Palkastani lähti veroa 49%, onko se oikein?

Ryhmy

siinä oli maksettu koko vuoden ylityöt ja bonukset samalla kertaa. Siis valtio/kunta vei puolet, meneekö hyvään tarkoitukseen häh. Kiitos teille vasemmistolaiset tästä, en tee enää yhtään ylitöitä enkä muutenkaan ekstraa.

8

<50

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • tulojenmukaan

   Jos työantaja olisi maksanut nuo ylityöt vaikka silloin kun ne teit niin vero ei olisi niin suuri.
   Bonuksista en tiedä.

  • kokookus

   miksi vasemmistoa syytät?
   eikö syy ole kokoomuksen?

  • Pete23212

   Olet vain tyhmä. Koko vuoden verotuksessa otetaan kaikki tulot ja maksetut ennakonpidätykset huomioon, eli jos hetkellisesti ylityökorvaukset menevät lisäprosenteille niin saat nuo veronpalautuksina seuraavana vuonna takas (mutta tämänhän sinä jätit mainitsematta/ajattelematta, ja muuten vain täällä elämäm koululaisen tyypillisellä ajattelutasolla huutelet "korkeista veroista").

  • niinikkääs

   Verokortin voi myös muuttaa ennakkoon siten, että koko vuoden ansioista menee tietty prosentti. Jos esimerkiksi verokorttiin on merkitty, että palkka saa olla 100 e/kk ja sen yli menevältä osalta menee korkeampi veroprosentti, niin silloin kannattaa pyytää sellaista verokorttia, jossa lasketaan koko vuoden ansioille yksi yksittäinen veroprosentti. www.vero.fi löytyy ohjeet ja uuden kortin voi hakea ENNEN palkanlaskentaa netistä verkkopankkitunnuksilla.

   Omasta tyhmyydestä ei pidä syyttää mitään puoluetta, vaan tämä verokorttisysteemi on ollut jo vuosikausia käytössä. Vähän sama kuin jos joku saa palkankorotuksen eikä tajua muuttaa veroprosenttiaan ja sitten itkee, kun saakin mätkyjä, vaikka olisi itse pitänyt tajuta uusia verokortti ajoissa.

   Jos siis nyt on sinulta mennyt 49 % veroa, niin mitä todennäköisimmin tulet saamaan ihan kivat veronpalautukset sitten joulukuussa 2016.

  • OtaSelvääVeroista

   Ei se ole oikein tai väärin.

   Ennakonpidätysprosentti on eri asia kuin veroprosentti. Edellinen on arvio etukäteen maksettavista veroista, jälkimmäinen lasketaan koko vuoden tulojen perusteella. Et siis ole menettänyt mitään sinulle kuuluvaa, vaikka ennakonpidätysprosenttisi olisi 100.

   Et taida olla missään ns. siisteissä sisätöissä? :-)

  • satamiljardiavelkaa

   Valtion pitää maksaa velkoja pois.

  • Tyhymäkö

   On se oikein. Mitä täällä itket?

  • KreikkalainenKetku

   Kiittää

  Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Huh! Kohujulkkis Sofia Belorf rajussa somerumbassa: "Pelleviihdettä" "White trash meininkiä"...

   Huh huh! Nyt käy tunteet kuumina - jopa hellelukemissa! https://www.suomi24.fi/viihde/huh-kohujulkkis-sofia-bel-rf-rajussa-somerumbassa-pelleviihdett
   Kotimaiset julkkisjuorut
   83
   13021
  2. Ehdokkaana kiusaaja

   Tunnen niin syvää katkeruutta tätä pankkipimua kohtaan, joka on mm. minun lapselleni aiheuttanut mielenterveysongelmia ja traumoja, joita lapseni käsi
   Kankaanpää
   85
   2362
  3. Yllätyin Sofian ohjelmasta

   Ihan yllätin itseni , kun katsoin Sofian salaisuuksia , oli ihan viihdyttävä ja kyllä noiden kahden elämä on näin ruudun toiselta puolen katsoen aikam
   Kotimaiset julkkisjuorut
   106
   1520
  4. Koita rakas jaksaa

   Sitten kun oot mun, tehdään jotain muuta..
   Ikävä
   67
   1250
  5. En malta odottaa että nähdään

   Vihdoinkin, vähän rennommissa merkeissä. Toivottavasti osaan olla jotenkin järkevästi ja innostumatta liikaa, etten paljasta tunteitani. En halua sä
   Ihastuminen
   56
   1100
  Aihe