Reserviläisille kohta kirje sotasijoitusyksiköstä

taaltapesee

Medialta on mennyt melkein ohi tieto, että puolustusvoimilta tulee kohta kaikille reserviläisille kirje, mihin yksikköön reserviläinen kuuluu mahdollisen sotatilan sattuessa.

Kirjeen lähettäminen kertoo karua kieltään Suomen epävakaudesta jatkuvan Venäjä-uhan alla. Putin on ottanut Venäjän vallan alle Krimin, vaikka ajatustakin Krimin valloituksesta pidettiin länsimaissa mahdottomana.

Kun Putin pystyy näinkin häikäilemättömään toimintaan, niin mikä on Suomen tuleva kohtalo? Onko uskottava puolustus pelkkää sanahelinää, jolla poliitikot pettävät itseään ja kansalaisia?

14

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • sotatuleee

      rotat jättivät jo laivan eli wahlroos, fazer ja muut rikkaat.. tekosyynä muka veropakolaisuus vaikka venäjän uhka oli todellinen syy..

    • miten_niin_ohi

      miten niin mennyt medialta ohi?
      Eilen ollut kaikissa lehdissä ja uutisissa, jossa oli Haglundin haastattelu asiasta.
      Sehän on ollut joka paikassa?!!?

      Mitä sä oikeen luet

      • No nuo Kommarit panikoivat nykyisin kaikesta. Että silleen.


    • niinkuin

      Kohta varmaan tulee kertausharjoitus paperi jolla hämätään liikekannallepanoa!

      • Nautakiiliäinen

        Tottakai tulee, koska Venäjä on vuosisatoja sotinut kanssamme noin viidenkymmenen vuoden välein ja nyt on ollut poikkeuksellisen pitkä tauko. Tauko on toki ymmärrettävä, kun Neuvostoliitto meni konkurssiin, kun se edellisen kerran taisteli tuulimyllyjä vastaan.

        Vaikka maa on tällä kertaa yksin ja sellaisenaan selkeä altavastaaja lännelle, niin paljon suurempi se on yhä kuin Suomi, joten jokainen kynnelle kykenevä määrätään nyt aseisiin, josko menestyisimme yhtä hyvin kuin esi-isämme viimeksi, eikä puna-armeija koskaan päässyt Helsinkiin tai Ouluun, joihin sen piti ehtiä muutamassa viikossa.
        Silloinkaan ei ollut Natoa apuna vaikka kuinka kerjäsimme kaikilta mitä tahansa apua, niin lopulta sitä Hitleriltä, kun ensin näytimme hänelle, että ryssä voidaan torjua. Valitettavasti Aatu vain veti sellaisen johtopäätöksen, että Saksa voi vain marssia Moskovaan, eikä ketään kiinnosta. Roosevelt oli liian demari, että meni hölmöyksissään väärälle puolelle avuksi ja loppu onkin historiaa.

        Nyt samaa virhettä ei toisteta, vaan länsi on samalla puolella, vaikka ei Natossa oltaisikaan.


      • natsi-Suomi

        Suomea ei ole ollut olemassa kuin alle 100 vuotta. Itsenäisyys saatiin Venäjältä 4.1.1918. Suomalaiset alkoivat välittömästi hyökkäykset Venäjän alueelle 1918 (Heimosodat). Suomalaisten hyökkäyksiä kesti 4 vuotta. Seuraavan kerran Suomi hyökkäsi osana natsien operaatio Barbarossaa 1941-44.


    • Kun pidetään puolustus kunnossa niin kaikki muut euroopan maat on helpompia kohteita aluekaappauksille kuin me.

      Mutta olen kyllä kiinnostunut kuulemaan mihin yksikköön laitetaan yli 35vuotias ohjusampujan raakki. Kodinturvajoukkoihin vai ohjuksen kiillottajaksi?

      • No niin menkäähän jo kouluun pennut. Että silleen.


    • 2plus15

      Hyvin menee vaali propakanda pelote läpi. Uutisoinnilla tietyt nato intoilijat pyrkii vaalien alla saamaan ääniä. Unohtuu vaan sanoa että kirje laitettiin alulle jo 2013 ennenkun mitään ukrainan kriisiä edes oli. Toisaalta samanlainen häly oli -60 luvun lopulla kun oli tsekkoslovakian kriisi ja sodan uhka päällä. Venäjä uhitteli suomen rajalla jatkuvasti tehden valehyökkäyksiä ihan rajan pintaan. Joten on tässä ns uhkia ollut viime sodan jälkeenkin. Totuus vaan on se että venäjällä ei ole edes varaa aloittaa laajaa sotaa nyt kun koko maa on muutenkin kriisissä. Ennemmin siellä alkaa sisällissota kuin muiden rajoja uhkaava kriisi. Ukraina oli oma tarinansa.

    • ainavalmisv85

      meille erikoisjoukkojen pojille(vm.85) tuli kirjeet jo viikkositten kysyttiin 1.osaatko purkaa rynkyn 2.paljonkomenee cooperintesti 3.kuulutko johonkin suomenvaltion ulkopuoliseen toimintaan(tarkoitta ilmeisesti moskovansuuntaa) 4.onko suvussasi homoja tai sivareita 5.toimitko tositilanteessa hallituksen ja armeijan ohjeiden mukaan. sitten normaalit kehotukset mukaanotettavasta varustuksesta kotoa ja vaitiolovelvollisuus,kaikenkaikkiaan asiallinen kirje.

    • 12_20

      Paperisilppuriin menee avaamattomana se kirje!

      • KorpraaIi

        ja sinä vankilaan. Jos sota ehtii alkaa, niin pääset seinää vasten. Käpykaartilaisten kuolleisuus on suurempi kuin rintamalla.


      • kiittitiedosta
        KorpraaIi kirjoitti:

        ja sinä vankilaan. Jos sota ehtii alkaa, niin pääset seinää vasten. Käpykaartilaisten kuolleisuus on suurempi kuin rintamalla.

        Hyvä tietää ketkä ovat oikeasti vihollisia. Sodassa liityn voittajan joukkoihin.


    • pohjanmaataistelee

      Meille pohjanmaalaisille vapaaSuomi merkitsee paljon.
      olemmekin aloittaneet jo hiljaisenvalmistumisen koitokseen joka varmasti tulee.
      Sivariongelmaa ei joukoissamme ole(saunantakana ratkaistaan jos joku karkaa!)
      100% olemme Suomen Demokraattisen Hallituksen ja Kunniakkaan Suomen-Puollustusvoimien palveluksessa milloin tahansa.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Et voi olla loputtomasti hiljaa

      Nainen. Tarkoitan siis meidän juttua. Eihän tämä tällaiseen epätietoisuuteen voi jäädä siinä vaan särkyy kumpikin. Kerto
      Ikävä
      141
      2101
    2. Nainen mitä tekisit

      Joutuisit tekemään miehelle ja sinulle tai sinulle ja miehellesi ja kahdelle lapselle ruokaa ja kaapista löytyy 2 litraa
      Sinkut
      172
      1274
    3. Ajatus aamuun

      Tämä jollekin tärkeälle. On asioita mistä jutellaan, on asioita mistä vitsaillaan, on myös asioita mistä ei puhuta kenen
      Ikävä
      72
      1147
    4. Ihastuin sun kaksoisolentoon

      Kaipaan sitä nyt tästä eteenpäin. Joskus käy näin. 👋🏻
      Ikävä
      168
      1037
    5. Yksi mies ajatteli hyvin pitkään

      ja hänen kaipauksensa menetti kiinnostuksensa häneen…
      Ikävä
      93
      946
    6. Rita syyttää muita "virheistään"

      Taas Donnasta lasu ilmoitus ja kaiken maailman kriisejä Akin virheen takia. Aki teki vakavan rikoksen, turha sitä on mui
      Kotimaiset julkkisjuorut
      61
      935
    7. Milloin ajattelit

      Nähdä minut? Onko jotain odotuksia?
      Ikävä
      67
      902
    8. Jos saisit nainen vielä pudotettua 20 kiloa?

      Niin voitaisiin katsella uudestaan.
      Ikävä
      42
      844
    9. Niiiiin pihkassa

      Hänen ihanan vuoksi minulla on pikkarit märät koko ajan. Säikähdin vähän, näetköhän kaiken minusta? Yritän pitää perusil
      Ikävä
      39
      820
    10. Maailmanlaajuinen tietokone ongelma?

      Kuinka systeemit voidaan rakentaa niin että yksi tietokone ongelma vaikuttaa miljardin ihmisen elämään jopa viikkokausia
      Maailman menoa
      59
      723
    Aihe