paniikkihäiriöketjureaktio

paniikkinapinvarmistin

Oli hyvä fiilis kun sain nukuttua koko yön hyvin. Lueskelin sängyssä kaikessa rauhassa netistä uutisia. Yhtäkkiä sitten tuonne jonnekin sisälle tuli kummallinen ontto olo. Ei kipuja, ei huimausta, ei ahdistusta, ei rytmihäiriöitä... vain sellainen kummallinen ontto olo, ja tuntui kuin ei tuntisi hengitystä, että kulkee "liian hyvin". Mutta se riitti... ei mennyt montaa sekuntia kun mielessäni alkoi pyöriä ne kaikki tiedot ja tarinat joita on netistä tullut luettua... sydämen vajaatoiminta, sydämen väsyminen, muut sydämen toimintahäiriöt, keuhkojen toimintahäiriöt, veritulpat jne jne jne. heitin näppiksen sylistä ja nousien käsieni varaan kuulostelemaan, mitä on tulossa. Saman tien tunsin palan kurkussani ja lopulta tuntui että koko kurkkua kuristi. Hyvä fiilis vaihtui kuolemanpelkoon sekunneissa. Sitten alkoi myös rytmihäiriöt ja olo vain paheni. Hetken päästä alkoi oikeaa puolta niskasta ja päästä "puristaa". Samalla alkoi myös oikea korva vinkumaan ja osittain lähti kuulo. Sitten alkoi pyörimään mielessä aivoverenvuoto tai -veritulppa.

Näin se etenee kuin ketjureaktio pienestäkin ärsykkeestä:) Tosin tällä kertaa ei tullut mikään voimakas kohtaus. Se varmaan helpotti, kun jo tiedän, että täytyy varoa hyperventiloimasta ja pitää vain yrittää rentoutua. Kohtaus hellitti, mutta palan tunne jäi kurkkuun ja lievä ontto fiilis rintaan tuonne jonnekin.

2

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Artsi7

      Hengitysharjoituksilla oppii hallitsemaan paniikkia.

    • Ahdistunut_jännittäjä

      Mulla on täsmälleen tuollaista kans. Mulla käy usein niin että just ku nukahdan niin säpsähdän hereille ja on vaikea hengittää, sydän hakkaa ja paniikki on niinku sekuntien päässä jos annan sille vallan, mutta ku vaan pyrin rauhoittamaan itseni ja hengittämään ja tavallaan tiedostan että psyykkinen puoli temppuilee eikä mitään fyysistä vikaa oikeesti ole, niin pystyn pikkuhiljaa rauhoitumaan. Mulla kans noin että kun on rento olo niin sillon sitä alkaa miettimään että mites nyt näin ja tavallaan etsii itse niitä liiankin tuttuja paniikki oireita sun muuta, ja kun sellaisen löytää niin taas mennään. Itsellä on myös niin että en siedä jos sydän hakkaa ihan luonnollisesta syystä, eli esim jos tekee jotain fyysistä. Yhdistän sen heti paniikkiin ja yritän laskea sykettä hengittämällä rauhallisesti, mutta sehän ei toimi niin sillon ku tekee fyysistä hommaa, eli hengityksen pitäisi muuttua sykkeen ja rasituksen mukaan, ja kun sitä alkaa tietoisesti muuttamaan niin hapensaanti menee vääräksi, ja siitä tulee kumma olo ja taas paniikki on valmis. Näin ainakin mulla menee.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      94
      2505
    2. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      101
      2183
    3. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      84
      1857
    4. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      44
      1631
    5. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      78
      1586
    6. Ampuminen Iisalmessa

      Älytöntä on tämä maailman meno.
      Iisalmi
      11
      1585
    7. Pohjola kadulla paukuteltu

      Iltasanomissa juttua.
      Iisalmi
      34
      1528
    8. 73
      1436
    9. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      95
      1344
    10. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      41
      1254
    Aihe