Vääriin paikkoihin pissaaminen.

KamalaaKuseksimista

Minulla on kaksi vähän alle kaksivuotiasta narttukissaa. Toinen on aina ollut täydellisen sisäsiisti, toinen taas aloitti uskomattoman ympäri asuntoa kuseksimisen kiimojen aikoihin. Kissa on nyt leikattu ja toivottavasti vaiva paranee.

Nyt kävi kuitenkin niin, että kaverin leikkauksen jälkeen sain tänään itse teossa tämän täydellisen sisäsiistin kissan kiinni lehtipinon päälle pissaamisesta. Olen 99% varma, että tämä kissa ei ennen kaverin sterilointia ole ollut yksienkään väärässä paikassa olevien pissojen takana. Tiedän tämän jo siitä, että tämä siisti kissa käy jonkun verran useammin santalaatikolla kuin toinen kissa ja pissamäärät ovat suhteessa pienempiä.

Onko kenelläkään kokemusta vastaavasta eli että toisen kissan sterilointi saisi kaverin reagoimaan näin? Santalaatikkoja minulla on kahdelle kissalle kolme, mutta en voi vaikuttaa siihen, mitä laatikkoa kumpikin milloinkin käyttää. Tämä "täydellisen sisäsiisti" kissa järkyttyi tämän steriloidun kissan eläinlääkärikäynnin jälkeisestä hajusta todella paljon. Voisiko tämä stressi nyt aiheuttaa tällaista? Pelkään toisaalta, että kyse on steriloidun kissan pissan hajun muuttumisesta ja ehkä toinen ei siksi halua käyttää samoja laatikkoja. En nyt ainakaan IHAN ensimmäiseksi soita eläinlääkärille, koska tämä siisteysongelma alkoi tasan tarkkaan vasta tämän kaverin sterilointikeikan jälkeen. Jos ongelma ei poistu, niin sitten tietysti täytyy miettiä asiaa lääkärin kanssa.

Ja loppuun: Minä en voisi ikinä hävittää kissojani siksi, että ne eivät ole sisäsiistejä. Tätä olen joskus miettinyt kauhulla. Että onko se nyt mahdollisesti liki seuraavat 20 vuotta tällaista. Onko muilla tällaisia ongelmia? Jos ja kun on, niin voisitteko jakaa juttuja ja lohduttaa minua kertomalla, että mihin kaikkiin paikkoihin teidän kissanne ovat pissanneet. Lohduttaisi, kun tietäisi, ettei ole ainoa. Kun tuon toisen kiiman aikana sai oikeasti aina miettiä, että mihin hemmettiin se taas on mahtanut pissata. Ja nyt on kauhea pelko, että toinen aloittaa saman rallin jotenkin sydämistyneenä.

3

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • mokliurtyiolis

      Siis onko tämä kuseskelija kissa leikattu? Ilmeisesti on, koska toisenkin leikkasit tästä syystä, ja puhuit jo 20vuodesta eteenpäin pissa ongelmaisen kissan kanssa.. Jos et mene eläinlääkäriin vielä, seuraa sen kuntoa, ja kokeile ensiksi kaikki peruskonstit.. Eli feliway ruiske huolelliset putsaukset, sitruuna,sitruunamehu, joka kerta kun käy laatikolla pissaamassa normaalisti palkitse kissa, tarkastele, miten kissa virtsaa: kyykistyykö (= virtsatieongelma) tai valitseeko pystysuoran pinnan ja roiskaisee (merkkaamista)?, älä puhdista pissakohtia ammoniakilla, mutta puhdista kunnolla, aseta kissan ruokakupit (väliaikaisesti) sinne johon kissa normaalisti merkkaisi, vaihda kissanhiekka laatua, jos sinulla on kolme laatikkoa, kokeile vaikka erilaatuista kissanhiekkaa ensiksi yhteen laatikkoon, toki muista aina pitää hiekkalaatikot, kaikki kolme! mahdollisimman puhtaina.. Vaikka kissan pissailu olisi ylättäen alkanut silti esim. hiekka laadun vaihto voi auttaa vaikka aiemmin olisikin kelvannut. Tälläisiä tapauksia on nähty, ja kuultu.. Saatat joutua kokeilemaan useampi hiekkoja ennenkuin kissalle mieluinen löytyy.. Mutta suosittelisin ensiksi sitä eläinlääkärillä käyntiä, että hän voi todeta kissasi terveeksi.. Kun en usko että olisi mitään ihmeellisempää kytköstä tähän streloituun kissaan, paitsi hämmennys ym, joka taasen ei silloin tule olemaan jatkuvaa käytöstä.. Myös leikatun kissan pissa saattaa muuttua miedomman hajuiseksi, mutta en siinäkään näe kytköstä.. Jos leikkauksessa ollut kissa ei ole koskaan aikasemmin ollut poissa talosta, voi olla että tämä toinen kissa ei enää ns. tunnistanut tätä kissaa ja alkoi merkkaamaan.

    • mokliurtyiolis

      Voi olla myös, että kisallasi oli ns. kytköksenä tämä tapahtumassa ja hämmetävä tilanne vaan laukaisi sen.. silti vie kissasi eläinlääkäriin ja tee perusasiat.

    • mokliurtyiolis

      ja vielä lisään, jos siis merkkailevaa kissaa ei ole leikattu, niin leikauta..

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Venäjä aikoo yksipuolisesti muuttaa rajalinjauksia Suomenlahden itäosassa

      Venäjä aikoo muuttaa rajalinjauksia Suomenlahden itäosassa Venäjän saarten eteläpuolella. Ylen jutussa kerrotaan mm.
      Maailman menoa
      219
      1733
    2. RIP Lauri Paavola

      Kansalaisaktivisti ja freelance-journalisti Lauri Paavola on kuollut vain 31-vuotiaana. Hän tuli tunnetuksi hyvin kärjek
      Maailman menoa
      33
      1654
    3. Suomi lähettää tarkkailijoita merialueelle

      Venäjä on ilmoittanut aikovansa ylittää Suomen merialueen rajat kysymättä lupaa kertomalla että Suomen merialueen raj
      Maailman menoa
      322
      1301
    4. Jokohan se viimein myöntäisi

      Vai onko vielä jotain epäselvyyttä sen asian suhteen?
      Ikävä
      138
      1219
    5. Terveystalo paljasti yksityisen sairaanhoidon empatia puutteet

      Yksityisellä puolella raha ratkaisee, jos ei ole rahaa potilas ei saa empatiaa eikä siten apuakaan: Poliisi teki rikosi
      Maailman menoa
      126
      1207
    6. En pidä sinusta, en kirjoita viestejäni sinulle.

      Yritä nyt ymmärtää. En koskaan tule kiinnostumaan sinusta. Jätä minut rauhaan täällä.
      Ikävä
      94
      1155
    7. Ehdin aamulla

      ajattelemaan sinua. Olit ensimmäisenä mielessäni. Avasin silmäni tähän uneen, jota elämäksi kutsutaan. Kuuntelin lintuje
      Ikävä
      139
      1115
    8. Upea, kaunis ja menestynyt Martina menee onnellisesti naimisiin

      Mitäs palstan vihaajamönkeröt tähän? Kiehuttaako? Kaikki vain eivät ole kauniita ja menestyviä kuten Martina.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      244
      1039
    9. Asuntojen reaalihinnat alimmillaan 20 vuoteen

      Sääliksi käy niitä jotka pari vuotta sitten maksoivat itsensä kipeäksi. Kohta pankki ottaa asunnon haltuunsa ja huutok
      Maailman menoa
      94
      1016
    10. Tiedätkö näen

      sinun pelisi hyvin kirkkaasti.
      Ikävä
      63
      1003
    Aihe