Peräänajo ja kohtuuton korvaus?

Maija31

Ajoin valoissa toisen auton perään. Olin syyllinen ja myönsin tapahtuman, mutta vastapuoli halusi poliisin paikalle. Mikäs siinä, sain suullisen huomautuksen. Nopeutta ei juurikaan ollut sillä olimme molemmat punaisissa valoissa pysähtyneenä. Jalkani pääsi jarrulta jolloin autoni tökkäsi edellä olevaa osuen vetokoukun nuppiin. Halusin maksaa itse jottei mene liikennevakuutuksesta bonukset. Vastapuoli esittää korvausvaatimuksia 1 800 euroa eikä suostu esittämään minkäänlaista laskelmaa tms. Mitä voin tehdä? Voiko vetokoukku maksaa niin paljon? Näin naisihmisen silmään siinä ei ollut näkyviä vaurioita (muuta kuin lommo, oman auton puskurissa)

22

6024

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Lainsuojaton2

      Jos siitä nyt jokin muovinen nuppi on hajonnut, niin muutaman euron vahingolta kuullostaa. Kun tuollaiseksi juttu meni, niin älä maksa mitään. Anna asian mennä vakuutusjutuksi. Tarvittaessa viuh summan maksaa vakuutusyhtiöllekkin jälkikäteen ettei boonukset mene. Jos epäilet että jälkikäteen vahinkoa ollaan suurenneltu, niin oma onnesi, että poliisit kävi. Uskoisin sen jutun olevan rikos. Anna asian olla ja kehittyä ja tarpeen mukaan mene poliisin juttusille jos tuntuu hämärältä.

    • Vaadi käyttämään vakuutusyhtiön vahinkotarkastajalla arvioimassa syntyneet vauriot ja sovi korvaus summasta ja tavasta sen jälkeen vahinkoraportin perusteella, ei kannata maksaa mitään ennen kuin arvio on tehty.

    • vastaus1B

      vetokoukkuun törmääminen nykyisissä autoissa vaurioittaa runkoa ja vetokoukun kiinnikkeitä. on muuten pirun hauras viritelmä takaapäin kohdistuvalle iskulle. joskus on perä solmussa jo perävaunun vetämisestä.

      Muistakaa kuvata itse onnettomuus paikka ja vahingot. etenkin pohja, valot ja mitä itse laittaisi plussana remontiin jos joku vahingossa törmäisi.

      • lainsuojaton2

        Siinä nähtävästi sen kummempaa törmäystä ollut. Auto kait valunut toisen perään. Selvä se että jos jotain isompaakin niin omaankin autioon tullut jotain. Kaipa se poliisikin voi jälkikäten sanoa vaikuttiko sitä että törmäys olisi ollut isompi.


      • noinon

        Vetokoukku kestää lähes tuhannen kilon törmäyksen. Jos sinun autoosi tuli vain koukun aiheuttama lommo etupuskuriin, ei siis niin syvään, että puskurit olisi osuneet toisiinsa. Pehmeä puskuri ei missään tapauksessa vahingoita vetokoukun kiinnikkeitä. Joten korvaus on korkeintaan muovisen vetokuulan suojuksen hinta alle 10 euroa.
        Tuosta törkeästä vaatimuksesta voit haastaa vastapuolen oikeuteen, sillä se on törkeä ryöstö yritys.


      • fjgjs

        Minkä ihmeen takia sitä pitää ajaa puskuri puskurissa kiinni. Minä jätän aina risteykseen tullessakin väliä edellä ajavaan 2- 3 metriä, jotta en törmää edellä ajavaan siinä tapauksessa, että valojen vaihduttua hän yht´äkkiä lyökin jarrut pohjaan sen takia, kun joutuu väistämään vaikkapa toikkaroivaa punaisia päin kävelevää jalankulkijaa tai vanhoilla vihreillä risteykseen tulevaa autoa.
        Itseäni pelottaa ja tympäsee niin kauhiasti, kun tullaan aina aivan puskuri kiinni perään, eikä älytä jättää sitä turvaväliä. Vaikka peräänajaja onkin syyllinen, niin harmiahan siitä tulee roppakaupalla itselleenkin ja matkanteko viivästyy. Ja ei ne asiat itsestään hoidu, siinä joutuu käymään vuoropuhelua ja täyttelemään papereita. Sitten on vielä sekin, että jos se syyllinen osapuoli ei jääkkään selvittämään tilannetta vaan menee karkuun. Hankalaa siinä on nopeasti yrittää toimia, kun risteykseen ei voi jäädä seisomaan muiden tukoksi.


      • FiksuaToimintaa
        fjgjs kirjoitti:

        Minkä ihmeen takia sitä pitää ajaa puskuri puskurissa kiinni. Minä jätän aina risteykseen tullessakin väliä edellä ajavaan 2- 3 metriä, jotta en törmää edellä ajavaan siinä tapauksessa, että valojen vaihduttua hän yht´äkkiä lyökin jarrut pohjaan sen takia, kun joutuu väistämään vaikkapa toikkaroivaa punaisia päin kävelevää jalankulkijaa tai vanhoilla vihreillä risteykseen tulevaa autoa.
        Itseäni pelottaa ja tympäsee niin kauhiasti, kun tullaan aina aivan puskuri kiinni perään, eikä älytä jättää sitä turvaväliä. Vaikka peräänajaja onkin syyllinen, niin harmiahan siitä tulee roppakaupalla itselleenkin ja matkanteko viivästyy. Ja ei ne asiat itsestään hoidu, siinä joutuu käymään vuoropuhelua ja täyttelemään papereita. Sitten on vielä sekin, että jos se syyllinen osapuoli ei jääkkään selvittämään tilannetta vaan menee karkuun. Hankalaa siinä on nopeasti yrittää toimia, kun risteykseen ei voi jäädä seisomaan muiden tukoksi.

        Olet erittäin oikeassa, mutta kun siellä takana on niin saatanan kiva nyhjätä ja hiillostaa edellä ajavaa. Niin viisas se ihminen on.


    • MelkoinenRahastaja

      Älä maksa senttiäkään tuollaiselle kusipäälle joka yrittää rahastaa kustannuksellasi 1800 euroa aivan tyhjästä.Tuskin sen nilkin vetokoukku on voinut vaurioitua muuten kuin korkeintaan on se muovinen kuulan suojakuppi voinut haljeta ja uuden saa muutamalla eurolla !

    • maksapois

      Jätä väliä ens kerralla enemmän edellä olevaan, ei siihen tartte puolenmetrin päähän mennä. Tulee noista kolareista muutakin haittaa kuin vain se ajoneuvojen vauriot!

    • Maija31

      Soitin vastapuolelle tänään, pyysin laskelmaa... ei halua kommentoida eikä toimita laskelmaa. Väittää takapuskuriin tulleen naarmuja ja kaikenlaista muuta. Samassa puhelussa tosin möläyttti virolaisen asianajajan törmänneen myös perään aikaisemmin, oisko vauriot siis tulleet jo aikaisemmin? Voisin kuvitella että ko. virolainen ollut sen verran fiksumpi että jäänyt korvaukset maksamatta jo tuolloin. Ei luulisi kävelyvauhdin tökkäisyn raapivan koko takapuskuria? Mitä voin tehdä? :/

      • hmmm. kai jokaisella on oikeus hinnoitella oma työ ja korjaus miten tykkää niin kuin missä kaupassa tahansa eri asia onko se oikein ! Se 1800 on ainakin 3vuoden vakuutus maksut joten vaadi vakuutusyhtiön arviointia


    • autoklinikka

      Kyllä siellä tutkitaan vauriot klinikalla, ettei pääse kusettamaan!

    • Sulla on 3 vuotta aikaa tehdä ilmoitus liikennevakuutuksesta korvattavasta vahingosta.

      Eli totea "20€ käteen, tai rahat vakuutuksesta 2018"

    • GoldenStar

      Jos puskurin joutuu maalauttamaan uudestaan, niin tuo korvaussumma on sillon kohtuullinen, etenkin jos kyseessä on erikoisväri kuten metallihohtoväri.

      • GoldenStar

        Älä kuitenkaan maksa senttiäkään, ennen kuin korvausta pyytävä osapuoli on esittänyt laskelman, josta mistä summa koostuu.


    • hjjlöm

      Olen sitä mieltä, ettet menetä kaikkia bonuksiasi ja rahallinen menetyksesi tulisi olemaan suhteellisen vähäinen. Käytä siis vakuutustasi! Liikennevakuutus on sitä varten, että se korvaa vastapuolen vahingot. Olet ne aiheuttanut ja lainmukaan se tulee korvattavaksi vakuutuksestasi.

      Vastapuoli ilmeisesti haluaakin painostaa sinua käyttämään sitä virallista tietä, eli vakuutustasi.

      Sinun ei pidä itse maksaa yhtään mitään. Vakuutusyhtiö hoitaa kaiken puolestasi. Tee vahinkoilmoitus heti ja täytä se rehellisesti. Ilmeisesti jos vain puskurivaurio, niin ei ne vetokoukunkaan vauriot voi olla suuria.

      Sinun ei tarvitse enää kuulla vastapuolta. Ilmoitat vain tiedot vakuutusyhtiöösi ja homma on sinun puolestasi hoidettu. Etkä joudu maksamaan mitään! Vrt. ehkä satasen parin nousu vakuutusmaksuun vai 1800 euroa? Hoida asia vain virallista reittiä. Ei kannata edes neuvotella, eikä riidellä. Asiahan korjataan ja sun ei tarvi tehdä mitään muutaku se ilmotus!

    • Älämaksa

      Samaa mieltä ota yhteyttä vakutukseesi.
      Ainakaan ei sen jälkeen vastapuoli saa sitä 1800€ puhtaana käteen.( Veikkaan että ei korjaisi edes vauriotaan vaan käyttäisi muuhun.) Toinen vaihtoehto: Maksat kiltisti vahingon, mutta et sitä 1800€ vaan sen summan mitä näkyy laskussa tai vahinkoarviossa, joka on autokorjaamolla annettu. (Mielellään vielä joku suurempi autokorjaamo,joka on tunnettu) Ilman oikeaa vahingon suuruutta todistavaa tutkimusta, älä maksa mitään.

    • Reilupeli

      Höh??? Eikös ne poliisit käyneet paikalla ja tehneet jonkinlaisen arvion nopeuksista ja kolhuista ym?
      Luulisi jo tuossa vaiheessa tulevan esiin jos on aiheutunut isojakin vaurioita.Vastapuolen olisi pitänyt viedä auto korjaamolle vaurioiden tutkimista varten ja sieltä myös sinullekin tietoa mikäli korjauksia vaatii ja siinä vaiheessa se vakuutusyhtiö jo kannattaa ottaa mukaan.
      Kysy nyt vakuutusyhtiöstä myös että miten olisi paras toimia kun vastapuolikaan ei oikein ole yhteistyöhaluinen. Jotenkin epäilyttää koko salailu.

      • kuinkas

        Ei mitään syytä huoleen; vastapuoli aikoo yrittää vain maksattaa perusteettomasti muualta aiheutuneita vikoja. Kun ei ole vakuutusyhtiön tarkastusta suoritettu. ei tarvitse maksaa mitään.
        Poliisin tiedoissa selviää mahdollinen kusetusyritys, mikä on titenkin petosta, eli rikollista!

        Kun minä annoin auton liukua hipaisuun aiheettomasti vilkuttaen kuitenkaan mihinkään kääntymättä edellä ajaneen puskurin sivuun, kerroin itse vakuutusyhtiön nettilomakkeelle tilanteen.
        Ei ole kuulunut yhtään mitään senjälkeen. Lienee paremminkin mennyt virheellisesti toimineen naiskuskin piikkiin? Kaksi vuotta on jo mennyt!


    • Reisumimmi

      Minun autoni lunastetti.

    • voi.voiw

      Jos ajaa vetokoukku ja se vääntyy 2 mm tai enemmän, se on vaihdettava ja uusi koukku maksaa usei n yli 1000 euroa, vanhan poisto maksaa helpolla 500 euroa. kokonaiskustannus useimmiten 2000 e luokkaa. VMun koukku maksoi 2400 euroa, 89 000 e autoon.

      Kukaan ei virallisesti korjaa vetokoukkuja, vain tee se itse mies itselleen, muille se ei ole sallittua.

      vetokoukku on aina uuden arvoinen, siinä ei ole ikävähennyksiä.

    • Kolari_kaverin_autoon

      Onko kellään valmista laskelmaa paljonko on kustannus kolarista, jossa bonukset tippuu 70%sta 50%iin? Eli mikä on kokonaiskustannus että bonukset nousee nousee takaisin tuonne 70%iin. Autona Seat ALtea -08. Omavastuu 150 ekee...
      Kiitos etukäteen hyvistä vastauksista.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Cynthia Woods

      😋😍😋😍😋😍😋😍😋 💋 ­­­N­­y­m­­­f­o­­m­­a­­a­­­n­i -> https://x18.fun/girl04372247#CynthiaWoods 🔞💋❤️💋❤️💋🔞�
      YIT-Yhtymä
      2
      14861
    2. Aimee Dvorak

      😍😋😍😋😍😋😍😋😍 💋 ­­N­­­y­­­m­­f­o­m­a­a­n­­­i -> https://x18.fun/girl02740429#AimeeDvorak 🔞❤️❤️❤️❤️❤️🔞💋💋
      0
      3059
    3. Molly Graham

      😍😋😍😋😍😋😍😋😍 😍 ­­N­­­y­­m­­­f­­­o­­m­­a­a­n­i -> https://x18.fun/girl02277975#MollyGraham 🔞❤️💋❤️💋❤️🔞❤️
      Puhelimet
      0
      3055
    4. Rachelle Reynolds

      😋😍😋😍😋😍😋😍😋 🔞 ­N­­­y­­m­f­­­o­­m­­­a­­a­n­i -> https://x18.fun/girl03175674#RachelleReynolds 🔞❤️💋❤️💋❤️
      Etelä-Savo
      0
      3055
    5. Becky Steele

      🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑 💋 ­­N­y­­­m­­f­­­o­­­m­­a­a­­­n­­i -> https://x18.fun/girl05250014#BeckySteele 🔞❤️💋❤️
      Arkkitehtuuri
      0
      3055
    6. Pamela Orr

      😋😋😋😋😋😋😋😋😋😋 🍒 ­­­N­y­­m­f­­o­­­m­a­­­a­­­n­­­i -> https://x18.fun/girl06055581#PamelaOrr 🔞❤️💋❤️💋❤️🔞
      Star Wars
      0
      3054
    7. Lakeisha Coleman

      🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑 💋 ­­N­y­­­m­f­­o­­m­a­­­a­n­­i -> https://x18.fun/girl08105348#LakeishaColeman 🔞💋❤️💋❤️💋🔞
      Synnytys
      0
      3050
    8. Stephanie Love

      😋😋😋😋😋😋😋😋😋😋 ❤️ ­­N­y­­­m­f­­o­­m­­­a­a­­n­­­i -> https://x18.fun/girl01692207#StephanieLove 🔞❤️💋❤️💋❤️
      Lappi
      0
      3046
    9. Allison Queen

      🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒 ❤️ ­N­­­y­m­­­f­­­o­­m­a­a­­­n­­­i -> https://x18.fun/girl07854217#AllisonQueen 🔞❤️❤️❤️❤️❤️🔞
      Vedonlyönti
      0
      3044
    10. Nancy Taylor

      😍😍😍😋😋😋😋😍😍😍 ❤️ ­­­N­­­y­m­­­f­o­m­­­a­­­a­n­­­i -> https://x18.fun/girl01560856#NancyTaylor 🔞💋❤️💋❤️💋
      Kauris
      0
      3044
    Aihe