SAUNALAHTI, ELLE ym SEKSIKAUPPIAAT HUOMIO!

Sisällöntuottaja

Suomi24 markkinoi tuotettaan eli palstalaisten tuottamaa sisältöä mainostajilleen näin:

"Allerin toimintaa ohjaaviksi tekijöiksi on valittu muutamia arvoja. Yksi arvoista on sananvapaus ja strategisten suuntaviivojen lisäksi tämä näkyy myös päivittäisellä tasolla. Suomen suurin keskustelupalsta Suomi24 katsoo sananvapautta silmiin joka päivä, sekä vastuun että vapauden näkökulmista.

Vuosikaudet Suomi24:n moderointi on ollut tunnettu kahdesta asiasta: mitään ei poisteta ja poistetaan ihan liikaa. Yrityksenä emme allekirjoita kumpaakaan näistä, vaan olemme pyrkineet luomaan tasapuolisen ja loogisen linjan toimillemme. Sekin tiedetään, että loogisuus ei aina näy käyttäjille, mutta moderoinnin taitoon kuuluu tulkinta ja kokonaisuuden ymmärtäminen kaikkien osapuolien parhaaksi.

Suomi24:ään kirjoitetaan päivittäin noin 20 000 uutta viestiä. Viestejä ei tarkisteta etukäteen, vaan moderointi tapahtuu jälkikäteen, Suomen lain mahdollistamalla tavalla. Jokaisen viestin yhteydessä on linkki, jonka kautta käyttäjät voivat ilmoittaa sääntöjen vastaisista viesteistä ja näitä ilmoituksia saammekin päivittäin muutamista sadoista pariin tuhanteen kappaleeseen. Moderaattorit käyvät näitä ilmoituksia läpi päivittäin, eri vuorokauden aikoina ja tämän lisäksi moderointia tehdään suoraan herkimmiltä palstoilta. Poistettavaksi päätyvät ne viestit, jotka ovat Suomi24:n sääntöjen vastaisia, eli jokaiseen poistoon on oltava poistoperuste. Keskimäärin viestejä poistetaan päivittäin muutama sata kappaletta.

Suomi24 uudistettiin tammikuun lopussa ja heti tämän uudistusprosessin alussa anonyymius oli vahvasti esillä. Palvelun konseptoinnissa Suomi24:n käyttäjät olivat aktiivisesti läsnä, heitä muun muassa haastateltiin toreilla sekä vierailtiin kotona. Melkein kaikissa näissä kohtaamisissa anonyymikeskustelun tarve nousi yhdeksi tärkeimmäksi asiaksi. Tämä vahvisti oman näkemyksemme nimettömän kirjoittelun tärkeydestä suomalaisessa internetkulttuurissa. Tämän saman voi aistia myös Ukkolan blogin kommentteja lukiessa.

Useassa yhteydessä Suomi24 nähdään varaventtiilinä, joka onkin mitä kuvaavin vertaus. Jokainen tuntee joskus vihaa ja ihmisillä on käytössään erilaisia keinoja vihan käsittelylle. Yksi menee kuntosalille painimaan raudan kanssa, toinen räksyttää keskustelupalstalla ja kolmas voi tarttua aseeseen. Jos antamalla mahdollisuus keskustelulle verkossa estää yhdenkin aseeseen tarttumisen, olemme oikealla tiellä.

Vihan lisäksi on paljon asioita, joista puhuminen on helpompaa nimettömänä. Esimerkiksi omaan terveyteen liittyvät ajatukset ovat hyvin henkilökohtaisia ja niistä puhuminen omilla kasvoilla voi olla liian vaikeaa. Arkielämään liittyviä kysymyksiä, kuten ”Voiko astianpesukoneen vedenottoletkun vaihtaa itse?”, on helppo heittää palstoille ilman rekisteröitymisprosessia ja parhaimmillaan kysymykseen on vastattu minuutissa.

Rakkaus, unelmat, haaveet ja monet muut kauniin asiat sisältävät paljon salaisuuksia. Näistä keskustelu on nautinnollista ilman, että kukaan tietää henkilöllisyyttä ja johtaa parhaimmillaan siihen, että ihminen uskaltaa toteuttaa pitkäaikaisen haaveensa tai uskaltaa käydä kertomassa sille elämänsä rakkaudelle tunteensa. Myös keskustelusta voi alkaa rakkaustarina ja näin on käynytkin.

Mitä enemmän meillä on käytössämme erilaisia medioita ja verkkopalveluita, sitä paremmaksi medianlukutaitomme kehittyy ja löydämme itselle sopivat palvelut ja mediat. Siitähän tässä pitkälti on kysymys, että osaamme suhtautua verkossa tapahtuvaan keskusteluun samalla tavalla, kuin vaikka kahvilassa tai kassajonossa tapahtuvaan keskusteluun. Harvempi meistä voi sanoa, että ei olisi koskaan ja missään arvostellut tai kommentoinut negatiivisesti. Erilaiset mielipiteet tekevät keskustelusta keskustelun.

Sanna Ukkola, toivotan sinut tervetulleeksi koska tahansa tutustumaan Suomi24:n toimintaan.

Pirjo Väyrynen
Johtaja, Asiakastuki

Sisällön tuottajana ilmoitan että olen saanut tarpeekseni sivuston luokattomasta tasosta seksi-ilmoituksineen. Jos ei "Minnasmilee" poistu niin poistun minä.

Terveisin
Kohdennettuun mainontaan altistettu "Rakkautta, unelmia, haaveita ja monia muita kauniita asioita" kirjoitellut tuleva EX-sisällöntuottaja

3

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • WhatsUp_

      Onha siinä että ilman vanhoja ketjuja nostavaa massapostaajaa mainostajille paljastuisi kuinka hiljaista näillä palstoilla todellisuudessa on. Face ja whatsup vieny ihmiset.

    • arvotnurinpäin

      Kaikenlainen solvaus, kunnianloukkaukset ja seksin mainostaminen on ylläpidon arvojen mukaista, mutta jos huomautat asiallisesti ylläpidolle miksi asiattomia viestejä ei poisteta, saat bannin välittömästi.

    • kirjoittajatboikottiin

      Onko tänne kirjoittaneilla oikeus vaatia kirjoittamiaan viestejä arkistosta poistettavaksi, koska tuskin monetkaan olisivat tänne halunneet kirjoittaa yhtään mitään, jos olisivat tienneet millaiseksi seksityötään mainostavien, solvaajien, huorittelijoiden, uhkailijoiden ym. rikollisten valtaamaksi palstaksi tämän palstan annetaan muuttua. Joskus vielä palsta oli kohtalaisen asiallinen, mutta viimeisimmät puoli vuotta palsta on ollut asiattomuuksia täynnä, eikä ylläpito tee asialle mitään. Kauhistuttaa, että en voi mitenkään poistaa tänne kirjoittamiani kirjoituksia, kun ne ketjut missä niitä on, nousevat tuolta arkistosta tuon seksi työtään mainostavan likaamana.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      80
      1857
    2. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      18
      1709
    3. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      17
      1553
    4. 50+ naiset kyl

      Lemottaa sillille mut myös niitte kaka lemottaa pahlle ku kävin naiste veskis nuuhiin
      Ikävä
      20
      1256
    5. En voi sille mitään

      Tulen niin pahalle tuulelle tästä paikasta nykyisin. Nähnyt ja lukenut jo kaiken ja teidän juttu on samaa illasta toisee
      Ikävä
      12
      1204
    6. Välitän sinusta mies

      Kaikki mitä yritin kertoa tänään ei mennyt ihan putkeen..Joka jäi jälkeenpäin ajateltuna suoraan sanottuna harmittaa aiv
      Työpaikkaromanssit
      6
      1202
    7. hieman diabetes...

      Kävin eilen kaverin kanssa keskusapteekissa kun on muutama kuukausi sitten tullut suomesta ja oli diabetes insuliinit lo
      Pattaya
      12
      1176
    8. Annetaanko olla vaan

      Siinä se, tavallaan kysymys ja toteamuskin. Niin turhaa, niin rikkovaa. On niin äärettömän tärkeä, ja rakas olo.. N
      Ikävä
      29
      1151
    9. Miten joku voi käyttää koko elämänsä

      siihen että nostelee täällä vanhoja ketjuja ja troIIaa niihin jotain linkkiä mitä kukaan ei avaa? Ihmisellä ei ole mitää
      Tunteet
      9
      1150
    10. Pakkoruotsi on leikkikieli, jota ei ole tarkoituskaan osata

      Pakkoruotsi on leikkikieli. Ennen leikkikieltä sanottiin siansaksaksi, sitten keksittiin tilalle pakkoruotsi. Pakkoruot
      Kielipolitiikka
      8
      1139
    Aihe