Valtimolla on ihme meininki

Audi200

Outoja peikkoja. Mitä siellä oikein tapahtuu? Yrittäkää nyt ryhdistäytyä, oli taas ihme visiitti, kun yritin saada hinausautoa autoni hajottua Kajaanintiellä. Hiukan jäi outo kuva koko paikasta. Asuuko siellä joku täysjärkinenkon? Thanks for nothing syvä joki, yrittäkää pärjätä, niin minäkin tein.

48

1758

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • historiaaaa

      No hei, sillä seudulla on suunnilleen vuodesta 1450 tultu vuorotellen idästä tai lännestä ja poltettu asukkaiden mökit. Jonkun kerran on voinut valita polttaako mökin asukas vai tulija.

      Semmonen jättää jälkiä, sukupolvelta toiselle periytyviä ja uusiutuvia tunnemuistoja ja traumoja. Jos siis tuntematon on ovella, niin kaikki nämä muistijäljet aktivoituu ja tulija on potentiaalinen mökinpolttaja oven avaajan mielikuvissa eikä ensimmäisenä tule mieleen että se vaan hinausautoa kaipaa.

      Valtimolaisia ja muitakin näillä seuduin pitää ymmärtää.

      • soikosielläbanjo

        Ei siellä juuri kukaan asunut ennen sotia. Liekö kolme eri sukua ja kaikki silti tavallaan sukua toisilleen. Evakkoja taisi suurin osa olla menneinä vuosikymmeninä. Nythän siellä taas ei asu ketään.


      • väestökatoa

        "Evakkoja taisi suurin osa olla menneinä vuosikymmeninä."

        Niin. Ainakin Rasimäen kylän ihmiset on lähes kaikki Suojärven nenkosia tai niitten jälkeläisiä. Omaa kieltänsäkin pagisivat keskenään vielä pitkälti 1970-luvulla.

        Melko autioitunutta seutua sekin nykyään.


    • verkkarihousut

      Minusta siellä asuu maailman vapaamielisimmät naiset, aina saa yösijan ja vähän muutakin!

      • melkeinmuteiihan

        Niin, ne kolme alle 60 vuotiasta naista. Huhu kertoo, että viime kesänä kaupan kulmalla nähtiin nuori nainen, mutta myöhemmin taisi paljastua että se olikin nurmeslainen transvestiitti.


      • sie-keheno

        Ka voi sinnuu brihatšun ällišköö. Itše olet muga bledenttša, täyz ökötti olet kogo muzikka da vie ylen varattšu, nimidä et naizil ruohti sanuo. Hyö tarattoa paissah sinul kaksi sanua da sie jo pöllässyt, odva vai heidä silmih katšot, naverno šital lijassat omat koadiet. Taki jogahini elländäy netšen tuskan midä sie olet kandanuh syväimes, gu et nikonzu ole naista kossenuh... Ka vikse sinul löydyö jengua sen verran kormanispäi što voit vähäzen hot huorien kel tšikuttoa?


    • Valtimolainen

      Näitä peikkoja eli puutarhatonttuja alkaa näin keväällä ilmestyä myös vähän joka pihaan ympäri Suomea. Minusta ne on ihan törkeitä. Minulla on pihassa siili, sammakko, orava ja jänis. Rappusilla koira, pieni dalmatialainen. Siinä se räkyttää epämiellyttäville vierailijoille.

    • Kaupparatsulla

      Olen samaa mieltä. Ajan siitä usein ohi työmatkallani ja olen samalla piipahtanut S-markettin ostoksille. Joka kerta joudun hämmästymään kuinka paljon siellä on jotenkin oudosti käyttäytyviä tai tuijottavia ihmisiä. Hyvin erikoista sakkia.

      • Valtimolainen

        Ettet vaan itse ole se omituinen kulkija? Ei täällä paikalliset käy kaupassa kravatti kaulassa ja lakeerikengät jalassa. Onko ihme jos tuijotamme moista ulkomaan elävää?


      • valistusta

        Siis kunnan rajalla pitäisi olla joku piste, jossa voisi osallistua Näin vaikutat Valtimolaiselta -koulutukseen ja mahdollisuus hankkia tai vuokrata valtimolaisasu-pakkaus paikkakunnan halki kulkemisesta selviytymiseen? Leader-hanke?


      • Omituistenotustenkerho
        Valtimolainen kirjoitti:

        Ettet vaan itse ole se omituinen kulkija? Ei täällä paikalliset käy kaupassa kravatti kaulassa ja lakeerikengät jalassa. Onko ihme jos tuijotamme moista ulkomaan elävää?

        Et ole siis pässi huomannut että ihmisillä on vaatteet jo 2000 luvulla. Missä kielletään tulemasta kauppaan kravatti kaulassa? Sinne on siis parempi mielestäsi tulla perunasäkki päällä? Ainoastaan omituista kummastuttaa toisten vaatteet, ai että ne ovat sitten ihmeelliset...


      • Valtioko

        "Onko ihme jos tuijotamme moista ulkomaan elävää?"

        En tiennytkään olevani ulkomailla jos pysähdyn Valtimolla. Olenkohan ymmärtänyt paikan nimen nyt aivan oikein kumpi se paikka oikeasti on Valtio vaiko Valtimo? Voisi äkkiseltään kyllä erehtyä että Valtio. Ihan vain mielenkiinnosta jos satun joskus ohi ajaessani käymään Valtiossa niin voisiko joku kertoa kuinka siellä paikkakuntalaiset oikein pyyhkivät perseensä niin osaisin toimia oikein ja välttäisin omituiset tuijotukset. Pyyhkäisyksi riittää varmaan sellainen sinne päin ja roiskeita saa ja pitääkin jäädä vai kuinka? Päättelin vaan siitä jos kravatti ja kengät ovat suuremmankin luokan mullistelun aihe.


      • Kaupparatsulla
        Valtimolainen kirjoitti:

        Ettet vaan itse ole se omituinen kulkija? Ei täällä paikalliset käy kaupassa kravatti kaulassa ja lakeerikengät jalassa. Onko ihme jos tuijotamme moista ulkomaan elävää?

        Heh. En vielä tähän elämään ole käyttänyt kravattia enkä lakerikenkiä. Hehheh


    • tsuahkaja

      Valtimo se raksuttaa teidänkin ranteessa.

    • Tsaikovski

      Valtimo on ylivoimaisesti Suomen juntein paikkakunta. Ja junttiuden maksimi saavutetaan kesäpäivien markkinoilla. Se on jo jotain niin junttia, että paikalle on saavuttava joka vuosi tuota ihmettelemään. Kuinka jotkut voi olla noin pihalla maailmanmenosta, trendeistä ja normaaleista käytöstavoista. Ja ne vaatteet ja jutut. Ja se alemmuudentunto.

      • Valtimolainen

        Kesäpäivät Valtimolla kokoaa kansaa ympäri Suomea ja Ruotsistakin. Täältähän lähdettiin työn perään 60-luvulla. Meitä oli liikaa näin pienelle paikkakunnalle. Osa on elänyt aina Valtimolla, osa palannut kotipaikkakunnalle, kuten mekin. Kesäpäivillä tavataan toisiamme, juomme jonkin kaljan Seiskan terassilla, kuuntelemme letkeää musiikkia (vielä varpaat vipattaa), kerromme sairautemme, muistelemme menneitä ja menemme muistorikkaina kotiimme.
        PS. Emme ole tuulipuku päällä, vaan miehillä kauluspaita ja litteät housut ja naisilla pitkä tai lyhyt hame, riippuu suonikohjujen määristä.


    • Okussa_peikkoillaan_

      Ei Valtimolaiset pärjää Outokumpulaisille jossa asuu jos jonkinlaista junttia ja peikkoo, kaivoksen huurut lie vaikuttanut Okulaisiin kun siellä kulkijaa katsellaan kuin lehmä uutta veräjää. Matkailumielellä kerran kävin Okussa tarkoituksenani katsella kaivosta mutta haaveeksi jäi, joku tyly henkilökunnan edustaja tuli kertomaan että paikka suljetaan noin tunnin päästä ja toivoi meidän tulevan uudemman kerran aikaisempaan ajankohtaan päivää. Käymättä on ja pysyy meidän osalta Outo paikkakunta, junttila maan päällä.

      Kerran olen Valtimolla ohikulkumatkalla pysähtynyt ja ystävällisiin ihmisiin törmäsin enkä ole peikkoilua huomannut ollenkaan, tekee mieli seuraavankin lapin reissun tauko pitää nimenomaan Valtimolla.

      • Eilappia

        Ei valtimo ole Lapissa.


    • Tirskid

      Valtimolla on maakunnan kovimmat kollit! Tirskis..

    • sexton

      Menikö Alpertti etuskuntaan?

    • Alberttti

      Pertti menee ensi kerralla ihan saletti, oli meinaan niin hyvä eka yritys.

    • göbbels

      Mutta pääseekö se Albertti, ei sinne mennä noin vaan.

    • verkkareissa

      Onko Valtimolla juhannusjuhlia, tai mitään muuta meno(pano)mestaa juhannuksena?

    • Eioleeitule

      Ei ole, eikä tule!

    • Rasputiini

      Kesäpäivillä tavataan

    • rogernurmes333

      niin tavataan venjällä

      • Olenseiskassa

        Humalassa kirjoitettu nurmeslainen kommentti. lokkisaari on ylä-karjalan riviera, lukee kirjassani. Pakko olla. Valtimoa ei voi ohittaa.


    • mrnasa

      Pussikuskin ja kylähullun jälkeläisiä. Koko kylä kantoraketin kyytiin ja asuttamaan mustaa aukkoa.

    • comeherepiggy

      Mistä tunnistaa valtimolaisen jopa maailman toisella puolen? No tietysti siitä että se tuijottaa:) ja on musikaalinen sekä tykkää siasta. Kannattaa katsoa syvä joki elokuva niin ymmärtää heitä.

      • Tai-vähennä-ainakin

        Päihtehruadai: Hairahtukset ližätäh kannabiksen suvaičustu nuorien keskes – terväh Kuopijosgi sidä ruvetah suvaimah mugaže, kui alkohol’ua

        Kannabiksen käyttö nuorien keskes vai liženöy. Virguniekoin mugah miifat pilven varuamattomuos da luonnonmugažuos ollah ilmivön erähii vigoi.

        Virguniekat da päihtehruadajat ollah huoles sit, gu nuorien kohtavundu kannabikseh on muuttunuh pozitiivizembakse. Rikoskomissuaru Aku Uusitalo Päivännouzu-Suomen policiespäi sanou, gu nuoret puaksuh ei ni pietä kannabistu narkoutiekannu.

        – Kannabistu pietäh hyvänny päihtehenny sen päihtehominažuksien täh ellendämättäh sidä, mittustu pitkyaigastu pahua vaikutustu on kannabiksen käytöl, sanou Uusitalo.

        Kuopijon linnan lapsienvardoičuspiälikkö Marketta Kolari sanou, gu nuorien mieles kannabis ei ni ole moine varattavu, kui ezimerkikse alkohol’u. Nuorien keskes alkohol’u on iellehgi yleizembi päihteh, ga kannabis on hil’l’akkazin nossuh sen rinnale, - muga sanotah mollembat pagizuteltut.

        – Nuorile voi olla kai kebjiembigi suaja kannabistu, migu alkohol’ua, sanou Uusitalo.

        Hänen mugah sežo kannabiksen hindugi on nuorile pättävy.

        Varuamattomuon miifanmurdajat

        Konzu Kuopijon Alovehen Päihtehpalvelufondu oli nuorih näh varustettulois tapahtumis, ozutehstolaspäi teriämbäh muidu hävittih kannabikseh näh sanelijat tiedoiškut, kerdou fondan socialiruadai Heidi Komulainen.

        Kannabikseh näh on miiffua, kuduat nikui ei yhtytä todeh, sanou Komulainen. Narkoutiekkua pietäh kai varuamattomannu luonnontuottehennu.

        – Ei sua tiediä, ollougo pihalaukas myödävy kannabis jalostettu libo ollougo se sintiettine vai luonnontuoteh.

        Komulazen mugah kannabiksen kebjienny narkoutiekannu pidämine on nygöi eläi miiffu. Kannabiksen vaikuttajan ainehen THC:n miärät ollah nostu lajikkehien jalostuksen aigua.

        – Kannabis ei tuo fiizisty rippuvuttu muga terväh, kui opiatat, ga psiihine rippuvus roih ihan samaine, kui alkohol’ah libo muih päihtehih.

        Kannabikses roinnuot vahingot ylen puaksuh ollah socializet, sanou Komulainen.

        – Ei pie niidy sudre pidiä pieninny. Gu vai nähtäneh sinuu školan pihas kannabistu kurijes, voijah työndiä školaspäigi iäres. Se ei ole nimittuine pieni dielo, ruvennemmo vai duumaimah ristikanzan tuliedu elostu da pluanoi.

        Kuopijos on teini-igästy suonensyväinpuolizien narkoutiekoin käyttäjiä

        Erähät ollah harjavuttu käyttämäh päihtehii ylen nuorinnu, Kuopijon lapsienvardoičuspiälikön Marketta Kolarin mugah kai 11-vuodizinnu. Häi sežo sanou, gu joukos on kai suonensyväinpuolizien narkoutiekoin alaigästy käyttäjiä.

        – Täs heijän rippuvuos piästämizekse roih piettäväkse suuri ruandu, sanou Kolari.

        Kuopijon Alovehen Päihtehpalvelufondan socialiruadai Heidi Komulainen ylen varovazeh pagizou sih näh, kedä kučuttas ”päihtehprobliemakse”. Al 18-vuodizen nuoren kohtal parembi olis paista päihtehrippuvuoh näh.

        – Emmo rubie nimittelemäh nuordu ”päihtehprobliemakse”. Nuoren kohtal harvah vie on mennyh muga äijy aigua, gu pagin olis päihtehprobliemah näh.

        Päihtehpalvelufondu estäy da vähendäy päihtehprobliemua sego niilöis tulijua syrjäh jättämisty da loittonemistu Kuopijon alovehel. Suuri oza nuoris ohjavuu lapsienvardoičuksen kauti. Lapsienvardoičuspiälikkö Marketta Kolari sanelou, što nuorien päihtehkäyttöh näh luajittuu lapsienvardoičusilmoitustu tulou enimite policiespäi.

        Gu vai vahnembat huomatanneh nuoren päihtehopindan, heile pidäy kerras ottua yhtevytty päihtehpalvelufondan nuorien ruadojoukkoh.

        – Sit piäzemmö äijäs kiänälmykses siiriči da rubiemmo kerras kaččomah, midä on roinnuh.

        http://yle.fi/uutiset/paihtehruadai_hairahtukset_lizatah_kannabiksen_suvaicustu_nuorien_keskes__tervah_kuopijosgi_sida_ruvetah_suvaimah_mugaze_kui_alkoholua/8450755

        Että lopeta jo sinäkin tuo höpöhöpöheinän polttaminen.


    • satavasama

      Jeaaah satasatasatasatavasamaa ja haavi auki kylille.

    • Hesasta

      Otsikossa on virhe, oikein kirjoitettuna otsikko kuuluu, Valtimolla on ihmeen hyvä meininki!

    • Valtimolla-tapahtuu

      Karjal Žurnualu

      Tapahtumat 22.5.2016

      Ängyrävängyrä-disku piäzöy ilmah

      Lapsien pajojoukko Linduzien Ängyrävängyrä-diskan ilmahpiäständy pietäh pyhänpiän 29. oraskuudu 14 čuasul Valdimon kundalazien taloil. Terveh tulgua!

      Linduzed lövvät sežo Facebookas

      http://verkolehti.karjal.fi/

    • musikka

      Myö vai Valtimol tsuahkammo ta huaristelemmo

    • seoneldankaa

      Ja minä poika kierrän kunhan bensaa saan!

    • Yhtä

      20v melkein samat valittu valtuustoon muutama takin kääntäjää lukuun ottamatta. Yksikin vanha rouva niin täynnä itseään et pystyykö siinä ylpeyden määrässä ajattelemaan edes kunnan asioita lasten ja vanhusten kannalta niin pieni vanhainkoti rakennettiin ettei edes väliaikaisesti pystytä sijoittaa omaan kuntaan. Kun muualta tulet tänne asumaan kyllä riittää tuijottavat kun lehmä uutta navettaan tullaan vielä kysymään Mitä sinä täällä teet jos jaksat sitä mulkoilua 20v ehkä saat kulkea kuten muissa kaupungeissa .kun siinä menee aikaa et sinun tekemiset on kaivettu kohdusta hautaan et riittää puhetta juoru kellojen vääntää ja kääntää asiat yltä päältä sekaisin. On ne niin röyhkeää porukkaa et jos satut ottamaan esim. Alkoholia kyllä naapuri tietää kävitkö ravintolassa ja monelta palasit olitko yksin ja kuka seuralainen. Kun käyt syömässä kyttäyspolitiikka alkaa kävi kapakassa varmaan ajo humalassa sitten kuuntelet näitä kommentteja kunnes mitta täysi yksinkertaisesti ei siellä muuta tehdä kun juoru kulkee naapurista toiseen kun oma elämä verhojen siirtelyä jos näkisit mistä mennä naapurille kertomaan et se teki tuota se teki tätä ja Valtimo lisä siihen päälle.

    • 186

      Valtimo on Suomen kunta, joka sijaitsee Pohjois-Karjalan maakunnassa. Kunnassa asuu 2 315 ihmistä, pärjää hienosti omillaan, talous tasapainossa mikä on monelle Pohjois-Karjalan kunnalle toiveajattelua. Palvelut pelaa ja niitä on riittävästi jokaiselle...

      Hieno paikkakunta ihmisineen voisin harkita muuttoa paikkakunnalle milloin vaan...

      • Kauppayhtiönmies

        Tiijättäkö että valtimolla oli parraillaan yli 6000 asukasta. Nyt ne on muuttanu pois. Herää kysymys, että miksi? Onko syynä kauppayhtiön lopettaminen osaltaan.


    • Viraali

      Nytkö ne kaikki ihan yhtäkkiä muutti? Kauppayhtiö lopetti jo 90-luvulla. Valtimo kaipaa turistivetonaulan. Kunnallinen kylpylä kenties.

    • entinennuori_

      Surrullista nähdä kauempaa Valtimon hiipuminen.

      Asuin nuoruuteni valtimolla,minusta valtimolaiset olivat hienoa porukkaa luonteeltaan näin jälkeenpäin ajateltuna.

      Rehellisiä he ovat ja heihin voi luottaa,lapsuus valtimolla oli hyvin turvallista koska tiesin ja minut tiesi suurin osa keskustan asukkaista.

      Se on tai oli tuolloin toimiva kunta ja lapsia oli 70-80 luvulla paljon keskustan alueella,tuolloin nousi uusia asuinalueita ja yritykset pärjäsivät ilmeisesti kohtalaisesti,ellei peräti hyvin.

      Sieltähän ei puuttunut kuin alko,kaikki muu tarvittava oli ihmisten ulottuvilla.

      Valtimo työlisti nuoria ilmeisesti jonkun verran 80 luvulla ja kunnanjohtaja Kemppinen piti huolen taloudesta josta valtimolaiset saavat olla ilmeisesti jokseenkin ylpeitä,näin siis olen käsittänyt.

      Valtimolla oli myös eräs hyvä opettaja joista minulla on lämmin muisto,nimeä mainitsematta hän jäi mieleen siitä ettei hän koskaan halunnut minua nokittaa luokan edessä ,muut kun sitä harrasti oikein urakkalla.

      Tuskinpa tuo opettaja sai arvostusta siitä kuinka poikkeuksellisen hyvä hän oli todellisuudessa,hän sai kuuntelemaan koko luokan koko tunniksi lähes vaivatta ym.(oppilaat arvosti häntä vaikkei hän ehkä sitä koskaan itse niin kokenut).Nythän on varmasti eläkkeellä ei tiedosta ehkä kuinka hyvä oli vaikka teki sijaisuuksia kyseisellä koululla.

      Tuota koulua ei liene enään joten sekin on historiaa.

      Koko keskusta oli mielestäni poikkeuksellisen hyvä,kaikki lähes tulkoon tunsi toisensa,siihen aikaan oli baari ja linjaautoasema ja myös uusi kauppa keskellä kylää,molempiin oli turvallista mennä koska valtimon kylällä asui voimamies joka toimi portsarina molemissa pisteissä.

      Jos sattuikin joskus kaupalla olemaan rähisevä juoppo niin sille tuli lähtö tai ovet ei auennut vastaavasti.

      Se etteikö jännistystä kylällä ollut ja kyläkö nukkui?ehei siitä piti huolen eräs suhteelisen poikkeuksellinen nuorehko mies siihen aikaan,tuohon aikaan ei tatuointeja paljoo ollut ja puntin nostelusta ei monikaan tienyt mitään.

      Kyseinen suhteelisen pahamainen mies rantautui valtimolle äitinsä maille,tätä miestä saattoi hieman pelätä jos sattui niin kuten minulle joitakin kertoja,olin silloisella salilla ja nuorena poikana ylä-asteen kellari tiloissa ja linnasta päässyt tatuoitumies tulee samaan aikaan kellari tilohin punttisaliin.

      Voin sanoa kaikille että pienenä poikana pikkuisen jännitti,hän uhitteli jotain mutta katui samalla sanomisiaan koska saattoi ymmärtää etten ollut uhka hänelle,harvempi kun nosteli painoja leikkimuotoisesti niin nuorena alle kymmenen vuoden vanhana.

      Kyseinen mies saattoi pelottaa myös jopa aukuisia,hän kantoi tai pyöräili kirves pyörän tarakalla ja kantoi suuremman säkin ,suola säkin kauppayhtiöstä ja puheli levottimia niin että suut saattoi jäädä useimmilla auki,kukaan ei varmasti uskaltanut lähteä riitelemään kyseisen kaverin kanssa.

      Surulinen lopputulos oli äitinsä raaka tappo,ja istuminen vankilassa ja uudelleen rantautuminen valtimolle jolloin muistini mukaan valtimolla jo älyttiin hieman pelätä kyseistä kaveria.

      Se oli sinällään jännää aikaa jota lapset ei täysin tietenkään ymmärtäneet,jännitystä siis riiti taas kylässä .

      Meni hetki ja hän löysi ja lyöttäytyi yhteen erään naisen kanssa,siitä vähän aikaa ja tappoi myös silloisen naisystävänsä.


      Sen jälkeen kylällä on varmaan odotettu kolmatta rantautumista tovin jota ei ehkä tule, koska kaikille tulee ikää jossain vaiheessa ja ehkä älykin.


      Mutta kaiken kaikkiaan tuo kunta oli loistava kokonaisuutenaan,mitään ei puuttunut vaikka köyhääkin oli perheissä tuolloin mutta lapsia ei eroteltu niinkään.

      Valtimon pieni kunta on yksi parhainpia suomen kunnista kokonaisuuden huomioon ottaen.

    • seiskassaistuttiin

      Kerro ihmeessä lisää, sinulla on kirjoittajan ja kertojan vikaakin.

    • ValtimonVeto

      mulla rupee seisoon...

      • rosvomatti

        se tatuoitu nuorukainen ei kolmatta tulemista tee. Matti kuoli Kakolassa jo vuosia sitten.


      • VALTIM

        Kunnan johdon olisi syytä kääriä hihansa ja käydä töihin, eikä vain pitää kiinni omista saavutetuista eduista. Jos ei tee mitään ei ehkä tee virheitä, mutta mitään ei saavuta, jos ei uskalla ottaa minkäänlaisia riskejä. Valtimolla on jos minkälaisia luonnonvaroja ja hyvät kulkuyhteydet joka suuntaan. Aloitteellisuutta ja yrittäjähenkisyyttä peliin.


    • HuukoTötterman

      Jo vain

    • Sutenpesä

      Tehkää kuntaliitos vaan niin kohta on terveyspalvelut, yläluokat sun muut Nurmeksessa. Se on fakta, minkä todistaa niin moni aiempi kuntaliitos.

    • Tomir79

      Valtimon meiningistä en tiedä vaan kaupassa tullut pysähdyttyä erittäin kauniin myyjän vuoksi..ei ole aikoihin näkyny, mihin lie hävinny?

    • Anonyymi

      Valtimo on vain yksi esimerkki siitä, kuinka kunnalle käy, kun valta on kepun käsissä. Juualle taitaa käydä samoin, koska kyläläisistä ei välitetä pätkääkään, vaan palvelut siirretään valtatien varteen.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 195
      2609
    2. Euroviisut fiasko, Suomen kautta aikain typerin esitys, jumbosija odottaa. Olisi pitänyt boikotoida!

      Tämän vuoden euroviisut on monella tapaa täydellinen fiasko. Ensinnäkin kaikkien itseään kunnioittavien eurooppalaisten
      Maailman menoa
      208
      2374
    3. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      63
      2292
    4. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      184
      1782
    5. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      41
      1354
    6. Tuollainen kommentti sitten purjehduspalstalla

      "Naisen pillu se vasta Bermudan kolmio on. Sinne kun lähdet soutelemaan niin kohta katoaa sekä elämänilo että rahat"
      Suhteet
      12
      1298
    7. Nukkumisiin sitten

      Käsittelen asiaa tavallani ja toiveissa on vielä että tästä pääsee hyppäämään ylitse. Kaikenlaisia tunteita on läpikäyny
      Ikävä
      4
      1287
    8. Syö kohtuudella niin et liho.

      Syömällä aina kohtuudella voi jopa laihtua.On paljon laihoja jotka ei harrasta yhtään liikuntaa. Laihuuden salaisuus on
      Laihdutus
      20
      1233
    9. Muistatko komeroinnin?

      Taannoin joskus kirjoitin aloituksen tänne komeroinnista eli hikikomoreista; syrjäytyneistä nuorista ihmisistä. Ehkä asu
      Suhteet
      48
      1225
    10. Venäjän sissit lakkojohtajat

      Odottavat 'lisätä lakkoja' Toverit käskyttää. Eikä ensimmäinen kerta.
      Suomen Keskusta
      3
      1118
    Aihe