Jatkoa: "Ällöttävät suomalaiset miehet"

Lady78

Täytyy aloittaa uusi keskustelu, kun viestini ei enää mahtunut alkuperäiseen viestiketjuun. En ole tottunut provoilija, joten en tiedä vesittääkö tämä viestini koko provon idean (?). No, yllätyksekseni alkuperäinen viestini keräsi paljon kommentteja, tosin aika monelta pointti pääsi livahtamaan ohitse...

No, ne jotka eivät ideaa tajunneet, väännän sen rautalangasta:

Tekstini oli tarkoituksella kopio Jetsetin alkuperäisestä provoilusta, johon olin vain vaihtanut nainen -sanan tilalle mies -sanan ja mukaillut tekstiä joiltakin osin. Kyseessä ei ollut 100 -prosenttinen kopio, vaan ehkä 5% tekstistä oli ihan omasta päästä. No, edes se ei ollut jutun idea, vaan osoittaa, että vastaavanlaisen tekstin voisi kirjoittaa kummasta sukupuolesta tahansa ja kannattajia ja vastustajia löytyy aina! Samoin tekstin voisi kirjoittaa minkä maalaisesta tahansa, mistä harrastus- tai ammattiryhmästä tahansa ja taas löytyisi puolustajansa ja vastustajansa. Tämä siis osoittaa käytännön kautta selkeimmin sen, kuinka idioottimaista on yleistää mitään tai ketään.

Toki jokaisessa vitsissäkin on totuuden siemen, mutta aikuisen tulisi jo ymmärtää, että kärjistäminen/yleistäminen on yksi satiirin tyylilaji. Näillä "suomalaiset miehet/naiset ällöttäviä" -aloituksillahan voidaan nauraa joko otsikon kohteelle tai ihmisille, jotka näitä yleistyksiä tekevät.

Ja vielä tiedoksi: olen ihan tavallinen suomalainen nainen, jolla on ihan tavallinen suomalainen mies. Työni kautta näen sekä tekstiin sopivia että sopimattomia yksilöitä. Miehenikään ei välttämättä aina ole sieltä edustavimmasta päästä, mutta onneksi se ei ole minulle tärkeintä. Suvaitsevaisuus ja pieni pilke silmäkulmassa ovat paljon tärkeämpiä ja helpottavat monia asioita esim. tällaisten provotekstien lukemista...;)

12

912

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • jamppa

      ..kyllä se provotarkoitus molemmista paistoi niin selkeästi etten kommentoinut kumpaakaan. Molemmat toimivat isossa otannassa. Siis jos otetaan 10000miestä/naista ja heistä pilkotaan huonoimmat puolet saadaan esiin jotain molemmissa teksteissä kuvatunlaista. Kukapa meistä ei joskus mokailisi.

      Parisuhteessa on kuitenkin tärkeintä se, että hyväksyt kumppanisi, virheineenkin. Etkä oleta itse olevasi virheetön.

    • anna_83

      Vedet silmissä oon lukenu noita kauhukuvauksia suomalaisista naisista ja miehistä. Noiden stoorien jälkeen mulle tuli sellanen olo, et millä planeetalla mä oikein elän? Enpä ole ikinä törmänny mieheen tai naiseen, jossa olis KAIKKI luetellut viat.
      Faktahan on, että kukaan ei ole täydellinen. Meissä kaikissa on vikoja. Mut haloo!!! Jos sä nyt lähdet yleisesti kuvaileen suomalaista naista nimim. Jetsetin tavoin, ni täytyy sanoa että sillä tyypillä viiraa päässä ja pahasti. Tai sit sillä on jääny liioittelu-vaihde päälle. Vaikka toi Jetsetin teksti oli kyllä jo sitä luokkaa, että eihän sitä voi vakavasti ottaa.. Mutta uskoakseni kyseessä oli vaan lukijoiden provosointi, ja siinä kyllä kirjoittaja onnistui. Vastauksia tuli enemmän ku kirjeitä joulupukille. Mutta vakavasti tollasta tekstiä ei voi ottaa. Mä en tajua, miten joku menee vielä suuttumaan siitä. Mua ainakin nauratti koko tekstin ajan. Ja se iltapuvun korvaaminen Marimekon teltalla osui kyllä ihan oikeaan!

    • Bacilli/syöpä

      Onko noin yksinäistä kun itellä on niin paha olla?
      Jospa miettisi vaihteeksi OMIA ongelmiasi etkä muitten, -niin tämäkin maailma olisi parempi paikka.
      Ei tommosella Katkera-yksinäinen-feministi-asenne johda mihinkään muuhun kun suunsoittoon.
      Kato ämmä vähän itteespeilistä, ja mitippähän että mikä se tässä OIKEESTI mättää!

      • suomalainen nainen

        Jos siis osaat lukea, niin luepa se uudelleen..


    • suomalainen

      työssäni näen myös kaikenlaisia ihmisiä, niin miehiä kuin naisia joille kyll sanonkin hieno varaisesti asiasta. sillä teen duunia muodin ja kauneuden saralla.

      mutta nyt naiset ja miehet, miettikää kannattaako toista osapuolta moittia ihan täysillä ku kuitenkin tarviitte toisianne, eikö niin?????

    • Matti-Keränen

      Matti Keränen, Salla
      Matti-Keranen kirjoitti 3.12 11:39

      Matti Keränen Salla

      Matti-Keranen kirjoitti 02.12.2004 kello 11:50

      Olen Suomalainen Mies !

      Ja mielestäni jopa kohtalaisen onnistunut tässä vaativassa elämäntehtävässäni vai sanoisinko roolisani ...

      Matti-Keranen kirjoitti 01.12 kello 14.20

      29.11.2004 KELLO 16.50 Matti Keränen , Salla.

      [email protected] ; ; 358408763938

      Suomalainen mies on tervetullein , toivotuin ja halutuin partneri - kokemusta on vaikka muille jakaa.

      Kun vuonna 1989 matkustin ensi kertaa Puolaan omalla autollani, niin silmäni avautuivat seuraaville tosiasioille :

      Suomalaiset miehet on lannistettu , kuohittu, salvettu , nöyryytetty ja kaikki vähäkin miehisyyteen viittaava on heiltä kiellettyä !!!

      Tämän kaiken ovat tehneet Suomen Tantat yhdessä Lesbojen ja Pervojen Sveanmaan Tanttojen kanssa...

      Moni suomalainen meikäpoika reissailee Stockholm - nimisessä tuppukylässä , oikeassa perslävessä ja luulee , että kun sieltä onsaanut muutaman kerran oikein mojovaa " ei - oo ei - tuu k " - kohtelua , niin että siinä se on koko maailman mielipide ja tuomio...

      Kattia kanssa !!! Kesä Varsovassa opetti ! Suomi-pojalla oli niin paljon kysyntää kuin jaksamaan pystyi. Tämän kesän jälkeen olenkin suosinut vain Puolan , Tshekin , Unkarin ym.eteläisempien leveysasteiden tyttöjä ! Ja olen tosi tyytyväinen olooni.

      Kun joskus nykyinen puolalaiseukkoni kiusaa minua joskus leikillään , että antaisinkohan potkut sinulle Mattiseni ? Niin minä vaan vastailen , että sittenpä taidankin lähteä jututtamaan Varsovan - kaupunkiin Lidiaa , Joannaa , Malgorzataa , ym. ja ym. eksoottista ja tulista tyttöä ...

      Eukkoni tohahtaa vain ärtsysti , että ei nyt sentään , kyllä sinä varmasti pystyt nappaamaan niistä kenet tahansa ... Fiksuista , akateemisista ja jopa rikkaistakin tytöistä ...

      Ottakaahanoppia Sallan Matista te Suomi - pojat. Olen toki jo nyt 60 vuott vanha , mutta tähän tyyliin vain pyyhkii minulla !!!







      Matti Keränen, Salla
      Arja kirjoitti 4.12 20:59 ilmianna asiaton viesti

      vastaa

      "Suomalaiset miehet on lannistettu , kuohittu, salvettu , nöyryytetty ja kaikki vähäkin miehisyyteen viittaava on heiltä kiellettyä !!!"
      kirjoittaa Matti Keränen. Ja liioittelee rutkasti tai vähintäänkin kärjistää.
      Olen sitä mieltä, että ikä sen tekee, jos mies tuntee toisinaan itsensä salvetuksi tai kuohituksi. Ei vanhempi nainenkaan ole enää samanlainen "hedonistinen kinkku" kuin oli nuorena.
      Mikä muuten on sellaista "vähänkin miehisyyteen viittaavaa", joka olisi miehiltä kiellettyä?
      (Heidänhän tämä yhteiskunta vielä edelleenkin on. Siitä meitä vähäisesti, mutta tehokkaasti, muistuttavat päivittäin vaikkapa liikennemerkit: Pyöräilijöiden enemmistö on naisia, mutta pyöräteiden merkkinä on kuitenkin MIESTEN polkupyörä. Vaikka naisten pyörän kuva siinä pitäisi olla. Jalkakäytävämerkeissäkin on miehen kuva, mies kuljettamassa pientä tyttöä).






      Matti Keränen, Salla
      Matti-Keranen kirjoitti 5.12 11:50 ilmianna asiaton viesti

      vastaa

      Suomen miehet , nautoja , juntteja , tonttuja , vailla myötätuntoni häivääkään.... Tosi On !

      Kirjoittanut: Matti-Keränen 5.12.2004 klo 11.34

      Riemunkirjavaa palautetta - aiheestako vai aiheetta ?
      Kirjoittanut: Matti-Keränen 5.12.2004 klo 11.27

      05.12.2004 kello 11.15 Matti Keränen , Salla.

      OLENPA SAANUT MONENLAISTA PALAUTETTA OTETTUANI
      KANTAA NAISTEN SORTAMIEN JA JYRÄÄMIEN SUOMEN MIESPARKOJEN PUOLESTA. YLLÄTYKSEKSENI OLENKIN KOHDANNUT PAHINTA JUNTTIUTTA , NAUTAMAISUUTTA JA AKKAMAISUUTTA JUURI SUOMEN MIESTEN TAHOLTA !!!

      Tässäpä onkin eräs kaikkein asiallisimmista
      saamistani palautteistani :

      Sitaattini alkaa ...

      Keränen ja ruusujen sota

      Kirjoittanut: Sporttimies 3.12.2004 klo 19.53

      Hatunnostoni Keräselle kirjoituksesta! Mitä todennäköisemmin kirjoitus oli tahallisen provosoiva ja en usko kirjoittajan tarkoittaneen kaikkea kirjoittamaansa. Oman epätieteellisen tuntumani perusteella kuitenkin naiset haukkuvat erittäin paljon enemmän yleistävään sävyyn suomalaisia miehiä kuin päinvastoin. Eli kyseessä oli lähinnä päänavaus ja se oli kyllä ihan oikein naisia kohtaan noin tasapuolisuuden nimissä!

      Täytyy kuitenkin todeta että, niin suomalaisissa miehissä kuin naisissakin on sekä helmiä että sikoja. Mitenkä ne helmi-suomalaiset erottautuisivat, jos ei olisi myös sikoja joukossa? Eihän rikkaitakaan olisi ellei olisi köyhiä!

      Omasta mielestäni suomalaiset naiset ovat yhtä ihania kuin muut eurooppalaiset naiset. Olen kyllä kuullut tutuilta, että muissa maissa naiset yleisesti ottaen arvostavat miehiä enemmän. Tietysti suomalaiset naiset ovat taloudellisesti ja muutenkin itsellisempiä kuin monissa muissa maissa. Se on kuitenkin mielestäni enemmän hyvä kuin huono asia! Jos olisin naimisissa, niin eihän se minulta olisi pois, jos vaimolla olisi hyvä palkka! Saman talouden hyödyksihän ne rahat tulisivat.

      Olen seurustellut suomalaisten naisten lisäksi yhden keski-eurooppalaisen naisen kanssa. Ihan samanlaista se mielestäni oli kuin seurustella suomalaisenkin kanssa. Lopputulos oli sama eli mut jätettiin toisen miehen takia, vaikka itse uskollinen olinkin. N. 95 prosentin todennäköisyydellä seuraava tyttöystäväni on suomalainen. Syynä tähän on, että asun Suomessa ja täällä varmaan pysyttelen koko loppuikäni. Viihdyn täällä nimittäin oikein hyvin. Erityisesti suomalaisen naisen kanssa on helppoa se, että on samanlainen kulttuuritausta ja yhteinen kieli. Ihan tarpeeksi radikaalia oli mulle käydä treffeillä suomenruotsalaisen kanssa :) En myöskään voi sanoa tuntevani ketään ulkomaalaista, enkä ole juurikaan kiinnostunut tutustumaan ulkomaalaisiin, en edes siinä mielessä.

      Yleisesti ottaen suomalaisissa miehissä on hyvää suoruus ja rehellisyys. Olkoonkin että miehet vielä ehkä edelleenkin pettävät kumppaneitaan useammin kuin naiset. Vaikka itse olenkin joutunut monen naisen kaltoin kohtelemaksi, niin en silti kuitankaan aio sortua väittämään, etteikö myös paljon kunnon naisiakin olisi -mitä sitten kunnon naisella kukin ymmärtääkin?

      ... sitaattini päättyy.

      Mutta sitten on ällistyttävää , että juuri kun saan vihjaistua miehille , että mistä päin Eurooppaa suomalainen mies saa parhaimman vastaanoton ja kiitollisimman ihailun, niin joku pohjoisen mieheksi itsensä markkeeraava reppana suosittelee minulle " Pumpattavaa Barbaraa " !!!

      Jos todellakin te suomalaiset miehet olette tyyliltänne tällaista tasoa , niin hyi hitto teitä surkimuksia , lehmän paskakasoja ja tonttuja ! Olettepa silloin tuhatkertaisesti ansainneet nuo teitä sortavat " Telaketju - Taistolais - Feministit " ; " Justiinanne " , " Pirttihirmunne " ynnä muut " Dinosaurustyttönne " !

      Kerran eräällä työpaikalla kollegani vertaili opetusalalla työskenteleviä kolleegoitaan " Nautoihin " , " Pässeihin " jopa " Vanhoihin Lehmiin " , joille saa vetää hameet ja utareliivit päälle !

      Taidanpa vihon viimeinkin kallistua tämän kolleegani mielipiteen kannalla...

      Toivotankin loppujen lopuksi parhainta menestystä taistelussanne Suomen miesten junttiutta vastaan teemalla " Ällöttävä suomalainen mies " kirjoitteleville Suomen naisille , erikoisesti nimimerkille " Lady78 "!!!

      Siis tässäpä on vielä Arjallekin palutetta !







      Matti Keränen, Salla
      Arja kirjoitti 23:46 ilmianna asiaton viesti

      vastaa

      Ei kuohitusta ja tavalla tai toisella nitistetystä miehestä, jonka itsetunto on runnottu, ole iloa kenellekään oikealle (hetero)naiselle. Tämän vuoksi kannatan ehdottomasti miestensuojelua. Rahalla ei kaikkea mitata ja oikea mies on naiselle aarre.
      Koska tunnen livenä joitakin Matti Keräsen elämässä vaikuttaneita naisia, voin sanoa, että hän on ollut hyvä mies naisilleen. Vaikka yhteiselämä on päättynyt, niin hyvällä nämä Mattia muistavat. Luulenpa, että on luolan ja onkalonkin ovet avoinna, jos vain Matti päättäisi palata. Mutta niinhän se on, että mieht kulkevat omissa bootseissaan. Tämä Mattikin. Hän tietää paljon ja on viisas mies. Terveisiä vain.

    • työsi ei ole

      niitä maailman vanhimpia ammatteja

    • Mr. Kelada

      Suomalainen nainen!
      Asuin jonkun aikaa Tallinnassa työasioissa ja jouduin seuraamaan valitettavasti suomalaisten Tallinnan matkailua. Hämmästykseni oli suuri kun huomasin, että kaikkein huonoimmin käyttäytyivät suomalaiset tuulipukunaiset, jotka kävelivät lenkkareissaan lonkerotölkit käsissään ympäri vanhaa kaupunkia ja halveksivat mm. Tallinnalaisia naisia.
      Eestiläinen nainen panostaa pukeutumiseen. Ei niin "köyhää" etteikö paikalliset kaunottaret pukeudu hameisiin ja kauniisiin kenkiin. Hiukset ovat huoliteltuja ja yleisillä paikoilla meikki on aina kohtelias vastaus yrmeästi vastaan tuleville hapannaama suomalaisämmille, jotka mieluusti huorittelisivat kaikkia paikallisia naisia. Naapurissamme on vaan sellainen tyyli, että nainen pitää huolta itsestään ja haluaa pukeutua naisellisesti, näyttää naiselta ja käyttäytyä arvonsa mukaisesti.
      On ilo silmälle katsella näitä kauniita virolaisia naisia ja ihmetellä onko Tallinnan matkailu Suomesta vain näiden tuulipukutorimummojen yksinoikeus. Pitäkää meikittömät pärstänne ja tyylitön olemuksenne vain siellä Suomessa loppuunkiusattujen miestenne luona. Älkää tulko esittämään herrakansaa tänne Tallinnaan tuolla asenteella, pukeutumisella ja käytöksellä. En tiedä mitään kaameampaa kuin känninen keski-ikäinen suomalainen "olen parempi-en pukeudu-en meikkaa"
      nainen. Tasa-arvo ei ole paskanhajua ja tyylittömyyttä, vaan oman sukupuolen kaunista korostamista ja hyvää käyttäytymistä!

    • kukkendaal

      Ihan vain olisin lisännyt siihen viimeiseen: 13 vuotias ei ole mies vaan lapsi, ja näin ollen pysyköön hiljaa asiasta mistä ei millään muotoa voi tietää yhtään mitään.
      13 vuotiaan pojan kokemukset pikkujoulusta rajoittuvat koulun ruokalassa järjestettyyn puurojuhlaan. Ni.

    • kukkendaal

      Ihan vain olisin lisännyt siihen viimeiseen: 13 vuotias ei ole mies vaan lapsi, ja näin ollen pysyköön hiljaa asiasta mistä ei millään muotoa voi tietää yhtään mitään.
      13 vuotiaan pojan kokemukset pikkujoulusta rajoittuvat koulun ruokalassa järjestettyyn puurojuhlaan. Ni.

    • Matti-Keränen

      Millainen nainen miehen mieleen

      Matti-Keranen : 15.12.2004 kello 13.25
      Matti Keränen , Salla.

      Minun mieleeni on aina ihminen - ja siis nainenkin siinä sivussa - ihminen , joka on selvästi oma itsensä.

      En koskaan ole asettanut nais - taikka ihmis - ihanteelleni mitään etukäteisoletuksia. Sillä ihmisen monipuoliset henkiset ominaisuudet jättävät aina erittäin suuret vaihtelun ja valinnan varat kaikenlaisille ominaisuuksille.

      Älykkyys , lahjakkuus , taiteellisuus , kyvykkyys noin yleensäkin on minua kiinnostava luonteenpiirre uudessa ihmisessä.

      Välitän loppujen lopuksi melkoisen vähän niin sanotusta sisäsiisteydestä , etiketin hallinnasta taikka muodollisista seikoista. Viittaankin tässä kanavalla

      suomi24 - keskustelu - juhlapyhät - pikkujoulut

      käytyyn polemiikkeihin " Inhoittavat suomalaiset naiset " kontra " Inhottavat suomalaiset miehet ".

      Vasta sitten kun nuo älylliset , eettiset ja persoonalliset puolet on selvitetyt vasta sitten voi syntyä sellainenkin idea , että tavataanko toistekin vai riittikö tämä ensimmäinen tapaamiskerta ???

      http://keskustelu.suomi24.fi/show.fcgi?category=2000000000000013&conference=4500000000000327&posting=22000000005557774

      http://keskustelu.suomi24.fi/show.fcgi?category=2000000000000013&conference=4500000000000327&posting=22000000005609472

      http://keskustelu.suomi24.fi/show.fcgi?category=2000000000000013&conference=4500000000000327&posting=22000000005669150

      http://keskustelu.suomi24.fi/show.fcgi?category=2000000000000013&conference=4500000000000327&posting=22000000005631772

      http://keskustelu.suomi24.fi/show.fcgi?category=2000000000000013&conference=4500000000000327&posting=22000000005610430

    • eewoc

      Luin molemmat jutut. Ensin selailin läpi sen ensimmäisen jossa naiset haukutaan maan rakoon, ja savu nousi korvistani. Sitten löysin vastineen ja nauroin itseni kipeeksi!


      LADY78!!!! Oot täysin oikeessa, Aivan loistavaa tekstiä! :)


      JetSetille vaan terveisiä... haista.... ****.....

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      109
      7883
    2. Haistoin ensin tuoksusi

      Käännyin katsomaan oletko se todellakin sinä , otin askeleen taakse ja jähmetyin. Moikattiin naamat peruslukemilla. Tu
      Ikävä
      37
      2882
    3. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      35
      2472
    4. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      119
      2185
    5. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      17
      1855
    6. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      10
      1609
    7. Musiikkineuvos Ilkka Lipsanen eli Danny TV:ssä - Blondeja, hittibiisejä, räjäyttävä Danny Show...

      Ilkka Lipsanen eli Danny on viihdyttänyt meitä jo kuusi vuosikymmentä. Musiikkineuvos on myös liikemies, jonka voidaan
      Suomalaiset julkkikset
      38
      1459
    8. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      10
      1446
    9. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      15
      1415
    10. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      11
      1364
    Aihe