Mielipiteitä / Dokumentti Kihniöstä

Kihniöläinen

Kertokaahan millaisia ajatuksia herätti.??????

48

348

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • M.Oittija

   Pitkäveteinen. Näytettiin moneen kertaan samoja paikkoja. Kamalinta: papparainen saarnasi kolmen kertaan, että ihmisen ikä on 70 vuotta. Olisi pitänyt olla juontaja, joka olisi esitellyt paikat ja henkilöt.

   • Mökki_Kihniössä

    Eiköhän henkilöiden nimettömyys on tarkoituksellista: ei ole väliä sillä, keitä ihmiset ovat, vaan sillä, mitä he edustavat. Niinkuin joku tuolla vinkkasi, mtv3:n vanhassa jutussa Doc Point -festivaalin tärpeistä moni ulkopuolinen näki tässä dokumentissa Suomen, tai ainakin suomalaiset kylät pienoiskoossa.
    Ja se saarnamies: meitä katsojia varmasti nauratti, paikalliset varmasti tuntevat jo ja antavat hänen esiintyä (vaikkeivät kuuntelisikaan, kuten kesäisissä lettukesteissä), ja mies itse vaikutti iloiselta.


  • Pollari

   Näytettiin mopolla ajoa etupyörä ilmassa. Se on liikennesääntöjen vastaista ja ankarasti kiellettyä. Toivottavasti ohjelmasta näkyy ajoneuvon rekisteritunnus, jotta asiasta voisi tehdä rikosilmoituksen.

   • Pollari

    Tänään ajelin Ylöjärvellä ja Parkanossa. Kaikkialla, missä pienet lapsukaiset pyöräilivät, 4...10 -vuotiaat, yrittivät sitä, miten pitkän matkan he pystyvät ajaman keulimalla, siis etupyörä ilmassa. Olikohan mainittu Kihniö-kuvaus antanut tämän esikuvan: vain se on kunnon pyöräilijä, joka osaa ajaa keulimalla??


  • Siellä_syntynyt

   Eihän se mikään matkailumainos ollut (Nimimerkille M. Oittija)! Tekijänsä subjektiivinen kokemus ja minusta todella hienosti tehty dokumentti. Hyväntuulista sarkasmia ja oivalluksia elämänmenosta. Ja niin totta!

  • Ohiolenajanut

   Karsee paikka,sopis jonkun kauhufilmin kuvauspaikaksi varmasti parhaiten.Kaikenlaisia purkukuntoisia rytöjä näytti kylä olevan täys. Uusia asukkaita kohtaan varmaan aika suvaitsematonta kantaväestöä.

  • VariableUnknown

   Niinhän se elämä pikkupaikoissa menee; samat asiat ja jutut toistuu paikallisbaareissa, mutta se luo ihmisille jonkinlaisen turvallisuudentunteen. Dokkarintekijän ja kampaajan keskustelu kiteytti koko jutun: toiset tuntee pakottavaa tarvetta päästä pois, toisille on itsestään selvyys jäädä. Mutta kumpiakin tarvitaan; sekä lähtijöitä että niitä, jotka jää.

   Ihmiset oli omia, aitoja itsejänsä. Mielummin katson tämän kymmenen kertaa peräkanaa kuin yhtäkään jaksoa realitybimboilua/-machoilua.

  • Nerkoo

   Dokumentti on täysin väärä termi ko.ohjelmalle.Mistä hyvänsä kunnasta ja kaupungista saadaan tällainen jos halutaan.

  • jupijaat

   Kyllä oli tosi hieno rokumentti joka kertoi aikas paljon minkälaisia mönkijöitä täällä asustaa. Samat jupijat jo kolmannessa polvessa.

  • Kotikuntani

   Antoi täysin vääränlaisen kuvan. Mihin oli kadonneet, uusi koulu, päiväkoti, oma palolaitos, hälytysvalmis ambulanssi, toimiva terveyskeskus, vanhushuolto, kaksi omaa lääkäriä,kaupat, apteekki, posti, kahvilakonditoria, lähes tuhannen kesämökin asukkaat, kalustetehdas, höyläämö, metalliteollisuus, lukuisat pikkuyrittäjät, monenlaisen hyvinvointialan ammattilaiset.??? Mihin ohjaaja sai hukattua kaiken mainitsemani. No ehkä oman pahavointisuutensa sokkeloihin, kurjaan lapsuudenkokemukseen kun ikkunasta pellolle tuijotteli. Pääsi vasta kuusitoistavuotiaana lähtemään maailmalle, miksi palasit surkeaan tuppukylään.? Tekemään halveksivan kuvauksen monelle niin rakkaasta kotikunnasta. Väitetään että luonnon näkemisellä on tervehdyttävä vaikutus, mutta tässä tapauksessa kyllä hieman epäilen. Joidenkin henkilöiden esiintuominen koetteli hyvän maun rajoja, lähestulkoon hyväuskoisen hyväksikäyttöä. Markkinat olivat uudessa paikassa yleisömenestys, mutta kuvaan sai mahdutettus vain yleistä hälinää ja jokusen persvaon. Musiikkitarjontaa edusti gospel , mutta siitä ei sopinut kuvattavaksi. Sensijaan takerruttiin vuotavaan pesukoneeseen, koirien kuseskeluun. Unohtamatta hiljaisuudessa juotua kahviannosta. Kauniin luonnon ja järvirikkaan maiseman sijasta kuvaan saatiin tuuleen päästetty muovipussi. Kaatunut bussimerkki, ränsistyneitä rakennuksia unohtamatta, jopa orava oli päättänyt päivänsä nähdessään mihin kunta ja sen elämä oli menossa. Luojakin rankaisi sateella tuiskulla ja tuulella. Lopussa kauppias kirjoitti jäljelläolevien kuntalaisten nimet arkkujen päätyihin valmiiksi.
   Itse olen syntymäkunnastani ylpeä, kunnioitan seillä asuvia. Siellä olen saanut opit maailman merille, niillä jotenkuten pärjännyt. Jaksakaa Kihniöläiset, vaikka paskaa nakataan niskaanne.

   • Kellotikitti

    Kunnan miehet siellä ainakin lorvi samanlailla kuin muuallakin suomessa... Pareittain !


  • pullonhenki

   No vuodattele vaan pienes kaljas kuinka oli ihanaa kihniössä. Ota vielä huikka niin kolahtaa pää pöytään ja et aamulla muistakkaan mitä oot kirjoitellut.

  • M.Oittija

   Nimimerkki Kotikuntani kirjoittaa aivan hyvin, vaikka ei osaakaan kirjoittaa adjektiivia "kihniöläiset" pienellä alkukirjaimella. Nimimerkki "pullonhenki" taas kirjoittaa sanan Kihniö pienellä alkukirjaimella! Omasta puolestani voin yhtyä täysin sujuvasanaisen toimittaja Aulis Alatalon ajatuksiin, jotka löytyvät päivän Aamulehdestä sivulta B4. Jos surkeaa asumista ja elämistä halutaan kuvata, suosittelen dokumentin tekoa samaisen lehden edellisellä aukeamalla esiintyneestä Jämijärven ukosta.

  • Ulpu.59

   Olen samaa mieltä. Katkeran ihmisen katkera, vääristelty kuvaus Kihniöstä. Jokaisesta kylästä saa vastaavan tehtyä, kun pahaa tahtoa riittää.

  • Masis

   Alatalolle kymmenen pistettä kirjoituksestaan. Nolla pistettä katkeralle ohjelman-tekijälle. Sääliksi käy pientä kuntaa, kun noin ikävä kuva annetaan yritteliäästä ja kauniista kihniöstä.

  • humalalia

   Eikö näitä näitä henkilöitä pidetä minään jotka kuvassa esiintyi. Oliko muut humalas kotona ?

   • hattupää

    sos.elätti plus rattijuoppo on huono mannekiini


  • YksKyläpöljä

   Ainoo nähtävyys kun mopo keulii ja pari tukkirekkaa sujahtaa kylän ohi.Pitää olla erakko joka tuolla pystyy asustelemaan ympärivuoden.

  • muualtamuuttanut
  • kulkukoira

   Näkökulma asioihin typistyy kun on mukana saman sakin kanssa kehdosta hautaan.
   Kyllä ulkoapäin tämäkin pääkatu näyttää kauheelta. Vaikka onkin polun päässä suomen
   tehokkain sairaala ja puolessa välissä yrittäjä pankki.

   • muualtamuuttanut

    Oikea lääketieteellinen termi taitaa olla "tynnyrissä kasvaneet" ;). Mutta hassua on, että se pätee kaikenkokoisiin kyliin ja kaupunkeihin! Jos ihminen ei muuta/liiku ympäristöistä toisiin, niin hänelle muodostuu kapea-alainen putkinäkö maailman menosta ja ilmiöistä. Ja jos pieniä sosiaalisia ympyröitä rajoittaa vielä erämäätyyppinen luonto ja/tai uskonto, niin vaatii kyllä melkoista henkistä/älyllistä pääomaa, jotta näkee metsän puilta ja ymmärtää isommat kuviotkin...


   • muualtamuuttanut

    Miinus ä-pilkut.


   • joskuskäynyt

    Kihniö on kiva paikka ja sielä on kauniita naisia.


  • Enottanuitteeni

   Hieno ajatuksia herättävä yhteiskunnallinen kuvaus ja kannanotto. Pieni kylä elää elämäänsä ja asukkaat ovat loppujen lopuksi tyytyväisiä vähään, kunhan perusasiat on kunnossa. Annetaanko näille lintukodeille mahdollisuutta jatkaa elämäänsä vai rapistuuko ne Suomen kartalta? Pienessä kylässä näet elämän koko kirjon. Meitä on moneen junaan, mutta jokainen saa elää alämäänsä, niinkuin elää ja kaikista huolehditaan! Rohkeaa Saija, mutta kihniöläinen on :)

   • eipersu

    Olen samaa mieltä. Katsoin dokumentin toistamiseen ja tällä kertaa Kihniöstä lähtöisin olevan naapurini kanssa.


  • Etsinrauhaaasumiseen

   Jos muuttaisin Kihniöön,niin minkälaisen vastaanoton saisin.Olen yksityisyrittäjä ja toimialueeni koko maa,joten en ainakaan tulisi syömään paikallisten yrittäjien leipää.

  • syrjintää

   Nyt tarvis tehdä jatko-osa jossa otettaisiin kuvaan mukaan paikallinen taksi jussi. Se ressukka jäi nyt ilman huomiota.

  • Tehomiäs

   Päähenkilö valitteli jatkuvasti kun hän ei saanut vakipaikkaa. Hän aloitti kaupparatsuna dokkarin lopussa ja totesi että pitää katsoa peiliin jos ei onnistuisi. Kuinka on tullut peiliin katsottua?

  • Rumaraitti

   YläSatakunnas oli koko sivu yhtä vaikerrusta kuinka oli väärin kuvata tyhjää tietä.
   Olis pitänyt jonkun kirjoituksen mukaan kertoa Keihäsestä ja Markkulasta. No keihäsen suunnitelmia oli vastaan uskovaiset ja muut pikkusielut. Markkulan Tarmon elämän työ mätäni kun nää paikalliset kulttuuri ihmiset luulivat olevansa itse se kulttuuri. Niin että nyt on sadon korjuun aika.

  • varalla

   Mitä varten täällä kylällä on poliisi auto harva se päivä aina jonkun talon pihassa?
   Onko äitee löytänyt uuden poika ystävän????

  • hönttiä

   Huh huh, uskonlahkojen touhua. Aika outo kuva kokonaisuudessaan väestöstä, onkohan ne oikeasti tuollaisia vai näyttelivätkö? Onneksi kaikki kylät ei ihan tuolla tasolla ole.

  • Montakyläpöljää

   Outo metsäkansa pohjoispirkanmaalta.

   • hilipata

    Ja Kaikki persuja


  • KreikkaKaatuujalujaa

   Mitäs persuissa on vikaa,ei ne ainakaan olisi lähtenyt tukemaan kreikkaa.Nyt tulee taas miljardi lisää maksettavaa suomalaisille veronmaksajille. Itse en näe muutavaihtoehtoa äänestää kuin peruspersua ihan periaatteesta.

   • pesupaskoo

    Ne kyllä tuki Kreikkaa jot se se siitä.


  • markkala

   No ei se nyt sinullekkaan meinaa sitä eikä tätä. Että sellaasta peliä.

  • takapiha

   Mikähän kihniön määräilijä tämäkin joka kirjoitti sivun mittaisen runoelman kuinka pitäis maalata joku kauppa harmaaksi. Olis ihan itse pysynyt täällä ja kehittänyt kihniötä. Totta ei saisi puhua kun jokin jäärä on kotoisin kihniön takapihoilta.

  • valtaakos

   Kihniö on täynnä kovia yrittäjiä joiden omaisuuden osti kunta kun ei tullut mitään
   hommista. Näistä kyläkuva on syntynyt nämä oli jumalia ilman jumalan valtaa.

   • huh60

    Kyllä Kihniön kaltaiset kunnat täytyisi lailla lopettaa.Vielä 80luvulla siellä oli jotain mutta nykyään ei yhtään mitään.Kyllä tommoset kahden tuhannen asukkaan kylät on rasite yhteiskunnalle.Kyllä se tietysti olisi hyvä sijoituskohde pakolaisille,saisivat tappaa rauhassa toisiaan,kestää poliisin tulo paikalle sen aikaa ettei ne pienen rähinän takia viitti edes vaivautua lähin poliisi on Ikaalisissa.Tosin saataisiin siellä vastaehdokas Lea Mäkipäälle.
    Variksekkin lentää reppu seläässä ettei eväät lopu.


  • rupipillu

   Nyt pääsi tää lessu eruskuntaan. Nyt nää kihniön pääkatulaiset saa jatkaa tätä vaatimatonta elämää ja veisata virsiä kahteen kertaan.

  • klapi_pyörätiellä

   lomat paikkakunnalla viettävänä ei-kihniöläisenä voin sanoa että paikallista arkielämää hyvin kuvaava ohjelma. Tarkoitus ei ole ollut mitään matkailumainosta tai historiadokumenttia tehdäkään. Rauhallinen ja mukava maalaispitäjä.

  • sisäpiiriläisiä

   Eihän Kihniötä voi vakavasti ottaa, persulandia ja uskonlahkot. Toivottavasti tuolta ei tule ketään tänne järkevämpään yhteiskuntaan. Kihniöön sopisi hyvin vertaus Maan syntinen laulu....

  • kurtunkiskoja

   Ei kihniö ole mikään turha paikka onhan siellä valmistettu helikopterin kantaisää autogiroa ja nämä miehet on kovaa valuuttaa suomineidon valtakunnassa.

   • ropeloittee

    Niin ensin tuli helikopteri kihniöön ja sen on siittänyt joku julle joka tuli pohjanmaalta pakoon nälkää. Sitten tuli helikopterin kantaisä joka oli jo enestään sukua kihniöläisille ropellinaamoille.


  • lapakulma

   Joo ja nää hulikupterit on sukua keskenään. Ovat peräti serkkuja jopa.

  • mistä-voi-katsoa

   Mistähän tuo voisi vielä katsoa?
   En löydä mistään. Areenasta meni katseluajat ohitse ajat sitten.
   Voisin jopa ostaa tuon, mutta ei löydy mistään.

   • kysynvaaaan

    Eikö kukaan tiedä mistä ton voisi ostaa? On se kumma kun ei raha kelpaa :)


  • yks.kalevi.vaan

   Kun mä katoin tätä niin mulla karkas kakka pöksyyn.

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Nykynuoret puhuu nolosti englantia suomen sekaan, hävetkää!

   Kamalan kuuloista touhua. Oltiin ravintolassa ja viereen tuli 4 semmosta 20-25v lasta. Kaikki puhui samaan tyyliin. Nolo
   Maailman menoa
   203
   4872
  2. 57-vuotiads muka liian vanha töihin?

   On tämä sairas maailma. Mihin yli 55-vuotiaat sitten muka enää kelpaavat? Hidasta itsemurhaa tekemään, kun eläkkeelle ei
   Maailman menoa
   281
   2997
  3. 134
   1777
  4. Haluatteko miellyttää kumppaninne silmää?

   Entä muita aisteja? Mitä olette valmiita tekemään sen eteen että kumppani näkisi teissä kunnioitettavan yksilön? Olette
   Sinkut
   225
   1592
  5. Luovutetaanko nainen?

   En taida olla sinulle edes hyvän päivän tuttu. Nauratkin pilkallisesti jo selän takana.
   Ikävä
   67
   1431
  6. J-miehelle toivon

   Hyvää yötä. Voisiko nykyistä tilannetta uhmaten vielä pienintäkään toivetta olla, päästä kainaloosi joskus lepääämään.
   Ikävä
   84
   1206
  7. Miten olette lähestyneet kiinnostuksen kohdettanne?

   Keskusteluita seuranneena tilanne tuntuu usein olevan sellainen, että palstan anonyymit kaipaajat eivät ole koskaan suor
   Ikävä
   64
   1154
  8. By the way, olet

   mielessäni. Olet minulle tärkeä, niin suunnattoman tärkeä. En kestäisi sitä jos sinulle tapahtuisi jotain. Surullani ei
   Ikävä
   75
   1139
  9. Haluatko S

   vielä yrittää?
   Ikävä
   59
   1107
  10. Onko kaivattunne suosittu?

   Onko teillä paljon kilpailijoita? Mies valitettavasti näyttää olevan paljonkin naisten suosiossa :(
   Ikävä
   77
   1092
  Aihe