1.2 TSI 110 Style DSG

Mannelavetti

Auto näyttää hyvältä,mutta miten tuo kone,riittääkö tehot,automaatti kun on?.
Mitään asuntovaunua en aio vetää ja maltillisempi vauhti riittää jo tässä iässä.
Lisäksi ilmeisesti aika pienet polttoainekulut ja päästöt.
Kokemuksia kellään tästä autosta.

13

1546

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Tehotriittää

      Tehoja on varmasti tarpeeksi normaali liikkumiseen.
      DSG ei oikeastaan ole automaatti, se on robotti, joka hoitaa vaihtamisen puolestasi pyrkien ennakoimaan aina seuraavaa tarvittavaa vaihdetta. Autossa on vaihdelaatikko kytkimineen, kuten manuaalivaihteisissakin. Ei siis tarvitse tai kuluta moottoritehoa sen enempää kuin manuaalikaan.

      Jos tuossa löytyy tehoja 110 hv, niin vielä reilu kymmenisen vuotta sitten tuollaiset tehot löytyivät tavallisesti 2-litraisista moottoreista ja niitä pidettiin tehokkaina moottoreina. 1.2 litraisten tehot liikkuivat tuolloin 50 hv:n nurkilla. Kyllä niilläkin pärjättiin pitkilläkin lomamatkoilla...

      Kestävyydestä sitten en osaa sanoa, paljon on kiristetty tehoa pienestä moottorista. DSG:kin on sitten oma juttunsa... Aiemmin DSG oli ongelmallinen tehokkaissa ja vääntävissä moottoreissa, lähinnä vahvoissa dieseleissä DSG:tä ei saanutkaan. Nykyisin saa.

      • Salainentieto

        Ja DSG ei kestä..


      • riittää

        Tuo 1.2 TSI 110 on hihnakone, joten jakoketjuongelmat ei koske sitä. DSG saattaa tietysti ainakin pidemmässä käytössä olla jonkinlainen riski.

        Muuten tuo kone riittää ns. normaalikäyttöön täysin, mikäli ei jatkuvasti aja täydellä kuormalla tai vedä kärryä. Turbon ansiosta normaaliajossa ja yleensä käytettävällä kierroslukualueella tuon kulku on samaa luokkaa kuin 1.8 - 2.0 litraisen ahtamattoman bensakoneen.


      • salainentieto
        riittää kirjoitti:

        Tuo 1.2 TSI 110 on hihnakone, joten jakoketjuongelmat ei koske sitä. DSG saattaa tietysti ainakin pidemmässä käytössä olla jonkinlainen riski.

        Muuten tuo kone riittää ns. normaalikäyttöön täysin, mikäli ei jatkuvasti aja täydellä kuormalla tai vedä kärryä. Turbon ansiosta normaaliajossa ja yleensä käytettävällä kierroslukualueella tuon kulku on samaa luokkaa kuin 1.8 - 2.0 litraisen ahtamattoman bensakoneen.

        Muistaa välttää tuon jakoketjukoneen niin voi pelata motti.Seat myy vielä uusissakin tuota huonoa suunnittelua...


      • ststyle12dsg2011tsi

        Minkä vuosimallin ko.autosta olet omistanut,kun niin asiantuntevasti keskustelet asiasta? Minulla oli edellinen 2011 malli 105 dsg ja ei ollut ongelmia lainkaan 67tkm/3vuotta. Corolla 2003 stw stä hajosi kaikki iskarit ja polttimot moneen kertaan em. Kilometreillä ja toyota on sentään kulttimaineessa kestävyydessä, mutta ei ollut tämä yksilö tuolloin, kun sen uutena hankin.


    • siitti

      1.2 TSI 110hv kone on aina jakohihnalla. Itsellä sama kone vanhempana 105hv versiona (ketju, ei ongelmia) ja voin sanoa, että riittää todella mainiosti. On itseasiassa kokoisekseen melkoisen hämästyttävä voimanpesä. Peittoaa japanin ja korean poikien 1.6 litraiset vaparit mennen tullen, pienemmällä kulutuksella jopa.

    • Seatilla

      Kevyt ajella, pirteä kone, maantiellä ei kiihdy kuin raketti mutta ohi pääsee jos ei ole raskas lasti. Kulutukset maantiellä n. 6l/1oo km ja taajama-ajossa 7-8l/1oo km. Kojelauta natisee, siihen tosin on korjauskampanja. Ainakin minun autossani kuskin oven yläosa natisee kuopissa ja heitoissa, liekö löysä kori joka vääntyilee? Ilmastointi on paljon tehokkaampi kuin esim. Toyotassa. Ei lämpiä kovin nopeasti vaikka käytän talvella viimasuojia. Istuinlämmittimet ovat nopeat. Suosittelen Style-pack -varustepakettia (uutena nimi oli Launch-pack) jossa tulee 2-alueilmastointi, parkkitutkat eteen ja taakse yms. kivaa pientä. Seat Leon 3- tai 5-ovisena näyttää parhaalta punaisen, farmarin ottaisin ehkä valkoisena. Etuviistoon huono näkyvyys, on tullut muutama läheltä piti -tilanne. Ajovalot surkeat olipa halogeeni tai LEDit. Tosin halogeenissa se etu että valonheittimen sisäpintaan herkästi ilmaantuva huurre kuivuu pois halogeenin lämmön ansiosta ja halogeenivalojen kaveriksi voi asentaa lisäkaukovalot (silloin ainakin pitkillä valoilla näkee hyvin). Toki valonpesureista plussaa, ne pesevät lähivalot tehokkaasti! Talvirenkaiden kannattaa olla samankokoiset kuin kesärenkaat. Itse hankin säästösyistä 195/65/15 -kokoiset ja ovat jotenkin levottomat ajaa. 205/55/16 -alkuperäiskesärenkailla menee helposti suoraan eikä luikertele. Auto on näppärä käsitellä kaupungissa ja 1200-kiloiseksi yllättävän vakaa maantiellä. Jos nyt ostaisin uuden niin hankkisin sen vakionopeussäätimen joka osaa hidastaa vauhtia mikäli alat mennä liian lähelle edellä ajavaa autoa. Tuossa muutamia kokemuksia 105 hv koneella olevasta 1,2 TSI DSG 5-ovinen Style vm. 2013. Ai niin DSG:ssä ärsyttää että D-asennossa sekä aina vakionopeussäätimellä ajettaessa menee liian isolla vaihteella, esim. 65 km/h isoimmalla 7-vaihteella 1250 kierr/min. S-asennossa kone vinkuu 3000-4000 kierr./min...

      • Leppoisaavääntöä

        "DSG:ssä ärsyttää että D-asennossa sekä aina vakionopeussäätimellä ajettaessa menee liian isolla vaihteella, esim. 65 km/h isoimmalla 7-vaihteella 1250 kierr/min. "

        Ei kai tuo liian iso vaihde ole tasakaasulla edetessä. Hyvin jaksaa kone mennä.
        Jos tarvii kiihdyttää tai tulee ylämäki niin laatikko osaa vaihtaa alaspäin tarvittaessa.
        Pitää vaan unohtaa vanhat käsitykset bensakoneesta ja luottaa koneen vääntöön, Automaatilla ajaessa voi unohtaa sen kierroslukumittarin kokonaan, Normimenoon D ja kiireeseen S, Auto hoitaa loput


      • kytkinrääkkiä

        Vatkaako se 1,2 TSI kovasti pienempiä vaihteita, jos on kuormaa? Nimittäin Ocu 1,6 TD DSG vaihtaa parikin vaihdetta alaspäin tasakaasulla ylämäessä, jos on kyydissä vaikka vaan 4 äijää matkakassit . Minkälainen dsg-rääkki alkaa, jos vetää perävaunua, kun valmistaja kuitenkin lupaa vetokykyä 1200 kg.


    • koeaja

      Fordilta löytyy vieläkin pienempi, teknisesti myös kehittyneempi, litrainen kone...kaupanpäälle saat hyväajoisen oikean länsiauton!

      • Onkoeajettu

        'Oikean länsiauton..' ?
        Merkkinä Seat on 'länsiautompi' kuin Eurooppalaiset Fordit.
        Kokoamismaan osalta riippuu mallista kumpi on länsiautomaisempi. Kummallakin merkillä on malleja, jotka kootaan Espanjassa ja jossain perinteisessä mielessä mielletyssä Itä-Euroopan maassa.

        Itäautoiksi perinteisessä mielessä voi kumpaakaan sanoa minkään mallin osalta koottiinpa se sitten missä maassa tahansa.

        Tuo 'kehittyneisyys' ja 'paremmuus' onkin sitten lähinnä mielikuva-asioita muotoilun tapaan, joten niistä on turha käydä väittelyä.
        Yleensä selvästi kalliimpi hinta näkyy jossain varustehiluissa ja vitkuttimissa, jotka voivat olla joillekin tärkeitä ja toisille täysin yhdentekeviä. Merkin imago ja suosituimmuus vaikuttaa hintaan ilman muuta ja siitä osa onkin valmis maksamaan lisähintaa reilustikin, mutta osa taas ei.


    • Tietäjä1

      Fordit tehdään Venäjällä. Siinä sulle Länsi-auto.

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 122
      3016
    2. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      84
      2761
    3. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      17
      2188
    4. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      20
      1763
    5. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      21
      1668
    6. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      15
      1509
    7. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      17
      1479
    8. Haluan tavata Sinut Rakkaani.

      Olen valmis Kaikkeen kanssasi...Tulisitko vastaa Rakkaani...Olen todella valmistautunut tulevaan ja miettinyt tulevaisuu
      Ikävä
      28
      1427
    9. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      16
      1387
    10. Kristityt "pyhät"

      Painukaa helvettiin, mä tulen sinne kans. Luetaan sitten raamattua niin Saatanallisesti. Ehkä Piru osaa opetta?!.
      Kristinusko
      6
      1312
    Aihe