Kiinteistövero

apilaattori

Kiinteistövero? mitä sillä saa? eli maksaa veroa paikasta josta olet jo maksanut veron ja moneen kertaan. Tönö keskellä metsää kaukana kaikesta, maksan kaiken itse kunta tai mikä lienee kiinteistöveroa kerääkään ei anna mitään, kysyisinkin millä perusteella lopetan kiinteistöveron maksamisen?

21

2424

Äänestä

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • lakshdiel

      Kiinteistöveron ideahan on se, että maksetaan asumisesta. Se on vain rahan keruumuoto kansilaiselta yhteiskunnan pohjattomaan kaivoon. Vuokralla auvat maksavat sen korotetun vuokran muodossa.

      • Anonyymi

        Kiinteistöveron nousu on tosi hyvä juttu. Omistan omakotitalon ja en tartte maksaa joka kuukausi vuokraa joten olen valmis kunnon korotukseen. Yhtiövastike on myös jäänyt pois


    • puttesetä

      Kuten edellinenkin vastasi, kiintestöveron tarkoitus on kerätä rahaa. Verotusmuodoista se on yksi epäoikeudenmukaisimmasta, koska se ei perustu lainkaan verotettavan tulon tai omaisuuden lisäykseen, eikä mihinkään haittaankaan. Vertauksena esim. perintövero, joka on äärimmäisen perusteltu ja oikeudenmukainen, koska siinä verovelvollisen varallisuusasema kasvaa vastikkeetta.

    • Tässähän on taka-ajatuksena saada kaikki omaisuus keskittymään sille yhdelle prosentille, joka kerää muutenkin kaiken itselleen. Ainoa keino välttyä verolta, on myydä omaisuus ja lähteä maasta.

    • Eduartkemiläinen

      Itsekin nettomaksajana voin vain maksaa tämän Suomen kaikkien puolesta kaikille enemmän ja parempaa elämää. On maksettu jo ja kohta maksetaan taas lisää.

      • ytöao576h

        Ei valtiota kiinnosta onko vero oikeudenmukainen vai ei. Valtiota eli (päättäjiämme) kiinnostaa se, mistä saisi lisää verotuloja pöhöttyneen yhteiskunnan pyörittämiseen. Keksitään vain selitys sille miksi juuri tämä ja tuo vero on oikein kohdistettu, vaikka perusteluilla ei ole totuuden pohjaa. Mutta tiedämme, että riittävän kauvan valhetta toistamalla, valhe muuttuu todeksi.

        Yksilön oman kohtuullisen elämän ylläpitämiseksi ei ole enää muuta tietä kuin harmaan talouden kanssa veljeileminen. Se ei rapauta yhteiskuntaa, vaan on rappeutuneen yhteiskunnan ilmenemismuoto, eli seurausta sairaasta verojen väärinkäytösä.


      • Anonyymi

        Tuollainen keskiverto valittava ”nettomaksaja” on usein vielä saamapuolella, kun yhteiskunnan rahoja jaetaan


    • HyväSuomi

      Itse rakensin talon vuosituhannen vaihteessa. Puulämmitys, oma tie. Kiinteistöveroa vastaan en saa mitään. Ei katuvaloa, ei tienaurausta, ei edes viemäriä vaan saatan joutua vielä investoimaan puhdistamoon tai umpikaivoon. Joudun pitämään traktoria tien aurauksen vuoksi ja sekin täysin harrastusväline, kun mitään maataloutta ei ole. Muuten olen suhteellisen tyytyväinen, mutta tuo kiinteistövero olisi pitänyt ottaa huomioon jo rakennettaessa. Ihan normi talo, mutta tein turhan paljon taloon "hukkaneliöitä", pannuhuonetta, autotallia ja varasto ja työtiloja. Ajattelin että kun on puulämmitys, niin lämmitys ei maksa paljoa. Tuo kirottu kiinteistövero onkin minulla nykyisin suurin yksittäinen asumiskustannus. Se on enemmän kuin minulla menee sähköön vuodessa tai mitä maksan hakkeesta, jonka ostan valmiina. Kunnan veroäyri sekä kiinteistövero ovat yli keskiarvon, samoin työttömyys. Silti rahaa riittää pakolaisiin ja omia kansalaisia vaan kuristetaan. Tuo kiinteistövero on muuten ainut asumiskustannus, joka minulla on noussut viime vuosina. Jopa sähkön hinta on pudonnut hieman ja varsinkin sen kulutus kiitos ledivalojen.

      Joskus luin että rakennuskustannuksista jo noin 45 % koostuu suoraan veroista.

      • Anonyymi

        Jos sinulla on traktori ja osaat käyttää sitä, miksi ett tarjoa palveluistasi myös muille?
        Yksi äijä otti 80e, per tie, kun aurasi äitini pihatietä.


    • lypsylehmä

      Aho ja Viinanenhan sen aikoinaan sorvas.Ois paljon reilumpaa lisätä se kunnallisveroon.Jos jäät vaikka työttömäksi ja rakennuksia on paljon, et voi enää asua kotonasi kiinteistöveron ollessa helposti tuhansia euroja.

    • lypsylehmä

      Jonkun pitäis jaksaa tehdä kansalaisaloite veron poistamisesta.

    • kiinteistövero

      Tämä kiinteistö vero on mystinen asia,joka nyt ulotettiin myös maapohjaan v 2014 alkaen.Lukekaa tarkasti tämä asia.Minulla on kaksi tilaa Juuassa ,tilojen välimatka 1km .Tilojen koot 3.4ha ja 2.0ha.2.0ha tilasta Jysähti tonttimaasta kiinteistöveroa 150.00euroa.tätä en olisi hoksannut minäkään mutta kun on toinen kiinteistö se 3.4ha niin tuli vertailu kohde.Kovin hämmästelin ja soitin joensuun kiinteistöverottajalle että miksi tässä kohteessa ei peritä kiinteistöveroa kun 30.00euroo.verottaja sano että tässä on rakennustontti 1500 neliöö ,sanon siihen että se on yhtäläinen 3.4ha tila,että mulla on kauppakirja tästä.Kesällä mittailin että ei helvetti sovi nämä rakennuksetkaan tähän 1500 neliöön.Tämä on outo juttu.kyselin juuankunnan valtuutetulta, muutamalta persulta,näytin vero papereita hänelle henk.kohtasesti ja sano siihen että ompa kumma,ja sano selvittävänsä asiaa,sano kysyvänsä viisaammilta ,ja se ei liene ongelma kun ollaan suomessa ja toisiaan viisaampia on tosi paljon.Suomi notkuu älykkyyden kärjessä,mutta minun asiaan ei tullut selvyyttä ,ei edes kiinteitöverottaja sanonut tätä asiaa vaikka olis pitänyt se tietää.meni puolivuotta kun soitin joensuun maanmittauslaitokselle ja kyselin tätä tonttimaan arvoa ja tätä epäsuhtaa minun kiinteistöjen välillä,ja kysyin siitä 1500 neliön tontista ,ne sanovat että tila on 3.4ha suuruinen,vähän aikaa juteltuani virkailija sano että tässä on sellanen juttu että tämä 3.4ha tila maa ja metsätalouden verotuksenpiirissä ,että verottaja on piirrelly sen 1500neliön tontin ,jos haluatte vero asioihin neuvoja varmaan tiedot löytyy muualta kun viran omaisilta.kiinteistö verottaja tiesi tämän asian mutta tämä ei kertonut,tälläset asiat on hyvä pyrkiä pitämään salassa yhteiskunta rauhan takia.Tätä on tämä maatalouspolitiikka.Naapurilla 3ha tontti Pielisenrannalla ja pienempi kiinteistövero kun mulla.mulla 2ha talotontti ja lähinvesistö 1km päässä.tässä Hyvä laskenta kaava kellä verot maksatetaan.Tälle olis syytä tehdä jotain.kyselkää niin huomaatte että kukaan ei tunnu tietävän asiasta.Tv 5 lapsen isä millä joululahjat ostaa 2000e ulosotossa ja mätkyjä 800e ja kiinteitöverot päälle.

    • PelollaOdotamme

      Koska "työtä ei saa verottaa", "työn verotusta" on vähennetty ja siirretty verotusta *) kulutukseen ja omistukseen sekä tasamaksuiksi. "Työn verotusta" eli ansiotuloveroja on laskettu ja sitä on rahoitettu (mutta vain osin) em. *) veroilla. Koska verokertymä on tämän johdosta supistunut, uupuva osuus on rahoitettu lainalla. Kuinka nämä 80-luvun lopulla alkaneet verouudistukset ovat vaikuttaneet?

      Positiivisena piirteenä voidaan mainita se, että noin 10% palkansaajista on hyötynyt muutoksista varovaisesti sanoen ruhtinaallisesti. Lopuilla vaikutukset ovat valtaosin negatiivisia. Kokonaisuudessa negatiivisia piirteitä ovat: Räjähdysmäisesti kasvanut työttömyys ja köyhyys. Koko kansasta lähes puolet elää köyhyysrajalla tai sen alapuolella. Valtaosan kohdalla elämä on muuttunut epävarmemmaksi. Lähes kaikkia julkisia palveluja ja sosiaaliturvaa on leikattu tuntuvasti.

      Myös yritysten verotusta on laskettu tuntuvasti mikä saattaisi olla hyvä asia jos se johtaisi työpaikkojen määrän kasvuun, mutta todellisuudessa on käynyt päinvastoin.

      • Anonyymi

        Työn teon verotuksen tulisi olla kannustavaa eikä lannistavaa. Motivoi tekemään enemmän, jos siitä jää jotain itsellekin. Tietyt menot on kiinteitä ja sen jälkeen jää käyttörahaa


    • Anonyymi
    • Anonyymi

      EI MITÄÄN BYROKRATIAA.

      • Anonyymi

        Te viisaammat,kertokaa osoite,jossa kyetään palauttamaan ihmisarvo myös kantasuomalaisille...mamut ovat vieneet meiltä kaiken näiden hörhöhallituksien avulla.
        Nouseeko Suomi näillä hallituksen ryöstö/riistotoimilla ihmisoikeuksia rikkoen...siis ajamalla ihmiset taivasalle kodeistaan,tappamalla nälkään ja sairauksiin...vetämällä maton kokonaan pienipalkkaisten ja köyhien jalkojen alta???!!! Onko Suomen hallitus oikeasti näin sairas vai annetaanko toimintaohjeet joltain muulta taholta??


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Te viisaammat,kertokaa osoite,jossa kyetään palauttamaan ihmisarvo myös kantasuomalaisille...mamut ovat vieneet meiltä kaiken näiden hörhöhallituksien avulla.
        Nouseeko Suomi näillä hallituksen ryöstö/riistotoimilla ihmisoikeuksia rikkoen...siis ajamalla ihmiset taivasalle kodeistaan,tappamalla nälkään ja sairauksiin...vetämällä maton kokonaan pienipalkkaisten ja köyhien jalkojen alta???!!! Onko Suomen hallitus oikeasti näin sairas vai annetaanko toimintaohjeet joltain muulta taholta??

        KYLLÄ PErseestä on..ei oo varaa lämmittää..nyt kiinteistövero nousee.
        Ei oo terveydenhoitoon.. ruoka on kallista..VIELLÄ ILKIIVÄT SANOA ETTÄ HYVINVOINTI YHTEISKUNTA..EI LÄHELLÄKÄÄN. VANHUKSET HEITTEILLÄ...KYLLÄ OLIS KIRVEELLÄ TÖITÄ.
        KAIKENMAAILMAN TÖITÄ VIEROKSUVAT HAKEUTUU EDUSKUNTAAN..KUN ON PUHELAHJAT HYVÄT..ASIANTUNTIJOITA PITÄS OLLA EIKÄ PASKANPUHUJIA.


    • Anonyymi

      Uuusiin asuntoihin lisää kiinteistöveroo maksavat liian vähän sanoi saarikko

      • Anonyymi

        Jälleen ollaan tekemässä kiinteistö veroon korotuksia . vaikka juuri nousivat. Tämä mitä nyt suunitellaan nostaisi veroja satoja euroja,
        Nyt jpitää ottaa ruotsin malli siellä alettiin veropoikottiin ja täällä pitäisi tehdä samoin jos tälläinen veron korotus menee läpi. Mitähän seuraavaksi .
        mattoa veretään pienipalkkaisten jalkojen alta systemaattisesti .


    • Anonyymi

      Saarikko haluaa maksaa maatilasta pinta-ala veroo samoin kuin Metsämaa kuuluu verotuksen pariin uutuus vero Suomen suurimmat metsäti lat ei maksa lainkaan pintaalan veroa Walhroos

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Cynthia Woods

      😋😍😋😍😋😍😋😍😋 💋 ­­­N­­y­m­­­f­o­­m­­a­­a­­­n­i -> https://x18.fun/girl04372247#CynthiaWoods 🔞💋❤️💋❤️💋🔞�
      YIT-Yhtymä
      2
      14861
    2. Aimee Dvorak

      😍😋😍😋😍😋😍😋😍 💋 ­­N­­­y­­­m­­f­o­m­a­a­n­­­i -> https://x18.fun/girl02740429#AimeeDvorak 🔞❤️❤️❤️❤️❤️🔞💋💋
      0
      3059
    3. Molly Graham

      😍😋😍😋😍😋😍😋😍 😍 ­­N­­­y­­m­­­f­­­o­­m­­a­a­n­i -> https://x18.fun/girl02277975#MollyGraham 🔞❤️💋❤️💋❤️🔞❤️
      Puhelimet
      0
      3055
    4. Rachelle Reynolds

      😋😍😋😍😋😍😋😍😋 🔞 ­N­­­y­­m­f­­­o­­m­­­a­­a­n­i -> https://x18.fun/girl03175674#RachelleReynolds 🔞❤️💋❤️💋❤️
      Etelä-Savo
      0
      3055
    5. Becky Steele

      🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑 💋 ­­N­y­­­m­­f­­­o­­­m­­a­a­­­n­­i -> https://x18.fun/girl05250014#BeckySteele 🔞❤️💋❤️
      Arkkitehtuuri
      0
      3055
    6. Allison Queen

      🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒 ❤️ ­N­­­y­m­­­f­­­o­­m­a­a­­­n­­­i -> https://x18.fun/girl07854217#AllisonQueen 🔞❤️❤️❤️❤️❤️🔞
      Vedonlyönti
      0
      3054
    7. Pamela Orr

      😋😋😋😋😋😋😋😋😋😋 🍒 ­­­N­y­­m­f­­o­­­m­a­­­a­­­n­­­i -> https://x18.fun/girl06055581#PamelaOrr 🔞❤️💋❤️💋❤️🔞
      Star Wars
      0
      3054
    8. Lakeisha Coleman

      🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑 💋 ­­N­y­­­m­f­­o­­m­a­­­a­n­­i -> https://x18.fun/girl08105348#LakeishaColeman 🔞💋❤️💋❤️💋🔞
      Synnytys
      0
      3050
    9. Stephanie Love

      😋😋😋😋😋😋😋😋😋😋 ❤️ ­­N­y­­­m­f­­o­­m­­­a­a­­n­­­i -> https://x18.fun/girl01692207#StephanieLove 🔞❤️💋❤️💋❤️
      Lappi
      0
      3046
    10. Nancy Taylor

      😍😍😍😋😋😋😋😍😍😍 ❤️ ­­­N­­­y­m­­­f­o­m­­­a­­­a­n­­­i -> https://x18.fun/girl01560856#NancyTaylor 🔞💋❤️💋❤️💋
      Kauris
      0
      3044
    Aihe