Englannin puhumisen harjoittelukaveria? Skype tms?

poika25veee

Hei
Lukion enkut opiskeltu. Kielioppien ansiosta läpi, mutta enkku oli aina heikoin aine, erityisesti kuuntelu ja puhuminen. Tapaan kuitenkin työni puolesta muutaman kerran vuoteen ulkomaalaisia työkavereita, niin tämä huono puhetaito on alkanut ärsyttämään.

Tuli mieleen, jos hankkisin keskustelukaverin skypeen tai vastaavaan, jotta harjoittelua tulisi vähän useammin. Mistä tällaisen löytäisi? Joskus aiemmin oli penpal-välittäjiä.

Ois hyvä jos keskustelukaveri ei olis alkuun liian hyvä enkussa, jottei se olis mulle liian masentavaa. Ehkä olisi kiva löytää tämä ulkomailta, jotta voisi keskustella vaikka maiden eroista.

6

173

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Nimimerkk

      Koska olet suhteellisen huono englannissa ja tämä on tärkeä asia ammattillisen kuvasi puolesta, niin kehottaisin kyllä uusimaan englanninkielen kursseja lukiossa tai liittymään johonkin yksityiselle enkun kurssille. Jos sanavarastosi on kumminkaan yhtään suppea, niin sinun olisi hyvä ottaa kumminkin lukion kirjat esiin ja alkaa ihan ensinmäisenä opettelemaan niitä sanoja ja miten ne äännetään.

      Seuraava askel mikä olisi hyödyllinen olisi alkaa kuuntelemaan audiobookkeja siten että luet samalla kirjan tekstiä. Niin oppisit ääntämään todella hyvin ja hahmottaisit miten erilaisissa tilanteissa käytetään ääntä jne.

      Kehottaisin kumminkin että alat ensisijaisesti opiskelemaan, etkä turvaudu siihen että oppisit toisen keltanokan kanssa puhumaan, Siinä käy tosi helposti niin että molemmat opitte väärin ja kukaan muu ei sitten ymmärräkkään mitä yritätte sanoa.

      • nbjuyhv

        Olen samaa mieltä. Kunnollinen lukion englannin kertaus aikuislukiossa tuottaisi hyvää pohjaa puhumiselle.

        On äärimmäisen tylsää ja jopa ärsyttävää puhua vierasta kieltä toisen yhtä avuttoman tai vielä avuttomamman kanssa. Se ei johda kielitaidon paranemiseen. Harjoittelukumppaniksi tarvitaan syntyperäinen puhuja tai muuten erittäin hyvin englantia osaava, kunhan ensin itse osaa englannin pääpiirteissään ja pystyy ilmaisemaan itseään järjellisesti.


    • austerism1

      Paras tapa parantaa puhutun englannin taitoa on etsiä joku natiivi yksityisopettajaksi. Valitettavasti se on todettava, että ääntämistä on äärimmäisen vaikea aikuisiällä enää harjaannuttaa, ellei sitten ole kielellisesti hyvin lahjakas. Jonkin verran voi parantaa, mutta kovin huimaa tulosta ei ehkä kannata odottaa.

      Kv-kuvioissa on nykyisin aika yleisesti hyväksytty käsitys englannista työkielenä (Business English as Lingua Franca), jota käyttäessä pääasia on tulla ymmärretyksi ja viestiä tehokkaasti. Natiivinomaiseen kielitaitoon ei yritetä edes pyrkiä. Ongelmana on usein se, että viestintätilanteissa voi olla mukana natiivipuhujia, ja heidän kohdallaan kv-tilanteissa haittana voi olla, että he saattavat käyttää sellaisia idiomaattisia ilmauksia (kielelle ominaisia ilmauksia), joita englantia vieraana kielenä käyttävät eivät ymmärrä.

      Kannattaa myös huomata se, että kasvokkaisviestinnässä kehonkieli näyttelee erittäin suurta osaa -- kielivirheitä ja kielellisiä puutteita "korjataan" ja tuetaan ilmeillä, eleillä, äänenpainolla jne. Kirjoitetussa viestinnässä oikeakielisyys on sitten totta kai tärkeää, koska kasvokkaiskontakti puuttuu.

      Kannattaa lukaista oheinen:
      Professori: Suomalainen häpeää turhaan englannin aksenttiaan
      http://www.hs.fi/tiede/a1385714163190

    • enkkulainen

      Olen erimieltä edellisten vastaajien kanssa. Unohda ne lukion englannin kirjat, olet ihan oikeilla jäljillä kun etsit treenikaveria. Paras tapa oppia puhumaan vierasta kieltä on vain puhua häpeilemättä sen verran kuin osaa. Kyllä se kieli siinä käytössä harjaantuu.
      Suomalaiset ovat yleensä ottaen hyviä kirjoittamaan ja lukemaan englantia, mutta kuullun ymmärtämisen ja puhumisen taito ovat yleensä huomattavasti heikompia, sillä koulussa niiden harjoittamisen kustannuksella jankataan kielioppia ja yksittäisiä sanoja. Tämä on surullista siinä mielessä, että ite määrittelen nuo kaksi jälkimmäistä taitoa tärkeimmiksi vieraan kielen osaamisessa ja sen käytön sujuvuudessa.

      • enkkulainen

        Hyvä tapa harjotella enkkua on myös katsoa eri tv-sarjoja ilman tekstityksiä. Siinä on kuunneltava puhetta tarkkaan, jotta ymmärtää mistä puhutaan. Samalla kuulee oikean ääntämisen ja sanavarasto kasvaa.

        Niin ja mitä tulee tuohon toisen keltanokan kanssa treenailuun, niin ei se mitään haittaa vaikka toinen ei olisikaan natiivipuhuja, tärkeintä on että yhdessä tulette rohkeimmiksi käyttää kieltä kyllä ja sehän siinä on tärkeintä. Paras keskustelukumppani on itseäsi hieman parempi puhuja, jotta oppiminen tapahtuu tehokkaasti ja motivaatio säilyy.


    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 173
      5109
    2. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      126
      4613
    3. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      30
      2946
    4. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      30
      1947
    5. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      23
      1794
    6. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      16
      1737
    7. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      22
      1720
    8. Hermo mennyt sotealueeseen?

      Nyt hammaslääkäriaika peruttiin neljännen kerran. Perumiset alkoi tammikuussa. Nyt uusi aika elokuulle!????
      70 plus
      108
      1716
    9. Haluan tavata Sinut Rakkaani.

      Olen valmis Kaikkeen kanssasi...Tulisitko vastaa Rakkaani...Olen todella valmistautunut tulevaan ja miettinyt tulevaisuu
      Ikävä
      30
      1623
    10. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      18
      1561
    Aihe