Mielipiteitä / Dokumentti Kihniöstä

Kihniöläinen

Kertokaahan millaisia ajatuksia herätti.??????

48

358

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • M.Oittija

      Pitkäveteinen. Näytettiin moneen kertaan samoja paikkoja. Kamalinta: papparainen saarnasi kolmen kertaan, että ihmisen ikä on 70 vuotta. Olisi pitänyt olla juontaja, joka olisi esitellyt paikat ja henkilöt.

      • Mökki_Kihniössä

        Eiköhän henkilöiden nimettömyys on tarkoituksellista: ei ole väliä sillä, keitä ihmiset ovat, vaan sillä, mitä he edustavat. Niinkuin joku tuolla vinkkasi, mtv3:n vanhassa jutussa Doc Point -festivaalin tärpeistä moni ulkopuolinen näki tässä dokumentissa Suomen, tai ainakin suomalaiset kylät pienoiskoossa.
        Ja se saarnamies: meitä katsojia varmasti nauratti, paikalliset varmasti tuntevat jo ja antavat hänen esiintyä (vaikkeivät kuuntelisikaan, kuten kesäisissä lettukesteissä), ja mies itse vaikutti iloiselta.


    • Pollari

      Näytettiin mopolla ajoa etupyörä ilmassa. Se on liikennesääntöjen vastaista ja ankarasti kiellettyä. Toivottavasti ohjelmasta näkyy ajoneuvon rekisteritunnus, jotta asiasta voisi tehdä rikosilmoituksen.

      • Pollari

        Tänään ajelin Ylöjärvellä ja Parkanossa. Kaikkialla, missä pienet lapsukaiset pyöräilivät, 4...10 -vuotiaat, yrittivät sitä, miten pitkän matkan he pystyvät ajaman keulimalla, siis etupyörä ilmassa. Olikohan mainittu Kihniö-kuvaus antanut tämän esikuvan: vain se on kunnon pyöräilijä, joka osaa ajaa keulimalla??


    • Siellä_syntynyt

      Eihän se mikään matkailumainos ollut (Nimimerkille M. Oittija)! Tekijänsä subjektiivinen kokemus ja minusta todella hienosti tehty dokumentti. Hyväntuulista sarkasmia ja oivalluksia elämänmenosta. Ja niin totta!

    • Ohiolenajanut

      Karsee paikka,sopis jonkun kauhufilmin kuvauspaikaksi varmasti parhaiten.Kaikenlaisia purkukuntoisia rytöjä näytti kylä olevan täys. Uusia asukkaita kohtaan varmaan aika suvaitsematonta kantaväestöä.

    • VariableUnknown

      Niinhän se elämä pikkupaikoissa menee; samat asiat ja jutut toistuu paikallisbaareissa, mutta se luo ihmisille jonkinlaisen turvallisuudentunteen. Dokkarintekijän ja kampaajan keskustelu kiteytti koko jutun: toiset tuntee pakottavaa tarvetta päästä pois, toisille on itsestään selvyys jäädä. Mutta kumpiakin tarvitaan; sekä lähtijöitä että niitä, jotka jää.

      Ihmiset oli omia, aitoja itsejänsä. Mielummin katson tämän kymmenen kertaa peräkanaa kuin yhtäkään jaksoa realitybimboilua/-machoilua.

    • Nerkoo

      Dokumentti on täysin väärä termi ko.ohjelmalle.Mistä hyvänsä kunnasta ja kaupungista saadaan tällainen jos halutaan.

    • jupijaat

      Kyllä oli tosi hieno rokumentti joka kertoi aikas paljon minkälaisia mönkijöitä täällä asustaa. Samat jupijat jo kolmannessa polvessa.

    • Kotikuntani

      Antoi täysin vääränlaisen kuvan. Mihin oli kadonneet, uusi koulu, päiväkoti, oma palolaitos, hälytysvalmis ambulanssi, toimiva terveyskeskus, vanhushuolto, kaksi omaa lääkäriä,kaupat, apteekki, posti, kahvilakonditoria, lähes tuhannen kesämökin asukkaat, kalustetehdas, höyläämö, metalliteollisuus, lukuisat pikkuyrittäjät, monenlaisen hyvinvointialan ammattilaiset.??? Mihin ohjaaja sai hukattua kaiken mainitsemani. No ehkä oman pahavointisuutensa sokkeloihin, kurjaan lapsuudenkokemukseen kun ikkunasta pellolle tuijotteli. Pääsi vasta kuusitoistavuotiaana lähtemään maailmalle, miksi palasit surkeaan tuppukylään.? Tekemään halveksivan kuvauksen monelle niin rakkaasta kotikunnasta. Väitetään että luonnon näkemisellä on tervehdyttävä vaikutus, mutta tässä tapauksessa kyllä hieman epäilen. Joidenkin henkilöiden esiintuominen koetteli hyvän maun rajoja, lähestulkoon hyväuskoisen hyväksikäyttöä. Markkinat olivat uudessa paikassa yleisömenestys, mutta kuvaan sai mahdutettus vain yleistä hälinää ja jokusen persvaon. Musiikkitarjontaa edusti gospel , mutta siitä ei sopinut kuvattavaksi. Sensijaan takerruttiin vuotavaan pesukoneeseen, koirien kuseskeluun. Unohtamatta hiljaisuudessa juotua kahviannosta. Kauniin luonnon ja järvirikkaan maiseman sijasta kuvaan saatiin tuuleen päästetty muovipussi. Kaatunut bussimerkki, ränsistyneitä rakennuksia unohtamatta, jopa orava oli päättänyt päivänsä nähdessään mihin kunta ja sen elämä oli menossa. Luojakin rankaisi sateella tuiskulla ja tuulella. Lopussa kauppias kirjoitti jäljelläolevien kuntalaisten nimet arkkujen päätyihin valmiiksi.
      Itse olen syntymäkunnastani ylpeä, kunnioitan seillä asuvia. Siellä olen saanut opit maailman merille, niillä jotenkuten pärjännyt. Jaksakaa Kihniöläiset, vaikka paskaa nakataan niskaanne.

      • Kellotikitti

        Kunnan miehet siellä ainakin lorvi samanlailla kuin muuallakin suomessa... Pareittain !


    • pullonhenki

      No vuodattele vaan pienes kaljas kuinka oli ihanaa kihniössä. Ota vielä huikka niin kolahtaa pää pöytään ja et aamulla muistakkaan mitä oot kirjoitellut.

    • M.Oittija

      Nimimerkki Kotikuntani kirjoittaa aivan hyvin, vaikka ei osaakaan kirjoittaa adjektiivia "kihniöläiset" pienellä alkukirjaimella. Nimimerkki "pullonhenki" taas kirjoittaa sanan Kihniö pienellä alkukirjaimella! Omasta puolestani voin yhtyä täysin sujuvasanaisen toimittaja Aulis Alatalon ajatuksiin, jotka löytyvät päivän Aamulehdestä sivulta B4. Jos surkeaa asumista ja elämistä halutaan kuvata, suosittelen dokumentin tekoa samaisen lehden edellisellä aukeamalla esiintyneestä Jämijärven ukosta.

    • Ulpu.59

      Olen samaa mieltä. Katkeran ihmisen katkera, vääristelty kuvaus Kihniöstä. Jokaisesta kylästä saa vastaavan tehtyä, kun pahaa tahtoa riittää.

    • Masis

      Alatalolle kymmenen pistettä kirjoituksestaan. Nolla pistettä katkeralle ohjelman-tekijälle. Sääliksi käy pientä kuntaa, kun noin ikävä kuva annetaan yritteliäästä ja kauniista kihniöstä.

    • humalalia

      Eikö näitä näitä henkilöitä pidetä minään jotka kuvassa esiintyi. Oliko muut humalas kotona ?

      • hattupää

        sos.elätti plus rattijuoppo on huono mannekiini


    • YksKyläpöljä

      Ainoo nähtävyys kun mopo keulii ja pari tukkirekkaa sujahtaa kylän ohi.Pitää olla erakko joka tuolla pystyy asustelemaan ympärivuoden.

    • muualtamuuttanut
    • kulkukoira

      Näkökulma asioihin typistyy kun on mukana saman sakin kanssa kehdosta hautaan.
      Kyllä ulkoapäin tämäkin pääkatu näyttää kauheelta. Vaikka onkin polun päässä suomen
      tehokkain sairaala ja puolessa välissä yrittäjä pankki.

      • muualtamuuttanut

        Oikea lääketieteellinen termi taitaa olla "tynnyrissä kasvaneet" ;). Mutta hassua on, että se pätee kaikenkokoisiin kyliin ja kaupunkeihin! Jos ihminen ei muuta/liiku ympäristöistä toisiin, niin hänelle muodostuu kapea-alainen putkinäkö maailman menosta ja ilmiöistä. Ja jos pieniä sosiaalisia ympyröitä rajoittaa vielä erämäätyyppinen luonto ja/tai uskonto, niin vaatii kyllä melkoista henkistä/älyllistä pääomaa, jotta näkee metsän puilta ja ymmärtää isommat kuviotkin...


      • muualtamuuttanut

        Miinus ä-pilkut.


      • joskuskäynyt

        Kihniö on kiva paikka ja sielä on kauniita naisia.


    • Enottanuitteeni

      Hieno ajatuksia herättävä yhteiskunnallinen kuvaus ja kannanotto. Pieni kylä elää elämäänsä ja asukkaat ovat loppujen lopuksi tyytyväisiä vähään, kunhan perusasiat on kunnossa. Annetaanko näille lintukodeille mahdollisuutta jatkaa elämäänsä vai rapistuuko ne Suomen kartalta? Pienessä kylässä näet elämän koko kirjon. Meitä on moneen junaan, mutta jokainen saa elää alämäänsä, niinkuin elää ja kaikista huolehditaan! Rohkeaa Saija, mutta kihniöläinen on :)

      • eipersu

        Olen samaa mieltä. Katsoin dokumentin toistamiseen ja tällä kertaa Kihniöstä lähtöisin olevan naapurini kanssa.


    • Etsinrauhaaasumiseen

      Jos muuttaisin Kihniöön,niin minkälaisen vastaanoton saisin.Olen yksityisyrittäjä ja toimialueeni koko maa,joten en ainakaan tulisi syömään paikallisten yrittäjien leipää.

    • syrjintää

      Nyt tarvis tehdä jatko-osa jossa otettaisiin kuvaan mukaan paikallinen taksi jussi. Se ressukka jäi nyt ilman huomiota.

    • Tehomiäs

      Päähenkilö valitteli jatkuvasti kun hän ei saanut vakipaikkaa. Hän aloitti kaupparatsuna dokkarin lopussa ja totesi että pitää katsoa peiliin jos ei onnistuisi. Kuinka on tullut peiliin katsottua?

    • Rumaraitti

      YläSatakunnas oli koko sivu yhtä vaikerrusta kuinka oli väärin kuvata tyhjää tietä.
      Olis pitänyt jonkun kirjoituksen mukaan kertoa Keihäsestä ja Markkulasta. No keihäsen suunnitelmia oli vastaan uskovaiset ja muut pikkusielut. Markkulan Tarmon elämän työ mätäni kun nää paikalliset kulttuuri ihmiset luulivat olevansa itse se kulttuuri. Niin että nyt on sadon korjuun aika.

    • varalla

      Mitä varten täällä kylällä on poliisi auto harva se päivä aina jonkun talon pihassa?
      Onko äitee löytänyt uuden poika ystävän????

    • hönttiä

      Huh huh, uskonlahkojen touhua. Aika outo kuva kokonaisuudessaan väestöstä, onkohan ne oikeasti tuollaisia vai näyttelivätkö? Onneksi kaikki kylät ei ihan tuolla tasolla ole.

    • Montakyläpöljää

      Outo metsäkansa pohjoispirkanmaalta.

      • hilipata

        Ja Kaikki persuja


    • KreikkaKaatuujalujaa

      Mitäs persuissa on vikaa,ei ne ainakaan olisi lähtenyt tukemaan kreikkaa.Nyt tulee taas miljardi lisää maksettavaa suomalaisille veronmaksajille. Itse en näe muutavaihtoehtoa äänestää kuin peruspersua ihan periaatteesta.

      • pesupaskoo

        Ne kyllä tuki Kreikkaa jot se se siitä.


    • markkala

      No ei se nyt sinullekkaan meinaa sitä eikä tätä. Että sellaasta peliä.

    • takapiha

      Mikähän kihniön määräilijä tämäkin joka kirjoitti sivun mittaisen runoelman kuinka pitäis maalata joku kauppa harmaaksi. Olis ihan itse pysynyt täällä ja kehittänyt kihniötä. Totta ei saisi puhua kun jokin jäärä on kotoisin kihniön takapihoilta.

    • valtaakos

      Kihniö on täynnä kovia yrittäjiä joiden omaisuuden osti kunta kun ei tullut mitään
      hommista. Näistä kyläkuva on syntynyt nämä oli jumalia ilman jumalan valtaa.

      • huh60

        Kyllä Kihniön kaltaiset kunnat täytyisi lailla lopettaa.Vielä 80luvulla siellä oli jotain mutta nykyään ei yhtään mitään.Kyllä tommoset kahden tuhannen asukkaan kylät on rasite yhteiskunnalle.Kyllä se tietysti olisi hyvä sijoituskohde pakolaisille,saisivat tappaa rauhassa toisiaan,kestää poliisin tulo paikalle sen aikaa ettei ne pienen rähinän takia viitti edes vaivautua lähin poliisi on Ikaalisissa.Tosin saataisiin siellä vastaehdokas Lea Mäkipäälle.
        Variksekkin lentää reppu seläässä ettei eväät lopu.


    • rupipillu

      Nyt pääsi tää lessu eruskuntaan. Nyt nää kihniön pääkatulaiset saa jatkaa tätä vaatimatonta elämää ja veisata virsiä kahteen kertaan.

    • klapi_pyörätiellä

      lomat paikkakunnalla viettävänä ei-kihniöläisenä voin sanoa että paikallista arkielämää hyvin kuvaava ohjelma. Tarkoitus ei ole ollut mitään matkailumainosta tai historiadokumenttia tehdäkään. Rauhallinen ja mukava maalaispitäjä.

    • sisäpiiriläisiä

      Eihän Kihniötä voi vakavasti ottaa, persulandia ja uskonlahkot. Toivottavasti tuolta ei tule ketään tänne järkevämpään yhteiskuntaan. Kihniöön sopisi hyvin vertaus Maan syntinen laulu....

    • kurtunkiskoja

      Ei kihniö ole mikään turha paikka onhan siellä valmistettu helikopterin kantaisää autogiroa ja nämä miehet on kovaa valuuttaa suomineidon valtakunnassa.

      • ropeloittee

        Niin ensin tuli helikopteri kihniöön ja sen on siittänyt joku julle joka tuli pohjanmaalta pakoon nälkää. Sitten tuli helikopterin kantaisä joka oli jo enestään sukua kihniöläisille ropellinaamoille.


    • lapakulma

      Joo ja nää hulikupterit on sukua keskenään. Ovat peräti serkkuja jopa.

    • mistä-voi-katsoa

      Mistähän tuo voisi vielä katsoa?
      En löydä mistään. Areenasta meni katseluajat ohitse ajat sitten.
      Voisin jopa ostaa tuon, mutta ei löydy mistään.

      • kysynvaaaan

        Eikö kukaan tiedä mistä ton voisi ostaa? On se kumma kun ei raha kelpaa :)


    • yks.kalevi.vaan

      Kun mä katoin tätä niin mulla karkas kakka pöksyyn.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tapio Suominen on kuollut

      Urheilutoimittaja Tapio Suominen on kuollut. Suominen oli kuollessaan 60-vuotias. Selostajalegendan kuolemasta kertoo Y
      Maailman menoa
      251
      18459
    2. Tapio Suominen oli sairauden uhri

      Urheiluselostaja Tapio Suominen kuoli eilen keskiviikkona aamulla tapaturmaisesti Hattulassa. Toisen uutisen mukaan van
      83
      3145
    3. Tapio suominen

      Liian aikaisin lähdit sinua oli kiva kuunnella.
      Ikävä
      123
      2161
    4. Mitä toivot

      Tämän hetkiseen tilanteeseen?
      Ikävä
      191
      1860
    5. Sydämeni on

      varattu sinulle. Et ole minun, en ole sinun. Me on mahdottomuus. Mutta olet se joka on mielessäni ensimmäisenä kun herää
      Ikävä
      134
      1725
    6. Rannalle! Uimaan!! Rinnat paljaiksi!!!

      Järki kadonnut sekä niiltä feministeiltä, jotka vaativat saada esiintyä rinnat paljaina julkisilla uimarannoilla, kuten
      Maailman menoa
      272
      1416
    7. Minä itkin kotona kun tajusin että

      Pelkuruuteni takia kun en lähestynyt vaikka järjestit otollisen hetken ja myöhemmin huomasin lasittuneen katseesi miten
      Ikävä
      10
      1272
    8. Kok-edustaja: Yle aivopesee työntekijöitä

      "– Yle ei vain sensuroi Kyllä isä osaa-sarjaa, vaan haluaa jaksojen määrää manipuloimalla HÄVITTÄÄ ”ongelman” todellisuu
      Maailman menoa
      83
      1091
    9. Elämääni tulee pian uusi uros

      Se on sinisilmäinen, blondi. 😍 Toivottavasti tämä ok?
      Ikävä
      118
      960
    10. Ylen jälkiviisaat estotonta Kamala Harris suitsutusta

      Kolme samanmielistä naikkosta hehkutti Kamala Harrisia ja haukkui Trumpia estottomasti. Nyt oli tarkoituksella valittu
      Maailman menoa
      232
      959
    Aihe