Vaikuttaako sähkömangnetismi uniin?

Lemi_city_nyt

Pitkään aikaan unielämä ei ole näyttänyt sellaista unimateriaalia mitä viime yönä näin. Osa niin pahoi tilanteita, ettei unisensori sallinut niitä muistettavan herättyäni.
Olin myös yhtä väsynyt kuin goisaamaan mennessäni. Kuitenkin tunnin lisäuni jo virkisti kuten olisin koko yön nukkunut rauhallisesti.

Sanottiin, ettei 10 vuoteen avaruuden sähköilmiöt, revontulet ole olleet niin villeinä kuin viimeyönä olliit. Niettä vaikuttaatko ne uniin?

3

64

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Mielenkiintoinen ajatus. En suoralta kädeltä sulkisi pois, mutten varsinaisesti sitä syleilisikään.

      Onko yleisempää havaintopohjaa ilmiölle? Onko kukaan muu kokenut unielämänsä piristyneen auringon aktiivisuuden myötä?

      Ihmiset vanhenevat ja maailma muuttuu. Emme näe samanlaisia unia koko ikäämme, tai sitten jotain voi olla pahasti vinossa.

      Voimme etsiä selitystä muuttuviin uniimme lähes mistä tahansa, auringon aktiivisuus on minulle ihan uusi asia. Sanoisin, että tutkittavaa riittää.

    • Tuo aloitus, noloo sanoa, on omani. Voi tuolla olla vaikutusta. Ehkä ilmiötä on jo tutkittu, mutta uskon, että tullaan tutkimaan.
      Mahdoton meikäläisen taidoilla kuvata sitä värikkäisen unitapahtumien mylläkkää. Oikeastaan erikoisen värikkäät unisarjat ovat koko elämänkaaren aikaista jatkumoa.

      Perinnöllinen juttu tuokin unennäkeminen. Mummoni näki myös toteutuneita enneunia.
      Rytmimunat. Sinua kiinnostaa unielämä! Mitähän C.C Jung lienee unista sanonut. Olen lukenut mielenkiintoista Jungia suomennetuista teoksista nuorena.

    • En ole niinkään Jungin kannalla. Olen Freudilaisesta lähtenyt ja osan oppi-isäni ajatuksista hyljännyt. Tosin niin teki Jungkin Freudin suhteen. Mitä Jungiin muuten tulee, en vain ole pitänyt hänen tavastaan esittää asioita niin mystifioidusti. Freudin analyyttinen vakuuttavuus vei minut jo nuorena.

      En oikein tiedä enneunista, olen niistä kuullut ja lukenut. Kaikki omakokemani ovat selitettävissä. Enneunia on myös tutkittu ja jotkut yksilöt ovat osoittaneet unissaan olleen erikoisia yhteensattumia. Unien perusteella ei kuitenkaan ikinä voi varmuudella sanoa, että jokin ennalta nähty tosielämän tapahtuma on tietyssä paikassa tapahtuva tiettyyn aikaan tulevaisuudessa. Vaikka unet antaisivat kelle yksilölle mitä tahansa vihjeitä tulevasta, ei sitä koskaan voida pitää muuna kuin sattumana.

      Vihjeiden merkitys selviää vasta kun vihjattu sattuma on todellisuudessa tapahtunut. 9/11 iskun tiimoilta sanotaan ainakin yhden enneunien näkijän tulleen esiin. Hän oli kuulemma esittänyt etukäteen (tai jälkikäteen, en muista tarkasti) viranomaisille tietoa mahdollisesta tai tapahtuneesta iskusta. Kertomuksen mukaan häntä kuulusteltiin tekoon epäiltynä jälkikäteen. Taisi olla BBC tai jokin brittiläinen yhtiö kun teki aiheesta dokkarin, joka oli Youtubessa esillä jokin aika sitten.

      Maailmassa on vielä mysteereitä.

      Mitä uniin tulee, vietämme suuren osan elämästämme unessa. Mitä ikinä sen aikana koetuksi havaitaan, voidaan pitää merkityksettömänä mielikuvikuvituksen kohinana. Vaihtoehtoisesti sitä voidaan pitää kanavana, joka tarjoaa yksilölle mahdollisuuden katsella sisimpäänsä taikka tilaisuuden sisimmälle näyttäytyä yksilölle.

      Unien perusteella on helppo sanoa sitä taikka tätä. Tosiasia on, että unen aikana koetaan tunteita. Unikuvat ovat tietyssä mielessä tunteiden kuvajaisia. Välttämättä unennäkijä ei muista tunnetta, mutta hän muistaa sen kuvajaisen eli unen. Unet ovat tässä mielessä vain kuvitettuja tunteita. Jostain syystä olemme arkielämässämme niin irti tunteistamme, että ihmettelemme omia uniamme ja niiden visuaalista erikoisuutta.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Et voi olla loputtomasti hiljaa

      Nainen. Tarkoitan siis meidän juttua. Eihän tämä tällaiseen epätietoisuuteen voi jäädä siinä vaan särkyy kumpikin. Kerto
      Ikävä
      106
      1680
    2. Nainen mitä tekisit

      Joutuisit tekemään miehelle ja sinulle tai sinulle ja miehellesi ja kahdelle lapselle ruokaa ja kaapista löytyy 2 litraa
      Sinkut
      170
      1113
    3. Ajatus aamuun

      Tämä jollekin tärkeälle. On asioita mistä jutellaan, on asioita mistä vitsaillaan, on myös asioita mistä ei puhuta kenen
      Ikävä
      72
      1067
    4. Ihastuin sun kaksoisolentoon

      Kaipaan sitä nyt tästä eteenpäin. Joskus käy näin. 👋🏻
      Ikävä
      155
      870
    5. Yksi mies ajatteli hyvin pitkään

      ja hänen kaipauksensa menetti kiinnostuksensa häneen…
      Ikävä
      82
      782
    6. Rita syyttää muita "virheistään"

      Taas Donnasta lasu ilmoitus ja kaiken maailman kriisejä Akin virheen takia. Aki teki vakavan rikoksen, turha sitä on mui
      Kotimaiset julkkisjuorut
      54
      749
    7. Niiiiin pihkassa

      Hänen ihanan vuoksi minulla on pikkarit märät koko ajan. Säikähdin vähän, näetköhän kaiken minusta? Yritän pitää perusil
      Ikävä
      39
      680
    8. Jos saisit nainen vielä pudotettua 20 kiloa?

      Niin voitaisiin katsella uudestaan.
      Ikävä
      35
      675
    9. Ei kannata lähteä sotaan jos ei omaa edes alkeellisia taitoja.

      Sodastahan tässä ei varsinaisesti ole edes kyse, vaan naisten ja lasten suojelusta ja oikeuden toteutumisesta, tavalla t
      Ikävä
      118
      646
    10. Ihan yleisesti

      Mitä kautta sun pöksyihin pääsee? Pitääkö luvata kuut taivaalta vai riittääkö jokin muu arkisempi asia?
      Ikävä
      42
      630
    Aihe