Gallupit tuhosivat vaalikeskustelut

Syksystä saakka gallupit nostivat Juha Sipilän voittajaksi ja niin vaalikeskustelut lässähtivät täysin pilalle. Kukaan ei uskaltanut haastaa Juha Sipilää, kaikki puoluejohtajat olivat kuin rengit ja piiat Isännän pakeilla ja kaikki vain koittivat puhua niin varovasti, että Isäntä palkkaisi heidät töihin hallitukseen. Oli sitä surkuhupaisaa seurata. Aivan surkuhupaisaa.
Kun Keskusta alkoi puhua 200 000 uudesta työpaikasta, jotka hallitus 'loisi' tähän maahan, kukaan ei rohjennut sanoa totuutta suoraan päin Sipilän naamaa: 'Se on aivan mahdottomuus', tilanne Euroopassa on nyt niin huono ja Venäjän kauppa hyytyy, että on mahdoton utopia, että tänne syntyisi hallituksen toimien perusteella noin paljon uusia työpaikkoja. Vihreiden Niinistö alkoi heti peesata Juhaa tuossa asiassa eniten - Ville haluaa siis renkipojaksi Juhan hallitukseen. Keskustelu lässähti tykkänään.
Kun Sipilä alkoi puhua strategisesta hallitusohjelmasta, Rinne ja Stubb ottivat asian heti omakseen, kumpikaan ei sanonut, että Suomen hallitus ei voi toimia, kuin yritysjohto. Renkipojat siis olivat kovasti halukkaita Isännän pöytään. Hallitus säätää lakeja, hallitus määrittelee verotasoja lakien avulla, hallitus ohjaa kuntia lakien avulla, hallitus tekee näistä laeista esityksiä eduskunnalle ja eduskunta sitten yleensä ne hyväksyy, koska hallituspuolueet ovat yleensä enemmistönä eduskunnassa. Työ on siis aivan toisenlaista kuin yritysjohtajan työ. Lakien valmistelussa pitäisi ajaa ohjelmistolla lain seurausvaikutukset esiin ja sitten vasta tarkastella, onkos tämä hyvä vai huono ajatus ja esitys. Mikäli ohjelmalla (tarkoitan tietysti tietokoneanalyysiä) ajettuna seuraukset ovat huonot, sellaiset ideat hylätään ja ne jossa seuraukset ovat hyvät niitä ajetaan lainmuutoksiksi.
Hallituksen ja eduskunnan pitäisi katsoa koko kansan etua, mutta puolueet ajavat vain omien etupiiriensä etua, koko kansan edusta ne eivät piittaa muuta, kuin mainospuheissaan, joilla kansalaisia yritetään harhauttaa totuudesta. Valtion ei ole tarkoitus tuottaa voittoa, vaan luoda yhteiskunta, jossa kaikkien on hyvä elää ja jossa kaikki tulevat toimeen ja kaikista pidetään yhtälailla huolta.

Globaali markkinatalous ei toimi enää entisten talousoppien mukaan. Mikäli kansalaisten ostovoimaa parannetaan, me tiedämme, että tuo lisäraha kanavoituu suurimmaksi osaksi ulkomaisiin tuotteisiin, vaatteisiin, elektroniikkaan, autoihin jne. Mikään noista ei ole Suomen tuotannossa. Ostovoiman heikennys sen sijaan tulee näkymään aika pian yritysten kannattavuuden heikkenemisenä ja työttömyyden lisääntymisenä. Silloin aletaan tinkimään myös ruuasta, lomamatkoista, ulkona syömisestä edellisten lisäksi. Ostovoiman heikennys on siis todella paha asia, mutta ostovoiman lisäys ei tuokaan vastaavaa hyötyä.

Yhtä lailla vaikuttavat sitten heikennykset esim. työttömyysturvaan, jolloin ihmiset tulevat nopeammin muiden tukien piiriin, asumistukimenot kasvavat, toimeentulotukimenot kasvavat ja ihmiset lykkäävät avun hakemista myös sairauksiinsa heti, jolloin siitä tulee terveysmenojen tuntuva kasvu. Leikkauksilla onkin pitkällä tähtäyksellä negatiivisia vaikutuksia valtion ja kuntien menoihin. Ne eivät tuokaan säästöjä vaan lisäkuluja ja lisää ahdinkoa ja samalla ostovoima heikkenee ja työttömyys lisääntyy.

EU:ssa meillä on vielä lisäongelma. Mikäli valtio käynnistää isoja urakoita esim. rakentamiseen, teihin ja muihin kuljetuksiin liittyen tai isoja rakentamisohjelmia, ne on Eu tasolla urakoitava, jolloin urakoita eivät yleensä saakaan suomalaiset yritykset, vaan voittajat tulevat lähimaista, Virosta, Puolasta jne. Suomalaiset työntekijät jäävätkin edelleen kortistoon ja siellä pysyvät. Virolainen työntekijä kysyy Suomessa töitä ja sanoo samaan hengen vetoon: 'Paljonko minun pitää maksaa tästä palkasta takaisin Tallinnassa?', käytäntä joka on totta. Toinen asia on sitten se, että suomalaiset yritykset perustavat Viroon pikku pöytälaatikkoyrityksen, joka sitten palkkaa virolaisia Suomeen töihin ja maksaa heille Viron palkkatason mukaista palkkaa. Suomessa rakennuksilla työskentelee jo n. 60 000 virolaista rakennusmiestä - suomalaiset ovat kortistossa, koska virolaiset ovat halvempia ja nuo kepulikonstit on monet, joilla suomalaisia työehtosopimuksia kierretään. Siihen ei ole hallituksella ollut mitään intoa puuttua.

Me olemme ajaneet itsemme globaalin markkinatalouden ahdinkoon, josta ei ole ulospääsyä helpoilla keinoilla ja koviin keinoihin ei suurpuolueilla ole kykyä eikä tahtoakaan. Monet päättäjistä ovat globaalin markkinatalouden harhan vallassa. Suomi ei voi sitä edes muuttaa miksikään. Nyw York on maailman markkinatalouden ja kaupan keskuspaikka, jossa päätökset globaalisti tehdään. Suomi vain kiltisti tekee kaiken mitä pyydetään.

Olisiko mitään tehtävissä näissä olosuhteissa? Olisi. Suomi voisi käynnistää merkittäviä innovaatiohankkeita ja panostaa siihen tosissaan, jotta olisi jatkossa jotain myytävää!
Pekka Lehtinen

7

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • voitotverotta

      Vielä voisi puhua veronmaksajien rahojen viemisestä veroparatiisisaarille ilman, että niistä voitoista maksetaan veroa senttiäkään Suomeen.

      Senkin muuttamiseen hallitukselta ei löydy munaa.

    • mitenmuutostehdään

      Globaali markkinatalous on syyryritysten unelma. Se tekee niille mahdolliseksi voiton maksimoinnin ja vapaan oikeuden tuhota joka kansakunta halutessaan.

    • Laillinenhuijaus

      Johdannaismarkkinat ovat pankki- ja rahamaailman laillinen huijaustoimi.

      Miten rahamaailman pelisäännöt voitaisiin muuttaa.

    • Vaikeatneuvottelut

      Hallituksen muodostaminen ei taida olla kuitenkaan aivan helppo juttu. Keskustan olisi viisainta pitää kokoomus ulkona, mutta nyt näyttää että Demarit jää itse pois, jos he jäävät neljänneksi. Silloin Keskustalle jää ikävä vaihtoehto käteen, perussuomalaiset ja pienpuolueet ilman kokoomusta. Ehkä silläkin tavalla saa hallituksen kasaan, mutta helppoa se ei tule olemaan, koska juuri sitä nykyhallituksen kaltaista koalitiota ei oikeasti haluttaisi. Mikäli Kekusta ja Kokoomus muodostavat hallituksen, Keskustasta tulee hallituksen syntipukki vääjäämättä, koska se on pääministeripuolue ja kansa näkee, että sama edellisen hallituksen turmelluspolitiikka jatkuu.

      Helppoa ei Sipilällä tule olemaan, vaikka reilu valtakirja kansalta tulisikin.

    • Nukkuvienääni

      Moni jättää myös äänestämättä, koska vaalien lopputulos näyttää jo lukkoon lyödyltä, niin ettei siihen oikeasti mitään muutosta saa. Jos 400 000 suomalaista jättää äänetämättä se on melkoinen lopi joidenkin puolueiden kannatuslukemiin, mutta minkä puolueiden, se jää nähtäväksi.

    • arpajaiset

      Äänestyksen yhteyteen kannattaisi järjestää valtion arpajaiset, joissa olisi reilut hyvät palkinnot, se houkuttaisi äänestämään niitäkin, jotka nyt jäävät kotiin.

    • Populismiapukkaa

      Ennalta tiedetyssä vaalituloksessa ei enää paljon ole jännitettävää. Entisen politiikan jatkumisen seuraamisessakaan ei ole mitään jännitettävää. Aika ankea se on nyt sitten taas seuraavat 4 vuotta seurata politiikkaa. Muutosta ei olekaan tulossa, vaikka voisi äänestäjien liikkumisesta ajatella, että kansa haluaa muutosta. Kansa tulee jälleen pettymään. Keskustan politiikka on jo tiedetty vuosikymmeniä, ei siltä suunnalta mitään hyvää ole odotettavissa, vain uusia katastrofeja.
      Harmi, että se kansan tyytymättömyys kanavoitui keskustalle ja pitkälti Juha Sipilälle. Äänestäjät ovat kuuroja ja sokeita. Sipilä puhuu palkkojen alentamisesta 15-20 % kilpailukyvyn nimissä, eikä kukaan älähdä aiheesta, Siipilä puhuu terveydenhoidon kilpailuttamisesta, eikä siitäkään kukaan älähdä, vaikka tiedetään, että suuriin kilpailutuksiin voivat osallistua vain amerikkalaiset suuryritykset, ja ne ovat ainoita, jotka voivat edes tarjota suuria terveydenhoidon urakoita ja tiedetään, että ne vievät voitot veroparatiisisaarille. Eikä kukaan älähdä 200 000 uuden työpaikan luomisesta, vaikka se on mitä suurinta populismia, kukaan ei nyt puhu populismista. Kukaan ei älähdä siitäkään, että kaikki tietävät, ettei Kreikka seliviä veloistaan, mutta kaikki haluavat olla lupaamatta Kreikalle lisätukia - sekin on mitä suurinta populismia.

      Keskustasta tuli näissä vaaleissa suurin populistipuolue, jolla on suuria lupauksia, mutta mitään todellista vastinetta noille lupauksille ei ole - jäljelle jää vain inhottavia tekoja, joilla köyhältä kansalta viedään viimeisetkin siemenperunat.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Miksi jollain jää "talvi päälle"

      Huvittaa kastoa ullkona jotain vahempaa äijää joka pukeutuu edelleen kun olisi +5 astetta lämmittä vaikka on helle keli
      Maailman menoa
      327
      3235
    2. Mitä et hyväksy miehessä/naisessa josta olet kiinnostunut?

      Itse en halua, että miehellä olisi lapsia!
      Ikävä
      224
      2010
    3. Se katse silloin

      Oli hetki, jolloin katseemme kohtasivat. Oli talvi vielä. Kerta toisensa jälkeen palaan tuohon jaettuun katseeseen. Tunt
      Ikävä
      59
      1612
    4. Tiesitkö? Farmi Suomi Kirsikka Simberg on tämän julkkisnaisen tytär - Katso tyrmäävät mallikuvat!

      Oho, aikamoinen ylläri. Tiesitkö?! Kirsikka Simberg on yksi tämän kauden Farmi Suomi -kisaajista. Hänellä ei ole tuttu t
      Suomalaiset julkkikset
      5
      1437
    5. Kaipaaville

      Kerro sun tunteesi ja ajatukset tähän jos et uskalla irl!
      Ikävä
      82
      1319
    6. Tuhdit oluet kauppoihin. Miksi vastustaa?

      8% oluet kauppoihin mutta mikä siinä on että osa politikoista vstustaa ? Kauppa kuitenkin hinnoittelee vahvan oluen ni
      Maailman menoa
      284
      1243
    7. Miten haluaisit

      Että reagoisin jos näkisin sinut nyt?
      Ikävä
      81
      1074
    8. Sinua tulen kyllä ikävöimään pitkään nainen

      mutta oli pakko tehdä päätös oman mielenrauhan vuoksi. Toivottavasti saat elämältä kaiken mitä haluat.
      Ikävä
      52
      1061
    9. Tärkeä kysymys!

      Haluatko sinä, mies, minut?
      Ikävä
      80
      1001
    10. Asiallinen lähestyminen

      Mitä on asiallinen lähestyminen?? Tietääkö tai tajuaako kukaan, varsinkaan miehet??? Eilen NELJÄNNEN kerran jouduin isk
      Sinkut
      146
      878
    Aihe