Onko neuvoja?

Sksksildhjdkdlö

Ratsastan arabi ruunalla jonka kanssa minulla on muutamia ongelmia.
- menee koko ajan lapa edellä.
-keskittyy kaikkeen muuhun kun ratsastukseen esim. Kuuntelee kaikkia ääniä,katselee autoja ja hevosia nuuskii maata :/
-pääty ympyröillä ja joskus kulmissa menettää tasapainon ja meinaa kaatua (juoksuttaessa liinassa ei)
- kiihyttää vauhtia koko ajan varsinkin suoralla esim. Ravi muuttuu pikku hiljaa kovemmaksi ja kovemmaksi. Ja laukka muuttuu kiitolaukaksi)
-laukatessa ei meinaa enää pysähtyä.
- ja on hirveen vaikee saaha rentoutuu
Oisko kellään neuvoja? :)

4

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Mammanajadi

      Hevosesi on huomannut ettet oikein hallitse sitä ja käyttää sitä ilmiselvästi hyväkseen. Sinun täytyy ottaa valta takaisin ja näyttää sille kuka määrää.

      Ota ohjat tiukalle " nyrkkiotteeseen " ulkokäteen (eli niin että ulko-ohja tulee pikkulillin puolelta käteen ja tulee nyrkistä ulos peukalon puolelta ja sisäohja tulee peukalon puolelta käteen ja tulee ulos pikkulillin puolelta. Ohjat siis menevät ristiin kädessä.) ja raippa sisäkäteen " väärinpäin ". Eli kun sisäkäden nyrkkisi on pystyssä ( pikkulilli alimmaisena ja peukalo ylimmäisenä ) niin raippa sojottaa taivasta kohti. Laita kentälle estetolppa ja kierrä sitä pienellä ympyrällä niin että pakotat hevosen asetukseen sisälle ja napautat sisäkäden raipalla napakasti pohkeesi taakse. Älä arkaile raipan käyttöä, napautat sen verran lujaa että se noteeraa sen, kokeile millaista voimaa se tarvii. Hevonen yrittää kyllä juosta raippaa pakoon mutta estät sen ulkokädellä jossa ohjat on. Älä päästä asetusta laukeamaan. Kun jonkin aikaa teet sitä niin hevonen alkaa väistää raippaa taipumalla ja kuuntelemalla asetusta. Kun se kuuntelee sinua niin tietysti kehu kovasti. Sanomattakin lienee selvää että käytät ensisijaisesti pohjetta ja vasta sitten raippaa kun pohje ei toimi.
      Kun tolppaharjoitus sujuu niin voit alkaa mennä neliötä, vaadit edelleen asetuksen ja pidät kulmissa raipan valmiina.

      Ylläoleva vaatii niin paljon keskittymistä että sen on kuunneltava sinua tai se saa taas napautuksen raipasta ja se kyllä tietää sen. Muista että napautat kerran ja napakasti,ja jos se ei kuuntele niin napautat taas, niin monta kertaa kuin on tarvis. Koska sen on keskityttävä väistämään raippaa niin muut häiriötekijät jää ennenpitkää huomiotta.

      Kun saat sen asettumaan ja taipumaan kulmissa niin se alkaa pysyä pystyssä, tasapaino paranee. Nyt se menee kulmat koheltamalla.

      Älä mene suoria, mene mahdollisimman paljon kiemurauria, ympyröitä, voltteja ja muita sellaisia kunnes se kuuntelee kunnolla. Eli älä anna sille tilaisuutta kiristää vauhtia pitkillä urilla. Jos se kääntää päätää ulospäin kuunnellakseen jotain niin käännä se heti jyrkälle voltille sisäänpäin.

      Ylläoleva pätee myös laukkoihin, eli älä päästä sitä suorille urille vaan laukkaa vain ympyrällä ja jos se kiihdyttää siinäkin niin pienennä ympyrää kunnes se pysähtyy.

      Kun saat sen kuuntelemaan itseäsi niin se alkaa aikanaan rentoutua. Kaikki tämä vie aikaa, sinun täytyy muistuttaa sitä joka kerran kun ratsastat sillä. Se tulee testaamaan silloin tällöin vieläkö kuri säilyy ja silloin taas osoitat että kyllä säilyy, sinä olet pomo.

    • Mammanajadi

      Pieni tarkennus: Kun saat hevosen taipumaan niin se ei pysty kulkemaan lapa edellä. Lapa edellä kulkemiseen vaaditaan suoraa kroppaa josta vain kaula taipuu. Siksi taivutus on tärkeä.
      Onko muuten kyseessä nuori hevonen?

      • Fjfilflfksjdjksksksjd

        7 vuotta


    • Nuori ja malttamaton. Se ei tosiaan taivu, mikä aiheuttaa lapa edellä kulkemista. Kokeile tuota tolpparatsastusta, se on yleensä tehokas keino saada hevonen taipumaan.

      Ja toinen asia: paljonko se saa liikuntaa ja mitä kaikkea se syö? Ne arabit joita olen tuntenut, ovat tarvinneet liikuntaa melko lailla enemmän ja rankemmin kuin tunnin päivässä. Ratsasta hevonen kunnolla hikeen kun liikutat sitä (olettaen ettei siihen ole jalkavaivoja tm terveydellisiä esteitä), ja ennen ja jälkeen lepopäivän kevyemmin. Ja kunhan maa sulaa ja kuivuu tarpeeksi, mene jonnekin missä on tarpeeksi tilaa antaa sen juosta niin lujaa kuin se haluaa. Arabit nauttivat vauhdista, joten anna sille kerran pari viikossa tilaisuus oikoa koipiaan kunnolla, jos siellä päin on kunnollisia maastoja tai peltoa missä kaahailla, tai tarpeeksi iso kenttä.

      Ja tosiaan tuosta ruokapuolesta, arabit ovat luonnostaan energisiä ja tulevat toimeen vähällä. Jos hevosesi saa kauraa tai muuta väkirehua (esim prixiä), kokeile mitä tapahtuu jos jätät ne pois, sanotaan kuukaudeksi. Yleensä hevonen rauhoittuu n. viikon kuluessa siitä, mutta joskus kestää pidempään. Hevoset eivät useinkaan todella tarvitse väkirehua, ja jos sitä silti annetaan, se helposti johtaa juurikin ryntäilyyn ym "pelleilyyn".

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tärkeä kysymys!

      Haluatko sinä, mies, minut?
      Ikävä
      91
      1335
    2. Asiallinen lähestyminen

      Mitä on asiallinen lähestyminen?? Tietääkö tai tajuaako kukaan, varsinkaan miehet??? Eilen NELJÄNNEN kerran jouduin isk
      Sinkut
      151
      1086
    3. En tiedä..

      Yhtään minkälainen miesmaku sinulla on. itse arvioin sinua moneenkin otteeseen ja joka kerta päädyin samaan lopputulokse
      Ikävä
      75
      878
    4. Jennika Vikman avoimena - Isosisko Erika Vikman ohjeisti napakasti Tähdet, tähdet -kisaan: "Älä.."

      Jennika ja Erika - niin ovat kuin kaksi marjaa! Ilmeiltään, ääneltään ja eleiltään hyvinkin samanlaiset - toinen on kyll
      Suomalaiset julkkikset
      15
      797
    5. Mitäs nainen

      Meinaat tehdä viikonloppuna.
      Ikävä
      63
      733
    6. Vedalainen metafysiikka

      Termi ”metafysiikka” kuuluu Aristoteleelle. Metafysiikka tarkoittaa ”fysiikan jälkeen” eli tietoa siitä, mikä on tavalli
      Hindulaisuus
      290
      716
    7. Ai jaa sinä oletkin ahnas

      Ja romanttinen luonne, nyt vasta hiffasin että olet naarastiikeri. Parempi myöhään kuin ei milloinkaan.
      Ikävä
      107
      708
    8. Milloin viimeksi näit ikäväsi kohteen?

      Oliko helppo tunnistaa hänet? Millaisia tunteita tuo näkeminen herätti sinussa?
      Ikävä
      39
      691
    9. Suhde asiaa

      Miksi et halua suhdetta kanssani?
      Ikävä
      60
      678
    10. En oikeastaan usko että sinä tai kukaan

      Olisi oikeasti ihastunut tai rakastunut. Se on joku harhakuva joka minusta miehestä syntyi. Ja kun se särkyy, niin "tunt
      Ikävä
      43
      665
    Aihe