppiä, mutta pikku kolikoista voi olla suuri apu, kun jaksaa kerätä joka kaupassa käynnillä euron säästöön purkkiin. Silloin on linja-autokyytiraha säästöä, jos lekurille pitää lähteä. Näin minä sain säästöön monen kk jälkeen vara rahaston, bussilipun hinnan. On se jotain, kun sitä kuukausia säästää kolikon kerrallaan. Saat olla onnellinen, että on viisi kymppi en, joka säästyy joka kk.

    • isottahat

      Pankkiin talletin. Talletusautomaattia en ole käyttänyt. On ollut ajatuksissa viedä isot rahat tallelokeroon pankkiin. Näin ei verottaja pääse säästöihin eikä sossikka.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      189
      7616
    2. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      42
      4392
    3. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      26
      2155
    4. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      19
      2079
    5. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      27
      1899
    6. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      77
      1716
    7. Armi Aavikko Malmin hautausmaa

      Haudattiinko Armi arkussa Malmin hautausmaalle vai tuhkattiinko hänet? Kuka tietää asiasta oikein?
      Kotimaiset julkkisjuorut
      38
      1712
    8. Haluisin suudella ja huokailla

      ja purra kaulaasi ja rakastella sinua. Haluisin puristella rintojasi ja pakaroitasi. Ei sinulla taida olla kuitenkaan ni
      Ikävä
      22
      1649
    9. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      17
      1623
    10. Miksi näin?

      Miksi vihervassut haluaa maahan porukkaa jonka pyhä kirja kieltää sopeutumisen vääräuskoisten keskuuteen? Näin kotoutumi
      Maailman menoa
      39
      1438
    Aihe