Työntekijöiden jatkuvat oharit?

Yrittäjäespoo82

Onko muilla yrittäjillä vastaavia kokemuksia? n. puolet jättää tulematta jo haastatteluun ja n. 70% jättää tulematta töihin ensimmäisenä päivänä?

Esimerkki viime viikolta. 3 hakijan haastattelut sovittu. 2 tapaamista onnistuu, kolmas tapaus siirtää monta kertaa ja nyt nähdään ensi viikolla. Siinä ei siis dramaa.

Ensimmäiselle tapaamallemme henkilölle luvataa jo työtä, ja pyydetään vielä toinen tapaaminen jossa kirjoitetaan työsopimus ja pyydetään nähtäväksi työsopimukset. Ei vastannut sähköpostiin (jonka oli lukenut), eikä infonnut mitään. Soitin perään ja sanoi olevansa virossa.

Toinen henkilö joka tavattiin, tosi mukava ja hän olisi sopinut firmaamme vielä entistäkin paremmin. Hänkään ei tuonut työtodistuksia vaikka pyysin. Hän oli tosi kiinnostunut ja kysyi esim. eduista josta jo oli mainintaa. Laittoi kaveripyynnön seuraavana aamuna facebookiin, johon vastasin "kiitos muta en vielä hyväksy tätä" sitten hän veti kaveripyynnön poiskin. Sovittiin työsopimuksen kirjoitus illalle, hän ei ehtinyt paikalle ja sanoi ettei ihan varmaole haluaako töitä. Sitten seuraavana päivänä puhelimessa sovittiin, että tekee n. 2-3 päivää ja sitten päättää haluaako tulla töihin.
Sovittuna päivänä kun töiden piti alkaa niin puhelin pois päältä, ei mitään ilmoitusta.

Työntekijöiden kanssa myös mietitty asiaa, he ovat miettineet, että ongelma on varmaan palkassa ja eduissa joista ei pitäisi puhua varmaan mitään. Palkka on siis reilusti yli tessin, työsuhdeautot kaikilla kortillisilla, urheilusetelit, ja jotain pientä firman piikkiin omaan käyttöön.
Nykyään tehdään haastattelut työntekijäni kanssa, joka osaa kertoa paremmin työntekijän arjesta ym.

Alalla on paljon hyväksikäyttöä, etenkin virolaisten työntekijöiden kohdalla. Jonka vuoksi meillä asiat tosi hyvin!

Suomalaisia en saa ensimmäistäkään haastatteluun, joten niitä en enää edes yritä.

Olisiko se niin, että unelmien työpaikassa täytyy olla jotain pimeää taustalla?

Tosi moni tuntuu empivän..

32

914

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • oliskonoin

      sanoisit alan ja ehdot julkisesti, muuten menee trollien piikkiin.

    • zxcmg

      Kuulostaa erikoiselta. Joko työnhakijat, joita kutsuitte haastatteluun olivat outoja tai sitten teidän tarjoamassanne työssä on jotain pahasti pielessä. Se mitä kerrot työpaikasta, niin kuulostaa aika hyvältä. Mitenkäs ne muut työntekijät viihtyvät yrityksessäsi? Tulevatko he ihan normaalisti töihin? Luulisi, että hyvä palkka ja edut olisivat houkutin eikä karkotin.

    • Katsepeiliin

      Niinpä. Hyvillä työntekijöillä on vaihtoehtoja valittavana. Oletko ajatellut tätä?
      Ei siis kannata pihistellä äärimmäisyyksiin palkan ja työolojen osalta. Älä anna isojen työttömyyslukujen tai toitotetun talouslaman hämätä, nämä ongelmat eivät juuri koske hyviä ja osaavia työntekijöitä.

      Epämotivoituneita, epäpäteviä ja huonolla asenteella olevia ei ehkä kannata palkata muutenkaan edes huonolla palkalla ja heikoilla työehdoilla.

      • yrittäjäespooo

        Tässähän ei ole pihistelty, voisit lukea kirjoituksen. Nyt on mietitty, että pitäisikö pihistellä koska moni tekee pimeästi 7 eurolla tunti.
        Taas esimerkki: Ilmoituksessa luki palkka 12,50 tunnilta, ei juuri kiinnostusta. Sitten toinen ilmoitus palkka 9,56 (tes minimi) niin hakijoita huomattavasti enemmän.


    • yrittäjäespooo

      Kyseessä siivousala. Muut työntekijät viihtyvät tosi hyvin ja olleet vuosia töissä. Joustavat, ja jopa saavat sairaille lapsilleen hoitajat niiden sairastuessa. Vetävät siis yhdestä köydestä. Heilläkään ei ajokortillisia tuttuja ole..
      Ala ei tietysti houkuttele "fiksuja ja koulutettuja" mutta silti edes kohteliaisuuden vuoksi voisi perua tapaamiset.
      Kerran yksi suomalainen kirjoitti hakemukseen: "elän uusille haasteille" Sitten kun oli aika tullaa haastatteluun espooseen niin hän laittoi tekstarin ettei ole koskaan ajanut siellä ja tuskin löytää paikalle. Arvatkaa voiko sellaisen ottaa töihin, hakemus oli hivenen erilainen kuin hakija.

      • iuytrertyuiuyt

        Olet siis ilmeisesti pääasiassa naisten kanssa tekemisissä, naisvaltainen ala, se selittää paljon. Heiltä ei voi yleisesti odottaa reilua käytöstä, he tulkitsevat sovittuja asioita oman etunsa mukaisesti. Rooli tavoitellusta prinsessasta on opittu.

        Kokemusta naisista on asunnonvuokrauspuolella, naisvuokralainen saattaa rikkoa huoneenvuokralakia, pyrkii sitten luistamaan vastuusta vetoamalla siihen, että minulla on enemmän rahaa, hän ei halua siksi vastata taloudellisesti. Toisinaan on kova remontti ja sisustusinto, sovitaan että vuokranantaja ostaa tarvikkeet, muusta vastaa vuokralainen, homma jääkin kesken ja vuokranantaja saa itse tehdä loput.
        Samaa oiretta vanhalla 79 vuotiaalla äidilläni, pyytää milloin mitäkin pikkuremonttia ja kyytiä autolla milloin mihinkin, luvaten aina maksaa kulut, joka ainut kerta, kun palvelukset on tehty, päätyykin siihen ratkaisuun, että ei tarvitse mitään maksaa, kun minulla on enemmän rahaa.

        Työntekijän palkkaamisessa on lisäksi se ongelma, sosiaaliturva on yksinhuoltajille ja muillekin niin antelias, että se vastaa jotakin 10€ tuntipalkkaa, jos maksat 12,5€ laskee työntekijä, että hän tienaa 2,5€/h miinus matkakulut.

        Kannattaa yrittää palkata ulkomaalaisia, vietnamilaiset ym. ovat ahkeria ja hyvämaineisia asiakkaankin näkökulmasta.


    • 1810

      Me siirrettiin yritys ja 50 työpailkaa Viroon muutama vuosi sitten kun ei saatu Suomesta ketään töihin. Eikä edes haastatteluihin. Meillä myös ohareita toisensa jälkeen. Ei niitä voi pakottaa. Niille pitää tarjota mielekästä työtä ja houkutella työttömät töihin. Sanottiin Vantaan työvoimatoimistossa. Virossa tuli satoja hakenuksia ja saatiin hyvä porukka. Kukaan ei ole valittanut että työ ei olisi mielekästä.

    • fgrew

      Sinulla on ehdoton vaatimus että se pitää olla nainen työkokemus ja koulutus. Aika huono se on saada työntekijä päivässä 2 tuntia töitä vai onko kenties nollasaopimus.

    • yrittäjäespooo

      Pisimpään talossa ollut sai alkupalkkana 1750 eur, nyt hänellä jo palkka autoedun kanssa 2200 eur, joka lienee siivoojalle aika hyvä palkka. läppäri ja tabletti ostettu sekä hieno puhelin. 3 harjoittelukertaa kuntosalilla viikossa 2 tuntia per kerta josta sa täyden palkan. Eli ei ole palkasta ja kuviosta kiinni. Lisäksi siivouskohteet helppoja.
      Ne on ne edut varmaan. Seuraavaksi yritetään maksaa pientä palkkaa ja ehkä vähemmän työtunteja, jos se auttaisi..

    • Onjotäällä

      Sitä paljonmainostettua työvoimpulaa...

    • äläruikuta

      Siivousfirmoilla on kaikilla jonkinlainen maine työntekijöiden keskuudessa. Huonomaineinen ei saa tekijöitä. Se on fakta. Huono kello kauas kuuluu jne.
      Hakemuksen tekeminen avoimeen työpaikaan on siivousalalla nykyään harvinaista, Varsin outoakin, kun sinulla niitä paikkoja on auki tiheästi. Ei monikaan työnhakija rupea viikottain samaan paikkaan hakemaan. Ota sieltä entisten hakemusten joukosta sopiva. Sellainen, joka ei tiedä mainettasi.
      Hakijan käynti paikanpäällä antaa hänelle ja sinulle heti oikean kuvan meiningistä. Ei taida tosin olla sinulle eduksi. Riittävän monesta tarjokkaasta aina jokin tulee paikalle.
      Lue PAMin tekemiä selvityksiä siivousalan työvoimapulan todellisuudesta.
      Pätevä yritysjohtaja on pätevä ratkomaan ongelmia. Epäpätevä johtaja on kohta entinen epäpätevä johtaja, Ja ennenkuin huomaakaan, niin työvoimatoimisto tarjoaa siivouspaikkaa johonkin huonosti johdettuun firmaan..

    • yrittäjäespooo

      Ei ole kyse maineestakaan koska pieni firma ja kukaan ei ole vielä lopettanutkaan meillä. Kyseessä on todellakin se työvoimapula ja meidän tapauksessa se, että kaikki asiat on niin hyvin. Virvokkeet pöydässä haastattelussa ja joskus viety haastattelussa ollut kotiinkin. Kuten jo kirjoitin niin aletaan olemaan sitten ilkeitä jatkossa.

      Mutta suurin ongelma on se työvoimapula ja suomen sosiaaliturva.

      • Ihanajattelukinhyvästä

        Suomen sosiaaliturva on sen tasoinen, että sillä pysyy hengissä, jos lainaa tms muuta taloudellista sitoumusta ei ole.
        Jos palkka ei kykene kilpailemaan tämän kanssa, niin on syytä miettiä asia uusiksi.

        Työvoimapulakin alalla varmasti helpottuu, jos palkka olisi sosiaaliturvaa selvästi parempi.
        Markkinataloudessa asia menee usein niin, että joutuu kilpailutilanteeseen monen muun asian kanssa. Parhaat pärjää parhaiten.

        Sinun tavoitteesi kai työntekijöidenkin osalta on saada ne parhaat. Eikö niin? Jos jotain henkilöä houkuttaa enemmän nippanappa hengissä pitävä sosiaaliturva, niin onkohan hän sitten sellainen työntekijä, jota oikeasti haluat palvelukseesi? Jos et haluaisi, niin sitten älä syytä sosiaaliturvaa siitä, ettet onnistu saamaan hyviä työntekijöitä?
        Jos taas kilpailet sosiaaliturvan kanssa työntekijöistä, niin tilanne varmaan onkin noin eli parhaita työntekijöitä et haluakaan.

        Ikävää on tietysti tuo, että työntekijä ei anna kuulua itsestään mitään sen jälkeen kun on hakenut työpaikkaa.
        Ovatkohan oppineet jatkuvassa työnhaussaan saman valitettavan tyylin kuin monet työnantajat, eli mitään vastausta ei kuulu hakemusten jätön tai jopa haastattelutilaisuudenkaan jälkeen. On valittu työpaikka ja rannalle jääneet työnantajat on sitten unohdettu.


      • wertytre
        Ihanajattelukinhyvästä kirjoitti:

        Suomen sosiaaliturva on sen tasoinen, että sillä pysyy hengissä, jos lainaa tms muuta taloudellista sitoumusta ei ole.
        Jos palkka ei kykene kilpailemaan tämän kanssa, niin on syytä miettiä asia uusiksi.

        Työvoimapulakin alalla varmasti helpottuu, jos palkka olisi sosiaaliturvaa selvästi parempi.
        Markkinataloudessa asia menee usein niin, että joutuu kilpailutilanteeseen monen muun asian kanssa. Parhaat pärjää parhaiten.

        Sinun tavoitteesi kai työntekijöidenkin osalta on saada ne parhaat. Eikö niin? Jos jotain henkilöä houkuttaa enemmän nippanappa hengissä pitävä sosiaaliturva, niin onkohan hän sitten sellainen työntekijä, jota oikeasti haluat palvelukseesi? Jos et haluaisi, niin sitten älä syytä sosiaaliturvaa siitä, ettet onnistu saamaan hyviä työntekijöitä?
        Jos taas kilpailet sosiaaliturvan kanssa työntekijöistä, niin tilanne varmaan onkin noin eli parhaita työntekijöitä et haluakaan.

        Ikävää on tietysti tuo, että työntekijä ei anna kuulua itsestään mitään sen jälkeen kun on hakenut työpaikkaa.
        Ovatkohan oppineet jatkuvassa työnhaussaan saman valitettavan tyylin kuin monet työnantajat, eli mitään vastausta ei kuulu hakemusten jätön tai jopa haastattelutilaisuudenkaan jälkeen. On valittu työpaikka ja rannalle jääneet työnantajat on sitten unohdettu.

        Kyllä se on sosiaaliturva, joka estää työn vastaanottamisen, erityisesti niille naisille maksettava, joilla on lapsia. Palkan pitäisi olla bruttona jotakin 3000€/kk, jotta töihin kannattaisi lähteä kahden lapsen yksinhuoltajan.
        http://m.taloussanomat.fi/?page=showSingleNews&newsID=201113933&c=mobile&rss=mob




        Ei ole työvoimapulaa, työn teko ei kannata sossuetujen ja kireän verotuksen takia, laiskottelukin on monen mielestä mukavampaa, kuin työnteko.


      • Ihanajattelukinhyvästä
        wertytre kirjoitti:

        Kyllä se on sosiaaliturva, joka estää työn vastaanottamisen, erityisesti niille naisille maksettava, joilla on lapsia. Palkan pitäisi olla bruttona jotakin 3000€/kk, jotta töihin kannattaisi lähteä kahden lapsen yksinhuoltajan.
        http://m.taloussanomat.fi/?page=showSingleNews&newsID=201113933&c=mobile&rss=mob




        Ei ole työvoimapulaa, työn teko ei kannata sossuetujen ja kireän verotuksen takia, laiskottelukin on monen mielestä mukavampaa, kuin työnteko.

        Kuten tuossa linkissäsi käy ilmi, yksinäisen henkilön netto reipas 800€/kk on raja, jonka jälkeen työnteko on rahallisesti kannattavampaa. Jos on lapsia, raja luonnollisesti nousee, onhan lapsetkin kyettävä pitämään hengissä ja vaatetettuna ja sen lisäksi myös koulussa/päivähoidossa jne.
        Sosiaaliturva siis lähtee siitä, että tuolla reippaalla 800 netolla pysyy yksinäinen hengissä.
        Kannattaapa huvikseen kokeilla sen ihanuutta. Pistäpä tuloistasi syrjään se osuus, joka ylittää tuon ja ala nauttia vaikka ihan kokeeksi. Kokeiluaika vaikkapa puolisen vuotta tai ainakin niin kauan, että kaikki elämisen normaalit kustannukset tulee vastaan. Helpotuksenahan sinulla olisi, että tuo on vain kokeilu ja milloin tahansa voit lopettaa sen.

        Jos nyt lähdetään siitä, että palkalla pitää pystyä elämään, niin sen on oltava tuota selvästi parempi ja säännöllinen myös. Työssäkäyvällehän tulee lisäkuluja matkoista yms.

        Jos työnantajan pahin kilpailija työvoimasta on tuo sosiaaliturva, niin onkohan tarjottu työ todella sellaista, jota ylipäänsä kannattaa edes teettää ulkopuolisella säännöllisellä palkkatyönä omalla työntekijällä. Ainakaan ei kannata odottaa kovin paljoa sitoutumista tai muitakaan hyvän työntekijän avuja.


      • ei.kannata.ei
        Ihanajattelukinhyvästä kirjoitti:

        Kuten tuossa linkissäsi käy ilmi, yksinäisen henkilön netto reipas 800€/kk on raja, jonka jälkeen työnteko on rahallisesti kannattavampaa. Jos on lapsia, raja luonnollisesti nousee, onhan lapsetkin kyettävä pitämään hengissä ja vaatetettuna ja sen lisäksi myös koulussa/päivähoidossa jne.
        Sosiaaliturva siis lähtee siitä, että tuolla reippaalla 800 netolla pysyy yksinäinen hengissä.
        Kannattaapa huvikseen kokeilla sen ihanuutta. Pistäpä tuloistasi syrjään se osuus, joka ylittää tuon ja ala nauttia vaikka ihan kokeeksi. Kokeiluaika vaikkapa puolisen vuotta tai ainakin niin kauan, että kaikki elämisen normaalit kustannukset tulee vastaan. Helpotuksenahan sinulla olisi, että tuo on vain kokeilu ja milloin tahansa voit lopettaa sen.

        Jos nyt lähdetään siitä, että palkalla pitää pystyä elämään, niin sen on oltava tuota selvästi parempi ja säännöllinen myös. Työssäkäyvällehän tulee lisäkuluja matkoista yms.

        Jos työnantajan pahin kilpailija työvoimasta on tuo sosiaaliturva, niin onkohan tarjottu työ todella sellaista, jota ylipäänsä kannattaa edes teettää ulkopuolisella säännöllisellä palkkatyönä omalla työntekijällä. Ainakaan ei kannata odottaa kovin paljoa sitoutumista tai muitakaan hyvän työntekijän avuja.

        Perheetön saa peruspäivärahalla nettona 878 kk se vastaa jotakin 1400 kk palkkaa, jonka jälkeen alkaa vasta hyöty työssäkäynnistä.

        2 lapsen yh. saa nettona 1888, se vastaa n. 2500kk palkkaa, siihen päälle työmatka- ja muut kulut, niin se on 3000 luokkaa oltava palkan, että töihin kannattaa taloudellisessa mielessä lähteä. Eipä siinä yrittäjän kannata ketään houkutella 12,5 € tuntipalkoilla, "työnhakijat" nauraa sellaiselle ja painuu pubiin kaljalle.
        Ei kai sitten sellaista työtä kannata tarjota ulkopuoliselle, kuten itse sanot, siinä on vain sellainen juttu, valtiolta loppuu velkapiikki ja rahat lähivuosina.


      • Ihanajattelukinhyvästä
        ei.kannata.ei kirjoitti:

        Perheetön saa peruspäivärahalla nettona 878 kk se vastaa jotakin 1400 kk palkkaa, jonka jälkeen alkaa vasta hyöty työssäkäynnistä.

        2 lapsen yh. saa nettona 1888, se vastaa n. 2500kk palkkaa, siihen päälle työmatka- ja muut kulut, niin se on 3000 luokkaa oltava palkan, että töihin kannattaa taloudellisessa mielessä lähteä. Eipä siinä yrittäjän kannata ketään houkutella 12,5 € tuntipalkoilla, "työnhakijat" nauraa sellaiselle ja painuu pubiin kaljalle.
        Ei kai sitten sellaista työtä kannata tarjota ulkopuoliselle, kuten itse sanot, siinä on vain sellainen juttu, valtiolta loppuu velkapiikki ja rahat lähivuosina.

        Niinpä. Työntekijäkin luonnollisesti katsoo tilanteen siltä kannalta, että selviytyy arkipäivistä. Hänellähän ei ole järkevää vaihtoehtoa valittavana.
        Miten hänen mielestäsi pitäisi toimia?

        Jos vastakkain on oma selviytyminen tässä ja nyt tai valtion velkaantuminen ja siitä seuraavat ongelmat joskus tulevaisuudessa, niin arvaapa kumpi on lähempänä ajatusmaailmassa?

        On melkoisen kohtuutonta yrittää kaataa Suomen valtion ongelmat sen niskaan, joka yrittää parhaansa mukaan selviytyä jokapäiväisessä arjessa taikatempuilla minimitoimeentulonsa kanssa.
        Kyllä syyllinen valtion velkaongelmaan ja rahojen vähäisyyteen on etsittävä muualta, vaikka syyllisen löytyminen saattaa osoittautuakin kiusalliseksi.

        Minusta Suomea ei pelasta sellaiset työnantajat, jotka kilpailevat työvoimasta minimisosiaaliturvan maksajien kanssa. Kovin suurta meteliä ja henkselien paukutusta Suomen pelastamisrksi näiden ei kannattaisi pitää...


      • ughth
        Ihanajattelukinhyvästä kirjoitti:

        Niinpä. Työntekijäkin luonnollisesti katsoo tilanteen siltä kannalta, että selviytyy arkipäivistä. Hänellähän ei ole järkevää vaihtoehtoa valittavana.
        Miten hänen mielestäsi pitäisi toimia?

        Jos vastakkain on oma selviytyminen tässä ja nyt tai valtion velkaantuminen ja siitä seuraavat ongelmat joskus tulevaisuudessa, niin arvaapa kumpi on lähempänä ajatusmaailmassa?

        On melkoisen kohtuutonta yrittää kaataa Suomen valtion ongelmat sen niskaan, joka yrittää parhaansa mukaan selviytyä jokapäiväisessä arjessa taikatempuilla minimitoimeentulonsa kanssa.
        Kyllä syyllinen valtion velkaongelmaan ja rahojen vähäisyyteen on etsittävä muualta, vaikka syyllisen löytyminen saattaa osoittautuakin kiusalliseksi.

        Minusta Suomea ei pelasta sellaiset työnantajat, jotka kilpailevat työvoimasta minimisosiaaliturvan maksajien kanssa. Kovin suurta meteliä ja henkselien paukutusta Suomen pelastamisrksi näiden ei kannattaisi pitää...

        Näinhän ne tekee, kun sosiaaliturva palkitsee laiskottelun, niin miksi tehdä mitään oman elantonsa eteen, toisaalta ymmärrän tämä, ehkä liityn itse samaan porukkaan jossakin vaiheessa, miksi tienata muille elatusta. Onhan systeemi mätä, mutta näillä mennään kreikan tietä kohti lopullista katastrofia. Otetaan ulkomailta työvoimaa tilalle, saadaan rotu, kieli ja uskonto ongelmat kaupanpäälle riesaksi tuleville sukupolville, kun oltiin itse liian laiskoja tekemään työtä.


      • lckckckckckck

        Niin. Pitää myös muistaa, että yrittäjät eivät määrää palkkoja. Tarkitisn, että siivoojan alkupalkka on 8,91 euroa, joten suurin ongelma sosiaaliturvan lisäksi lienee ammattiliitot. Tässä tapauksessa siis Pam. Tehty työ on aina hyväksi, ja muoden siivellä eläminen pahe.


      • Ihanajattelukinhyvästä
        ughth kirjoitti:

        Näinhän ne tekee, kun sosiaaliturva palkitsee laiskottelun, niin miksi tehdä mitään oman elantonsa eteen, toisaalta ymmärrän tämä, ehkä liityn itse samaan porukkaan jossakin vaiheessa, miksi tienata muille elatusta. Onhan systeemi mätä, mutta näillä mennään kreikan tietä kohti lopullista katastrofia. Otetaan ulkomailta työvoimaa tilalle, saadaan rotu, kieli ja uskonto ongelmat kaupanpäälle riesaksi tuleville sukupolville, kun oltiin itse liian laiskoja tekemään työtä.

        Melkoinen 'palkinto' onkin se, että selviää nippanappa arkielämässään hengissä.
        Mikään ei tosiaan estä sinuakaan heittäytymään huikean anteliaan sosiaaliturvan varaan, kun kerran sitä noin kadehdit. Kyllä tuon takia kannattaa jättäytyä leppoisaan laiskotteluun, ihan peräti reilut 800 eurolla kuukaudessa. Ehkä sinun kuitenkin kannattaisi laskeskella hetki mitä se merkitsisi kohdallasi.
        Jos Suomen talous ei muka kestä sitä, että minimitoimeentulolla pidetään heikoimmatkin elämässä mukana, niin mikä on vaihtoehto? Miellyttävä se ei taida olla kenellekään.
        Jos yli minimitoimeentulorajan ylittävä palkka on ylivoimaista maksaa, niin onkohan yrityksesi muutenkaan elinkelpoinen tai ainakaan kelvollinen työnantajana.
        Ja on hyvä edelleenkin muistaa, että myös työvoiman osalta pätee sama kuin yleensäkin: halvalla on vaikea saada laatua. Mitä parempi sen kalliimpi. Jos tyytyy halpaan, niin ei kannata huippua odottaakaan.

        Tuossa toinen kirjoittaja valittaa, että siivoojalle joutuu maksamaan peräti 8,91€/tunti. Meneehän nettona yli yksinäisen minimitoimeentulon, mutta kovin kauas ei sillä ole varaa työmatkailla. Ja varsinkin pk-seudulla asuminen on tolkuttoman kallista. Laita-alueillakin yksiön vuokraan ei 500/kk riitä.
        Tehty työ on ilman muuta hyväksi aina, kunhan siihen vain on varaa. Muiden siivellä eläminen on pahe ja se koskee myös palkanmaksajaa siinä kuin palkansaajaakin. Eikö niin? Maksetaan siis sellainen palkka, että se riittää elämiseen ja työssäkäyntiin, niin siivellä elämiseen ei ole tarvetta.


      • asjdkasöjdöaf
        ei.kannata.ei kirjoitti:

        Perheetön saa peruspäivärahalla nettona 878 kk se vastaa jotakin 1400 kk palkkaa, jonka jälkeen alkaa vasta hyöty työssäkäynnistä.

        2 lapsen yh. saa nettona 1888, se vastaa n. 2500kk palkkaa, siihen päälle työmatka- ja muut kulut, niin se on 3000 luokkaa oltava palkan, että töihin kannattaa taloudellisessa mielessä lähteä. Eipä siinä yrittäjän kannata ketään houkutella 12,5 € tuntipalkoilla, "työnhakijat" nauraa sellaiselle ja painuu pubiin kaljalle.
        Ei kai sitten sellaista työtä kannata tarjota ulkopuoliselle, kuten itse sanot, siinä on vain sellainen juttu, valtiolta loppuu velkapiikki ja rahat lähivuosina.

        Ja suomen sosiaaliturva mukamas huono. Ei voi olla totta ettei edes 1400 e/kk palkalla "kannata" mennä töihin. Jotain tarttis tehdä ja ripeesti, palkkoja ei voida nostaa, mutta sosiaaliturva ei saa olla niin hyvä ettei töihin kannata mennä.... juu ja on ihan eri asia ne henkilöt jotka ei saa töitä vaikka hakisi, heille tuon turvan suon, mutta ne jotka laskeskelee kannattaako vaiko ei= yhteiskunnan elättejä!


    • älämölö99

      Feikki oot espoolainen.

    • Halukastyöhön

      Minä en tee ohareita. Mihin voin lähettää hakemuksen?

    • lkhjhjgc

      Huvittavaa... Itse olen hakenut monta kertaa siivoustöihin, mutten ole päässyt edes haastatteluun. Olen suomalainen nainen, jolle työkokemusta ei ole ehtinyt karttua miltään alalta kovin paljon. Siistijän koulutusta minulla ei ole, mutta olen aina ollut sitä mieltä, että työ tekijäänsä opettaa. Siivoojaksi olen hakenut, koska olen kuullut alalla vallitsevasta "työvoimapulasta". Kaikesta päätellen kuitenkin kyse on siitä samasta "työvoimapulasta", mikä Suomessa on joka alalla, eli henkilö, joka pitäisi perehdyttää tehtävään, ei kelpaa, kunnon palkkaa ei haluta maksaa, vaan otetaan mieluummin pitkäaikaistyötön pakkotyöläinen, jonka palkkaamiseen saa tukea tai peräti työkokeilija, jolle ei tarvitse maksaa mitään.

      En oikein ymmärrä, mitä siihen hakemukseen pitäisi kirjoittaa, että pääsisi edes haastatteluihin? Monesti on käynyt mielessä, josko alkaisi valehdella tai vähintään liioitella. Listaisi CV:n täyteen keksittyjä työpaikkoja ja väittäisi sitten pokkana hukanneensa työtodistukset. Suosittelijat-kohtaan kavereiden numeroita, jotka olisi ohjeistanut valehtelemaan puolestaan... Vielä ei ole moraali antanut periksi tällaiseen ryhtyä, mutta saatanpa joku kerta piruuttani kokeilla.

    • herroiksi

      Saisikin 800 euroa kuukaudessa, sillä eläisi jo herroiksi! Itse kitkutan työmarkkinatuella, jonka käteen jäävä osuus on 520 euroa/kk. Täällä kehäteiden ulkopuolella se riittää nippa nappa asumiseen ja ruokaan kahden hengen taloudessa. Yksin jos asuisin, en pärjäisi mitenkään. Mitään muita tukia en saa ja sossuun en mene, kuolen mieluummin nälkään. Että kadehtikaa siitä!

    • TervPsykoAirlines

      Onneksi on ammattiliittoja...

    • Viisastamenestystä

      Ja edelleen näitä idiootteja löytyy ketkä palkkaavat...hehheh ei se suomen sivukuluilla kannata, itse tarjoan työtä 30 ihmiselle jokainen laskuttaa eli on minulle yhteistyökumppani
      ja työn tulokset on paremmat kuin palkkarenkeinä olevien..saan kerran kuussa laskun ja se on
      siinä ei mitään paskamaksujen tilittämistä jne...suomalainen kun haluaa olla yksinyrittäjä minä itse ei mitään yhteistyötä kenenkään kanssa...no tulokset nähdään!!! ottakaa vaan laskuttamalla tekeviä hommiin ja unohtakaa ne sairaslomakorvaukset yms saunalisät jne..

    • titityypöpioot

      Viisaan menestyjän korvat heiluvat ja nenä kasvaa.
      Saa tänne kirjoitella mielikuvitusta. Et, ole ainut.

      • niinseonkin

        Yrittäminen, menestyminen yrittäjänä ja erityisesti kaikki "ovelat kikat" ovat niin ihanan helppoja, kun niistä kirjoittelee omasta mielikuvituksestaan. Kuten sanoit, yllättävän moni kirjoitus tässä osiossa on silkkaa hengen lentoa ja satuolentojen jumppaa.


    • Teenitse

      Minun kokemuksia yrittäjistä jotka tekevät oharit,
      Hirsiyrittäjä joka ei ilmestynyt sovittuna aikana, ei vastannut enää puhelimeen,
      Putkimies ei ilmestynyt,
      Peltikatto yrittäjä ei tullut sovittuna ajankohtana,
      Autohuollosta ei vastattu tarjoukseen,
      Moottoripyörä korjaaja ei vastannut.
      SähköMies ei ottanut enää yhteyttä vaikka sovittiin.
      Onko niin pirun vaikeaa ilmoittaa jos ei keikka kiinnosta tai on liikaa töitä.

    • Bott

      Ehkä vika siinä, että yritetty palkata mätisäkkejä etuja heiluttelemalla. Koittakaapa seuraavalla kerralla jättää ne edut pois ja keskittyä osaamiseen.

    • llllllddddddlll

      kyllä tuo työvoimapula on ihan todellinen, työllisiä on noin 70 prosenttia josta osa ihan suojatyöpaikoissa tappamassa aikaa mutta tuo loppu 30% on se ongelma.

      tuosta massasta 10% on saamattomia nahjuksia mitkä surffailee sosiaalihuollon piikkiin hamaan tappiin asti, ja töihin heitä ei saa kirveelläkään kun ei hotsita.

      valtaosa tuosta ongelmasta on kotona opittu moraalittomuus että yhteiskunta elättää . toisen sukupolven työttömien kersat todennäköisesti jäävät kotiin jakomäkeen röhnimään koska vanhemmatkin ovat tehneet niin samoin kuin isovanhemmat eli ei edes tiedetä mitä on työnteko eikä oikein ymmärretä valtion dynamiikkaakaan tuosta tulonsiirtojutusta.

      meidän alalla on aivan samat ongelmat kuin tuossa siivouspuolella vaikkakin alkupalkka on 2500 eur kk, työhakemuksiin ei tule vastauksia, jätetään saapumatta
      työhaastatteluihin, ei jakseta aamulla herätä töihin, oma-alotteellisuus nolla, kädentaidot nolla, etc.

      tämä 25 vuoden yrittäjäkokemuksella.
      (se paras 10 prosenttia on jäänyt meille töihin ja työsuhteet ovat kestäneet käytännössä koulun penkiltä for life)

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      26
      1346
    2. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      7
      1282
    3. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      5
      1196
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      2
      1194
    5. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      1
      1173
    6. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      1
      1171
    7. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      42
      1167
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      2
      1154
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      3
      1139
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      2
      1130
    Aihe