Maataloustukea Suomen rikkaimmille asian harrastaj

Oikaisutukiin

On käsittämätöntä, että maataloustukea jaetaan sellaisille rikkaille, joille maatalous ei ole pääasiallinen toimi, kuten Herlinille ja Wahlroosille. Herlinit ovat saaneet koko sen ajan kun maataloustukea on Suomessa jaettu liki 300 000 €/v ( indeksin mukaan ehkä suurempikin). Wahlroos on saanut sen jälkeen, kun hankki omistukseensa Joensuun kartannon n. 300 000 €/v. Eli 10 vuoden ajalta yhteensä yli 3 miljoonaa euroa.
Nämä rikkaat ovat siis saaneet yli 10 miljoonaa euroa harrastuksestaan meidän verovaroista. Wahlroos on itsekkin todennut, että maataloustuki ei ole oikea tapa
maatalouden ansaintalogiikassa.

9

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Hyväveliverkosto-elää

      Tästä näkee että "hyväveli" verkosto elää on voimissaan ja rikas kaveri auttaa rikasta kaveriaan. Tästä syystä en äänestä porvaripuolueita enkä tule näin koskaan jatkossakaan tekemään. Ennemmin äänestän vaikka persuja kuin porvareita.

    • saakoottukensa

      En ole maanviljelijä. Miten te rajoittaisitte "maataloustuen". Kuka tai ketkä sitä sitten tarvitsevat, eikö pelisäännöt tule olla kutakuinkin kaikille samat.
      Todellisuudessa maataloustuet ovat tukia kuluttajille.
      En siis ole maanviljelijä eikä kukaan sukulaisistani tai tuttvistani ole maanviljelijä, kuitenkin näen asian näin.

      • verokuppaus

        ihmiset haluaa jakaa maataloustukea, eikös se kesKUSTA ole parhaillaan gallupjohdossa? ei se työllisyyttä ainakaan auta, että suurmaanomistajille maataloustukia pumpataan; kansallisia tukia meillä maataloustuista 60% ja sitten EU:n kautta kiertää 40% -osuus maataloustuista. koska Suomi on EU:N nettomaksaja, tulee tuolle 40%:lle veronmaksajan näkökulmasta moninkertainen hinta.
        työllistä maataloustukie ei ainakaan; maatalouspuolella on työvoimasta alle 3%. veroeuroissa halvemmaksi tulisi laittaa kaikki maanviljelijät työttömiksi ja maksaa niille vaikka työttömyyspäivärahaa...


    • Talonpojan-tappolinja

      Onko monimiljonäärien saama maataloustuki tuki kuluttajille. Ei ole. Suomessa ruoka on EU-maiden kalleinta, vaikka suomalaiset maksavat suurta kansallista maataloustukea, josta esim. tanskalaiset ovat valittaneet.
      Suomalaiset maksavat maataloustuotteista kolmeen eri kertaan, eli
      1. kansallisena maa- ja metsätaloustukena (yli 200 eri tukimuotoa)
      2. elintarvikkeiden erittäin korkeina hintoina (muutamien tuotteiden hinnat vähän laskivat, kun Venäjän vienti ei vedä)
      3. EU-jäsenmaksuja. Suomi maksaa EU:oon ennemän kuin mitä saa maataloustukiaisina. EU:oon liityttäessä sanottiin, että Suomi saa maataloustukiaisina enemmän kuin mitä maksaa EU:lle. Nyt se on päivastoin.

      Maataloustuki maksetaan tilakokojen suuruuden tai eläinmäärien mukaan, mitä suurempi tila tai mitä suurempi eläintehdas, niin sitä suurempi tuki. Näin tukipolitiikalla on saatu pienet ja keskisuuret tilat häviämään ja työttömyys kasvamaan, kun pientilalliset ovat työttömyyskortistoissa. Tukipolitiikalla on saatu maaseutu autioksi, kun maaseudulle ovat jääneet vain suuret tuotantoyksiköt, joita yhteiskunta tukee, ns. rälssitilat eli nyky-yhteiskunnan kolhoosit. Vennamon (entinen Suomen Maaseudun Puolue) pelkäämä TALONPOJAN TAPPOLINJA on toteutettu tukiaispolitiikan avulla, mikä on ollut ainoastaan suurtilallisten ja kartanoherrojen etu.

    • mehtästä

      jOO JA NE PELLOT JA METSÄT PITÄIS SAADA VEROLLE MYÖS, NIINKUIN MUUTKIN KIINTEISTÖT. EI KELPAA, ETTÄ SE ON VAIKEA TOTEUTTAA. NIINHÄN SE AIKOINAAN OLI PALKKAVEROTUKSENKIN KOHDALLA.

      • roistokeskusta

        niin, se on kumma, ettei kiinteistövero koske maanviljelijöitä ja metsänomistajia; vaan kupataan vaikka pienituloisilta mummonmökissäasujilta; tavalla, ettei jakaudu verorasite lainkaan tasaisesti. kummallista puuhaa tässä maassa! ei tule keskustalle ääntä ainakaan minulta!


      • Maataloustuki_avoimeksi
        roistokeskusta kirjoitti:

        niin, se on kumma, ettei kiinteistövero koske maanviljelijöitä ja metsänomistajia; vaan kupataan vaikka pienituloisilta mummonmökissäasujilta; tavalla, ettei jakaudu verorasite lainkaan tasaisesti. kummallista puuhaa tässä maassa! ei tule keskustalle ääntä ainakaan minulta!

        Sipilältä, kepun puheenjohtajalta, pitäisi kysyä vaalitenteissä, paljonko Suomen kansallinen ja EU:sta saamansa MAATALOUSTUKI on yhteensä. Tietääkö Sipilä, miten eri maa- ja metsätatalousyrittäjät ovat tukia yli 200 eri tukimuodosta anoneet ja saaneet ja paljonko ovat vuosittaiset maatalousyrittäjien saamat erilaiset veroedut. Kuluttajia kiinnostaisi tietää myös se Anttilan ministerikaudellaan tekemä tutkimus, että miksi ruuan hinta on EU-maiden kalleinta, johtuuko se tuottajahinnoista, tukkuhinnoista ja vähittäiskaupasta. Miksi tutkimustulos salattiin kuluttajilta? Kepulaiset ministerit (Vanhasen vaatimus) vaativat työntekijöide eläkeiän nostoa. Mikä on maatalousyrittäjien eläkeikä sukupolvenvaihdoksessa ja mitkä ovat sukupolvenvaihdokseen liitetyt veroedut. Toivottavasti vaalitenteissa selviää.


    • eskimo-kokkolasta

      Eikös se EU:n periaate ole että tuotetaan siellä missä on edullista. Maatalous pois pohjoisesta ja tomaatit ja kurkut kasvamaan sinne missä lämmintä on, vai olenko ymmärtänyt "EU-periaatteen" väärin?

    • Mitäänjärkeä

      Kysymyksen pitäisi kuulua että minkä ihmeen takia täällä edes mitään viljellään kun olemme ihanassa Eurostoliitossa?

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      54
      4306
    2. Haistoin ensin tuoksusi

      Käännyin katsomaan oletko se todellakin sinä , otin askeleen taakse ja jähmetyin. Moikattiin naamat peruslukemilla. Tu
      Ikävä
      14
      2199
    3. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      25
      1714
    4. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      12
      1468
    5. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      23
      1390
    6. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      5
      1268
    7. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      8
      1194
    8. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      13
      1126
    9. 22
      1076
    10. Martinasta kiva haastattelu Iltalehdessä

      Hyvän mielen haastattelu ja Martina kauniina ja raikkaan keväisenä kuvissa.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      291
      994
    Aihe