Herranjestas

Elämäävaaaaaaan

Heipä hei!

Olen 19-vuotias pojan kolppi. Työelämässä olen ollut 15 kesäisestä asti. Työskentelin 4 vuotta samassa lafkassa, yhtenä parhaimmista työntekijöistä. Alaikäisenä tienasin pyöreästi 60t€/v, joten tilanne oli myös se, että minä maksoin vanhemmilleni "viikkorahaa" heidän huonon taloustilanteen vuoksi. Joten en siis ole kultalusikka hanurissa syntynyt, vanhempien yritykseen myynti/alue/ymsyms-päälliköksi päässyt teini, vaan kaiken olen itse ansainnut.

Tällähetkellä kaikki on kuitenkin räjähtämässä reisille.... Kaikki alkoi, kun vaihdoin vihdoin ja viimein työpaikkaa ammattiin, joka on aina ollut haaveeni. Työ on tulospalkkainen, joten rahaa ei heru tuntien mukaan. Kuitenkin ajatus lopputilin suuruudesta sai minut allekirjoittamaan uuden työsopimuksen.. Virheeksihän se koitui. Lopputilissä PITI tulla summa x rahaa, jolla oisi pärjännyt 2-3 kk ilman ahdinkoa. Mutta sen sijaan rahaa tulikin huomattavasti kuviteltua pienempi summa. Tulin huijatuksi, tai siis kyseisen puljun mukaan minua ei huijattu vaan annettin ymmärtää...
Kuukausittaisten menojen (800€) käteen jäikin vain 400 €. Tuolla summalla pitäisi pärjätä vähintään kuukausi, kaksi, kolme... Riippuen tuloksesta nykyisessä työssä. Menoihin kuuluu lisäksi tietysti 1000 km viikossa bensakulut sekä ruoka.

Laskujen eräpäivät alkavat lähestyä jälleen uhkaavasti, rahat ei riitä töihin menemiseen, ruokaan ei ole rahaa. En ole aikasemmin tälläiseen tilanteeseen joutunut, joten tämä ahdistaa paljon...

Jos löytyy henkilöitä jotka kenties myös tekevät tulospalkkaista työtä, niin otan mielelläni vinkit vastaan miten selvisitte ensimmäisistä kuukausista.

Kiitos etukäteen vastanneille!

9

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Kavala_maailma

      Tulojen vaihteluun auttaa se, että laitetaan hyvinä aikoina rahaa syrjään. Sinullahan on ollut monta hyvää vuotta, mutta ilmeisesti mitään ei ole jäänyt talteen parinsadantuhannen tuloista, kun et nyt pärjää muutamaa kuukauttakaan ilman palkkaa.

      Teineillähän tulevaisuuden unohtaminen on yleinen ongelma, mutta jospa tämä kokemus jäisi mieleen.

      • Mniih

        Säästöt meni asunnon hankintaan, enkä muutenkaan koskaan ole pahemmin "ylinmääräistä" itselleni jättänyt. Niinkuin kirjoitinkin, että perhettäni olen tukenut rahallisesti .


    • osapyrittäjä

      Miten ihmeessä sinulla oli 15-18 vuotiaana 5t euron kuukausipalkkoja ja nyt olet vaihtanut epämääräiseen provikkapalkkaan josta käteen tulee vain 1200 eur (jos sitäkään). Vaihda takaisin jos pääset tai edes osapäiväiaesti. Toivottavasti perustulo on tulossa joskus, se auttais.

      • Huippumyyjä

        Aikaisempi työnikin oli provisiopalkallinen. Nykyisessä ammatissa voin kyllä tienata 3x enemmän kuukaudessa kun aikaisemmin, mutta asuntojen myynti ei ole ihan nappikauppaa, joten alkukuukaudet todennäköisesti tulevat olemaan tiukkoja.. Ja tuo 1200€ oli siis lopputili aikaisemmasta työstä, vaikka sen piti olla reilusti yli 3000€. Siksi tilanne on nyt hankaloitunutkin.


    • Pärjätty

      Rehellinen työnteko kannattaa,olet nuoresta pojasta lähtien hankkinut elantosi ,älä anna nyt periksi ,vaan yritä vaikka jotain muuta alaa ,missä olisi normaali palkkatulo,ei tulospalkkaus.
      ,Tulet varmasti pärjäämään sinnikäällä asenteellasi,ja rehellisellä työnteolla.Tsemppiä sinulle nuori mies.

    • eojo0lkryj

      Jos sinulla ei ole säästöjä, olet oikeutettu toimeentulotukeen, mikäli sinulle jää käteen terveydenhoitomenojen ja kohtuullisten asumismenojen jälkeen alle 485 euroa/kk. Lisäksi työtuloista saa vähentää toimeentulolaskelmassa jonkin verran (20 prosenttia, enintään kuitenkin 150 euroa).

    • walintoja

      no oisko mahdollista vaihtaa sinne entiseen duuniin takaisin? onko palkka sinulle iso motivaattori jos palkkasi jää nykyiselle tasolle? kannattaa miettiä asiaa. toiset tekee unelmatyötään josta maksetaan huonommin ja toiset tekee ei niin unelmatyötään vaan koska siitä maksetan paremmin.

    • puulusikka

      Hei tervetuloa oikeaan elämään!

    • maretiana

      Ei kukaan alaikäinen voi tienata 5000e/kk.
      Ei koulutusta, kokemusta, ei mitään, rippi- ja peruskoulu just ehkä käytynä.
      "..annoin 16-vuotiaana köyhille vanhemmilleni taskurahaa.."
      Mistä näitä, lapsilisiä vielä nauttivia, huippupalkattuja putkahtaa??

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      63
      2679
    2. Istuva kansanedustaja epäiltynä pahoinpitelystä ja ampuma-aserikoksesta

      Seiskan tietojen mukaan Timo Vornanen on epäiltynä pahoinpitelystä ja ampuma-aserikoksesta eikä kenellekään taatusti tul
      Maailman menoa
      350
      2550
    3. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      96
      2168
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      66
      1846
    5. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      4
      1753
    6. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      6
      1744
    7. Timo Vornanen kilahti

      Mikähän sille kansanedustajalle polisiisi miehelle on noin pahasti mennyt hermot , että tulevaisuudensa pilasi totaalise
      Kotka
      68
      1595
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1583
    9. Pullonpalautusjärjestelmä muuttuu - paluu menneisyyteen

      EU suuressa viisaudessaan on päättänyt, että pulloja pitää kierrättää. Jos oikein ymmärsin, nykyisen järjestelmänmme ti
      Maailman menoa
      122
      1547
    10. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      5
      1389
    Aihe