Kaupassa käynti

Boikottiinvaankaikki

Mikä siinä on että kaikki järki häviää ihmisten päästä kun kauppaa menee sisälle?

Jos sinne menee angstiteini asenteella niin kyllä se tulos on sama kun angstiteineillä = kaikki on perseestä, kauppa on paska ja myyjät ovat huonoja. Kumma että tämän asenteen omaavat ovat keski-ikäisiä.
Ette varmaan muualla käyttäydy näin? Miksi tämä käytös on sallittu kaupassa?

Pitäisikö kaupan konseptista poistaa lause "palvelu" sanalla "auttaja"; myyjät eivät palvele vaan auttavat. Loppuisiko tämä takaraivossanne oleva ajatus palveluhenkilökunnan alempiarvoisina näkeminen siihen?

Myyjät tietävät mitä tekevät, myyjät auttavat parhaansa mukaan, jos he eivät tiedä tuotteesta kertoa niin ottakaa itse selvää, huonoa palvelua? Mitä jos menette tuonne kyseiseen tuoteryhmään erikoistuneeseen liikkeseen jossa tietoa ja hintaa on viisi kertaa enemmän? Minä autan sillävälin tätä toista asiakasta joka tarvitsee apua kylpyhuoneremontissa, rouva on hyvä ja odottaa, pääsen kohta kertomaan teille mikä on oikeanlainen ruuvi juuri teidän terassianne varten. Päivää, juu kyllä voin tulla opastamaan teitä mitä näistä kymmensteä lannoitteesta käy parhaiten teidän keltaiselle kukallenne. Tuotteita on 50 tuhatta, jokaisessa lukee käyttötarkoitus ja ohjeet miten käytetään, jos myyjä tietäisi kaiken juuri siitä mitä te haluatte olisi hän töissä liikkeessä jossa myydään vain tätä tuoteryhmää.

Jos kauppa yrittää mielestänne tahallaan huijata ja hämätä eikä selvällä suomenkielellä annettu selitys/oikaisu teille kelpaa niin myyjien keinot ovat vähissä. Voimmeko ehdottaa käyntiä psykiatrilla?

2

75

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Ikuinen ja pysyvä ongelma ikävä kyllä..olen itse miettinyt aivan samaa, miten kukaan voi kuvitella ruoka kaupan myyjän tietävän jokaikisen tuotteen tiedot maahantuojasta lisäaineiden kemiallisiin koostumuksiin.. itse nähneenä kun asiakas kysyy kaupankassalta sopiiko hyllystä poimittu koiranruoka pinserin pennulle, joka on hoidossa? Myyjä oli suu auki hämmentyneenä, änkytti että kyllä kaaiii. Minä sanoin neidille, että kysyy koiran omistajalta/ kasvattajalta...

    • jjhgjhgjhg

      Jos kerran myyjät eivät kerran mitään tuotteista tiedä, eivät he ansaitse työpaikkaansa. Myyjien tehtävä on nimenomaan neuvoa ostajaa ja heidän pitääkin tietää myynnissä olevat tuotteensa. Myyjää, joka vain ohjaa ostajia hyllyltä toiselle, ei voi edes nimittää myyjäksi, sellainen on pelkkä myymäläapulainen ja hän ansaitsee pelkän apulaisen palkankin. Oikeastaan, jos myyjä ei tiedä tuotteesta ja asiakas joutuu etsimään tiedon, ei hänelle kuulu antaa provisiotakaan, koska hän ei tehnyt työtänsä.

      Ja ainakin muutamissa liikkeissä suorastaan yritetään huijata ostamaan kaikenlaista ylimääräistä. Esimerkiksi monissa yritetään myydä puhelimen tai muun elektroniikan mukaan ylihinnoiteltua ja täysin hyödytöntä tuoteturvaa tai sitten jotain muuta roskaa. Jos menen kauppaan ostamaan puhelimen, en halua tuollaisia typeriä myyntipuheita puhtaasta roskasta.

      Ja, kumma kyllä, tuo väitteesi jostain 5 kertaa kalliimmasta erikoisliikkeestä on naurettavaa puppua. Ero erikoisliikkeiden ja tuollaisten isojen liikkeiden välillä hinnoissa on yleensä suhteellisen pieni. Ja joissakin tuotteissa erikoisliikkeissä on jopa reilusti halvemmat hinnat JA parempi palvelu. Esimerkiksi tietokoneet ja niiden komponentit kannattaa aina ostaa erikoisliikkeistä, koska ne myyvät samoja tuotteita halvemmalla ja tietävätkin asiasta.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      47
      3288
    2. Haistoin ensin tuoksusi

      Käännyin katsomaan oletko se todellakin sinä , otin askeleen taakse ja jähmetyin. Moikattiin naamat peruslukemilla. Tu
      Ikävä
      12
      2053
    3. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      22
      1525
    4. Tähdet, tähdet -tippuja Kake Randelin tilittää avoimena: "Tämä on viihdyttämistä, eikä sitä..."

      ISO kiitos Kake lauluistasi!Nyt ei vaan studioyleisö lämmennyt. Olet legenda! Lue Kake Randelinin mietteet: https://w
      Tv-sarjat
      15
      1394
    5. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      11
      1351
    6. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      17
      1271
    7. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      6
      1186
    8. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      7
      1115
    9. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      9
      1073
    10. SOSIALI DEMOKRATIA

      AATE , JOKA ETENEE.
      22
      1047
    Aihe