Vammainen nainen pakotettiin synnyttämään 4 lasta.

JulmaKohteluTosiaan

Isä ja tytär riistivät naisen vapauden vuosiksi.
Perjantai 20.3.2015 klo 15.49 (päivitetty klo 19.36.
Nuorta naista yli neljä vuotta vankinaan pitänyt kaksikko tuomittiin ehdottomaan vankeuteen Pirkanmaan käräjäoikeudessa.

Oikeuden mukaan isä ja tytär onnistuivat houkuttelemaan uhrin mukaansa käyttämällä hyväkseen muun muassa hänen hyväuskoisuuttaan. Lääkärinlausunnon mukaan uhri on ikäistään kehittymätön ja helposti johdateltavissa.

Kaikki alkoi nettitapaamisesta vuonna 2010. Uhri oli tavannut tyttären ensin netissä ja myöhemmässä tapaamisessa tytär oli esitellyt mukana tulleen isänsä serkkunaan. Isä ja tytär houkuttelivat uhrin matkaansa ja vapaudenriisto kesti yli neljä vuotta. Oikeuden mukaan isä "otti uhrin naisekseen" vastoin tämän tahtoa ja teki hänelle neljä lasta, jotka syntyivät vuoden välein. Nuorin lapsista syntyi naisen päästyä vapaaksi alistajistaan.

Iltalehti 20.3.2015.

" Nimet ja kansallisuus on mainittu "Mitä v#ttua nimisessä nettilehdessä. Tosin se on vihaa lietsova julkaisu, tunnen monia samaan kansallisuuteen kuuluvia ja he ovat ihan kunnollisia ihmisiä. Tämä kommentti lainausmerkeissä on aloittajan ja toivottavasti ei heitä kaikkia ruvettaisi syyttelemään."

24

1817

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • RMVK

      Julma teko, mutta saivat naurettavan pienen tuomion. Tuo mainittu nettilehti on melko arveluttava vihajulkaisu,toisaalta hyväkin kun ilmoittaa vaikkapa pedofiilien nimetkin, sitä en tiedä onko se laillista, no, tietääpähän ihmiset varoa.

      • jygofyougfuovtcyufcytu

        Mitä helvetin vihaa on julkaista todellisia tapahtumia? Hyvä että mannet jäivät kiinni, vaikka tuomio oli mitätön.


      • QQQ123123

        Nyt mies on ainakin toistaiseksi vangittuna. Pirkanmaan käräjäoikeus tuomitsi Leif Lassi Rikhard Grönforsin 3 vuoden ja 10 kuukauden vankeusrangaistukseen törkeästä ihmiskaupasta, rekisterimerkintärikoksesta, lapsikaappauksesta ja virkamiehen väkivaltaisesta vastustamisesta.

        Samaan rikossarjaan liittyen tuomittiin hänen tyttärensä Jasmin Mirikli Telila Lindberg 2 vuoden ja 8 kuukauden ehdottomaan vankeusrangaistukseen.

        Iltalehti 22.3.2015.


      • mannetselvisivähällä

        Pauliine Koskelo
        Maanantai 23.3.2015 klo 20.43
        Iljettävä rikos.Tuomarit ovat riippumattomia, mutta Korkein oikeus vetää periaatelinjoja. Nyt jopa rikosoikeuden professoreja kuohuttaa lievä tuomio oloissamme kai ainutkertaiselle ihmiskaupparikokselle.

        Aiemminkin seksuaalirikoksista epäilty mies piti tyttärensä kanssa herkkäuskoista naista neljä vuotta orjanaan siittäen tälle neljä lasta. Tuomioasteikkoa olisi ollut 13 vuoden vankeuteen saakka, mutta Tampereen käräjäoikeus tyytyi vajaaseen neljään vuoteen.
        Toivottavasti asia siirtyy hoviin.

        Sote-sektorin toiminta hämmästyttää myös. Eivätkö kellot soineet kiitetyssä neuvolajärjestelmässämme?

        [email protected]


      • Anonyymi

        Kyllä


      • Anonyymi
        jygofyougfuovtcyufcytu kirjoitti:

        Mitä helvetin vihaa on julkaista todellisia tapahtumia? Hyvä että mannet jäivät kiinni, vaikka tuomio oli mitätön.

        Löytyy paljon näistä tälläisiä


      • Anonyymi

        Sitäpä juuri


    • silmätummessa

      Neuvolan henkilökunta vastuuseen.

    • Schutzstaffel
      • elätit

        Mannet ei käy töissä. Millä pirulla ne pääsee eläkkeelle heti kun on viimeinen lapsilisä kuitattu?


    • 15000e

      Vammainen nainen sai vain rupuset 15 000€ korvausta tästä helvetistä!!!.

    • Jjrkrkrkrrl

      Ja nyt tämä kyseinen ihmiskaappari on saanut oman tyttö lapsen marraskuussa liekö ukki vapauduttuaan raiskaamassa forssassa majailee

      • Anonyymi

        Tyypillistä heille tuollainen touhu


    • Hytö

      Tyypillistä mustalaisille on ne vaan sairaita koko suku.Tuollaiset pitäisi kiduttamalla tappaa ja munat leikata irti

      • Anonyymi

        Puhut asiaa kannatan👍


      • Anonyymi

        Suomen kovin ja vaarallisin Moottoripyöräkerho
        Mahlis isoin ja lihaksikkain ja jani voittamaton


    • Kaikkeasinnesopii

      Nurmeksen kauppiaat ei kiinnitä huomioo tiettyjen seuruelaisten rötöstelijöihin kaupoissa.Erilaisia esineitä paksuun hameeseensa kätkenyttä ja kiinni jäänyttä nuorta ammattinäpistelijää uhkaa matkustuskielto tulevassa oikeudenkäynnissä, sanoo Nastolassa paljastuneen varkausjutun tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Pilvi Suokas.
      Tällä tavalla näpistelijän liikkumista ja rikosten jatkamista yritetään rajoittaa.

      19-vuotias nainen jäi kiinni itse teossa muutama päivä sitten poistuessaan myymälästä.

      Hänen vaatteistaan löytyi 43 erilaista esinettä, mm. miesten paitoja, muita asusteita, aurinkolaseja, elintarvikkeita ja kosmetiikkaa.

      - Tämä varasteluhame oli pohjaton pussi, jonka hameenhelmat oli ommeltu kiinni. Tavarat laskettiin "pussiin" vyötärön kautta, sanoo Suokas.

      Eräissä varasteluhameen malleissa on useita salataskuja, jopa ripustinkoukkuja. Hameet ovat varsin tuttuja käytännön kenttätyötä tekeville poliiseille. Katso havainnekuva hameesta alta.

      Ahkera näpistelijä pystyy piilottamaan vaatteensa uumeniin jopa puolisensataa erilaista esinettä kerrallaan.

      Aiemmin varasteluhametta käyttäneet ovat jääneet kiinni salakuljettaessaan kaupasta hameen alla mm. runsaasti ruokaa, 14 kahvipakettia, moottorisahan, pari öljykanisteria ja lähes täysinäisen olutkorin.

      Nastolassa kiinni otetulla naisella oli kahdeksan etsintäkuulutusta, ja hän jäi kiinni jo 20. kerran. Se, ettei hän jo istu vankilassa, johtuu lievästä lainsäädännöstä.

      Useimmat myymälässä tapahtuneet omaisuusrikokset luokitellaan näpistyksiksi, joista seuraa sakkorangaistus.

      Maksamaton sakko muunnettiin aiemmin helposti vankeustuomioksi, mutta tämä ei ole nykyisin mahdollista.

      Aika usein rikoksen uusija varastaa heti uudestaan, koska hän ei käytännössä saa mitään rangaistusta, ja koska sakkotuomiota ei ole saatu edes ulosmitatuksi.

      Hameen lisäksi toinen suosittu näpistelyväline on tietyllä foliolla vuorattu laukku. Näpistyssaalis ei reagoi kassan turvalaitteisiinNäitä kaikkia kaupoista varastettiin hameisiin piilotettuna: 12 kiloa sisäfilettä, neljä kanisteria moottoriöljyä, neljä vaatenaulakkoa, kaksi isoa joulukinkkua..Virallinen syyttäjä vaatii puolen vuoden ehdotonta vankeusrangaistusta vuonna 1971 syntyneelle nakkilalaiselle naiselle, jolle hän luki keskiviikkona Satakunnan käräjäoikeudessa 17 syytettä lähinnä erilaisista omaisuusrikoksista.

      Syytteiden mukaan nainen on varastanut erityisesti päivittäistavaraliikkeistä ällistyttävän määrän tavaraa kätkettynä vaatteisiinsa. Elintarvikkeita ja alkoholijuomia katosi naisen mukana jopa satojen eurojen arvosta yhdellä käynnillä.

      Epäilty on poliisikuulusteluissa tunnustanut tekonsa.

      Esimerkiksi Kokemäen S-Marketista epäilty poistui hameissaan 3,8 kilon sisäpaisti, Länsi-Porin Prismasta 300 euron arvosta lihatuotteita ja Huittisten Herkkutaivas-myymälästä 12 kiloa sisäfilettä – kaikki tämä yhden päivän aikana viime vuoden maaliskuussa.

      Viikon kuluttua nainen täydensi lihavarastoja viemällä Porin S-Market Herkusta 150 euron arvosta sisäfilettä.

      Syyttäjän mukaan lihamäärät ovat niin suuria, että hän epäilee naisen varastaneen ne myyntitarkoituksessa.

      Myöhemmin viime keväänä ja kesänä elintarvikkeiden lisäksi hameisiin piilotettuna hävisi esimerkiksi Nummelantien Siwasta Ulvilasta 110 savukeaskia, Tokmannin myymälästä Harjavallasta neljä kanisteria moottoriöljyä sekä Puuilon myymälästä Porissa yhdellä käynnillä muun muassa suihkuletku, 13 metriä lednauhaa, kaksi kohdevalaisinta, 11 nuppivedintä, neljä vaatenaulakkoa ja käsisuihku.

      Samassa jutussa on seitsemän muuta syytettyä, hekin pääosin naisia ja epäiltyinä paljolti samanlaisista varkauksista.

      Esimerkiksi vuonna 1981 syntyneen ja vuonna 1965 syntyneen naisen, molemmat Porista, epäillään viime joulukuussa varastaneen Keulan S-Marketista Eurajoelta vaatteisiinsa piilottamalla kaksi kokonaista joulukinkkua. Anastetun omaisuuden arvon mukaan laskettuna kinkut olivat kooltaan isoja perhekinkkuja.

      Saman 1965 syntyneen naisen epäillään yhdessä 1977 syntyneen porilaisen naisen kanssa syyllistyneen törkeään maksuvälinepetokseen Porissa loppukesästä 2015.

      Syyttäjän mukaan naiset juottivat tapaamansa miehen humalaan, ottivat tämän luotto-ominaisuuden sisältäneen pankkikortin ja nostivat pankkitililtä ja luotolta rahaa noin 12 500 euroa.

      Syyttäjän mukaan naiset saivat palkkioksi muutamia satasia. Haastehakemuksessa ei ole mainintaa siitä, kenelle pääosa rahoista meni.

      Käräjäoikeus antaa päätöksensä jutusta myöhemmin kansliatuomiona ja tampereelta löytyi yhdeltä kolme ostoskoria tavaraa hameen sisältä

    • Anonyymi

      Nyt majailevat Helsingissä

    • Anonyymi

      Hui kauheaa

    • Anonyymi

      Muutivat nurmekseen

    • Anonyymi

      Tekijällä pitkä rikosrekisteri
      Elinan raiskasi Mikko Tapani Linnanto, joka tuolloin tunnettiin vielä Hannu Väinö Olavi Linnantona. Hän oli vain viikkoa ennen tekoa vapautunut useiden vuosien vankeusrangaistuksesta.

      Vanhastaan miehellä oli taustalla tuomiot raiskauksesta ja väkisinmakaamisesta, minkä lisäksi hänellä oli tilillään lukuisten vuosien ajalta esimerkiksi erilaisia liikenne- ja omaisuusrikoksia.

      Elinan raiskauksesta ja törkeästä hyväksikäytöstä saadun tuomion jälkeen Linnanto on tuomittu neljästä raiskauksesta, kahdesta raiskauksen yrityksestä ja useista muista väkivaltarikoksista.

      Kaiken kaikkiaan hänet on tuomittu seksuaalirikoksista vuosina 1997, 1999, 2003, 2007, 2018 ja 2020. Vankeutta hänelle on tuomittu elämän aikana toistakymmentä vuotta. Hän kärsii tällä hetkellä jälleen kolmen vuoden vankeusrangaistusta raiskauksesta.

    • Anonyymi

      Vasta vapautunut seksuaalirikollinen raiskasi 12-vuotiaan Elinan ja on vain jatkanut tekojaan – uhri sanoo MTV:lle kärsivänsä miehen teosta "elinkautista"

      "Törkein ja nöyryyttävin teko, mitä voi tehdä"
      Elina kertoo seuranneensa miehen myöhempää rikoshistoriaa turhautuneena. Hän ihmettelee, eikö yhteiskunta tosiaan voi tehdä mitään sen estämiseksi, ettei mies voisi jälleen satuttaa uutta uhria. Hänestä vaikuttaa siltä, ettei vankilalla ja sen uhalla ole miehen toimintaan mitään vaikutusta.

      Rikoksentekijä voi piinata uhria myös ajatuksen tasolla. Elina on kaikki nämä vuodet pyrkinyt selvittämään, missä hänet raiskannut mies asuu ja millä nimellä hän liikkuu.

      Suomessa ei ole lainsäädäntöä, joka estäisi rikoksentekijää muuttamasta uhrin kodin lähistölle tai soittamasta tälle, jos hänelle ei ole määrätty lähestymiskieltoa. Pelkkä pelko tästä mahdollisuudesta voi piinata seksuaalirikoksen uhriksi joutunutta. Näin on myös Elinan tapauksessa.

      Elina on myös sitä mieltä, että rikostuomioiden pitäisi olla raskaampia, sillä raskaita ovat myös rikosten seuraukset.

      – Seksuaalirikos on mielestäni törkein ja nöyryyttävin teko, mitä toiselle voi tehdä, hän sanoo.

      – Tuomioissa pitäisi näkyä se, miten vakava rikos se on. Minusta nuo tuomiot kertovat siitä, ettei niitä edes pidetä vakavina, hän toteaa.

      "En ikinä vapaudu siitä"
      Elina kertoo, että hän kantaa miehen teon seurauksia kuin elinkautista rangaistusta. Viimeisen 18 vuoden ajan hän on kärsinyt tapahtuneesta samalla, kun mies aina muutamien vuosien vankeustuomioiden jälkeen vapautuu ja jatkaa elämäänsä – ja seksuaalirikosten tekemistä.

      – En ikinä vapaudu siitä, Elina kuvailee omaa kokemustaan seksuaalirikoksen uhrille aiheuttamasta taakasta.

      Elina kertoo kärsivänsä tapauksen seurauksena ulkopuolisen näkökulmasta kohtuuttomista peloista, joiden vuoksi hänen oli vuosia vaikea käydä esimerkiksi kävelyllä tai kaupassa pelkäämättä. Välillä hänet valtaa kotonakin huoli siitä, että jotain pahaa tapahtuu.

      Pelot ja huolet kohdistuvat Elinan itsensä lisäksi myös hänen ystäviinsä ja lapsiinsa. Nuorena ajatus tuntemattomien kanssa jatkoille menemisestä tai illalla kävelystä linja-autoasemalle tuntuivat mahdottomilta.

      – Mutta nuohan ovat normaaleja asioita, joita ihmisen pitäisi pystyä tekemään. Ei sen pitäisi pelottaa, hän sanoo.

      Elina kertoo kokeneensa tapahtuneen vuoksi ongelmia ihmissuhteissaan, pelkoa miehiä kohtaan ja jatkuvaa turvattomuuden tunnetta. Terapian ansiosta hän on kuitenkin pystynyt hyväksymään tapahtuneen osaksi historiaansa, joka vähentää sen aiheuttamaa kärsimystä.

      Mikään ei kuitenkaan muuta hänet raiskanneen miehen tekoa seurauksineen tekemättömäksi.

      – 18 vuoden jälkeen olen oppinut elämään sen kanssa – minun on ollut pakko. Olen hyväksynyt, että se on osa menneisyyttäni. En koe, että se paranee, mutta siitä pääsee eteenpäin, kun sitä saa käsiteltyä, ettei se pyöri jopa päivä, viikko tai kuukausikaan päässä, hän kuvailee.

    • Anonyymi

      "Meidän asemamme on unohdettu"
      Elinan mielestä ulkopuoliset, niin viranomaiset kuin muutkaan, eivät tunnu ymmärtävän seksuaalirikoksen uhriksi joutumisen seurausten laajuutta ja vakavuutta.

      Elina kertoo, että moni seksuaalirikoksen uhriksi joutunut kokee tulevansa kokemuksineen vähätellyksi. Hän kokee ylipäänsä, että uhrien asema on ohitettu aihe, eikä sitä juuri käsitellä julkisuudessa.

      – Koen, että meidän asemamme on unohdettu, hän sanoo.

      – En tiedä onko se vähän sellainen tabu, ettei siitä puhuta Suomessa. Ja ymmärrän, etteivät monet uhritkaan halua puhua, hän sanoo.

      Kriisityön kehittämispäällikkö Heli Heinjoki Raiskauskriisikeskus Tukinaisesta kertoo, että viime vuosina seksuaaliväkivallan uhriksi joutuneiden kohtaamisesta on annettu aiempaa enemmän koulutusta viranomaisille ja muille auttaville tahoille, jotta ymmärrys ja osaaminen paranisivat.

      Siltikään kaikki seksuaaliväkivaltaa työssään kohtaavat eivät ole täysin selvillä, miten moninaisesti ja moniin elämänalueisiin koettu seksuaaliväkivalta vaikuttaa.

      Suositeltuja käytäntöjä kohtaamiseen on tehty, mutta asiat tulee myös osata sovittaa uhriin ja hänen kokemukseensa.

      – Korostaisin sensitiivistä kohtaamista ja yksilöllisyyden huomioon ottamista, Heinjoki kertoo.

      Yksi lause keskustelussa on kuin seinä
      Elina on kyllästynyt siihen, kuinka moni ystävä ja tuttava on vastannut hänen kokemuksiinsa todeten, että "heillä ei ole sanoja" tai "eivät tiedä mitä sanoa". Se on lause, joka Elinasta lopettaa keskustelun.

      – Vähän kuin tulisi seinä vastaan, hän kuvailee.

      – Jos on valmis kuuntelemaan, voisi kysyä jotain tai sanoa jonkun mielipiteen, mutta tuo on tosi tyssäävä lause, Elina sanoo.

      Hän ymmärtää, että keskusteluaihe on vaikea, eikä jokainen välttämättä pysty siitä juttelemaan. Kuitenkin monesti pelkkä tavallinen empatia riittäisi kohtaamisessa.

      Se kun pääsee keskustelemaan samanlaisia kokemuksia saaneiden kanssa voi olla mullistava.

      – Oli pysäyttävä hetki, kun joku ensimmäistä kertaa sanoi, että "ymmärrän sinua".

      Elina toivoisi, että asialle annettaisiin tilaa, ja ymmärrettäisiin myös sitä, jos asia palaa pitkänkin ajan päästä mieleen. Hänestä keskeisintä on uhrien ymmärtävä kohtaaminen, jossa rikoksen uhreja ja heidän kokemuksiaan ei vähäteltäisi, ja heidät tunteineen otettaisiin tosissaan.

      Läheisen ei tarvitse olla ammattiauttaja
      Heli Heinjoki Raiskauskriisikeskus Tukinaisesta kertoo, että läheisiltä puuttuu usein tietoa traumakokemuksesta ja seksuaaliväkivallan vaikutuksesta. Vaikka halua auttaa olisi, voi tiedon puute estää toisen kokemuksen ymmärtämisen. Se voi osaltaan johtaa hankaliin tilanteisiin ja ongelmiin kohtaamisessa.

      Osaltaan ongelmiin voi vaikuttaa sekin, että trauman kokenut voi tulkita toisen yritykset olla tukena trauman aiheuttamien "linssien" läpi, mikä voi johtaa väärinymmärryksiin.

      Koska läheisen roolina ei ole olla ammattiauttaja, korostaa Heinjoki sen tärkeyttä, että seksuaaliväkivallan kohteeksi joutunut saisi asiantuntija-apua, joka osaisi ottaa osaa kokemukseen ja auttaa asiassa eteenpäin. Silloin läheinen voi keskittyä tukemaan uhria läheiselle sopivin tavoin.

    • Anonyymi

      "Ilman terapiaa en istuisi tässä"
      Elinasta pelko vähättelevästä suhtautumisesta on yksi iso syy sille, miksi osa ei kerro kokemuksistaan tai hae apua. Avun saamiselle on muitakin esteitä kuin ihmisten reaktiot.

      Pitkien terapiajonojen sijaan Elina toivoisi enemmän matalan kynnyksen paikkoja keskustella kokemuksistaan ja myös mainostusta, jotta tarvitsevat löytäisivät palvelut. Myös ammattilaisille tarvittaisiin koulutusta seksuaalirikosten uhrien kohtaamiseen.

      Elina on kiitollinen siitä, että hän on päässyt terapiaan ja saanut apua. Ilman sitä hänen asiansa voisivat olla paljon huonommin.

      – En usko, että edes istuisinkaan tässä, hän sanoo.

      Raiskauskriisikeskus Tukinaisen Heinjoki on samaa mieltä siitä, että seksuaalirikoksen kohteeksi joutuneen on todella tärkeää uskaltautua hakemaan apua. Traumakokemuksen vuoksi voimat ovat kuitenkin monesti vähissä, joten läheisten antama tuki olisi tarpeen.

      Seksuaalirikoksen kohteeksi joutuneille tarkoitettuja erityispalveluita on Heinjoen mukaan vain vähän.

      Julkisten sosiaali- ja terveyspalveluiden osalta moni joutuu kohtaamaan pitkät jonot. Vaikka auttajat poliisista hoitotyöntekijöihin ovat viime vuosina saaneet koulutusta seksuaalirikoksen kohteeksi joutuneiden kohtaamiseen, yhä on olemassa mahdollisuus siitä, ettei palveluissa kohdata häntä vakavasti tai osata auttaa.

      Elina korostaa puhumisen tärkeyttä ja sitä, että itselle tulee antaa lupa tuntea kaikki tunteensa. Hän toivookin kaikille kohtalotovereilleen rohkeutta.

      Elina toivoo, että hänen kokemuksensa auttaisi muitakin seksuaalirikosten uhreja hakemaan apua ja saamaan elämänsä takaisin. Hänestä jokainen seksuaalirikoksen uhri ansaitsee elämän, jossa tekijällä ole heihin enää valtaa.

      – Toivoisin, että kaikki muutkin uhrit pääsisivät eroon siitä pelon ja nöyryytyksen olosta, Elina sanoo.

      Jos olet joutunut seksuaalirikoksen uhriksi, ota yhteyttä paikalliseen Seri-tukikeskukseen.

      Aiemmin tapahtuneen seksuaalirikoksen johdosta voit olla yhteydessä Raiskauskriisikeskus Tukinaisen kriisipäivystykseen numeroon 0800-97899 tai juristipäivystykseen 080097895.

    Ketjusta on poistettu 6 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä hittoa tapahtuu nuorille miehillemme?

      Mikä on saanut heidän päänsä sekaisin ja kadottamaan järjellisyytensä normaalista elämästä ja ryhtymään hörhöiksi? https
      Maailman menoa
      304
      3381
    2. En sitten aio sinua odotella

      Olen ollut omasta halustani yksin, mutta jossain vaiheessa aion etsiä seuraa. Tämä on aivan naurettavaa pelleilyä. Jos e
      Ikävä
      83
      1629
    3. Muistatko kun kerroin...

      että palelen..? Myös nyt on kylmä. Tahtoisin peittosi alle.
      Ikävä
      43
      1480
    4. Martina jättää triathlonin: "Aika kääntää sivua"

      Martina kirjoittaa vapaasti natiivienkusta suomeen käännetyssä tunteikkaassa tekstissä Instassaan. Martina kertoo olevan
      Kotimaiset julkkisjuorut
      52
      1361
    5. En vain ole riittävä

      Muutenhan haluaisit minut oikeasti ja tekisit jotain sen eteen. Joo, ja kun et varmaan halua edes leikisti. Kaikki on o
      Ikävä
      27
      1250
    6. Kuka sinä oikeen olet

      Joka kirjoittelet usein minun kanssa täällä? Olen tunnistanut samaksi kirjoittajaksi sinut. Miksi et anna mitään vinkkej
      Ikävä
      47
      1230
    7. Hei, vain sinä voit tehdä sen.

      Only you, can make this world seem right Only you, can make the darkness bright Only you and you alone Can make a change
      Ikävä
      6
      1180
    8. Oon pahoillani että

      Tapasit näin hyödyttömän, arvottoman, ruman ja tylsän ihmisen niinku minä :(
      Ikävä
      45
      1161
    9. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      26
      1127
    10. Persut vajosivat pinnan alle

      Sosiaali- ja terveysministeri Kaisa Juuson (ps) tietämättömyys hallinnonalansa leikkauksista on pöyristyttänyt Suomen ka
      Maailman menoa
      158
      1053
    Aihe