Johtuuko kiintolevyn täyttymys päivityksistä?

apuakaipaava

Olen tässä viime päivinä ihmetellyt miksi koneeni on hidastunut ja kiintolevyn täyttynyt nopeasti vaikka eilen gigatavuja oli 300 ja nyt vain 154. Mistä voi johtua? Olen kyllä poistanut turhat ohjelmat ja tarkistanut onko viruksia, mutta silti mikään niistä ei auta. Johtuuko se Windowsin päivityksistä sillä viime päivinä olen saanut niin monta päivitystä ja huomasin että joka kerta kun avaan koneen on kadonnut vähän gigatavuja. Tarkistin jopa kuinka monta päivitystä minulla on ja niitä on yli 300..
Joten johtuuko koneeni hitaus ja kiintolevyn täyttymys Windowsin päivityksistä? Jos näin on niin mitä minun niistä pitäisi poistaa etten vain poista mitään tärkeää ja koneeni hajoaa? Jos suosittelette minun kokeilemaan CCleaneriä niin olen jo kokeillut mutta en vain uskalla/osaa käyttää sitä etten vain poista mitään tärkeitä juttujani mm. piirustuksia tai joitain tärkeitä tiedostoja.
Apua kaipaisin ja äkkiä! <:(

23

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • WinLinTrol

      http://www.mbnet.fi/artikkeli/tietokoneet/yllattyiko_joku_microsoftin_paivitystiistai_sisalsi_rikkinaisen_paivityksen

      En tiedä liittyykö tuohon mutta jos masiina on päivitetty viime kuussa niin 300 päivitystä nyt on liikaa n. 278 kappaletta, tai jotain.

      Kyllähän kovo täyttyy jos ennen joka päivitystä W tekee palautuspisteen ja tilaa varattu "riittävästi".
      Kannattaisiko katsoa jos löytyisi palautuspiste ennen tiistain päivityksiä ja palauttaa, (en siis käske niin tekemään, mutta ...).

      • Kiith

        Palauta


    • kone_on_varattu

      Jokainen Windows versio lopulta tukehtuu omiin roskiinsa. Kun roskia kertyy tarpeeksi paljon kiintolevyn merkkivalo alkaa palamaan jatkuvasti joten tietokoneella käyttäjä ei voi tehdä juuri mitään kun kone on aina varattu käyttöjärjestelmälle.
      Tämä on Windowsin arkkitehtuurin vika, Windows lopulta varaa itselleen kaikki vapaat resurssit eli kuorma on jatkuvasti täydet 100 %:a.

    • Päivitysten määrä ei hidasta tietokonetta eikä levytilan kuluminen. Sitten jos kiintolevy menee hyvin täyteen ja kyseessä on mekaaninen levy eikä SSD, niin tiedostojärjestelmä alkaa pirstoutua ja se hidastaa toimintaa. Niin kauan kun on vähintään 15% levytilasta vapaana niin tuosta ei tarvitse ihmeemmin välittää.

      Kaikista tärkeistä jutuista pitää tietysti olla varmuuskopio, että ei ole niin väliksi vaikka hajoaisi koko kone. Hidastuminen voi johtua esim. haittaohjelmasta ja jotkut myös osaavat salakirjoittaa tiedostot niin, että ei saa auki kuin maksamalla. Että sitä suuremmalla syyllä varmistusten pitää olla kunnossa.

      Eli, varmista vaikka ne tärkeät jutut, palauta tietokone tehdasasetuksille, asenna kaikki päivitykset ja palauta tiedostot varmistuksista.

      • Mulla oli "Tietokone (C:)" osastolla vapaana n.1kk sitten 15,6Gt vapaana.Sitten tippui tasaisesti kunnes viime vkolla oli n.9Gt vapaana.Se vaihtelee ihmeellisesti kun nyt on 11,9Gt.Viestiä kun läh.jonnekin niin tuntuu että vähän vähenee ja sitten taas parin pvän päästä noussut..?Win.valokuvavalikoimaan tallentuu ihmeellisesti FB.Twitter ym.logoja ja kuvia esim.käytetyistä autoista ym. sellaisista millä sivuilla en ole käynytkään.Tallentuu kuvia myös sivuista joilla olen käynyt..?Ei kai naapuri käytä omaa tietokonettaan mun mokkulan kautta..?Joku vie tilaa ja sit palautuu..Varmuuskopiointi näyttää viimeinen 17.1.2014,taisin silloin tehdä sen ulkoiselle levylle..mutta ei tule varmuuskopiointi pyyntöjäkään..6v. vanha Acer Extensa 5630Z..Mikä vienyt tilaa (C:)-asemalta????


      • normaalia
        fak59 kirjoitti:

        Mulla oli "Tietokone (C:)" osastolla vapaana n.1kk sitten 15,6Gt vapaana.Sitten tippui tasaisesti kunnes viime vkolla oli n.9Gt vapaana.Se vaihtelee ihmeellisesti kun nyt on 11,9Gt.Viestiä kun läh.jonnekin niin tuntuu että vähän vähenee ja sitten taas parin pvän päästä noussut..?Win.valokuvavalikoimaan tallentuu ihmeellisesti FB.Twitter ym.logoja ja kuvia esim.käytetyistä autoista ym. sellaisista millä sivuilla en ole käynytkään.Tallentuu kuvia myös sivuista joilla olen käynyt..?Ei kai naapuri käytä omaa tietokonettaan mun mokkulan kautta..?Joku vie tilaa ja sit palautuu..Varmuuskopiointi näyttää viimeinen 17.1.2014,taisin silloin tehdä sen ulkoiselle levylle..mutta ei tule varmuuskopiointi pyyntöjäkään..6v. vanha Acer Extensa 5630Z..Mikä vienyt tilaa (C:)-asemalta????

        sivutustiedosto eli pagefile aiheuttaa satunnaista tilan syöntiä.


    • 7_on_susi

      4v läppäri, vasta viime ajat enemmän päällä. 70g levy täyttyy päivityksistä. Wondows täyttää.
      Vanha pöytäkone, vista, ei täytä levyä

      • optiosanktio7

        Minulla ollut seiska asennettuna koneelle XP:n tilalle heti kun sen sai ostaa kaupasta. Ollut siitä asti päivittäin käytössä. Kovalevymä 160 GB levy eikä oo täyttynyt vieläkään. Sekunttikellolla en ole aikoja ottanut koko aikana mutta eipä ole ihmeemmin hiodastunut sitten alkuaikojen


    • Weskalaaperi

      Ylimääräisiä prossessa taustalta voisi lopettaa, tietokokone nopeutuu tästä huomattavasti. Niitä ohjelmia, joita et tarvitse, sammuta ne, että ne ei turhaan käynnisty konetta avattaessa. Kuvatiedostot vie paljon tilaa, siivoa turhat kuvat pois, sulla taitaa olla tullut tuplakuvia tiedostoihin. Päivitykset ei konetta täytä. Sun kannattaa varmuuskopioida tärkeät tiedostot johonkin talteen. Joku viruksentorjuntaohjelma saattaa myös rohmuta paljon muistia käyttöönsä, jos siellä on monta prosessia päällä yhtä aikaa.

      • optiosanktio7

        Minä olen estänyt käynnistymästä kaikki muut sovellukset paitsi F-securen ja Ccleaner Monitorin. Sovelluksethan voi tarvittaessa käynnistää manuaalisesti.


    • 123123123

      Windowsin päivitykset ei vie noin paljoa tilaa, Joku ohjelma rohmuaa sitä tai voihan se olla viruskin.

    • ajattelija100

      laita linux koneeseen niin alkaa laitteet toimimaan, omat win levykkeet on loppusijoitettu kaatopaikalle.

      • Courtesy_J

        Vuodesta 2000 ollut ainoastaan linux pääasiallisena systeeminä niin läppäreissä kuin pöytäkoneissa. Homma vaan yksinkertaisesti TOIMII ! http://www.jesterscourt.cc/


    • viallinen_päitys

      Kyllä vain Windows 7 varaa kokoajan itselleen palautuspisteitä, kokoajan kiihtyvällä tahdilla. En tiedä onko syynä joulukuun päivitykset.
      Mitä isompi kovalevy, sen enemmän aikaa mutta n.10g/kk katoaa kovalevyn tilasta.
      Windows päivitys saisi korjata omat moka päivityksensä.

    • Tarkistus

      Jos et itse osaa konettasi tarkistaa, suosittelen asiantuntijan apua. Joka tapauksessa koneesi on tarkistettava.

    • Viehuoltoon

      Ei päivitykset vie noin paljon tilaa. Tuohan on jo hälyttävää, jos tuollaisia määriä häviää itsekseen yön aikana. Joku virus kai. Windowsin palautuspisteet vievät myös ihan vi.usti tilaa, siksi itselläni ne ovat pois käytöstä. Ikinä ei ole ollut sellaisia ongelmia, että olis tarvinnut järjestelmä palauttaa aiempaan ajankohtaan.

      • iivarinarinen

        Juu, ei ole vielä salamakaan iskenyt eikä meteoriittikaan pudonnut päähän.

        Palautuspisteiden kovon kulutuksesta päässee eroon kun ottaa sen pois käytöstä jos kone on toiminut hyvin.
        Kannattaa laittaa se päälle hetken päästä ja tehdä uusi palautuspiste.


      • optiosanktio1

        Tuo on yksi keino. Toinen on määritellä prosenteisa kuinkapaljon palautuspisteille annetaan tilaa levyltä ja kun se täyttyy niin uudet palautuspisteet poistaa vanhimpia eikä levy täyty enempää kin sille varattu tila on määritelty.


    • hgbvv

      Hidastuminen on Windowsin luontainen ominaisuus.
      Asenna Windows uudelleen.

    • Delete_Wintoosa

      Ainoa järkevä ohje tilanteeseesi on "delete windows" ja sitten Ubuntu, MInt tai jokin muu Linux-jakelu koneeseen, etkä kadu. Onvat muuten vielä kaiken hyvän lisäksi ilmaisiakin. KOkeilem, et pety.

    • 136

      Yli 300 päivitystä ei kuulosta tavattomalta, se on ihan normaalia. Sen sijaan tuo 300 --> 154 kuulostaa oudolta. Kokeile ajaa Windirstat. Se piirtää graafisen palikkanäkymän kovalevysi sisällöstä. Jotkut niistä palikoista ovat suurempia kuin muut. Minkä nimisiä tiedostoja ne palikat symboloivat? Jatketaan tästä, kunhan olet tehnyt tämän...

      • jatkuuhuomenna

        Windirstat näyttää "palautuspisteläjän" isona tuntemattomana alueena, tai ainakin XP-aikaan näytti.


    • PlösöMs

      Juuuh, päivitykset Plöönnyttää seiskan ja muutkin windowsit!

    Ketjusta on poistettu 4 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 126
      3239
    2. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      89
      2956
    3. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      17
      2268
    4. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      25
      1796
    5. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      21
      1678
    6. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      15
      1529
    7. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      18
      1494
    8. Haluan tavata Sinut Rakkaani.

      Olen valmis Kaikkeen kanssasi...Tulisitko vastaa Rakkaani...Olen todella valmistautunut tulevaan ja miettinyt tulevaisuu
      Ikävä
      28
      1437
    9. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      16
      1407
    10. Hermo mennyt sotealueeseen?

      Nyt hammaslääkäriaika peruttiin neljännen kerran. Perumiset alkoi tammikuussa. Nyt uusi aika elokuulle!????
      70 plus
      81
      1335
    Aihe