TM-voiman röyhkeyttä

tientukko

TM-voima on perustanut muskaamon Alavieskan jaKalajoen rajalle . Toiminnassa jo kuukauden ,missään ei ole näkynyt lupahakemusta.Nyt oli katkaistu tie etteivät tien käyttäjät pysty kulkemaan. Virallinen lupa murskaamolle on reilun km päässä tästä .Nukkuvatko valvovat viranomaiset.Tieto pitäisi heillä tästä montusta olla perillä.

42

1124

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • TM_tulee_ja_tuhoaa

      Nuo koko tuulivoimatouhut on niin salakähmäistä hommaa ja tuo TM-voima sana on tällä alueella mielletty niin epämiellyttäväksi että sitä ei haluttas kuulla alueellamme enää koskaan.

    • tientukko

      Tällä päivänmäärällä on TM murskaamo ns Kytölän (tuuli puisto) alueella asetettu toimintakieltoon 23.3.14.Lupien puutumisen vuoksi.Jos toimintaa jatketaan niin ilmoitus ELY keskukseen.Tälle ei voi Maurikaan mitään.

      • Lyytimummo

        2014 ???


      • tientukko

        Sori 2015 vuodet vierii


      • löytypä_tämmönenki
        tientukko kirjoitti:

        Sori 2015 vuodet vierii

        Kalajoen keskustelusta, "Suuripuhallus" poimittua.
        TM voima oli viimmetalvena ollut pitämässä tiedotustilaisuutta Mehtäkylän koululla,oli luvannut rahaa kylätoimikunnalle ja kaikkea muuta hyvää osa väestä oli mennyt hurmokseen olivat luvanneet kallioita mursketta varten.


      • cuteandsmart
        löytypä_tämmönenki kirjoitti:

        Kalajoen keskustelusta, "Suuripuhallus" poimittua.
        TM voima oli viimmetalvena ollut pitämässä tiedotustilaisuutta Mehtäkylän koululla,oli luvannut rahaa kylätoimikunnalle ja kaikkea muuta hyvää osa väestä oli mennyt hurmokseen olivat luvanneet kallioita mursketta varten.

        Kyllä menee kauniit ikikalliot aivan turhaan tähän tuulivoimahömpötykseen ja murskataanhan kauniita kallioita liian helposti muutenkin. Eräässä Kalajokilaakson kunnassa on todella kauniit kalliot kohta murskattu. Ei näytä valitus auttaneen. Senkin kunnan päättäjät näkevät vain sen, mitä taloudellista pikahyötyä voisi kustakin alueesta olla. Todella törkeää toimintaa. Ei oteta huomioon lähiasukkaita, ei tulevia sukupolvia, vain juuri tällä hetkellä ja tämänhetkisellä rahantarpeella on merkitystä.


      • LYYTINUKKO
        Lyytimummo kirjoitti:

        2014 ???

        mihin ydinjätteet pannaan


      • lyytimummo
        LYYTINUKKO kirjoitti:

        mihin ydinjätteet pannaan

        Hei.
        Maailmassa on noin tuhat ydinvoimalaa, Ranskassakin yksistään yli 50. Suomessa on kolme toiminnassa ja neljäs työn alla. Mitenkä se nyt yhtäkkiä tämä Hanhikivi ei saa niitä mihinkään??? Miten se "hirmuinen ympäristöhuoli" nyt yhtäkkiä putkahti? Ettei vain olisi politiikkaa ja aivopesua?


      • EEKK

        50? Missä?


    • Povari

      Ennuste Alavieskan Teknisenlautakunnan kokous 26.3.15.Päätös Taalerintehtaalla liian isot varpaat.Päätetään vaatia1-2 mijoonan takuut työn loppuun saattamiseen.Jos olis pienemmät varpaat niin tutkintapyyntö luvattomasta maaainesten ottamisesta.





























      p

    • Silminnäkijä

      Ihan uteliaisuutta piti käydä paikan päällä katsomassa mistä puhutaan. Huomaa, että kyllä homma käyttää kun rahalla rakennetaan. Nopeasti on syntyneet hyvät ja kestävät tiestöt. Puunajolle ja lansseille ei parempia mestoja ole missään ja tiestöä pidetään kuulemma auki talvellakin. Kyllä kelpaa maanomistajien liikkua noita teitä, omille palstoille ja metsään pääsee. Vois ottaa joku mallia mitä on rakentaminen isolla ÄRRÄLLÄ kun tuntuu kaikenlainen kuntalaisia palveleva rakentaminen venyvän ja vanuvan eikä sittenkään saada aikaiseksi mitään.

      • ethl

        Ja sinäkin maksat....voitot menee Saksaan (eläkerahastoihin) ja purkujätteet jäävät maanomistajalle ja kunnalle. Siinä sinulle isoa ÄRRÄÄ.


      • setoriman

        Jaa,.a. No tiet sielä on kyllä ollu valmiina jo 15 vuotta.Metsänomistajat ja valtio maksaneet sen fifty sixty.Ja nyt firma omistelee puomein tietä ja säikyttelee räjäytys lappuilla kuin omistaisi tien.Nyt kyllä otan paikkalin perseen alle ja lähen hakkeen oikeutta.


      • puomit18

        Minäkin yritin mennä tänäaamuna tie oli suljettu puomeilla.Ei kuitenkaan ekyptin parruilla.


      • ravi-nosturi

        Ei kannata ottaa mallia tie petti tällä viikolla,Hollantilaisten nosturi lepää kyljellään puitavasten.


      • tietäjänä

        KAIKKI JAKSAA LÖPÖTTÄÄ JÄTTEISTÄ. EI SE TUULIMYLLYN RUNKO IKÄÄN LOPU. LOPETTAKAA VALITUS JA TUSKINPA JÄÄ MAAN OMISTAJALLE. SIIS RAUDALLA ON OMA HINTANSA


    • tientukko

      TM- voima on laittanut kaikkien kolmen aluueelle johtavan tien tukkoon lukituilla puomeilla.Ja plakaatin jossa sanottaan että kaikkien alueella olevien vaikka olet omalla maalla on pystyttävä todistamaan henkilöllisyytensä.Kytölän (tuulipuisto). Näin viedään vapaus omalle maalle.

      • ei_hyvältä_näytä

        Vai tuollaista porukkaa ne on nuo 2500 euron pääomalla firman perustaneet, pikavoittoja havittelevat tuulivoima-keinottelijat.


      • marjamies

        Millä oikeudella tm voima on sulkenut Markun metsäautotiet ja asettanut kamerat teiden suille.Valtio ja maanomistajat ovat rahoittaneet kyseiset tiet.Onko jotain salattavaa. Tie osakkaita yli 200.Vaikuttaako valvontaan että hoitokonnan puh,joh.on kunnanvirkamies.Tekninenlautakunta on ollut täysin ulkona lupia myönnettäessä,tuskin kaikki lautakunnan jäsenet edes osaavat samaistaa missä ko. alue sijaitsee.Myllyjen siivet tulevat pyörimään tie alueella.Miten estetään jäiden putoileminen siivistä tie alueelle.Marjastus ja metsästys kausi alkaa pikapuolin,missä ovat jokamiehen oikeudet.


    • tientukko

      Onko valvonta pettänyt heti alkujaan Kytölän (tuulipuistossa ).Suurin osa myllyistä tulee vain 2-30 kymmentä metriä tiealueesta. Hevos treeneille saa sanoa hyvästi.Ja mikä on jäiden irtoaminen siivistä.Puomit edelleen lukossa, mikä on jokamiehen oikeus valtion tukemilla metsäautoteillä.

    • evlut

      hevoset voidaan laittaa,makkaratehtaalle,mutta sähöätarvitaan

    • sosialistrepupliktukijem

      vai sähköä perkule ihme ku että saanu päähän että ostetaan pattereita ja syötetään niistä virta valtakunnanverkkoon tukiaisilla hev...tin hoopot. mutta jos on ikänsä eläny tuilla ei varmasti markkinataloudesta ymmärrä mitään.siellä kun hinnat määräytyy markkinahinnoilla ei tuilla

    • kopukaton

      Röyhkeys jatkuu millä oikeudella tietlukittu puomeilla,puita kaadetaan ilman maanomistajien lupaa,myllyt tulevat pyörimään paikoin tienpäällä,kaapelit haudattu allesallitun syvyyden.Vaikka maanomistaja soittaa vartiointiliikeeseen pyytääksen pääsyä omallemaalle vastaus sinunnimeäsi ei ole listassa joka oikeuttaa pääsyn omalle maalle.Tätä listaa voisi jatkaa....... Onhan sitä jo edellä mainittu.Ei marjaan ei metsästämään.

      • tekevät.mitä.vaan

        Kuulostaa siltä että mitkään lait ei kosketa tuulivoimarakentamista.


      • pyssymies

        TM-voima on jättänyt maaaineksenottamishakemuksen JO OTETUNKALLIOKIVIAINEKSEN ottamisesta ja murskauksesta.tilastaPeltola Rn:9-408-2-118 Alavieskan kunnan Taluskylässä.Tällaista on Alavieskan teknisen lautakunnan virallinen valvonta. Nyt olisi lautakunnan jäsenillä mahdollista tutkituttaa muutkin laiminlyönnit. Jos minä ammun vaikka karhun ja haen kaadon jälkeen kaatolupaa niin menisköhän läpi.


      • pyssytön

        Nyt olisi korkein aika pitää pikakurssit teknisenlautakunnan jäsenille niin tietäisivät minkä takia he istuvat kyseisessä lautakunnassa.


    • lupaon

      lupa myönnetty,ammupois,lupa myös sudenpyyntiin

    • tmpower

      turhaa huuhaata tuulimyllyt ja ydinvoimalat!
      joka sähköä tarvii, saa sitä laittamalla töpselin seinään.

    • pystytuuli

      Hernekeitto lautasellako tm voima meinaa kuitata aiheuttamansa vahingot paikallisille asukkaille.

      • tmtmtm

        Tarkoitit varmaan tm:n eilistä ilmoitusa lehdessä myllyjen avajaisista,kun pekkarisen vävypoika tulee kuittaamaan rokkalautasella kaikki aiheutetut murheet


    • tientukko

      Alavieskan tekninenlautakunta käsittelee 14.01.16. TM-voiman hakemusta kyseiselle murskaamolle ,parempi myöhään.

    • yksiääni

      Soini Överisti kysyy Alavieska yleinen ,eräältä vaaliehdokkaalta joka laittoi alulle kansalaisadressin tuulipuiston vastustamiseksi (kamalasana tuo tuulipuisto).Ostiko myllyvirma hiljaiseksi.Näin oli yhdyskuntainsinööri sanonut heidän välisessä keskustelussa.Toivon vastausta ennen vaaleja ääneni on vielä käyttämättä.

    • Anonyymi

      Fasessa Alavieska yleinenkeskustelu Kivi kertoo myllyjen purkurahastosta kuinka paljon purku maksaa.Säästämällä 5tuhatta kertaa kymmenen vuotta on viisikykymmentä tuhatta.Kalajoenkaupugnki pyysi hintaarvion T.Saarelta oli muistaakseni 240000 euroa jää siinä vielä maksettavaa maanvuokraajille.

      • Anonyymi

        Tapani Saaren hintaarvio oli 250 000 euroa.


      • Anonyymi

        Kyllä muuten laittavat Alavieskalaiset mylläri Kiven ahtaalle, sääliks käy puhuvat kylillä että tervaa ja höyheniä ois jo varattu, liekkö näin.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kyllä muuten laittavat Alavieskalaiset mylläri Kiven ahtaalle, sääliks käy puhuvat kylillä että tervaa ja höyheniä ois jo varattu, liekkö näin.

        Taitaa olla tervat ja höyhenet sille Alavieskan myllyhihhulille joku rantaruotsalainen nimi ukolla


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Taitaa olla tervat ja höyhenet sille Alavieskan myllyhihhulille joku rantaruotsalainen nimi ukolla

        Olisko Linnankalliolla tilaa muutamalle myllylle.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Olisko Linnankalliolla tilaa muutamalle myllylle.

        Hyvä paikka Linnankallio kyllä ois, yks siihen kesäteatterin viereen ja toinen sinne päärakennuksen tykö, niin sehän ois omistajakin niitä myllymiehiä siinä äkkiä tukka kuivus ku savusaunasta vilvotteleen tulis.


    • Anonyymi

      Korruptio jyllää ja demokratialla pyyhitään ahteria, näin molemmissa Vieskoissa. Ylivieskassa on oikein nimilista nähtävillä niistä, joita ei demokratia pahemmin kiinnostele.

      • Anonyymi

        Korruptoitunut Suomi, milloin kansa herää todellisuuteen? Ihmisille uskotellaan että Suomessa on vähän korruptiota. Se ei pidä paikkaansa. Mutta kun jotain oikein hoetaan, niin siitä tulee mielissä totta ja ihmiset luottavat ja niin sitten valtaapitävät voivat tehdä mitä vain.


    • Anonyymi
      • Anonyymi

        Ei vaikuta Sudet Pohjanmaalla.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      140
      10192
    2. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      53
      2944
    3. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      204
      2769
    4. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      25
      2097
    5. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      17
      1858
    6. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      17
      1679
    7. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      18
      1577
    8. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      14
      1566
    9. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      18
      1533
    10. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      15
      1358
    Aihe