SEY oikeasti auttamaan eläimiä

Eläinsuojelija58

Eläimen oton tulisi perustua harkintaan. Mutta valitettavasti taloudellinen tilanne voi muuttua ja omistajalle voi tulla rahavaikeuksia hoitaa eläintä. Eläimestä luopuminen ei ole oikea ratkaisu silloin, onhan eläimestä vaikeissa tilanteissa paljon lohtua.

Silloin on SEY:n autettava ruokalahjoituksin ja maksamalla eläinlääkärikuluja.

Nyt SEY vain kasvattaa henkilökuntaa ja kerjää rahaa koko ajan . Mihin rahat ja ruokalahjoitukset menevät?

SEY pilaa eläinsuojelun maineen !

10

118

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Auta

      Tukekaa eläinsuojeluyhdistyksiä, joilla ei ole palkallisia työntekijöitä! Silloin rahat menee eläimille .

      • Kysyttävää

        Meneekö rahat éläinten ruokiin opiskelijan ruokiin ja mistä ruoka-apua lemmikeille voi hakea?


      • EiSey

        Kysy oman paikkakuntasi eläinsuojeluyhdistykseltä, RekkuRescuelta, diakoneilta, Helsingin eläinsuojeluyhdistykseltä tai Turun eläinsuojeluyhdistykseltä. Riippuu siis vähän missä asut. Seyltä ei heru.


    • Eikiitos1

      Tuota olen ajatellutkin! Jaihan törkeetä että menivät Prideen viemään kojunsa. En anna enää senttiäkään SEY :lle. Järjestöjen ei pidä sekaantua Prideen tai Hesetaan!

      • niinjustiinsa

        ne ei auta ketään


      • Jokuroti1

        Ei tod. Keräävät jäsenmaksut ja ottavat puolet itselleen. Vain puolet menee sille yhdistykselle johon liityt. Aika Helsinki keskeistä. Ruokaakin joutuvat jäsenyhdistykset itse keräämään ei sitä seyltä tule.


    • Justnäin1

      Just näin ja naulan kantaan.

    • Ihanturhaputiikki

      Kyllä tuolla kiskassa on konkretia unohtunut jo vuosia sitten. Tuskinpa ovat edes käyneet kaikissa jäsenyhdistyksissään viimeisten vuosien aikana. Onneksi meillä on nämä isot rescueyhdistykset joiden toiminta on konkretian ja ruohonjuuritasolla eikä vaan paperin pyöritystä ja maailman eläinten asioiden härkkimistä. Pitäisi olla Suomen eläinsuojelu ja WWF on erikseen!

    • Sedä

      Millä logiikalla kuvittelette, että SEY:llä tai jäsenyhdistyksillä on varaa maksaa kaikkien rahavaikeuksissa painivien suomalaisten lemmikkikulut? On hienoa että pienituloisetkin haluavat auttaa ottamalla kodittoman lemmikin hoitaakseen. Normaalista lemmikkimäärästä pystyy kyllä huolehtimaan kunnialla, vaikka olisikin pienituloinen, vaikkapa opiskelija. Jäsenyhdistyksillä on jo valmiiksi huolenaan esim. 20 000 vuodessa kodittomaksi jäävää kissaa.

      On totta että SEY:n rahoja kuluu muuallekin kuin konkreettisesti eläinten ruokaan ja lääkärikuluihin. Kuitenkin ennaltaehkäisevä eläinsuojelutyö, kuten eläinten oikeasta hoidosta tiedottaminen ja pentutehtailun vastustaminen pidemmän päälle vähentävät jäsenyhdistyksille kertyviä kuluja akuutissa hädässä olevista eläimistä. Esim. SEY:n eläinsuojeluneuvojat on palkattomia, mutta heidän matka- ja puhelinkuluihinsa kuluu silti rahaa. Ilman heitä moni eläin jäisi kuitenkin ilman akuutisti tarvitsemaansa apua.

    • TuleapuunAnja

      Tietääkseni Seyn rahoja ei kulu "konkreettisesti eläinten ruokaan ja lääkärikuluihin" vaan raha, jota tuohon kuluu on jäsenyhdistysten "omaa" rahaa eli rahaa, jonka he ovat ihan itse kerjänneet pitkin ja poikin toimialuettaan. Jäsenyhdistykset päättävät itse mihin rahansa käyttävät ja Seyltä tulevaa rahaa on hyvin pieni määrä ja sekin on kiinni siitä paljonko yhdistyksessä on jäseniä. Tiesitkö sitä?
      Ruoka, jota Seylle lahjoitetaan isompia määriä ei ymmärtääkseni mene kaikille jäsenyhdistyksille tasapuolisesti vaan joillekin vaan. Miksi? Siitä kun olisi hyvä jakaa tarvitsijoille paikallisesti, jos omaa tarvetta ei ole ja tehdä eläinsuojelutyötä omalla paikkakunnalla.

      Paikallisyhdistyksen jäseneksi liittyvä liittyy siihen Seyn kautta ja tässä kohtaa jäsenmaksusta menee Seylle 50%. Reilua? Onko sinusta? Luulen, että tuolla Seyn ottamalla 50% saataisiin ruohonjuuritasolla tehtyä valtavasti hyvää. Vai oletko milloin nähnyt kampanjaa jossa Sey kampanjoi kissojen leikkauttamisen puolesta, niin että nimenomaan Sey (eikä Seyn alainen paikallisyhdistys) on järjestämässä ja tukemassa tällaista?
      Toimiston väkeä kasvatetaan ja ehkä hyvä niin mutta mitkä lienevät henkilöstökulut? Ja mistä ne maksetaan? Siitäkö rahasta myös, jonka ihmiset eläimille lahjoittavat?

      Ja mitä tulee neuvojien saamaan rahaan. He saavat kilometrikorvauksen neuvontakeikoista. En ole kuullutkaan että Sey korvaa heille puhelinkuluja saatika hankkii neuvojapuhelinta. Siitä olen kuullut, että oma paikallisyhdistys korvaa omista rahoistaan puhelinkuluja kyllä. Neuvojakurssi on maksullinen ja neuvoja on aivan samassa asemassa tavallisen kansalaisen, sinun ja minun, kanssa. Kotirauhan piiriin ei ole menemistä ja määräyksiä käskyjä tai mitään muutakaan konkreettista ei voi tehdä, sen tekee viranomaiset. Neuvojat hankkivat itse kissaloukut, mikrosiruskannerit, kissahäkit, sikajarrut, kynät, paperit, kaulapannat ja taluttimet. Ihan kaikki tarvitsemansa. Ei ne Seyltä tule.

      Kerrotko vielä konkreettisen esimerkin juuri Seyn tekemästä pentutehtailun vastustamisesta? Eläinten viikon vuosijuliste ja nettimarkkinakamppanja? Eläimet tarvitsee apua ruohonjuuritasolla ja sitä eniten tarvitaan! Isommalla panostuksella tämä 20 000 kissan ongelmakin olisi jo ratkaistu, ei Suomi niin iso maa ole etteikö asiaa saataisi hoidettua, jos haluttaisiin.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 184
      1991
    2. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      52
      1898
    3. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      135
      1588
    4. Euroviisut fiasko, Suomen kautta aikain typerin esitys, jumbosija odottaa. Olisi pitänyt boikotoida!

      Tämän vuoden euroviisut on monella tapaa täydellinen fiasko. Ensinnäkin kaikkien itseään kunnioittavien eurooppalaisten
      Maailman menoa
      145
      1475
    5. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      41
      1324
    6. Nukkumisiin sitten

      Käsittelen asiaa tavallani ja toiveissa on vielä että tästä pääsee hyppäämään ylitse. Kaikenlaisia tunteita on läpikäyny
      Ikävä
      4
      1194
    7. Muistatko komeroinnin?

      Taannoin joskus kirjoitin aloituksen tänne komeroinnista eli hikikomoreista; syrjäytyneistä nuorista ihmisistä. Ehkä asu
      Suhteet
      48
      1175
    8. Naisten tyypilliset...

      Naiset ei varmaan ymmärrä itse miten karmealle heidän tavara haisee. Miehet säälistä nuolevat joskus, yleensä humalassa
      Ikävä
      10
      1153
    9. Tuollainen kommentti sitten purjehduspalstalla

      "Naisen pillu se vasta Bermudan kolmio on. Sinne kun lähdet soutelemaan niin kohta katoaa sekä elämänilo että rahat"
      Suhteet
      3
      1128
    10. Syö kohtuudella niin et liho.

      Syömällä aina kohtuudella voi jopa laihtua.On paljon laihoja jotka ei harrasta yhtään liikuntaa. Laihuuden salaisuus on
      Laihdutus
      10
      1119
    Aihe