Suomi24 Keskustelussa on viikonlopun aikana ollut poikkeuksellisen paljon bottien automaattiseti luomia kommentteja. Pahoittelemme tästä aiheutunutta harmia. Olemme kiristäneet Keskustelujen suojausasetuksia ja kommentointi on toistaiseksi estetty ulkomailta.

Tasainen perhe-elämä

Tukikeppivanhemmat

Äitikullat, ÄLKÄÄ huutako lapsillenne!
Älkää salliko lasten huutaa toisilleen. Puuttukaa riitoihin ja varsinkin käsirysyyn. Erimielisyyttä voi hoitaa ilman huutoakin.
Miettikää, koska itse on sanottava ei. Jos sanotte "EI" kaiken aikaa, pohtikaa, missä olette tehneet virheen. Miksi lapsenne tarvitsee kieltoja joka hetki? Eikö lapsi enää kuuntele?
Kuunnelkaa itseänne. Huudatteko? Tottelevatko lapset vasta kun huudatte?
Haluaisitteko, että teille itsellenne annettaisiin ohjeet huutamalla? Kauppias karjuisi "SIINÄ ALAHYLLYLLÄ!" Bussikuski huutaisi "KUUSI EUROA!" Pankkineiti paiskaisi kaavakkeen eteenne: "NIMI TUOHON! HETI PAIKALLA!" Joku ohittaisi teidät kadulla: "POIS EDESTÄ. MITÄ SINÄ SIINÄ VETELEHDIT!" Aamulla: "LUULETKO, ETTÄ VOIT MENNÄ TUON NÄKÖISENÄ TÖIHIN!"

Lapset oppivat vanhemmiltaan tavat. Myöhäisemmällä iällä he tiuskivat toisilleen ja rähisevät pikkuasioista. sillä sen he ovat oppineet. Välit voivat kiristyä katkeamispisteeseen, mutta ihan aitoa, oikeaa syytä välirikkoon ei oikein ole. On vain totuttu tähän huutamiseen ja ilkeään puheeseen. Lapset ovat keskenään läheisimmät sukulaiset. Sukulaisuutta on vaalittava. Ei se kestä alituista epäsopua.
Kun perheeseen tulee kriisi, ja ennemmin tai myöhemmin se tulee, sairaus tai kuolemantapaus tai muu epäonni, eivät sisarukset osaa käsitellä hätäänsä. Syypää pitää löytyä, toisen käytöksestä etsitään virhe, sen arvosteleminen tuo lohtua murheeseen. Epäillään puheita, tulkitaan katseita...
Tätä ei vanhempien pitäisi lapsilleen opettaa, vaan uskoa ja luottamusta omaan sisarukseen. Sisarukseen pitää voida luottaa ja apua voida uskaltaa pyytää.

3

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • juurikinniin3

      Kirjoitit täyttä asiaa. On kamalaa seurata esim. kaupoissa vanhempia, jotka koko ajan komentavat ja huutavat lapsilleen. Samat asiat voisi sanoa myös ystävällisesti ja hillitysti, tai jättää sanomatta. Usein lapsia myös komennetaan täysin turhista mitättömistä asioista. Ei ihme jos heistä tulee aikanaan hankalia murrosikäisiä jotka ovat oppineet riitaisan käytöksen vanhemmiltaan.

      • Olispaennen

        Tämä on niitä asioita, joihin äidit eivät ota kantaa.
        Heidän mielestään muut kuin pikkulasten äidit eivät tiedä, kuinka kauheaa perhe-elämä voi olla villien kakrujen kanssa.
        Huutamalla saa asiat kuntoon, jos saa.
        Nykyajan lapset kun ovat ihan erilaisia kuin entisaikojen kiltit tenavat, joihin hekin itse aikanaan kuuluivat. Ennen ei huudettu. Ennen ei ollut uhmaikää. Ennen eivät lapset halunneet kaupassa karkkia. Ennen lapset tottelivat.
        Nyt on ihan turhaa tulla neuvomaan kasvatuskysymyksissä äitejä, he tietävät kyllä.
        Ja kun ja jos lapset eivät tule keskenään toimeen, niin sehän on sisarkateutta ja masennusta, jota on hoidettava terapiassa.


    • kerroppa

      Minkäs teet, jos isä ja mummo on huutanut koko lasten eliniän ja ne ei kuule, kun 10:nen kerran kovan "Ei" sanan. Ei äidillä oo montaa konstia.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      69
      2247
    2. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      101
      2073
    3. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      78
      1678
    4. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      41
      1500
    5. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      78
      1496
    6. Ampuminen Iisalmessa

      Älytöntä on tämä maailman meno.
      Iisalmi
      10
      1387
    7. Pohjola kadulla paukuteltu

      Iltasanomissa juttua.
      Iisalmi
      31
      1354
    8. 52
      1258
    9. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      62
      1190
    10. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      28
      1179
    Aihe