Suuremman laskun merkit ilmassa

Nousurallinloppu

Viisas myy nyt hyvin nousseita osakkeita ja sijoitusrahasto-osuuksia, kun vielä ehtii! Tänään roima laskupäivä ja lisää on tulossa! Voittoja kotiuttamaan nyt, kun alkuvuoden nousun hedelmistä pääsee vielä nauttimaan..

37

69

Äänestä

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • amatöörisäästäjä

      Minä taas arvelen, että ainakin niin kauan kuin EKP painaa lisää rahaa, on osakkeet ja osakerahastot ihan järkevä paikka pitää varojaan.

      Mutta myy sinä omasi, niin minä saan niitä lisää edullisemmin. :)

    • No_ei_paljon-heiluta

      Minun sijoitushorisontti on omat eläkepäivät eli noin 30 vuotta eteenpäin, joten ei aiheuta toimenpiteitä nämä "heilahtelut".

    • omaonni

      tärkeintä on paljonko olet maksanut sijoituksesta. jos 10% lasku tekee miinus tilin tai 90% lasku ja olet vielä plussalla. viimesi myin kaikki pois 2007 ja vasta tämän vuoden nousu antanut saman arvon. 2009 alkuvuodesta sijoittanut uudestaan. nyt pitäisi olla tämä kristallipallo, millä näkee tulevaisuuden. Laskua on jo enemmän, mitä osingot tuottaa. jos myy pitää myydä ennenkuin kaikki myy ja ostaa vähän sen jälkeen, kun kaikki on myynyt.

    • Nousurallinloppu

      Pohjois-Amerikka lähti, tulipahan ainakin kohtalainen voitto, suurimman mahdollisen sijaan. Jenkkiosakkeiden kasvu hidastuu ja heilunta lisääntyy. Euroopalla ja muilla niitetään vielä entiseen tapaan eteenpäin, EKP:n tukemana. FED nostaa korkoja ja sotkee sillä vielä monen markkinan tilannetta, myös kehittyvien korkojen, ja jenkit tuntien - myös omansa.

    • harastoapukkaa

      Itsellä on sijoiturahasto jonka arvo on noussut 12% vuodessa ja 3% kuukauen aikana ( muistelee pankin sivulta luettua), jos osuuden arvo nousi tammikuun alusta 10e/kpl ja nyt parissa päivässä laskenut 3e/osuus, niin en vielä alkaisi hätiköimään. Ongelma olis vai se, kun joutui nostamaan rahastosta rahaa.... viimevuonna en nostanut penniäkään vaan olen kasanut sinne lisää.... se jos pörssi laskee prosentilla niin ei kerro mitää jonkun rahasto-osuuden liikkeestä.... se nousee ja laskee...... ja vasta parin kuukauden pästä näkee grafiikasta miten asiat on.... pitkässä juoksussa sen näkee kuinka osuus on pääsääntöisesti noussut....

      • jdhg

        Ilmeisesti sinulla on joku yhdistelmärahasto, josta suurin osa korkoja? Tai sitten norjalaisia tai latinalaisen amerikan osakkeita tms.

        Osakeindeksit on ihan yleisesti nousseet 15-20 % tämän vuoden puolella. Jenkkien SP500:kin yli 10 %.

        Jos tähtäimesi on pidemmällä kuin pääsiäisessä, lopeta pienten muutosten tuijottelu. Osakesijoitusten luonteeseen kuuluu arvonvaihtelu.


    • Keep_it_simple

      Jenkkipainotteiset rahastot alkavat yskähdellä enenevissä määrin syksyä kohti mentäessä, ei voi mitään. Jossain vaiheessa tulee suurempaa laskua, pienet korjauslaskut ovat nyt alkusoittoa. Lihotin jenkkisijoitusta jo tarpeeksi parin vuoden aikana, nyt myyntiin. Euroopalla parempia näkymiä tuleville kuukausille, jos Kreikka ei petä meitä. Jenkkien suurempi heilunta aiheuttaa valitettavasti myös meille myöhemmin suuria ongelmia.

    • Josseppi

      Suoattaapi hyvinnii olla nii jotta tulla rompsahtoopi alas, vuan niinhän tuo on oltavakkii.

    • Bostoncake

      Jenkkirahastojen paras aika meni jo aikaa sitten. Euroopalla enemmän kirittävää. Pieni kasvu ja laskujen jälkeiset korjausnousupiikit vielä mahdollista, riskit sen kun suurenee. Sitten kuukausisäästämään hyvin hajautettua ja kustannustehokasta rahastoa, kun laskee ryminällä yankeepoika.

    • Viisaampi_neuvo

      Kannattaa pitää pää kylmänä ja myydä jos on laskua tulossa. Turha myydä laskun jälkeen, silloin kannattaa jos ostaa.

    • inve

      Saudi-Arabia saattaa olla kova sana, FIM Sahara. Näin ainakin FIMistä tiedotettiin.

    • Youmi

      Myy nyt, jos ja kun olet vielä voitolla. Osta sitten 2016-2017 vaikka kuukausittain parilla sadalla, kun saat halvemmalla. Sitten taas uusi myynti, kun on uutta pidempää nousua takana. Niin se homma toemii.

      • 30_prosenttia

        Tosin rahaa uudelleen ostamiseen ei ole yhtä paljon kuin pelkkiä kursseja katsomalla luulisi. Voitoistahan maksetaan tässä välissä verot.


    • heiluntaa

      niinpä uudelleen osto pitäisi tehdä 30% halvemmalla hinnalla ja sekin on vasta verojen osuus itse et siitä vielä hyödy.

      • noeinytsentäs

        Ei veroja myyntihinnasta makseta vaan voitosta.


    • Mäkeä_alas

      Lasku on alkanut. Vielä ehtii myydä!

      • 7000

        EUROOPAN RAHASTOSSA OLI REILU 9000 EUROA JA TUOTTOA 17%. lunastin 7000 euroa tililleni. Teinköhän oikein?


    • Tutkailejavoita

      Kreikka heiluttaa eurooppalaisia osakkeita varmaan jonkin verran tulevina viikkoina, oiskohan oston paikkoja tulossa. Seligsonin Eurooppa -rahastolla ostoihin, jos tipahtaa reilummin kuin pari hupaista prosenttia. Voisikohan Kreikka laukaista jopa laajemman laskuputken tuleville kuukausille. Voiko Ukrainassa taas paukkua ennen talvea? Olisipa kristallipallo, joka kertoisi. On ainakin ostoihin resursseja valmiina.

    • Suunta_alas

      Nyt on oston paikkoja, laskee Eurooppa etenkin mutta lasku heijastelee muuallekin maailmaan, esim. Aasiaan jossa ollu mm. Kiinassa jo jonkinasteista kuplan puhkeamista viime viikkoina ilmassa :D Ken nyt ehtii hankkiutua eroon Eurooppa rahastoista, voi olla voiton puolella, mutta parissa viikossa on sukellettu jo syviin vesiin. Uuteen reiluun nousuputkeen voi kulua useampi kuukausi. FED nostanee korkoja syksyn aikana ja USA:n heilunta kasvaa, Ukrainassa ei tule kunnon sopua, Kreikka temppuilee, Kiinassa tullaan alas, laskevat on tunnelmat katsoi miten vaan.

    • Kempperi

      Laskee laskee, Tsipras ei maksa. Rahat pois Euroopasta, menee kauan hyviin tuottoihin. Euroopan kansat vanhenee ja velkaa piisaa. Aasiassa on tulevaisuuden maailman napa, vaikka laskua sinnekin nyt viime viikkoina tullut.

    • Kauanodotettuamagiaa

      Ei -puoli voittaa Kreikassa, alkavalla viikolla lasketellaan. Aikamoinen show, nukuttaap jo.

    • Ehtiivielämyydä

      Laskee varmaan ja kauan, Suomen parempi vire karahtaa kohta kokonaan kiville.
      Syksyyn ja pohjalukemiin ollaan matkalla, nyt voi vielä jotain saada jos reippaasti myy. Vahva pörssilasku, kunnon romahdus ovella.

    • Kulju_Kalle

      Luastin 3500 euroa euroopan rahastosta. Ehdinpäs :-) jätin kyllä 500 euroa.

    • 9pros12päivää

      Ostan lisää.

      Mitä kovemmin putoo, sitä enemmän osuuksia €:lla saan.

      Minulla sijoitushorisontti on varmasti tarpeeksi kaukana!

    • Leanart

      Kannattaa vaan myydä.

      Ainakin vaihtaa kaikki tuotto-osuuksiksi, saat ainakin jotakin pois.

      • OBtuotto

        Saa ainakin maksaa veroja tyhjästä.


    • Malttionvalttia

      Seligsonin Euroopan osuushinta vaikuttaa aika korkealta nyt, moni kuitenkin uskoo euro-osakkeiden tuovan jonkinmoista nousua kun Kreikan tilannekin tasoittumassa. Syksyn aikana mahdollisesti tulevat reilummat laskut ovat oston paikkoja koska elvytys jatkuu ja 2016 alkuvuoden vahva osinkoaika saa taas uutta vahvaa nousua aikaan? Jenkkien koronnostotkin ovat alkuvaiheessa 2016 alussa, joten suuret laskujaksot koittanevat vasta himpun myőhemmin?

    • vinkkilinkki
    • Keigutahakursorisi

      Laskua nyt ja lisää on tulossa :D Ei tarvita edes korkojen nostoa, kääntyy ilmankin miinukselle kun Kiinan talous suoltaa hiipuvaa tulosta. Okei, tuohon viel nostot mukaan ja tipahtelee kahta kauheemmi. Myrskyn jälkeen on poutasää ja toisinpäin :D

    • epäluulo

      Pitäiskö luopua yhdistelmärahastoista, kun ei juuri tuottoa, ja yhtä epävarmuutta tuntuu olevan.

    • alealkamassa

      Yhdistelmärahastojen minimisijoitusaika on n. 3-5 vuotta, kuukausittainkin/osissa sijoittaen. Laskut ovat oston paikkoja ja niistä tulee aikanaan se paras tuotto. Joten kannattaa jatkaa ja kerätä tuotot parin vuoden kuluttua.

      • Laskun_jälkeen

        Jos ale on alkamassa, kannattaa pitää rahat pankkitilillä ja ostaa enemmän jonkin ajan kuluttua. Sillä tavalla saa enemmän osuuksia samalla rahalla. Lasku on odotuksen paikka.


      • ennustajako
        Laskun_jälkeen kirjoitti:

        Jos ale on alkamassa, kannattaa pitää rahat pankkitilillä ja ostaa enemmän jonkin ajan kuluttua. Sillä tavalla saa enemmän osuuksia samalla rahalla. Lasku on odotuksen paikka.

        Mistä kristallipallosta sinä oikein katsot, onko kurssit ensi kuussa halvemmat kuin nyt?


    • epäluulo

      Ostin talvella könttäsummalla, kun oli kurssi ylhäällä, mutta nyt välkkyy jo pakkaspuoli. Liekö viisainta myydä ensi tilassa, kun ei välittäis paljon miinustaa pääomaa.

      • helppo_valinta

        Jos myyt, tappiosi realisoituu. Jos odotat, että kurssit nousevat takaisin talven tasolle, ei tule tappiotakaan. Jos odotat vielä lisää, että kurssit ovat korkeammalla kuin ostaessasi, teet voittoa.

        Ei pitäisi olla vaikea valinta.


    • onnenkauppaa

      Joo, mutta elävässä elämässä ei kaikki mene kuin elokuvissa. Ei etenkään pörssissä!
      Viime talviset ovat menneen talven lumia, ja seuraavia "lumia" saa ehkä odottaa useamman vuoden.

    • Kiinajarruttaa

      Nyt voi olla pientä korjausnousua ja hiljaisempaa liikehdintää, kunnes tulee taas suurempia laskupäiviä syyskuun mittaan...

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tällä kertaa Marinia kadehtii Minäminä Päivärinta

      Kokoomuksen tyhjäntoimittelija itkeä tuhertaa, kun kansainvälinen superstaramme ei leiki hänen kanssaan. Oikean puoluee
      Maailman menoa
      422
      1816
    2. Miksi jollain jää "talvi päälle"

      Huvittaa kastoa ullkona jotain vahempaa äijää joka pukeutuu edelleen kun olisi +5 astetta lämmittä vaikka on helle keli
      Maailman menoa
      185
      1461
    3. Minua itkettää tämä tilanne

      Meidän pitäisi jutella. Eikö niin? Miehelle.
      Ikävä
      108
      1402
    4. Miksi koulut pakottavat

      Lapset uimaan sekaryhmänä? Murrosikäiset tunnetusti häpeilevät vartalossa tapahtuvia muutoksia. Tulee turhia poissaoloja
      Maailman menoa
      144
      1341
    5. Mitkä oli suurimmat

      Syyt mihin hänessä ihastuit alussa ja pikkuhiljaa tunteiden edetessä
      Ikävä
      45
      1046
    6. Suomen Pallolitto: Tasoryhmät lasten jalkapallossa - Erätauko-tilaisuus ma 20.5.2024

      Tasoryhmät lasten ja nuorten jalkapallossa herättävät paljon keskustelua. Mitä tasoryhmät ovat ja mikä on niiden tarkoit
      Suomi24 Blogi ★
      0
      970
    7. Minulla oli tunteita

      Tein itsestäni pellen. Sait hyvät naurut ja minä 💔
      Ikävä
      63
      956
    8. Mitä et hyväksy miehessä/naisessa josta olet kiinnostunut?

      Itse en halua, että miehellä olisi lapsia!
      Ikävä
      119
      913
    9. Susanne Päivärinta kirjassaan: Sannalla nousi valta päähän, Big Time!

      Päivärinta toteaa ettei ole nähnyt kenenkään muuttuvan niin totaalisesti kuin Marinin, eikä siis todellakaan parempaan s
      Maailman menoa
      93
      900
    10. Se katse silloin

      Oli hetki, jolloin katseemme kohtasivat. Oli talvi vielä. Kerta toisensa jälkeen palaan tuohon jaettuun katseeseen. Tunt
      Ikävä
      32
      886
    Aihe