Risperidonin vieroitus

5000

Olen käyttänyt vuosia Risperidonia. Olen vieroittautunut siitä vähitellen vuoden ajan. Minulla oli lähtötilanteessa 2 mg Risperidonia. Vähensin sitä 4 kuukauden välein vähän.Kokeilin vähentää sitä äskettäin 3 kuukauden välillä kahdeksan päivän ajan, mutta vieroitusoireet alkoivat olla rajuja, joten palasin takaisin edelliseen annokseen. Nyt sitä on 1,25 mg. Nyt en tiedä, kuinka kauan minun kannattaisi odottaa, että voin yrittää vähentää sitä taas vähän. Neljä kuukautta on osoittautunut hyväksi väliksi,mutta tämä viimeinen yritys kolmen kuukauden välein sekoitti sitä. Vaikuuttaako se suuresti aivoihin ja elimistöön? Miten kauan kannattaa odottaa, että voin yrittää vähentää taas?

15

184

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • 6000

      Oletko Facebookissa ja osaatko ruotsia? Siellä on ryhmä "fri fråm psykofarmaka",sieltä voisit saada neuvoja ja tukea neurolepteistä vieroitukseen.En löytänyt yhtään suomenkielistä vastaavaa ryhmää,kaikki ryhmät ovat tyyliin "kylläpä psykiatria on ihanaa".

      • 5000

        En ole Facebookissa. Tässä lääkityksessä ei pysty käyttämään tietokonetta kunnolla. Täytyy tehdä vain välttämätön, ja täytyy karttaa liikaa aivotyötä vaativia tehtäviä. Ruotsinkilen taitokaan minulla ei ole hyvä. Englannilla pärjään paremmin. Ei sitä kyllä ymmärrä psykiatrian ihailijoita. Minulle psykiatria on ollut vuosia kestävä painajainen. Akuuttiin tilanteeseen siitä oli apua, mutta aineeseen koukkuun jäätyäni elämä on ollut yhtä painajaista.


      • 5000

        En tiedä kirjoitinko edellisen viestin vai en. Kuitenkin, en ole facebookissa ainakaan vielä.


    • Mällinaama

      Eihän noin pieniä määriä syö kukaan. Pistä poika suu täyteen mälliä.

    • potilas-

      Kannattaa lopettaa Risperdal psykoosilääkkeen käyttö. Minulla nousivat prolatiini arvot Risperdalin psykoosilääkkeen takia, jonka takia mahdolisesti tuli adenooma kasvain aivolisäkkeeseen.

      • MrJuha82outolintu

        No hui =(


    • 5000

      Kukaan ei sitten osaa vastata tähän, että kuinka kauan kannattaa odottaa viimeisen Risperidonin vähennyksen jälkeen, ennen kuin kannattaa yrittää uudelleen vähentää? Riittääköhän yksi kuukausi?

      • monitietää

        Ehkä riittää, ehkä ei?


    • kokenutkaikentietää

      Minulla oli parin kuukauden psykoosi, yhdessä kk.:ssa jo psykoosi oireet hävisivät, mutta lääkitys vaan jätettiin päälle.Ilmeni masennus ja siihen lääkkeet. Minusta tuli pikkhiljaa turta muumio. Menetin puhekykynikin miltei kokonaan. En pystynyt ajattelemaan. Kävin psykiatrilla kerran vuodessa,uusi aina lääkkeet.Sitten 6-7 v syötyänäni alkoi tulla hengitysvaikeuksia ja nielemisvaikeuksia. Onneksi psykiatri jäi eläkkeelle.Päätin,että lopetan lääkkeett, ensin Risperidonin.Oli 2 mg. Ensin pois0,5mg.Kahden viikon päästä toiset 0,5Mg. Muutuin iloiseksi, puhekyky alkoi palata.Sitten khden viikon ja kahden viikon päästä.Iski aivn kauheat vierotusoireet. Hirveä olo, koko ajn kuuma ja hiki valui valtoimenaan, tukkakin kastui.Kahden viikon rupesin sömään vilä 0,25mg ja se vähensi hikoilua. Ei enää vaatteet kastunut.Muutaman kuukauden kuluttua lopetin. 2-3 vuotta hikoilin, kesävaatteet talvellakin.Lakanoita piti vaihtaa vähän väliä, tyynyä ja petauspatjaa myös.N.10 kk vierotuksen jölkeen muuten oli hyvä olo.Sitten lopetin masennuslääkkeen ja vieroitusoireet olivat helvetistä.En tiennyt,että minulla asusti mahassa helicobakteeri. Se ryöpsähti aktiiviseksi ja sen hoitoon kului vuosi.Kun helpotti, voimat palasivat. Ostin tietokoneen ja menin kursseille.Oltuani muumio vuosia, olin onnellinen ja luulin, että olin saanut elämäni takaisin. Tajusin,että minulla on aikmoinen yö kuntouttaa itseni ihmiseksi taas.Sitten luin netistä Risperdinonista. Pitkäaikaiseesa käytössä se vaurioit aivoja laskee kognitiivista tasoa ym.Painelin tutkittamaan pääni.Neurologi, neuropsykologi ja magneettikuva.Alkoi helvetinmoinen taistelu heti, kun tajusivat,että aion tehdä kantelun. NEUVO:Lopeta lääke heti ja kestä vaan oireet.Hakeudu semmoiseen paikkaan, missä on potilasasiamies.Teetä tutkimukset ja kantele potilasvahinkokeskukseen.Minä tein kaiken yksin ja otti koville.Ilman tietokonetta sinun on vaikea saada tietoja.Olen pitänyt helvetinmoista meteliä siitä, että aivoni on pilttu aiheettoman pitkällä Risperdonin syöttämisellä. Olen ihan neurologinen tapaus, viime kesänä sen sentään neurologi myönsi.Ei minua kukaan pysty auttamaan.Jouduin odottamaan päätöstä miltei 1,5 v.Se oli lähinnä vittuilua, mutta myönnettiin sentään,että asiakirjojen mukaan lääkkeen olisi voinut lopettaa jo v.xx.Söin sen jälkeen monta vuotta.Siirsin sitten valitukseni vakuutuspuolell nk. on tapana tehdä, jos päätös ei tyydytä.Tein sen heinäkuussa -14. Ei ole vielä päätöstä tullut. Nyt olisi hyvä hetki tehdä kantelu :"kaikki Suomen psykiatrit" tietävät valitukseni tästä lääkkeestä, neurologit samoin.Potilasvahinkokeskus varmaan allergisen reaktion, kun tulee uusi kantelu. MUTTA:LOPETA LÄÄKE HETI. Jos sinulla on kysyttävää, kysy tällä palstalla. Miten muuten olet voinut kysyä asiaa, jos ei ole tietokonettakaan.

    • frenialääkehänse

      Mihin olet sitä käyttänyt?

      • todellisuudentaju.ok

        ei ollut skitsofrenia vaan uupumiseen liittynyt "päänhajoaminen" Jos on mielitauti, pakkohan silloin neuroleptia syödä.


    • 128

      Itselleni risperidoni on sopinut ihan hyvin. Ei mitään ongelmia. Muutama kilo on tullut lisää, mutta ei hirveästi haittaa. Risperidoni yhdessä kahden muun neuroleptin kanssa.

    • Rispe_Erkki

      Itse vähensin kaksi viikkoa sitten Risperidonin kolmen milligramman tabletin puolikkaaseen. Mitään vieroitusoireita ei tullut.

      Ajatukseni olisi mennä tuolla annostuksella Kesäkuun alkuun asti ja sitten puolittaa tuo puolikas.

      Tosin houkuttaisi pienetää jo nyt kun mitään viekkareita ei ole ollut ja haluaisinkin tietoa ja kokemuksia muilta lopettaneilta onnistuisko annoksen pinenetäminen jo nyt.

      Ajattelin ensin varata lopettamiseen aikaa täyden vuoden mutta houkuttaisi kyllä lopettaa nopeammin, jos se vain on mahdollista.

      Niin ja tähän mennessä olen tuota 3 mg/vrk syönyt seitsemän vuoden ajan.

    • Anonyymi

      Minä olen käyttänyt 1,5 v Risperidonia. Annos oli puoli vuotta 2mg, kunnes päätin puolittaa sen. Ei tullut mitään vieroitusoireita. Pari kk sitten yritin vähentää puolikkaaseen 1mg:sta. Silloin oli vaikeuksia, oli akuutisti masennus päällä, lisäksi (ulkoisista tekijöistä kummunnutta) ahdistusta. Palasin takaisin 1mg:aan, koska ei sillä hetkellä ollut varaa ottaa muita mahdollisia oireita. Aattelin että kesällä, kun menee yleensä paremmin, kokeilla uudestaan tuota annoksen puolittamista.

    • Anonyymi

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      66
      6462
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      27
      4183
    3. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      270
      2577
    4. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      26
      2010
    5. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      30
      1528
    6. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      97
      1387
    7. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      304
      1107
    8. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      54
      1090
    9. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      77
      1036
    10. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      39
      1021
    Aihe