Koira näykkii vieraita innostuessaan.

Avutonannaapua

Hei. Minulla on alle vuoden ikäinen koira joka rakastaa ihmisiä yli kaiken. Menee jokaisen ihmisen luo TODELLA innoissaan ja kun ihminen alkaa silittää, niin tämä alkaa näykkimään käsiä. Miten saan tämän kauhean tavan pois? Siis sain sen lopettaamaan minun puremisen silloin pentuiässä niin antamalla nuunapin tai karjaisemalla. Mutta enhän minä voi vieraalle ihmisella sanoa että antaa koiralle luunapin kun puree tai että karjuu koiralle. Eli mitä neuvoksi? Olen kohta miettinyt kaikki keinot läpi mielessäni mutta mikään ei oikein sovellu tähän. En haluaisi kumminkaan alkaa pitämään koiraani siten ettei se pääse ihmisten lähelle.

10

6400

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Kikka3.0

      Vanha kikkakolmonen on ottaa kiinni koissun alaleuasta tai työntää käsi(sormet) kitaan syvälle kurkkuun ja pitää lyhyt hetki. Samanaikaisesti kun kysyy että "Kuis nyt näin kävi`?" ja jatkaa "älä tee tota enää", niin eiköhän se ole nopeasti homma paketissa ja koira tajuaa ettei kannata.

      Tuo tehdään sitten ihan vain hymy huulilla ja leikin varjolla aloittaen ja tarvittaessa sitten jopa vähän enemmän päättäväisyyttä lisäten. Ettei koirasta tulisi mitään ihmisarkaa, niin on tosiaan turha kenenkään vieraan alkaa sille huutaa. Eikä se huutaminen omistajaltakaan kaikissa tilanteissa niin tarpeellista ole.

      • Huonoolituokinkikka

        Joo, se kysymys on todella älykästä, koska koirahan puhuu suomea. Selitä sille vielä että miksi, niin se ehkä vastaa sulle...
        Ainoa mistä se tuossa tajuaa ettei kannata on että sinä olet väkivaltainen sitä kohtaan ja jos väität ettei sormien kurkkuun tunkeminen ole väkivaltaa voit pyytää vaikka jotakin vieraskielistä tekemään sen sinulle (siksi vieraskielistä että tajuaisit tuon selittelysi älyttömyyden). Puolta isompi karpaasi tunkemaan sormet sinun kurkkuusi ja kysymää swahilin ja venäjän murteen sekoituksella miten tässä näin kävi ja muutamia muita kysymyksiä: ymmärrätkö ne paremmin sen hymyillessä ja tunkiessa ne sormet kurkkuusi vai ilman?
        Joo, kyllä varmasti tajuat mitä kannattaa ja mitä ei kannata tehdä, mutta rakentuuko teille hyvä ja luottamuksellinen suhde on toinen juttu.
        On tuohon parempiakin neuvoja.


    • Omapaikka

      Selän kääntäminen näykkijälle ja myös oman paikan otto kannattaa opettaa. Mulla molemmat on oppineet istumaan sekä odotamaan lupaa tulla tervehtimään vierasta sekä hakeutumaan pedilleen alku puhutelun jälkeen.

    • sitkeestipaikalleen

      Joko kokeilet ettet huomioi ollenkaan,ja sanot vieraillekkin ettei saa humioida.
      Tai ,opetat koiralle "paikka" sanalla,että käskystä koira menee paikalleen.
      Jos tulee ongelmia käytöksessä,käsket koiran paikallensa.Sellainen paikka mistä näkee vieraat,ja mieluinen muutenkin.Joku matto,tai koiranpeti siihen.Ja opetat,että kun sanot paikka,koira menee sinne.Alkuun viet sen sinne,ja et anna periksi.Viet niin kauan että paikallaan pysyy.Älä anna koiran hyppiä vieraita päin,vain kauniisti rauhallisesti saa haistella,jos villiintyy,käsket paikalle,ja viet jos ei usko.Jos koira ei pysy siellä,viet aina takaisin.Siihen loppuu kaikki ylimääräiset hyppimiset ja pureskelut.ä
      Älä koskaan loukkaa tahallasi koiraa!

    • koirakoirantuntee

      Pakkoko niiden vieraiden-vieraiden on mennä käsineen koirasi kimppuun? Kouluta ensin ihmiset siihen, että koiraasi EI SAA koskea. Näillä mennään muutama viikko, esim. kesään asti. Voi olla, että ongelma jotenkin poistuu itsestään. Taas olisi hirmu hyvä tietää, mistä yleensä puhutaan! Onko koirasi uros vai narttu, minkä rotuinen ja jos seropi, mitä rotuja sisältävä (minkä kokoinen).
      Eli koirasi jotenkin menee onnesta sekaisin, emotionaalisesti hyper-kierroksille eikä oikein muista hallita tekemisiään. No niin, nyt mä sen hokasin: varaa vähintään yksi, mieluummin useita koiralle mieluisia ja tuttuja retuutusleluja (tyyppiä teko-orava tai kumikana) ja vieraiden halutessa seurustella koiran kanssa sormet irti itse koirasta, sen sijaan Rauhallisesti, ystävällisesti (kiihdyttämättä vallan pois tolaltaan) tarjotaan peuhulelua koiran tartuttavaksi. Aktiviteetin tulee tapahtua ihmisten ehdoilla, eli emäntä tai ns. koirakokeneet vieraat määrittelevät milloin leikki alkaa ja loppuu. Perustottelevaisuutta sekaan, eli esim. ISTU-komennon jälkeen vasta alkaa hupi.
      Näin koira pääsee käyttelemään leukojaan, mihin sillä tuntuu olevan luontainen tarve, ja kaikilla voi olla hauskaa?

    • Parihyväälinkkiä

      Etsin sinulle pari oikeasti hyvää linkkiä, missä on myös parempia vaihtoehtoja kuin luunappi ja karjuminen, mitkä nyt on mitä on.
      Käytännössä kai paras keino olisi kieltää pureminen, mutta se "ei" sanakin pitää opettaa ja kehua sen ymmärtämisestä, ei se koira suomea puhu. Mutta yksi hyvä keino on lyödä kädet yhteen että kuuluu taputus ja kieltää jämäkästi "ei" kun koira tekee jotain kiellettyä. Ensin läpsäysääni (koira usein pysähtyy äänen kuultuaan ilman karjuntaa) ja heti salamana se sana "EI" kun koira katsoo sinuun, välitön kehuminen! Ja kun koira lopettaa kehua paljon! Pentu ei sitä heti tajua, mistä kehut tuli, mutta aika nopeasti kyllä. => lopeta sanalla "ei" mitä ikinä teetkin = kehuja = hyvä asia. => lopetan tästä lähtien koska siitä saa kehuja.

      Rankaisu sosiaalisesta hellittelystä oli ehkä suhdettanne enemmänkin tuhoava kuin rakentava ratkaisu. Pentu siis leikki ja rakensi sosiaalista suhdetta sinuun, se ei tiennyt miten lujaa saa purra. Joten sinä karjuit sille ja satutit sitä. Näin siinä nyt käytännössä kävi. Sekin toimi nyt tässä sinun (ei pennun) kannalta, mutta oli ehkä tosiaan epärakentavaa ja vieraitten kanssa täysin käyttökelvoton tapa. Parempi olisi ottaa palkkio = rapsutukset pois jos puree. Siis mukava leikki loppuu jos puree. Leikki jatkuu kun pentu ei pure.
      Vieraat tulee, pentu puree käsiä, voi sanoa "ei" tai osoittaa että se sattuu "ai" ja ottaa kädet pois, eikä rapsuttaa. Kun pentu rauhoittuu, voi silittää. Huomiotta jää aina kun puree ja silityksiä saa kun ei pure. No, lue lisää noista.

      http://kuono.fi/kysy-koirakouluttajalta-koiranpentu-puree-mika-neuvoksi/

      http://www.koirakoulukompassi.com/artikkeleita/ongelmakaytos/pentupuree/

    • Koirantaluttaja

      Huono neuvo on, että opeta koira olemaan kiinnostumatta ihmisistä ja toisista koirista.

      Selän kääntäminen ei taida olla riittävä keino nuorenn koiran hammastelun lopettamiseksi, eikä muutenkaan suositeltava, koira ei huomaa edes, vaan jatkaa hammastelua ja kohta sattuu...

      Mutta yksi vähän epämiellyttävä keino on. Ei väkivaltainen, eikä tarvi tehdä monta kertaa, yleensä yksi kerta jo tehoaa aika hyvin. Ja vahvistus jatkossa lievästi riittää.
      Pippuri. Ota mukaan lenkille pippuripurkki. Kun koira puree (hammastelee) ihmisiä tai roikkuu remmissä yms., tupsauta hieman pippuria nenulle. Myöhemmin hieman tuoksua pippurista esim. hihnaan riittää estämään repimisen jatkossa.

    • hallintaa

      Et päästä sitä hyppimään. Otat tilan hallintaan ja koira odottaa taustalla tai pidät koiran kytkettynä. Opetat koiralle kärsivällisyyttä katsekontaktin kautta ja pidät sen nyt erossa muissa koirista, jotta sen kinnostus vieraisiin kaikkoaa.

    • 1818

      Mä olen useampia elukoita (myös koiria) opettanut olemaan purematta yksinkertaisesti passivoitumalla, kun eläin puree. Eli ei vedä kättä pois vaan antaa sen purra (kuulostaa hurjalta, mutta ei esim. koiranpentu kovin tosissaan pure). Itse pitää vaan olla rauhallinen ja määrätietoinen. Useat eläimet hakevat näykkimällä huomiota ja kun ne huomaa että puremisesta ei seuraakaan yhtikäs mitään, niin ne usein lopettavat. Kun koira lopulta kyllästyy siihen käden pyörittelyyn suussaan ja päästää irti, niin sitten voi taas rapsuttaa ja höpötellä koiralle :) Mitään fyysistä rankaisua en kannusta antamaan eläimelle (koskaan), koska väkivalta vaan lisää väkivaltaa.

    • Tasoittuu

      Ikä korjaa tilanteen kuin vain jaksat kieltääkin koiraa.

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      68
      2979
    2. Istuva kansanedustaja epäiltynä pahoinpitelystä ja ampuma-aserikoksesta

      Seiskan tietojen mukaan Timo Vornanen on epäiltynä pahoinpitelystä ja ampuma-aserikoksesta eikä kenellekään taatusti tul
      Maailman menoa
      417
      2861
    3. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      100
      2256
    4. Timo Vornanen kilahti

      Mikähän sille kansanedustajalle polisiisi miehelle on noin pahasti mennyt hermot , että tulevaisuudensa pilasi totaalise
      Kotka
      91
      2103
    5. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      73
      1914
    6. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      11
      1854
    7. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      7
      1850
    8. Pullonpalautusjärjestelmä muuttuu - paluu menneisyyteen

      EU suuressa viisaudessaan on päättänyt, että pulloja pitää kierrättää. Jos oikein ymmärsin, nykyisen järjestelmänmme ti
      Maailman menoa
      152
      1818
    9. Tollokin tajuaa että Timo Vornanen

      oli joutunut äärimmäiseen tilanteeseen ampuessaa yhden laukauksen katuun. Ei poliisi tee tuollaista hetken mielijohteest
      Maailman menoa
      330
      1711
    10. Sininen farmari - Ford Focus- YFB-842 on poliisilta kadoksissa Kauhajärvellä

      https://alibi.fi/uutiset/poliisilta-poikkeuksellinen-vihjepyynto-autossa-oleva-henkilo-on-avuntarpeessa/?shared=29255-2d
      Lapua
      6
      1652
    Aihe