Kirje sotasijoitusyksiköstä tulee reserviläisille

taaltapesee

Medialta on mennyt melkein ohi tieto, että puolustusvoimilta tulee kohta kaikille reserviläisille kirje, mihin yksikköön reserviläinen kuuluu mahdollisen sotatilan sattuessa.

Kirjeen lähettäminen kertoo karua kieltään Suomen epävakaudesta jatkuvan Venäjä-uhan alla. Putin on ottanut Venäjän vallan alle Krimin, vaikka ajatustakin Krimin valloituksesta pidettiin länsimaissa mahdottomana.

Kun Putin pystyy näinkin häikäilemättömään toimintaan, niin mikä on Suomen tuleva kohtalo? Onko uskottava puolustus pelkkää sanahelinää, jolla poliitikot pettävät itseään ja kansalaisia?

51

86

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • bbxbxkfkfkfkn
      • ResAlik

        Tää ei ihan suoraan liity asiaan, mutta kävin esikunnassa kysymässä sijoitustani koska sitä ei ilmoitettu vielä kirjeellä. Se kyllä kerrottiin kansliasta ja sain tulosteenkin mukaan. Mutta kiinnostavaa oli se miten menin paikalle! Löysin täältä Suomi24:stä alekoodin, jolla Uber-kyyti oli Ilmainen. Siis ILMAINEN taksikyyti! Se todella toimii, kokeile itse:

        ILMAINEN oli minun kyytini kun löytyi tällainen mahtava alekoodi, jolla ajoin ekan Uber-kyydin ilmaiseksi! Kannattaa heti kirjoittaa tää ylös, se oikeasti toimii:

        q93sw

        Laitat tuon koodin vain Uber-sovellukseen kun tilaat ensimmäistä kyytiäsi ja se ei maksa mitään! Joku yläraja siinä summassa kai on, mutta halvemmalla pääse joka tapauksessa.


    • Ajattele_itse

      Näitä kirjeitä ei lähetetä turhaan, vaan kyse on 3. maailmansotaan valmistautumisesta. Väittipä Haglund mitä tahansa.

      • KonemiesKeijo

        3. maailmansota on alkanut jo vuosia sitten! Emme vain ole vielä liittyneet siihen VIELÄ "aseellisesti" ja tuskin tullaan liittymään. Puolustusvoimat ovat aina puolustusvoimia...

        Kohta kolahtaa kirje postiluukusta ja saa nähä minne "pääsee", vai pääseekö mihinkään :D

        Itse henk.koht. en ole joutunut kertaamaan kertaakaa, vaikka armejasta ollaan päästy jo 12v sitten..

        T: Aselaji: ME KONE ja erikoiskoulutus: KONEM (2003)


    • Toimintaohjeet

      Tässä: kirjeessä oleva vastaanottajan osoite sutataan ja kuoreen kirjoitetaan "vastaanottaja tuntematon". Tämän jälkeen kirje laitetaan lähimpään postin kirjelaatikkoon.

      • Siperiasiipi

        Mä ainaki kirjotan osoitteeksi SIPERIA RUSSIA ja laitan postin kuljetettavaksi.


    • dsrtäå

      .Mielenkiintoista, pari vuotta sitten siirryin C-luokkaan aiemmasta A 2 -palvelusluokastani. Intin kävin 84 -85 330vrk kuskina.
      Sodanaikainen sijoitus selviää vihdoin kirjeen avulla. :)

      • Raundap

        Taitaa olla ikäkysymys, jos on miehistötehtävässä. En kyllä ymmärrä, miten yli 50-vuotias ei pystyisi yhdistelmää ajamaan poikkeusoloissa.


      • Malttia
        Raundap kirjoitti:

        Taitaa olla ikäkysymys, jos on miehistötehtävässä. En kyllä ymmärrä, miten yli 50-vuotias ei pystyisi yhdistelmää ajamaan poikkeusoloissa.

        Yli 50-vuotias voi osallistua sotilasoperaatioihin, mutta ei ensimmäisten joukossa, he kuuluvat varareserviin. Yli 50-vuotiaalla on aina ongelmia nähdä ilman apuvälineitä joko lähelle tai kauas. Myös palautuminen rasituksesta on hitaampaa, eikä valvominen onnistu monta vuorokautta putkeen, kuten nuoremmilta. Vammat paranevat hitaammin kuin nuorilla, eikä elimistö kestä rasitusta enä samalla tavalla, myös vauhti ja hapenottokyky ovat hidastuneet. Pitää vain hyväksyä, että ikä tekee tehtävänsä.

        Tässä pari käppyrää:

        Silmän mukautuminen lähietäisyydelle heikkenee dramaattisesti ja nopeasti 50 ikävuoteen mennessä. Lukulasin tarve tulee esiin:
        http://www.nuffieldfoundation.org/practical-physics/range-accommodation-eye

        Maksimisyke on parikymppisellä parinsadan luokkaa, mutta 50-vuotiaalla vain 170 luokkaa: http://www.briody-fitnessnhealth.com/targetheartrate.html
        50-vuotias ei siis voi päästä samaan suorituskykyyn kuin parikymppinen, paitsi jos se parikymppinen ei treenaa ollenkaan.


      • Kenraali-ministeri

        Miksi kenraalit, kirurgit, ministerit ja lentäjät eivät ole kaksikymppisiä, kun kaksikympisillä on niin hyvät sykkeet?


    • tietotuli

      Mulle tuli tieto sodanajan palveluspaikasta ja se on osuuspankin kassaholvin vartiointi.
      Erityis ehto oli, että tietoa ei missään tapauksessa saa välittää Venäläisille.

    • Natoon

      Voi olla, että oma seuraava sijoitukseni Haglundin-Stubbin Nato-Suomessa on reservin kieltäytyjien joukossa.

    • Natoon

      Minulle ilmoitettiin, että sijoituspaikkani tulee olemaan Suomi24:n keskustelupalsta. Paras mihin kykenen.

    • suomihomot

      Sijoituspaikkani ei kuulu Suomen armeijalle.

    • konstantinnopo

      TULEEKO SE MUKA IHAN KAIKILLE RESERVILÄISILLE???

      • Postimerkinarvoinen

        Epäilen syvästi, 48-vuotiaana, 1989-90 intin käyneenä reserviläisenä, olenko armeijalle enää edes postimerkin arvoinen.

        Toukokuussa näkee.

        On siinä joillekin äijille lenkkisaunassa hetkeksi keskustelun aihetta: "Mihin SINUT laitettiin?"


    • korpr

      Tästäkin jo uutisoitiin, että hys hys tietoa, ei saisi kertoa kenellekään. Itsellä helppoa, kun ei avaa edes koko kuorta, saunan pesän sytykkeeksi menee. Ei kiinnosta vittuakaan, kun en puolustukseen osallistu, mikäli niinsanottu "tarve" tulisi. Tai no, tarvittaessa siihen lipareeseen vois pyyhkästä perseensä ja käydä liimaamassa sen jälkeen esikunnan oveen.

    • Mitenkäs_meillä

      Joilla on Venäläinen puoliso,no onneksi hän on työssä postinhakuaikaan,voin rauhassa tutkailla ja hävittää tai piilottaa kirjeen.

    • ReservinKorpraali
    • nnxbnxkxkxlxkx

      Voi vitt... nyt tuli kirje. Sijoituspaikkani on kuulemma pietarin trollitehdas kun olen netissä jo niin ansioitunut. Mukana tuli passi ja lahjakortti, jolla saa siwasta kolme purkkia hapankaalia matkaevääksi.

      • Natoon

        Minun sijoituspaikakseni määrättiin Turun Runosmäen peruskoulu.

        Tehtäväni on vahtia, etteivät FSB:n soluttamat Tiltut tule häiriköimään Ilkka Kanervan Nato-esitelmiä.

        Tämä kaikkihan on tietenkin erittäin salaista, joten älkää vain levittäkö tätä tietoa eteenpäin.


    • sdvcsdf

      Suomi on jo vajonnu liia syvälle homoiluun ja muihin synteihin. Ehkä moni kokeekin kirjeen Jumalalta tulevana varotuksena: Tee parannus ja rukoile kansasi puolesta, tai voi syttyä sota pian.

      • SainKirjeenJumalalta

        Minä sain eilen kirjeen Jumalalta, ja siinä kirjeessä kehotettiin lähtemään tappamaan Jumalan nimissä.

        Sitten huomasin, että kirje olikin tullut väärään postiluukkuun, ja oikeasti osoitettu naapurin Muhammadille.


    • sadsdsdsd

      siiis voi lol joku kirje
      melkein sääliksi käy noita puolustusvoimien hulluja fantasia tyyppejä
      tälläkin palstalla ooon keskustellu eikä täällä oo maanpuolustustahtoa nimeksikään saat tietää sodanajan tehtäväsi ja muuta kuinka auto takavarikoidaan hyvässä talvisodan hengessä peeveelle
      kyllä se taitaa sillä lailla olla että mun sodanajan tehtävä on venäjälle muutto

      • niinEVVKosastoa

        Toi nationalismi oli kova juttu vielä joskus viime vuosituhannella - siis joskus 70 vuotta sitten. Enpä sekuntiakaan riskeeraa henkeäni byrokraattien suojatyöpaikkojen, poliitikkojen etujen ja suurpääomien puolesta. Varsinkin kun se pitäisi tehdä olemattomalla koulutuksella ja palkatta.


    • Urheusmitalitavoite

      Tavoitteeni on hommata urhoollisuusmitali, jos Suomi joutuu sotatilaan ja minut määrättäisiin sotimaan. Ottaisin mallia suomenruotsalasista urhoollisuusmitaleilla palkituista sotilaista. He menivät joukolla Ruotsiin karkuun 2. maailmansodan aikana kun heidät määrättiin rintamalle. Sodan loputtua saivat urhoollisuusmitalit sodanaikaisesta suorituksestaan. Sama mitali olisi itelläkin mielessä.

      • DosenttiVissiin

        "Ottaisin mallia suomenruotsalasista urhoollisuusmitaleilla palkituista sotilaista. He menivät joukolla Ruotsiin karkuun 2. maailmansodan aikana kun heidät määrättiin rintamalle"

        Oletko mielestäsi ansioitunutkin Suomen sotien tutkija?


    • ihmettelen_vaan

      Onko väärin, jos pystyy ja uskaltaa sanoa, että ei Suomella ole minkäänlaisia mahdollisuuksia puolustautua mahdollista itärajan, tai minkään muun rajan takaa tulevaa invaasiota vastaan? Minusta se on realismia, ei pessimismiä. Realisteja tuntuu tästä maasta puuttuvan, mutta lyhytnäköisiä sotahulluja kyllä riittää, jotka näitä kaikenmaailman lippulappuja haluavat lähetellä kansalaisille. Montako kertaa viimeisen 70 vuoden aikana näitä on lähetelty ja miksi juuri nyt - yritetäänkö tällä todistaa jotain? Kerran jos on rähinä "voitettu", niin nämä nappikaulat jaksaa uskoa, että nykyaikanakin se onnistuisi.

      • SiilasmaanRaportti

        "näitä kaikenmaailman lippulappuja haluavat lähetellä kansalaisille. Montako kertaa viimeisen 70 vuoden aikana näitä on lähetelty ja miksi juuri nyt "

        Itse asiassa kirje ei liity nykytilanteeseen.

        Ajatus tuli jo Risto Sillasmaan työryhmän raportissa "Suomalainen asevelvollisuus" vuonna 2010.

        Silloin ehdotettiin, että reserviläisiin pidettäisiin yhteyttä varusmiesajan jälkeen mm. kriisinajan sijoituspaikan tiimoilta. Tämä on nyt tehty. Ei sen dramaattisempaa.


      • Minapasevain

        Miten perustelet käsityksesi, ettei Suomella olisi mahdollista puolustautua ketä tahansa maahantunkeutujaa vastaan? Koska minulla on täysin päinvastainen käsitys, ja olisi mielenkiintoista kuulla perustelusi. No okei, lukea perustelusi.


    • ihmettelen_vaan

      PV on nyt oikein "ärähtänyt" kun on tullut ilmi, että porukka levittelee tietojaan netissä.
      Luuleeko ne tosiaan, että joku salassapito estää sen mihin se ensimmäinen pommi putoo mahdollisen ison rytinän alkaessa? Tämmönen uutisointi ja pakotteet kansalaisia kohtaan pisti taas yhden naulan lisää siihen arkkuun, että sotilaspassi lähtee laatikosta tuon lapun saapuessa. Ehtisihän tuon aiemminkin palauttaa, mutta ihan vittuillessani odotan niin kauan, että on ainakin kunnollinen perusteltu syy palauttaa moinen paskalätkä, niin saavatpahan taas puheenaiheita lisää. Sen tiedän, että en ole ainakaan ainut joka on asiasta tätä mieltä. Sotahullu on aina sotahullu, se tuli nähtyä aikoinaan palveluksessa.

      • 13_14

        Ja paskat se tieto mitään salaista on!

        Jos näin olisi niin niitä ei massapostitettaisi kaikille!

        Kyllä sen voi skannata tai kuvata ja laittaa vaikka nettiin kunhan muistaa peittää ensin omat henkilötietonsa.


      • 17_3
        13_14 kirjoitti:

        Ja paskat se tieto mitään salaista on!

        Jos näin olisi niin niitä ei massapostitettaisi kaikille!

        Kyllä sen voi skannata tai kuvata ja laittaa vaikka nettiin kunhan muistaa peittää ensin omat henkilötietonsa.

        Aivan niin!

        Sadoilletuhansille lähetettävä kirje ei voi sisältää kovinkaan salaista tietoa koska tuollaisessa massassa se ei kuitenkaan pysyisi salassa.

        Kirjeitä tulee lähiaikoina löytymään roskalaatikoista, keräyspaperilaatikoista ja kaatopaikoilta.

        Se siitä salaisuudesta!


    • alikorpraalielvis

      Nys se tuli!

      Kirjeen mukaan kannan alkosta viinaa veronmaksajien rahoilla upseereille. Lisäksi tehtäviini kuuluu seisoa alasti sateessa ja laulaa hoosiannaa samalla itseäni tyydyttäen.

    • nekävelee

      Kuinka monta divisioonaa Suomella on Lapissa mahdollisen sotilaallisen hyökkäyksen sattuessa kohdalle. Ei ole divisiooneja siellä. Muodollisia satunnaisia varusmiehiä.

    • järjetöntä

      Rovaniemeltä käsin muutamalla Hornetilla ei kertakaikkiaan pystytä puolustamaan laajaa Lapin aluetta.

    • epäisänmaallinen

      Sijoituspaikkani on jossain paremmassa maassa, drinkkilasi kourassa nauran kun junttiurpot saavat nikkeliä nahkaansa.

    • hetimennään

      1 500 000 miestä on koulutettu tehtävää varten. Nyt jos käsky käy. Olemme valmiit. On täällä ennenkin lähdetty.

    • xresylikessu

      Paskahousu on paskahousu, sekin on nähty näillä palstoilla. Menkää Venäjälle turvaan trinkkilasinne kanssa siellä on täysihoito!

    • Adolph

      Kun minulle tulee reserviläiskirje otan siitä kopiot ja lähetän takaisin. Lisään siihen lääkelistani. Epäisänmaallisuuteni.

      Sekä ihailun natsisaksaa kohtaan.

      Lisään tekstiin. Läheden minne vaan kunhan pääsen tappamaan juutalaisia.

    • iskukotulnee

      Koko maaanpuolustus! Joukkoja ehdottomasti Lappiin. Sukellusvene=hämyä. Mikäli isku tulee-tulee se Lappiin.

    • suruaika

      Puolustusvoimat pitäköön tunkkinsa.
      Ton kirjeen osoite on roskis.
      Ei paljo kiinnosta, kun valtio kylmästi lähettää isän kuoleman jälkeen yli 10 000€ perintövero laskun, että maksa pois.
      Jos perintövero poistettaisiin, niin sitten voisi harkita, mutta ei niin kauan, kun valtio kuppaa perintöveroa, kun ihmisellä on suruaika.
      Kuvitteleeko puolustusvoimat, että heidän lähettämä kirje lohduttaa ja ilahduttaa.
      Ei kiinnosta nyt mitkään puolustusvoimien kirjeet, mulla on suruaika, joka kestää todella pitkään, eikä loppua näy.

      • ei_tarkoittaa_ei

        Yleensä ottaen en suostu sukupuoliperustaiseen lisäveroon (orjatyöhön).


    • 19_5

      Kyllä joku vielä luo Facebookiin sivu jonne kaikki voivat ladata omat kirjeensä.

      Ja hyvä niin kerta ei ole salaista.

    • VanhakinNuortuu

      Vanhakin nyt nuortuu reserviläiskirjettä odottaessa.

      Kypärä päässä täällä kökötän postiluukun kolahdusta odottaen.

    • huomattavanvaikea

      Pääkaupunkiseudun puolustus on helppotehtävä mutta entä Pohjois-Suomi. Tilanne tulee siellä olemaan huomattavan vaikea jos sitä ylipäätänsä aiotaan puolustaa.

      • PuskaSissi

        Lappilaisen suon hallussapitämisestä ei kyllä viholliselle ole mitään etua.

        Kohteet ovat siellä, missä ihmiset, päätöksenteko, ja liikenteen solmukohdat ovat.

        Lappi ei ole sellainen. Päinvastoin, eteneminen siellä veisi vaarallisen lähelle Nato-Norjan intressipiiriä.


    • huomioonkotettu

      Sodan syttyessä vihollinen tekee useita valehyökkäyksiä Etelä-Suomeen (laskuvarjojoukot mukaanlukien) ja sitoo meidän joukkoja. Junayhteydet katkaistaan ja varsinainen offensiivi kohdistuu lopulta Pohjois-Suomeen.

      • SiskaPussi

        Miksi?

        Haluavatko mahdollisesti päästä keräämään hilloja ensimmäisenä?

        Pitäisikö Suomen laittaa koko jalkaväkensä Ranuan suolle seisomaan ja mahdollista vihollisen piakkoista puskahyökkäystä odottamaan?

        Taitaa olla keskustalaisen tulevan puolustusministerin strategioita. Keskustan mielestä kaikki tärkeä Suomessa tapahtuu landella.


    • HiukkavaaranMannekiini

      Minä vapauduin intistä v 1985 kersantin natsoilla, olen nyt 50 vuotias, saanko minäkin muka kirjeen vai olenko onneksi jo liian vanha? :)

      • l.glkhjkgl

        et saa vara reservissä


    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      86
      6133
    2. Haistoin ensin tuoksusi

      Käännyin katsomaan oletko se todellakin sinä , otin askeleen taakse ja jähmetyin. Moikattiin naamat peruslukemilla. Tu
      Ikävä
      24
      2566
    3. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      28
      2073
    4. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      63
      1817
    5. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      12
      1631
    6. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      5
      1418
    7. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      9
      1337
    8. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      14
      1331
    9. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      7
      1269
    10. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      14
      1213
    Aihe