Suomi24 Keskustelussa on viikonlopun aikana ollut poikkeuksellisen paljon bottien automaattiseti luomia kommentteja. Pahoittelemme tästä aiheutunutta harmia. Olemme kiristäneet Keskustelujen suojausasetuksia ja kommentointi on toistaiseksi estetty ulkomailta.

Mielipiteenne huippu-urheilijaksi pääsemisestä?

xcskier

Lyhyesti ja ytimekkäästi, mitä mieltä olette: onko oikeasti lukioikäisenä (16v.), mahdollisuuksia huipulle ampumahiihdossa/hiihdossa, jos lapsena ja nuorena on harrastanut monipuolisesti eri lajeja (esimerkkinä hiihto lapsena), joissa rakennettu hyvä peruskunto- ja motorinenpohja?

5

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • toivotaantoivotaan

      Taasko yks lajinvaihtaja lisää? Että kun ei onnannut maastohiihdon puolella niin ampumahiihdossa, jota Suomessa harrastaa naurettavan pieni joukko, luulis heti tärppäävän? Ja sit kun ei siinäkään tuu menestystä, vaihdetaan hiihtosuunnistukseen, mikä on vielä ampumahiihtoakin marginaalisempi. Sen jälkeenhän ei jääkään kuin yhdistetty ja sitä alemmas ei voi enää päästä. Säälittävintä on se, kun nää nuoret itse uskoo yhtäkkiä pomppaavansa "maailman huipulle" vaikka mistään menestyksestä ei olis siihenkään asti ollu minkäänlaisia ennusmerkkejä. Vanhemmatko ne näitä unelmia niille päähän iskostaa? Vai urheiluseuran mielistelevät, muka kannustavat valmentajat?

      • pervitiini

        Kylläpä on harvinaisen selvä läpijämähtäneen hiihtoniilon kommentti. Kaikissa mainituissa lajeissa on avaajan taustalla mahdollisuus nousta ainakin kansalliselle kärkitasolle. Aikaa se vaatii, ja elämässä tulee varmaan vastaan jotakin järkevämpää tekemistä kuin 50-luvulle jämähtäneen suomalaisen murtsikkatouhun kanssa painiminen.

        Jos halua ja tiettyä lahjakkuutta riittää - ja valmennustieota jostain sisäpiirin ulkopuolelta - pitäisin mahdollisena jopa nousua maajoukkuetasolle. Niin ampuma- kuin maastopuolellakin taso on Suomessa 1-2 kärkiurheilijan jälkeen huomattavan heikko, eikä ole mitään merkkejä tilanteen muuttumisesta lähimmän vuosikymmenen aikana. Miten voisikaan, kun maastohiihdossakin tavoitteena on nousta maailmancupin jämäsijoille kolmekymppisenä?


    • kokeile1

      on mahdollista!

    • ghvfcfc

      ilman kokeilua on on ihan mahdotonta arvata
      kannayttaa olla kunnon treeni kaveriy se auttaa

      kans

    • Hiihtofani

      Kaikki Suomen maastohiihtohuiput ovat harrastaneet maastohiihtoa nuoresta pitäen. Maastohiihto on hyvin monipuolinen laji, joka vaatii kuitenkin äärimmäistä fysiikkaa. Virpi Kuitunen tai Pirjo Muranen olivat aikoinaan myös lahjakkaita moniottelijoita yleisurheilussa. Se suomalainen "peruskuntopohja" ei riitä mihinkään kansainvälisessä tasossa.

      Laji on kehittynyt niistä vanhoista ajoista niin että vaikka ei olisikaan hapenottokykykahjakkuus niin nykyään on myös nämä sprintit, joissa voi vähän heikommilla hapenottokyvyilläkin pärjätä.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      69
      2174
    2. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      101
      2003
    3. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      77
      1622
    4. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      41
      1450
    5. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      75
      1420
    6. Ampuminen Iisalmessa

      Älytöntä on tämä maailman meno.
      Iisalmi
      10
      1337
    7. Pohjola kadulla paukuteltu

      Iltasanomissa juttua.
      Iisalmi
      31
      1314
    8. Persuilla ja Saksi-Riikalla meni sitten pornon levittämiseksi koko touhu.

      Onko kenellekään yllätys?
      Perussuomalaiset
      50
      1205
    9. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      62
      1180
    10. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      28
      1169
    Aihe