SOE bus production, Lahti

amattimees

Minkälainen paikka työskennellä? Onko mukavat työkaverit ja hyvä työilmapiiri?

62

2370

  Vastaukset

  • Eipä ole häävi paikka sen takia kun ei tiedä yhtään koska hommat loppuu. Todennäköisesti pian kun tuotannon voi siirtää Puolaan. Valmistettavat tuotteethan on ihan susia joita ei kukaan järkevä bussiyrittäjä halua.

  • pOmo on kustaVi ja eekertti pErtti mukavia poiKIa ruåttinmaalta! tule mukaan!

  • Vieläkö Gustavi hiipii punaisissa housuissa ympäri tehdasta? Mites Eghert, vieläkö sekkari kulkee mukana? Hyvää työpäivän jatkoa sinne vaan, sydämmestäni toivotan!!

  • Jos tykkäät painaa hommaa nopealla tahdilla ja kehnolla palkalla. Mielellään pitäisi tehdä vieläkin nopeammin ja paremmin. Nopeasti tehty näkyy myös lopputuloksessa. Työkaverit ihan mukavia, tosin porukkaa tulee ja menee aika tiuhaan tahtiin.

  • Ihan vitun paska paikka, jos haluat että vituttaa heti aamusta ja voit muutenkin huonosti niin ei muutaku! Kaikki sälytetään työntekijän niskaan vaikka johtaminen mättää.. ja ah, se selän takana paskanjauhaminen kun joku yrittää pönkittää omaa asemaansa.

   • Normi paikka, kaikkia vituttaa koko ajan.


  • Erikoinen paikka, porukka juoksee sekopäisenä ympäri taloa ja "sammuttaa tulipaloja" . Tuotteet ovat sitten juosten kustuja ja eivät edes lähellekkään aina valmiita, linjalta ulos tullessaan. Ilmapiiri tehtaassa on karmea, henkilökuntaa syytetään varkaiksi ja painostetaan muutoinkin lähes kaikesta mahdollisesta.
   Kaiken huippuna työntekijät syövät toisiaan, puhumalla työkaverista seläntakana pahaa.

   Älkää hyvät ihmiset menkö tuhlaamaan elämäänne sinne.

  • Paska paikka, johtajat aivan perseestä.

  • Joo. Ilmapiiri perseestä, kaikki hermoheikkoja - mutta pois eivät lähde??!! Työn opetus joko vähän tai ei ollenkaan, josta seuraa että saman homman voit joutua tekemään uudestaan. Palkkahaitari melkoinen, samoista tehtävistä useamman euron ero. Esimiehen tehtävä painostaminen kun muutakaan ei osaa. Työkalut ns. leluja. Kautta linjan homma on yhtä porailemista kovaan teräkseen ja korimassan kaa lutraamista mikä ei lähde käsistä kuin kovilla puhdistusaineilla. Jos on lips-lips henkilö joita siellä kyllä riittää niin mukaan vaan, varmasti pääset kun pyydät vain tess palkan, sellaisia sinne haalitaan, linjan vauhti saattaa tuntua kovalta. Lycka till !

   • Allekirjoitan kaiken yllä mainitun. Huonoin työpaikka, jossa olen koskaan ollut. Mutta onneksi parin viikon päästä loppuu.


  • Ihan kiva paikkahan tuo on. Tosiaan, jos sattuu pääsemään mieluisaan seuraan ja oppii tekemään hommansa nopeasti/hyvin. Palkka ok, sitähän voi pyytää lisää ;) Saman toistoahan se on päivästä toiseen, mutta eikö näin ole monessa muussakin työssä?

  • Busboy. Sulla on kivinen tie kun tunnut olevan kovin nuori ja sinisilmäinen. Sun työkaverit opettaa tai EI opeta. Pidä varas. Jalkoihin ne sut sotkee. Olen varottainut.

   • Busbuy, mä olen ollut tuolla n. kolme vuotta. Tuskin mua enää kukaan jalkoihin sotkee, kiitos vaan :) enkä tuosta nuoruudestakaan enää tiedä.. no mä oon ihan viihtyny, ehkä olen aikasemmin sit ollu paskemmissa hommissa.


   • No kerroppas busboy, miten ne suhtautuu kun pyydät sinulle itsellesi sopivaa työaikaa , ta ylipäätänsä jos haluat tehdä vain tes.in mukaista työaikaa eikä ylitöitä ? Entä miten saat vapaata ja onko siellä ylipäätänsä vapaapäiviä ?
    Kysyn kun en tiedä, sillä vaikuttaa kovin ruusuiselta kertomuksesi.
    Useimmiten pyritään virolaistyöaikoihin, että 24/7 ja liksa maksetaan jos jaksetaan ja useimmiten on että ei jakseta eikä makseta.


   • Työaika on 7-15.30 ja ylityöt vapaaehtoista toimintaa, kuten monessa muussakin paikassa. Palkka on ainaki itelle aina maksettu oikein, muiden puolesta paha sanoa. Hyvää lomaa kaikille!


  • Tarjosivat jatkoa, en huolinut. Mielummin kuljen vapaana katsellen sinitaivasta ja kuunnellen linnunlaulua, kuin huhkia moisessa hourulassa pikku rahasta. Töitä löytyy kyllä muualtakin, mutta ensin nautitaan kesästä!!

   • 3vuotta talossa olleena ja nyt 2vuotta talon kirjoilla. En ihan allekirjoita kaikkea mitä täällä kirjotetaan. Riippuu varmaan ihan siitä missäpäin linjaa työskentelee.. Kiire on kova aina ja paljon joutuu itse sahailemaan ja "muokkaamaan osia". Ylitöitä teen jos haluan tai jaksan. Työaika 07.00-15.30. Palkka oli mullakin alussa surkea mutta noussut nopeasti kun on tehnyt työnsä hyvin eikä saikuttele turhaan. En todellakaan ole mikään perseennuolija..hiljainen puurtaja. Näillä mennään!


  • Juurikin näin. Helteet tulossa.

  • Ihan paras paikka ikinä. Rahaa tulee ovista ja ikkunoista. Vapaata saa ku haluaa kuhan työnsä hoitaa. 10v talossa teen näitä hommia niin kauan ku riittää. Luulen että ne ketkä ei ole tyytyväisiä niin haluaa vain rahaa eikä ole valmiita tekemään töitä palkan eteen. Täällä ei tissiposket pärjää...

   • Teettekö siellä tehtaalla nykysin ikkunoita ja ovia? No, sehän on ihan luonnollista että rahaa tulee juuri niistä tuotteista joita valmistattekin


   • Sielläkin voi käydä kuten Lehtimäellä, että ahneella on paskainen loppu.
    Työsuojelutarkastaja kun kerran käy, se voi olla siinä.
    Silloin nähdään tissiposkia enemmänkin.


  • Vai tulee rahaa ovista ja ikkunoista. Eiköhän se ole laskusuunnassa palkkaus. Enemmän ja halvemmalla. Mutta jos tykkää niin kovasti olla.

  • 1.5 vuotta sitä paskaa jakso. Työkaverit mukavaa porukkaa kaikki muu sitten olikin ihan perseestä.

   • Olisiko paikallaan pienimuotoinen ruuttaryhmämme vierailu ?
    Jos se opettaisi jotakin .


  • Ihan ok paikka, muutama kuukaus tuolla tuli oltua. Palkka 12-13e/h. Ainakin oman tiimin työkaverit ihan mukavia, ei niistä oikeastaan mitää pahaa sanottavaa.

  • Palkat on ihan sopivat, varsinkin jos osaat persettä nuolla oikeen kunnolla ja jos haluat edetä niin seuraa kuka on olevinaan todella tärkeä firmassa ja nuole hänen persettään niin hän tekee kaikkensa että nouset perusduunarista ylöspäin. Suurin osa tuotannon esimiehet ovat todella huonoja. 2 tuotannon esimiestä ymmärtävätkin linja-auton rakentamisesta jotain (koska ovat vanhoja duunareita) Esimieheksi otetaan takaisin ihmisiä jotka ovat saaneet aikaisemmin potkut. Kyseisessä firmassa on aina aivan helvetillinen kiire ja pihat täynnä autoja ja sitten niitä piilotellaan johonkin muualle kun ei mahdu omalle pihalle. Kiire tulee ja ruvetaan tekemään 9,5h työpäiviä niin homma alkaa toimimaan ja otetaan kesken kiireen uusia ihmisiä jotka eivät ole nähnyt ikinä edes akkukonetta. Jos työkkäri kiusaa tällä hetkellä niin hae kyseiseen työpaikkaan töihin. Kyllä he huolivat yleensä kenet tahansa. Työnteko ei ole sinun juttusi jos et kyseiseen firmaan pääse töihin. Jos ylityöt maistuvat, et ikinä saa mitään positiivistä palautetta. Ja jos sinulla ei ole mikään into saada toistaiseksi voimassa olevaa työpaikkaa niin tämä on sinun. Tapana pitää 3v vuokrafirman kirjoilla. Sitten 2x 1v määräaikainen sopimus ja sen jälkeen yleensä työsopimuksesi päättyy. Onneksi olkoon! Olet tuhlannut 5v elämästäsi PASKAAN.

  • Onhan täällä vitunmaan kitisijöitä liikenteessä.
   Itse olen ollut töissä yli 3vuotta kyseisessä lafkassa ja voin sanoa että töitäTEKEVÄLLE aivan passelipaikka olla hommissa.
   Vapaita saat sovittua äärimmäisen hyvin, palkka AINA ajallaan! (Vuokratyöfirmat erikseen) Eli älkää sotkeko Soe:n palkanmaksua vuokratyötä tekevien palkanmaksuun. DUMMASS!!!
   Ylityöt AINA vapaaehtoisia! Jos ammattitaitoa riittää saa tehdä pitkää päivää niin halutessaan
   Jos olet vittupää eli sosiaalisesti täysin lahjaton en suosittele kyseistä lafkaa sinulle.
   Ja työkkärin kassalta tulevat kitisijät saa hyvin nopeasti fudut nimittäin kaikenmaailman pilvipäitä ja persereikiä tullut tavattua kyseisessä lafkassa (vuokratyöfirmojen kautta).
   "Talon oma väki" äärimmäisen ammattitaitoista ja mukavaa porukkaa.

   Kitisijät vetäkää vittupäähänne ja menkää työkkärinkassalle!

   • Kesä on jälleen tullut ja hallissa on kuuma. Hyvät kollegat, huolehtikaa hygieniastanne ja vaihtakaa t-paita JOKA PÄIVÄ. Ei ole kiva olla samassa bussissa pahalta haisevan työkaverin kanssa.. Kerran hikoiltu paita haisee jo toisena päivänä pahalta, ja monet käyttävät VIIKON samaa paitaa! Kovimmat housunroikottajat näyttävät pitävän samoja kalsareitakin päivätolkulla.. Peskää myös ne paskaiset työliivinne. Vaikka itseä ei haju haittaisikaan, ajatelkaa muita! Sama pätee muussakin työskentelyssä, ajatelkaa muita. Hyvää kesänjatkoa!


   • Ei vuokraduunareilla ole mitään työvaatteiden pesupalvelua kuten vakiporukalla. Omassa pesukoneessa en halua pyörittää massaisia työhousuja. Paidat ja kalsarit on eri juttu ne tulee vaihdettua vähintään joka toinen päivä.


   • Kyllä vuokramieskin saa ne soe-vaatteet, kun pyytää ja oman kaapin mihin pestyt vaatteet tulee.. Kannattaako ne massat pyyhkiä housuun tai paitaan? Monet nuoret jätkät sotkee heti tahallaan vaatteensa, kun luulevat siten olevansa "kovia työmiehiä" mitä paskasemmat vaatteet. Hyvin ne housut voi lykätä koneeseen, ei massat mihinkään lähde edes lindströmin pesussa, mutta hajut lähtee pesemällä! Ja kyllä alusvaatteet mukaanlukien t-paita vaihdetaan joka päivä! Ei se pesuaine niin kallista ole, osta vaikka rainbowta, josset omoa raaski..


   • Voi vi**u mitä neitejä tällä valittaa. Menkää kauneussalonkiin töihin jos hien haju häiritsee. Kunnon duunari haiskahtaa aina hieltä. Muutenhan sitä on laiskoteltu.


   • Vai että neitejä, jos huolehtii hygienista. No ihan miten vaan :) Puhdas hiki ei haise, vaan se paskanen monta kertaa hikoiltu paita. Täytyy paskantaa huomenna housuun töissä, niin olen scanian kovin ja haisevin jätkä tolla logiikalla! Voi vi**tu mitä tampioita täällä valittaa :)


   • Nimenomaan kaikenlaisia tampioita täällä valittaa. Jos nyt hiki haisee niin voihan siitäkin valittaa.
    Housuun voit paskantaa jos kerran luulet olevasi kovempi duunari sillä tempulla. Minä kyllä väännän tortut pönttöön.


   • Onneksi suurin osa osaa pesytyä ja vaihtaa vaatteensa päivittäin, mutta aina joukkoon mahtuu kirjaimellisesti pari mätää omenaa. Perimmäinen kysymykseni olikin, miksei niitä vaatteita voi vaihtaa päivittäin? Onko syynä tyhmyys, laiskuus, vai molemmat? Täytynee etsiä työtä sieltä kauneussalongista. Sinulle duunipappa suosittelen työpaikkaa vaikkapa sikalasta, ei tarvii enää peseytyä ollenkaan, tuskin ne siat suuttuu vaikka kuinka panet haisemaan! Ja noinkin "kova" työmies kehtaa tsätätä täällä työajalla, aijai mitä toimintaa!!


  • Semmonen puuhasteluleiri missä tehään hirveällä kiireellä sellaista kun sattuu tulemaan, ja korjaillaan sitten viat ylitöinä. Ei puhettakaan että voisi esim. parantaa oman työn laatua, koska kokoajan on kiire.

   Perehdytys surkeaa, koska perehdyttäjä voi olla kuka vaan. Joku jota ei kiinnosta, tai joka ei vaan osaa.

   Bussit rakennetaan perse edellä puuhun -menetelmällä, kun jokainen joka pystyy, haluaa päästä "toisen edelle", jotta oma homma olisi mahdollisimman helppo, kun muut ja muiden rakentamat viritelmät eivät ole vielä omaa hommaa häiritsemässä.

   • Nomutta tämähän kuulostaa hienolta. Saako polttaa tai räplätä älypuhelinta jos ei osaa muuta just sillä hetkellä ? Entä tuo lomailupuoli jos helteet pukkaa päälle ? Entä saako myöhastyä jos on aamu-uninen tai lähtee aikaisemmin jos on iltauninen tai lyhempää päivää jos on molempia. Jos kissa tai koira on kipeennä kuinka monta päivää voi olla palkallisella lomalla ? Entäpä jos on kurja sää tartteeko tulla ollenkaan töihin.


   • Siisteyspoliisi ja Duunipappa tietänevät siellä varman vastauksen.
    Teille ei ilmeisesti tartte työtaistelutilanteessa roudata sitä siankusta lakkovahtipartiolle, kun saavat sitä teidän ryysyistänne tiristettyä.
    Duunipapan kalsareilla rikkuria päin pläsiä, niin tehokkaampi kuin jyväjemmareilta saatu säiliöautollinen sianlietettä.
    Koittaakaa nyt tehdä jotain olojenne parantamiseksi tai hävetkää !!!


   • Huomenna alkaa taas se sama herkku. Ei siellä mikään muutu. No uusia naamoja saattaa näkyä kun porukka vaihtuu. Se on ainoa mikä muuttuu...


  • No vaihtuko kalsarit duunipapalta edes ?
   Et kai muuten pappa ole fillaristi ?

  • Fillarilla olen ajanut joskus kymmenen vuotta sitten. Kui?
   Kyllähän minä kalsareita vaihdan aina tarvittaessa, mutta en ala vinkumaan jos työkaveri vähän haiskahtaa. Moni ei näköjään sitä ole tajunnut...

   • En mäkään valita, jos vähän haiskahtaa! Eri juttu, jos koko ukko haisee paskalle.. mites sielä loman jälkeen hommat on lähtenyt liikkeelle? Vaihdoin sinne kauneussalonkiin paremman palkan ja hajuttomuuden takia :) täällä on hyvä olla!


   • Siisteyspoliisi kirjoitti:

    En mäkään valita, jos vähän haiskahtaa! Eri juttu, jos koko ukko haisee paskalle.. mites sielä loman jälkeen hommat on lähtenyt liikkeelle? Vaihdoin sinne kauneussalonkiin paremman palkan ja hajuttomuuden takia :) täällä on hyvä olla!

    Miten lähteny liikkeelle? No sillä että koko tuotanto laahaa pahasti perässä sillä keulat ei nouse pystyyn ajallaan ja hommat on ihan levällään. Uutta kaveria tulee jatkuvasti vaan aikataulua ei kiinni saada. Ylityökielto on päällä ja tämähän vasta onkin paljastanu koko paikan ongelmat kunnolla: hommat ei toimi jos ei työntekijät tee joka päivä vähintään tuntia ylitöitä.


   • HETI haen tonne töihin !!!


  • Jos aktiivimalli alkaa iskemään niin tuolta saa vuokrafirman kautta töitä. Kuinka hyvää ja millä palkalla onkin jo toinen juttu.

  • Olisko siellä pienet työnseisaukset ja rikkurien ruiskutukset paikallaan ?
   Puhdistaisi ilmaa ja selkeyttäisi sääntöjä.
   Ketään ei voida pakottaa ylityöhön, muistakaa myös.

   t. Talkoo- Taavetti

   • Rikkurit ovat jotain niin alhaista luokkaa ettei sille ole edes kunnollista sanaa. Toinen juttu on sitten liittoon kuulumattomat siipeilijät. Niillekkin ruiskutukset on paikallaan.


  • Siellä liitytään liittoon ja liittymättömille ruiskutustuomio !

   Partajugi

   • Ilmeisesti sama meno jatkuu kuin 2015 jolloin itse olin tuolla. Hommat enemmän tai vähemmän kaaosta. Vieläkö porukalla naamat apeana ja juuri kukaan ei edes tervehdi?


  • Porukan vaihtuvuus on suurta. Monet haluaa pois, jopa ennemmin työttömiksi, kuin että olisivat scanialla pitkään. Scania yrittää pitää porukkaa töissä vain nostamalla palkkaa, joten jos pelkkä raha merkitsee työn valinnassa on scania oiva valinta teknologiateollisuuden tessiä käyttävistä. Jos taas haluaa toimivan työpaikan, joka ei vaikuta siltä, että sulkemisen partaalla toimitaan jatkuvasti hommien kusiessa, kannattaa huoletta sanoa ei tarjouksille työpaikasta scanialla.

   Kuinkas paljon porukka ajeli tässä toukokuun aikana tehtaan ohi? Näittekö sen suuren joukon autoja, joista lasit puuttuivat? Niin, hommat ei ihan skulaa...

   • Ei se palkka ole Scanialla kovin kummoinen. Sain vakituisen työpaikan muualta ja tuntipalkka on nyt yli kaksi euroa tunnilta parempi, vaikka en ollut Scaniallakaan mitenkään huonosti palkattu. Lisäksi nykyisessä työssä saan muitakin korvauksia mitä vuokramiehenä saattoi vain haaveilla.


   • Anonyymi kirjoitti:

    Ei se palkka ole Scanialla kovin kummoinen. Sain vakituisen työpaikan muualta ja tuntipalkka on nyt yli kaksi euroa tunnilta parempi, vaikka en ollut Scaniallakaan mitenkään huonosti palkattu. Lisäksi nykyisessä työssä saan muitakin korvauksia mitä vuokramiehenä saattoi vain haaveilla.

    Et selvästikkään ollut talolle arvokas työntekijä. Itse viikko vuokramiehenä ja vakkariksi. Liksa 18€/h


  • IHan perseestä koko paikka. Mieluummin notkun sossutuella kotona kun meen tonne takas töihin. Ihme nillittäjiä pomot jos myöhästyy töistä aamulla ja ruokatunti venyy heti ollaan varotuksia jakamassa. Kyllästyin ja lähdin vittuun koko puljusta. Nyt voi nukkuu aamulla pitkään ja yheiskunta maksaa

  • Väkisinkin on tullut huomattua että tuonne haetaan aivan jatkuvasti työntekijöitä eri rekryfirmojen avulla, vähän piilotellen yritystä, sekä haettavia työtehtäviä. Annetaan jopa hieman vääristeltyä infoa, ennenkuin olet valittu työhön. Eli yritetään saada kiinnostuneita koukkuun ja soe:lle töihin. Ei kyllä hyvää kuvaa anna, jos ei voi edes rehdisti ja reilusti kertoa mihin haetaan työntekijöitä...

   • Kai sekin jotain kertoo jos porukkaa kokoajan haetaan lisää. Samaan aikaan jengiä lappaa ulos kun eivät viihdy paskassa paikassa.


   • Anonyymi kirjoitti:

    Kai sekin jotain kertoo jos porukkaa kokoajan haetaan lisää. Samaan aikaan jengiä lappaa ulos kun eivät viihdy paskassa paikassa.

    Jengiä pistetään ulos kun ei hommat suju!!


   • Johtuisko siitä että ei haeta yhteen tiettyyn hommaan vaa sinne minne satutaan tarviimaan ja mihin tulijasta on.


   • Anonyymi kirjoitti:

    Jengiä pistetään ulos kun ei hommat suju!!

    Jengiä lähtee pois ihan omasta halusta. Ei niitä pois potkita kuin korkeintaan poikkeustapauksessa.


  • Moikka! Lueskelin tossa viestejä ja ilmeisesti koko aika tässä on puhuttu tuotannon työntekijöiden näkökulmasta. Onko jollakin kokemusta toimiston puolelta?

  • Toimiston puolella taivutellaan paperiorigameja ja paukutellaan henkseleitä. Siinäpä se aikalailla.

  • Olihan se aika mielenkiintoinen kokemus olla siellä puoli vuotta 2016. Kun osa-aikainen päättyi niin tarjosivat jatkoa, mutta mielummin jäin työttömäksi kun jatkoin siellä.
   Tuntui vähän kuin olisi vankilasta päässyt kun sieltä lähti, vapauttava tunne.

   Hommia tehtiin päin persettä, parannus ehdotukset valuivat kuuroille korville, näin on aina tehty kuului vastaus.
   Armoton vahtaus päällä kokoajan ja suunnilleen sekkarilla kyttäsivät meneekö tauko pitkäksi.

  • Kolme vuotta talossa olleena voin sanoa että työilmapiiri on normaali. Reilusti vittuilua ja kiusantekoa. Palkka nousee sitä mukaa kun osaaminenkin. johto on suht paskaa mutta ymmärtäähän sen kun on pomojen pomoja ja niiden pomojen pomoja useampi ja kaikki koittavat loistaa omalla sarallaan. Väki vaihtuu reilusti kun hyviä tekijöitä kuten minä, on vaikea löytää suomen maalta. Viikottain vituttaa muttakun pois ei osaaa lähteä ja muita aloja ja työpaikkoja nähny reilusti ja sama meininki joka paikassa niin ei pienen vitutuksen takia viitti vaihtaa. Osaavia tekijöitä tarvitaan. Tervetuloa

   • Osaavia tekijöitä savustetaan myös pihalle ihan vaan jos ei naama miellytä.. Ihme paikka


  Ketjusta on poistettu 3 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut