Timo Soini: Myös Ylen rahoitus leikkauslistalle

SoeninTimppa

Ylen rahoittaminen on ollut pitkään kiistanalainen keskustelunaihe ja Yle-veron tarkastus alaspäin löytyy perussuomalaisten puolueohjelmastakin. Puheenjohtaja Timo Soinin mukaan Ylen rahoitus on otettava tulevan eduskunnan kriittiseen tarkasteluun. Yle-veron muuttaminen sinänsä ei ole helppoa, mutta tuen tason pitää seuraavan hallituksen katsoa.

– Indeksejä on jäädytetty muualtakin, eikä Ylekään voi olla instituutiona kaikkien leikkaustoimenpiteiden yläpuolella. Tätä kautta uskon, että myös Ylen rahoitus tulee olemaan pöydällä, kun säästökohteita haetaan, Soini toteaa.

Aika ajanut lupamaksupolitiikan ohi

Ylen rahoituksen järjestäminen tulevaisuudessa on Soinin mielestä vaikea kysymys, mutta aika on ajanut perinteisen lupamaksupolitiikan ohi. Kun on niin monta eri tapaa, miten kansalaiset voivat mediasisältönsä hakea, eikä paluuta entiseen ole, on mietittävä onko yhden tietyn median tukeminen kaiken kansan maksuilla enää perusteltua, vai pitäisikö Yle muuttaa esimerkiksi budjettirahoitteiseksi.

– Yllättävän paljon Ylen rahoitus nousee puheeksi myös vaalikentillä. Kyllä siihen kansan keskuudessa selkeää tyytymättömyyttä on, Soini mainitsee.

Suomalaiset nihkeitä maksamaan sisällöstä

Keskustelu Ylen rahoituksesta tulee jatkumaan myös tulevaisuudessa. Kun muut kaupalliset kanavat joutuvat laittamaan sisältöjään maksullisiksi, voi se Ylen pitäessä omiaan avoimina muodostua jollain aikavälillä isommaksikin ongelmaksi kuin se tällä hetkellä jo on.

– Suomalaisethan eivät mielellään mediasisällöstään maksa. Yle ei voi panna omia nettisivujaan maksumuurin taakse, kuten muut kaupalliset kanavat, onhan Ylen sisällöistä jo kertaalleen maksettu. Näkisin, että tämä tulee johtamaan aika jännitteiseen tilanteeseen Ylen ja kaupallisten medioiden välillä ja luulen, että keskustelu jatkuu, Soini pohtii.

MIKA MÄNNISTÖ

https://www.suomenuutiset.fi/soini-myos-ylen-rahoitus-leikkauslistalle/

35

89

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Kolminkertainen_yle

      Yle vero rokottaa työttömiä ja pienyrityksiä

    • 4plus7

      Perussuomalaiset on oikeistopopulistinen puolue. Timo Soini vuonna 2 000:

      "Perussuomalaisten puheenjohtaja Timo Soini kokoaa Suomeen uutta oikeistopuoluetta. Soinin mukaan Suomessa on viiden vuoden kuluttua samanlainen oikeistopopulistinen puolue kuin Itävallassa ja Norjassa. "

      http://www.mtv.fi/uutiset/kotimaa/artikkeli/perussuomalaisten-soini-kokoaa-uutta-puoluetta/1823844

      Tässä on totuus. Soini lähti rakentamaan oikeistolaista porvarillista puoluetta ja onnistui siinä. Ensimmäinen populismi lähti liikkeelle sotaveteraanien asialla leikittelyssä. Heidän,vanhojen, talous toimi samoin kuin muiden eläkeläisten, joten meuhkaaminen heidän toimeentulollaan oli populismia. Populismi vetosi vanhempaan väestönosaan ja 90 luvulla syrjäytyneeseen nuorisoon. Vielä ei tapahtunut kummallisempaa.

      Seuraava populismi tehosi, kun aiheeseen liitettiin "mamut syövät suomalaisten toimeentulon." Kriisialueiden pakolaiset olivat toisennäköisiä ja -uskoisia ja jatkuva nuorten syrjäytyminen porvarillisten hallitusten toimesta rassasi yhä enemmän.

      Tämäkään ei olisi ollut erikoista ennenkuin kuvioon astui mamu-ideologi Jussi Halla-aho, selkeä uusnatsi. Hän sai tuomion ulkomaalaisten solvaamisesta ja siirtyi taka-alalle pääideologiksi. Apulaiset somessa suomentavat Halla-ahon fasistista oppia selkeillä tunnuksilla. "Äänestäjä" tekee sitä tällä palstalla. Halla-aho yhdisti "mamu syö suomalaisen leivän" teesiin natsien rotuopin. Arabit, mustaihoiset ja islaminuskoiset olisivat alempiarvoista kansallisuutta. Kaikki erilliset uusnatsiryhmät siirtyivät tukemaan perussuomalaisissa esiintyviä rasisteja niin että puolue on tällä haavaa hyvin oikeistolainen, rasistinen ja uusnatsistinen puolue. Soini antoi oman mausteensa julistamalla marxilaisuuden tuhoamisen sodan Suomeen.

      Muutamat heitot työläisten eduista kuuluivat myös alkuperäiseen natsilaisuuteen eikä Hitler hävennyt "työväenpuolueen" leimaa kun laittoi kommunisteja ja sosiaalidemokraatteja keskitysleireihin.

      Kapitalisluokka käy luokkasotaa tulonjaon muuttamiseksi sille entistä edullisemmaksi. Kääntöpuolena se merkitsee proletaarien aseman suhteellista heikentymistä. Osattomien ja nuorten syrjäytyminen on selviö.

      Kapitalismi tarvitsee varaventtiilin vanhoille puolueilleen, jotka toteuttavat parlamenteissa tulonsiirtoa. Tyytymättömyys pyritään ohjaamaan vasemmistoon ja maahanmuuttajiin.

      Suomalainen porvaristo on onnistunut tässä aika hyvin. Tyhjätaskut nuorisosukupolvet uhovat ja tappelevat mamuja vastaan. Kapitalistiluokka kahmii rauhassa poliittisen porvariston suomia lisävoittoja.

    • PaatunutPersu

      Kerrassaan hyvä uutinen! Kaikkihan tietävät että YLE toimii valtapuolueiden äänitorvena ja kaikenkarvaisesten vipeltäjien airueena.

      ..Ei enää kauan!

      Kun seuraava hallitus astuu kehiin heilahtaa kuin pyövelin kirves mitä terävin ja kirvelevin leikkauslista. Siinä kyllä tutisee toimittajan polvet kun siirtyy listan edetessä kohti mestauslavaa eli YT-huonetta, omaa vuoroon odottaen.

      Toivottavasti sinne YT huoneeseen saadan kaikista patamustin, paatunut persu joka ei kuvia kumartele eikä naisia kämmenelle suutele.

      Kyllä se on niin, -kele, että seuraava hallitus siivoaa YLEstä ruokottomuudet ja epämääräiset parisuhteiden silittelyn! Jatkossa toosasta tulee vain tervettä elämäntapaa edistäviä tieto- ja uutisohjelma. Ehkä lätkää lauantaisin ja sunnuntaisin tulkoon reilua kristillistä ohjelma mukuloilla ettteivät ihan kieroon kasva. Jos jos kieroon kasvaa niin senkös koivuniemen herra oikeisee tuota pikaa.

      Kiitos, nyt otan raskaan työpäivän jälkeen parit kaljat ennenkuin alan vilkuilla tuon akan suuntaan, joska ei tänään motkottaisi.

      • Peruskansalainen

        Svenska YLE saa 25% koko YLE:n budjetista.
        Me emme seuraa ruotsinkielisiä ohjelmia.Tarkoitan YLE veron maksajia.
        Mikäli emme saa suuntaa muutettua, niin että YLE palvelee maksajia, niin se on syytä lopettaa.


      • SåDärJa

        Rundradion är viktig för oss alla, både för finska och svenska medborgare. Vi kan till och med betala mer om det behövs för att fortsättä med Rundradions kvalitetsprogram.


      • 100_milj_säästöt
        Peruskansalainen kirjoitti:

        Svenska YLE saa 25% koko YLE:n budjetista.
        Me emme seuraa ruotsinkielisiä ohjelmia.Tarkoitan YLE veron maksajia.
        Mikäli emme saa suuntaa muutettua, niin että YLE palvelee maksajia, niin se on syytä lopettaa.

        .

        100 miljoonan säästöt joka vuosi pelkästään lopettamalla suomalaisille tarpeettomat ohjelmistot

        .


    • tuetpoisjaheti

      Ylen rahoituksesta pitääkin karsia . Helvetin propagandatuutti .

      • Peruskansalainen

        YLE:n toimittajista hyvin suuri osa on ruotsinkielisiä. Sinänsä hieno huomata, että ovat hyvin oppineet suomenkielen. Stan Saanila on hyvä esimerkki ruotsinsuomalaisesta, joka hallitsee suomenkielen paremmin kuin moni sitä äidinkielenään puhuva.
        Hyvin nokkelia kielikuvia suomeksi. Hän kuitenkin ajaa pakkoruotsia.

        Suomessa on paras keskittyä suomenkielen, - kulttuurin ja-identiteetin sälyttämiseen.
        Ruotsissa ruotsinkieli yms voi hyvin
        Yle on suomalaisille ja ruotsi on unohdettava.
        Suomenkielisen ei kannata maksaa centtiäkään ruotsinkielisestä ohjelmasta.


    • Yle_vero_pois

      Kyllä joutaa pois.

    • Isa_lasku

      Ylevero on yrittäjälle iso lasku

      • bhfdg

        Onko kukaan kansalainen koskaan ikinä milloinkaan kuullut yletoimittajan arvostavan persuja .Ei ole.


      • bhfdg kirjoitti:

        Onko kukaan kansalainen koskaan ikinä milloinkaan kuullut yletoimittajan arvostavan persuja .Ei ole.

        Arvostus pitänee ansaita.


    • soronmÅå

      3000 miestä töissä muka siellä'.

      • terveisinyksvaan

        Suurin osa YLEn toimittajista suojatyöpaikkalaisia. Suojatyöpaikat kuuluu esi. kehitysvammaisille ja mielenterveyspotilaille jne, EI AGITAATTORI-toimittajille varsinkin veronmaksajien kustannuksella. YLEn toimittajat pois suojatyöpaikoistaan ja ELY-keskukseen hakemaan oikeita töitä. Jos ei heti löydy oikeita töitä ei muuta kuin 9-euron ylläpitokorvauksella kuntouttavaan työtoimintaan.


    • Halla-ahon_äänestäjä

      SENSUROITUA VALTIORAHOITTEISTA YLEÄ EI MILLÄÄN VOI VERRATA VALTIORAHOTTEISEEN ENGLANNIN BBC:HEN JA SENSUROITUA HESARI EI VOI VERRATA ENGLANTILAISEEN VASEMMISTOLIBERAALISEEN GUARDIAN LEHTEEN

      SENSUURI- JA PEITTELYMEDIAA EDUSTAVAT HESARI JA YLE




      PEITTELYMEDIA ON VAIKEUKSISSA VAIKKA SEN LUULISI TUKEVAN SANANVAPAUTTA

      Median epätoivo näkyi ehkä parhaiten uutisoinnin vaimeudessa. Vilksin roolia oli vaikea ymmärtää ja pelko sekoitti ajatukset.

      http://artoluukkanen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/193018-lars-vilkes-ja-median-kuperkeikat

      Ensiksi, perussuomalaisten Suomeen kutsuma Vilks oli saanut porttikiellon eduskunnan Seppo Tiitiseltä ja puhemies Eero Heinäluomalta. Syynä oli se, että sananvapaus ei ole eduskunnalle tärkeä asia ja että kyseinen henkilö on turvallisuusriski. Pikkuparlamentissa keskusteltiin sananvapaudesta kyllä tätä ennen ja sen jälkeen.

      Peruutuksen virallisenä syynä oli pelko.

      Medialle oli muutakin pureskeltavaa. Vilks on vasemmistolainen, joka maksaa hintaa sananvapauden puolustamisesta. Oikeasti. Hän on terroristien listalla siksi, että me olisimme hiljaa ja pitäisimme suumme kiinni.

      tiedotusvälineiden ahdistuksen kruunasi se, että keskustelu käytiin sujuvalla englannilla. Vanhat stereotypiat eivät päteneet. Keskusteluhan sujui. Samoin Vilks ei osoittanut yhtään "persuvihaa". Hänessä ei ollut tippaakaan Seijan Raution hehkuvaa perussuomalaisiin kohdistuvaa vihamielisyyttä. Vendettaa ei ollut.

      Arto Luukkanen kertoo https://www.youtube.com/watch?v=c2hBU4rJ3l8

      Arto Luukkanen, Uudenmaan vaalipiiri, numero 71, Venäjän ja Itä-Euroopan tutkimuksen yliopistolehtori, tohtori, dosentti, https://vaalit.perussuomalaiset.fi/ehdokkaat/arto-luukkanen

    • muutakumenoks

      Siis yhä edelleen 3000 ihmistä tekee paria uutislähetystä joka toistoo. Pannaan ne pihalle!

    • Tasa-arvo

      Maksukortille koko yle

    • DE89UGHE

      3000 palkollistA. ONKO HYVÄÄ TARINAA IKINÄ OLLUT PERSUISTA? eI OLE OLLUT.

    • DSP0BV

      kAIKKI KETKÄ PERSUJA MORKANNEET MATKALIPPU PYSYVÄ KREIKKAAN. tÄMÄN MATKALIPUN ON SUOMI SAATAVA KUSTANTAA.

    • YLEÄYLEÄ

      PALUULIPPUA EI TULE ANTAA.

    • t5i9kly

      Jytkyn jälkeen ei yle ole antanut yhtään hyvää persuja koskevaa haastattelua, raporttia jne. Siispälähetetään yle Kreikkaan veljiensä luo. Vaikuttakoon Tsiprasille siellä.

      • sinneoisinne

        Menolippu koko ronkalle määränpää veljiensä Kreikka.


      • Mitä uutisoimisen arvosta persut ovat muka sitten tehneet? Lienee vain heidän etunsa, ettei kaikista hölmöilyistä ole uutista tehty.


    • odeiov

      Maahanmuutto on hyvä. Maahanmuutto on hyvä. Sitä ne hokee Ylessä. Niin onkin kun heiv ataan yle veljiensä luo Kreikkaan.

    • fråjuöp

      Palkkiovirat kanttu vei vot harasoo. Ylesuvuille KYLMÄ KAUSI

    • Halla-ahon_äänestäjä

      Eräs perussuomalaisten Yle-nälvijä on Seija Rautio
      http://artoluukkanen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/193018-lars-vilkes-ja-median-kuperkeikat
      Seija Raution hehkuvaa perussuomalaisiin kohdistuvaa vihamielisyyttä.

      Siksikin Ylen rahoitusta on leikattava, koska ei ole mahdollista, että toimittajat ajavat henkilökohtaista politiikkaansa verorahoilla
      https://www.suomenuutiset.fi/soini-myos-ylen-rahoitus-leikkauslistalle/

      VILKS-TILAISUUS SANANVAPAUDESTA
      Puhetta johti poliisi Mika Raatikainen (poliisi, entinen sotilaspoliisi Lähi-idästä jne.)
      MIKA RAATIKAINEN POLIISI ENTINEN SOTILASPOLIISI LÄHI-IDÄSTÄ PITÄÄ PUHETTA
      https://vaalit.perussuomalaiset.fi/ehdokkaat/mika-raatikainen

      Paneelin keskustelijana toimi dosentti Arto Luukkanen, alan ässä
      https://vaalit.perussuomalaiset.fi/ehdokkaat/arto-luukkanen

      Koska keskustelu käytiin englanniksi, oli kääntäjänä maisteri Pia Kopra
      https://vaalit.perussuomalaiset.fi/ehdokkaat/pia-kopra

      Dosentti Arto Luukkanen SANANVAPAUS-PANEELIN PUHUJANA
      http://artoluukkanen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/193018-lars-vilkes-ja-median-kuperkeikat
      https://www.suomenuutiset.fi/lars-vilks-jos-valtaapitavia-ei-voi-kritisoida-eivat-yhteiskunnat-kehity/

      KATSO KOKO VIDEO https://dreambroker.com/channel/dbiqeuet/iframe/2wckfgog

      • Bättrefolk

        Ruotsalaiset uutiset pois ykköseltä heti. Muutenkin ruotsinkielistä ohjelmaa voidaan karsia. Katsojalukuja pitää kunnioittaa. Seija Rautio on syönyt liikaa ruotsalaisten piparkakkuja meno jos jatkuu, niin ei mahdu kohta ruutuun.


    • Pakkoruotsi

      Sipilän kannattajat vastustaa kaikkia ylen rajoituksia.

    • YleveroPois

      Kannatetaan.

      Ylen tehtävä on viranomaistiedottaminen. Nyt se pyörittää uusintoja 500 miljoonan euron vuosibudjetilla, samalla kun maan talous on pilattu. Ylessä pitää tehdä reilu saneeraus ja ohjata ensialkuun 200-300 miljoonaa järkikohteisiin.

    • Halla-ahon_äänestäjä

      Yle on aina ollut diktatuurioppien tukija, 1930-luvulla YLE tuki natseja, 1950-luvulla kommunisteja ja Hertta Kuusista, Otto Villen tytärtä, Moskovassa elänyttä maanpetturipomoa ja 1970-luvulla Yle tuki taistolaisia. Nyt Yle etsii neuvostovastaisia eli islamista varoittavia. Ylen toimittajilla yli-ihmiskompleksi, jossa ne luulevat tietävänsä asiat paremmin kuin kansalaiset, heikon ammattitaidon omaavat Yle-läiset lässyttäjät eivät selviä kansalaisille uutissa internet-aikana.

      Yleisesti harhautusmedia kirjoittaa, että vaalivoittajaa ei maanantaina naurata, tämä on roskaa. Ajatus harhauttajilla on tietenkin se, että on niin paljon ongelmia. Tämä on roskaa, koska pääasia on toiminta EU:ssa ja lopettaa tukipaketit, Kreikan tukeminen ja ennen kaikkea estää. EU-komission ajama pakkomamutus Suomeen http://www.taloussanomat.fi/kolumnit/2015/04/18/maanantaina-ei-naurata-vaalivoittaja/20154836/145

      On arveltu, että EU-komission määräys pakkomamutuksesta Suomeen tehdään nyt toukokuussa

      Yleisesti harhautusmedia kirjoittaa, että Soini pyrkii ulkoministeriksi, tämä on roskaa. Ajatus harhauttajilla on tietenkin se, että Juha Sipilä on johdossa. Soini pyrkii pääministeriksi ja muodostamaan hallitusohjelman. Muu on median harhaista pelleilyä ja laimentaisi toiminnan.

      Kaikkein pahin harhauttaja on YLE, joka metsästää neuvostovastaisia eli muhamettilaisen mamutuksen vastaisia ja YLE kiihottaa vaikenemalla punavihreässä kuplassa operoivia anarkisteja hyökkäykseen Perussuomea vastaan.

      Ihan viime päivinä Yle on vaiennut Halla-ahoa vastaan tehdyistä hyökkäyksistä ja muslimien tekemistä kristyttyjen murhista Välimeren pakolaislaivassa. Pakolaisista Yle käyttää nimeä harhautusnimeä siirtolaiset, lukutaidottomista sossuun pyrkivistä jotka saatuaan kansalaisoikeudet, alkavat vierailla kotimaassaan ja lähettävät sinne sossurahojaan epämääräisiin kohteisiin, jotka voivat olla terroristisia

      Vilhelm Junnilan vaalijuhlassa ANARKISTIT HYÖKKÄSIVÄT HALLA-AHON KIMPPUUN SELKÄ TANASSA https://www.suomenuutiset.fi/maahanmuuttoseminaarissa-vedottiin-alkaa-tehko-ruotsin-virheita-alkaa-kulkeko-ruotsin-tieta/ Tilaisuuden alku viivästyi mielenilmauksen vuoksi. Jussi Halla-aho (ps.) ehti pitää esitystään vain hetken, kunnes muutama mielenosoittaja nousi seisomaan, käänsi esittäjälle selkänsä ja suuntasi iskulausekylttejään kohti kameroita. Turvahenkilöstö saattoi protestoijat ulos salista. Tilaisuuden oli järjestänyt kansanedustajaehdokas Vilhelm Junnila (ps.)

      Vilhelm Junnila, Varsinais-Suomi, nro 76, työnjohtaja, eduskunta-avustaja, Naantalin kaup.valtuutettu, https://vaalit.perussuomalaiset.fi/ehdokkaat/vilhelm-junnila http://vilhelmjunnila.fi/ https://www.facebook.com/vilhelmjunnila.fi VIDEO http://vilhelmjunnila.fi/ehdokasvideo-julkaistu/ https://www.youtube.com/watch?v=VnTWsrs2NAM http://vaalikone.yle.fi/eduskuntavaalit2015/varsinais-suomi/ehdokkaat/5745 Jussi Halla-ahon suosittelema ehdokas http://www.halla-aho.com/scripta/vaalivinkkeja_lukijoille.html/

    • HgFFG008

      Soini on oikeassa. Ylen tuhlaaminen on aivan holtitonta, ja mitä me saamme? Pakko Tanssia ja Uusi Päivä -paskaa. Miljoonia työntävät tuollaiseen!

    • Anonyymi

      Jos sattuu olemaan teknologia ja kehitysvastainen ja on sitten kannattaa luomua tai muutakin uskonnon tyrkyttämistä , on varmaan hyvin tyytyväinen Ylen ohjelmatarjontaan . Ikävä kyllä kaikki ei ole tällä tavalla ajattelevia

      • Anonyymi

        Milelläänhän tuo Soinikin on aina Ylen ohjelmiin naamansa työntänyt. Jälkiviisaisiin ja muualle. Tuskin aivan ilmaiseksi? Miksi meidän veronmaksajien pitää pakolla maksaa persujen inhottavien pärstien katselusta????


    • Anonyymi

      Mitä vittua tämä Timo Soini on joka paikassa, kun paska rattaissa.

    • Anonyymi

      Vuodelta...2015 :)))

    Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Olisiko sinulla mitään toiveita?

      Miten sinä toivoisit minun sinua lähestyvän? Mitään mitä olisi tosi hyvä tietää ennen sitä? Jos ei sen kummempia, niin
      Ikävä
      92
      2513
    2. Turun tunnin juna toteutetaan

      Köyhiltä viedään mutta tunnin juna Turkuun viedään läpi. Puhaltakaa PS nyt tämä poikki! https://www.hs.fi/politiikka/ar
      Perussuomalaiset
      184
      1609
    3. Oletko kertonut tästä

      Meidän oudosta jutusta kenellekään? Olen kertonut ystävälleni, että olet saanut minut sekaisin…, mutta tästä hän ei tied
      Ikävä
      77
      1529
    4. huono vai hyvä juttu

      Miten ulkopuoliset reagoisivat jos olisit kaivattusi kanssa yhdessä....?
      Ikävä
      92
      1323
    5. Miksi miehet kohtelevat mua huonosti

      Oon nyt tapaillut kolmea ihmistä. Ensimmäisen kanssa nähtiin kolme kertaa, ja meidän oli tarkoitus mennä leffaan tiettyn
      Sinkut
      75
      935
    6. Mitä mielestäsi on aito

      rakkaus? Miten sen kuvailisit?
      Ikävä
      77
      798
    7. Hitsi että olet tyylikäs!

      Sinulla on upea näkemys ja oikeaa värisilmää. Hyvä etten melkein pudonnut polvilleni eteesi kun hämmästytit minut jällee
      Ikävä
      35
      771
    8. Poliisi etsii Leif Lindemannia

      https://www.mtvuutiset.fi/artikkeli/poliisi-etsii-leif-lindemania-julkaisi-kuvan/8982310#gs.cec6zf Onko nähty jo tarhar
      Kokkola
      18
      709
    9. Ensi kerralla aion ottaa sinun kanssa

      Tuijotus kisan ja mitäs sitten tapahtuu jää nähtäväksi 🤩😃 Voi olla vähän hankalaa jos muita ihmisiä mutta odotelkoot s
      Ikävä
      41
      653
    10. Voisiko kaivattusi tehdä jotain mitä

      Et voisi antaa anteeksi
      Ikävä
      28
      630
    Aihe