Kapinallinen otsikko varmaan kepulaisten mielestä, joille puolueen 21,1 % kannatus oli pettymys, kun se ei ollut sitä, mitä gallupit ennakoivat. Puhumattakaan palstan kepulaisten ennakoimasta 30 % kannatuksesta. Mutta minä ajattelen asiaa maan edun enkä kepun kannalta.
Edustajapaikkoja kepu sai kuitenkin kannatukseensa nähden yläkanttiin, 49 paikkaa, kokoomuksen saadessa vain 2,9 prosenttiyksikköä pienemmällä kannatuksella (18,2 %) 12 paikkaa vähemmän, 37 paikkaa. Parhaiten vaalimatematiikka suosi persuja, jotka kokoomuksen saamaa kannatusta vähäisemmällä kannatuksella (17,6 %) saivat paikan kokoomusta enemmän, 38 paikkaa.
Ei tuloksissa sinänsä yllätyksiä ole. Oppositiosta on helpompi voittaa vaalit kuin hallituksesta. Niin on aina ollut, niin oli nyt ja niin tulee vastakin olemaan. Kepun tulos oli nyt kuitenkin pitkään aikaan huonoin puolueen oppositiokauden jälkeen. V. 1991 vaaleissa puolue sai 24,83 % kannatuksen ja 55 paikkaa, v. 2003 se sai 24,69 % kannatuksen ja taas 55 paikkaa. Puolueen menestys oli sen nyt saamaa parempi v. 2007 vaaleissa yhden hallituskauden jälkeenkin, 23,11 % ja 51 paikkaa.
Kolmesta keskisuuresta puolueesta varmaan kaksi menee kepun johtamaan hallitukseen ja yksi jää oppositioon. Persujen noustua paikoissa kakkoseksi puolueen paikka hallituksessa lienee varma. Toivottavasti kokoomus menee hallitukseen, jossa se kepun kumppanina varmaan pystyisi viemään läpi niitä tavoitteitaan, joissa se ei onnistunut viime vaalikaudella. Kokoomuksen kannatus on sen kepun kumppanina ollessa aina säilynyt hyvin. Vaalikaudella 2007-2011 kannatus säilyi vaalivoittoon johtaneella korkeudella kepun romahtaessa täysin. Demareilla ei ole kannatuksensa kannalta yhtä hyviä kokemuksia kepun kumppanuudesta, joten jäänevät nyt oppositioon kannatustaan kasvattamaan.
Vasemmistopuolueiden yhteistulos oli nyt historiallisen huono. Kannatustaan kasvattaneita vihreitä kun ei lueta vasemmistoon meillä kuten esim. Ruotsissa. Näiden vaalien tuloksen vertailussa vuosien 1991, 2003 ja vielä 2007 vaaleihin pitäisi kyllä ottaa huomioon, että noissa em. vaaleissa persut olivat vielä kovin vähäinen tekijä. Vaalien 2007 jälkeen suuresti kasvanut puolueen kannatus on nakertanut kannatusta luultavasti eniten demareilta, mutta myös kepulta ja kai vasureiltakin, kokoomukselta ehkä vähemmän.
Helsingistä kepu sai vain yhden edustajan. Olli Rehn ei pystynyt nostamaan Paula Lehtomäkeä eduskuntaan. Yllätys minullekin. Tietenkään en uskonut kepun saavan täältä kolmea edustajaa, kuten palstan kepulaiset uhosivat. Tämä Helsingin tulos on rohkaiseva siksikin, kun tietenkin pääkaupunki on suunnannäyttäjä koko maalle: mitä iso edellä, sitä pienet perässä.
Olin eilen viimeiset neljä äänestystuntia hoitamassa Pieni ele -keräystä Malminkartanon äänestyspaikalla. Siellä kävi äänestämässä varsin paljon ”uussuomalaisiamme”, niistä eniten somalejamme. Somalit varmaan äänestivät kepun ehdokkaana ollutta Abdirahim ”Husu” Hussein Mohamedia. Näkyyhän tuo toistatuhatta ääntä saaneen, mutta ei ollut sentään lähelläkään eduskuntaan pääsyä.
Ei muuten päässyt minunkaan ehdokkaani eduskuntaan, jossa hän oli vaalikauden 2007-2011. Mutta jatkaa Helsingin kaupunginvaltuustossa ajaen siellä hyviä asioita valtuuston suurimman ryhmän jo vaikutusvaltaiseksi kohonneena jäsenenä.
Ei niin paha kuin pelättiin
72
51
Vastaukset
- Päälliköltäsitaas
Keskusta nosti puolueista eniten kannatusta Helsingissä ja ylivoimaisesti eniten Uudellamaalla.
Kansaa vedettiin taas kerran höplästä. Soinin koijariporukka teki kovan jalkatyön. - paskathousussa
Väärin meni jälleen Rautavaaran suuren pojan mielestä mutta lohduttaudu sillä että olihan Rautavaaran toinen suuri poika, liki laisesi valehtelija, Pentti vaalipiirinsä persuykkönen. Kertonee jotain persujen ja rautavaaralaisten arvoista.
Täytyy olla meleko heikko tuo realiteettien ymmärrys, kun ei tajua persujen yli viidentoista prosentin menestyksen olevan pysyvästi muilta pois.
Eiköhän se seuraavan neljän vuoden aikana selviä, kestääkö Soinin perse merivettä. - kerrokerrokuvvvvaa
Mikset sano suoraan kumpaa äänestit, Juha Hakolaa vai Arja Karhuvaaraa?
Veikkaisin että Karhuvaaraa- Väärin_veikkaat
Totta kai ginibaretti ja aliupseeri kapi äänesti toista ginibarettia ja reservin aliupseeria
http://fi.wikipedia.org/wiki/Juha_Hakola_(poliitikko)
- tietoaKapille
Mitä helkkaria sinä noita prosentteja luettelet. Kyllä itsekukin meistä osaa ne lukea lehdestä tai netistä tai katsoa TVstä.
Vaalitulos on poliittisesti erinomainen. Vasemmisto lähestyy sille luontaisesti kuuluvaa alle 20%:n tasoa. Yhdet vaalit vielä ja se on siinä. Niin onneton on vasemmiston vastuunottokyky tällä hetkellä, ettei edes oppositiossa kannatus kohoa. Etenkin kun vasemmisto aloittaa sille tyypillisesti rettelöinnin terrorismin (lue ay-liike) avulla. Terroristi järjestöistä SAK tulee tekemään kaikkensa maan talouden saattamiseksi kaaoksen partaalle. Luullen siten tukevansa demariroistoja.
SDP saakin kiittää tappiostaan mm AKT:tä, joka oli pysäyttää viennin juuri vaalien alla. Suomen kansa ei enää hyväksy tuollaista ja SDP maksaa siitä poliittisen hinnan.- Impivaaraan
Nyt on helppoa. Duunarit ei voi narista, kun valtaa ei ole. Yritystuet pois ja rahat maataloustukeen. Se on niille oikea paikka. Sitten vaan toteuttamaan uutta maataloussuomea. Ei tartte enää viherpipertelijöiden narinaa kuunnella meren saastumisesta. Fosforia peltoon niin kasvaa kunnolla muutkin kuin tuet. Huraa!
Ei tuo vaalitulos olekaan vielä ihan täysin selvä:
http://www.uusisuomi.fi/kotimaa/80697-vaalijohtaja-kokoomus-voi-nousta-perussuomalaisten-ohi-jannittamisen-paikka
Pidetään peukkuja!- paskathousussa
No minkä arvelet muuttuvan jos noin käy?
- näinnäkisin
Ei kai kokkaritkaan nyt niin härskejä konnia ole, että 1050 vaalilippua ottavat pois pelistä, saadakseen itsensä toiseksi.
Noo kapitollo on tollo tuossakin asiassa, ja toivoo tietenkin että kokdemarit voisivat aina tehdä vääryyttä muita kohtaan jälleen kerran...
Kapi voi pistää peukkunsa siihen kohtaan mitä esitteli pyllistäessään palstalla.
Jokainen käsittää, ettei tuollaista toistatuhannen äänimäärää voi rehellisin keinoin muuttaa toiseksi.
Kapilla on kierous mielessä, kuten demarilla aina, jotta voisi päästä "tavoitteeseensa".
Demari kapi on vaikka väittääkin olevansa kokkari, sillä milloinkas demari olisi totta puhunut. :))) Niin ja samaa porukkaahan nuo ovat, siis demut ja kokkareet, kusettavat kansaa vain eri nimillä ökyrosvojensa hyväksi.
On se metkaa! Siis tuo palstakepuleiden asenne ja näkemykset. Ovat pitäneet avaustani turhana sellaisten tietojen luettelemisena, joita voivat itsekin lukea lehdistä. Minä kuitenkin aina tukeudun tietoon, josta teen omat analyysini, kuten nytkin. En siis arvosta sitä palstakepulien ainoana oikeana pitävää metodia, oman pään tuottamaa. Varsinkaan, kun se pää näkyy tuottavan heillä kovin outoa.
Kepuhan on takaisin menneisyyteen, sinne aitovierille pyrkivä puolue. Nuo palstakepulit ovat puoluettaan edellä, elävät yhä jossain menneisyydessä. Minä olen heille edelleen aliupseeri - nähdään viestissä, jossa Juha Hakola on tuotu esille - vaikka siitä aliupseeriajastani on jo yli 40 vuotta, ja sotilasurastanikin jo 35 vuotta. Eräs heistä elää vielä kauempana menneisyydessä; hänelle olen edelleen rautavaaralainen, vaikka on jo paljon yli 60 vuotta ajasta, jolloin sellainen olin. Vai olenko äänestellyt väärässä vaalipiirissä nämä vuosikymmenet, ollut kerran - 43 vuotta sitten - jopa kuntavaaliehdokkaanakin Helsingissä?
Juha Hakola on tosin res. sotilasmestari, mutta ei ole koskaan palvellut ”kapiaisena”, ja monena hän on ollut elämässään, jopa taksiautoilijana, mutta jo kauan on ollut ylikomisario, viestintäjohtaja, hallintotieteiden maisteri, kaupunginvaltuutettu, kiinteistölautakunnan puheenjohtaja, ja hänen sinibarettiajastaankin on jo lähes 30 vuotta.
Luulenpa, että olen sanonut sanottavani tästä asiasta. Käyn kyllä vielä avaustani katsomassa, ja jos on tullut vastineita, joiden näen edellyttävän kommentointiani, niin tulen tekemään. Nyt en näe olevan aihetta enempään. Vielä vain totean, että vaalitulos ei todellakaan ollut niin paha kuin pelättiin, eikä kepulaisittain ollenkaan niin hyvä, jota pitivät varmana. Ei edes gallupien ennustama - olisivatko gallupit olleet kepun maksamia;))Kun nyt katselin palstaa hieman omaa avaustani laajemmin, huomaan, että minusta puhuminen ei ole eräille riittänyt minusta puhuminen tällä avauksellani, vaan on pitänyt tehdä omia avauksiaankin aiheesta, joka on heistä kiinnostavin ja samalla varmaan ainoa todellisen kiinnostuksen kohde. Tuo pahin sekopää on kai tuskaisesti etsinyt minua palstalta nuokin päivät, jolloin en palstaa avannutkaan, ja on sitten alkanut nähdä minut ihan ”viattomissa”.
Tuossahan ei ole mitään uutta ja yllättävää. Noinhan on jatkunut jo vuosikausia. Kai hän alkoi nähdä minut itsessäänkin silloin, kun ylensi itsensä kapteeniksi. Varmaan hän peiliin katsoessaan näkee kauluksessaan myös kapteenin ruusukkeet, joiden olettaa koristavan minun kaulustani, vaikkei minulla ole enää vuosikymmeniin ollut muuta sotilaspukua kuin YK:n rauhanturvajoukoissa palveluspukuna käytetty intialainen kenttäpuku ja sinibaretti, jotka puen päälleni silloin harvoin, kun toimin jossakin tehtävässä rauhanturvajärjestömme järjestämässä tilaisuudessa.
Edelliselle avaukselleni viime viikolla laitoin vietin, joka on totuudellisuudessaan niin hyvä, että tuon alussa mainitsemani taas nähtyäni se viesti kannattaa toistaa vielä tässä:
>>Tälle palstalle on muodostunut ”kahden kerroksen väkeä”. Yläkerrassa ovat ne, jotka tekevät avauksia asioista ja ottavat kantaa myös minun avauksellani esille ottamiin asioihin, niistä asiallisesti keskustellen. Ja sitten on teitä, alakerroksen väkeä, jotka tekevät avauksiaan vain muista keskustelijoista, erityisesti minusta, ja jos tulevat minun avauksilleni, puhuvat sielläkin vain minusta, ei esille ottamastani asiasta.
Miten nuo eri kerrosten väet ovat muodostuneet? Tietysti sen mukaan, millaisessa asemassa kokevat olevansa. Eli jos joku ei näe kykyjensä ja muiden ominaisuuksiensa riittävän yläkerran asukkaaksi, kiinnostumaan ja puhumaan asioista, hän jää sinne alakertaan, ja näyttää sieltä kiinnostustaan yläkerran asukkaisiin ja puhuu heistä sillä tavalla, johon hänkin pystyy.<<
Nyt ei enää todellakaan aihetta enempään ainakaan tällä erää.- Kapin_tomppeli
on näköjään myrrystuulella kun ei kukaan kehu hänen älykästä "analyysiään".
Johtuu varmaankin siitä, ettei siihen ole mitään syytä? - Kauppat.lis-johtaja
Kapin_tomppeli kirjoitti:
on näköjään myrrystuulella kun ei kukaan kehu hänen älykästä "analyysiään".
Johtuu varmaankin siitä, ettei siihen ole mitään syytä?"Kapi" on lukemien tietojen mukaan jo vanha mies, ehkä hieman dementoitunut. Mielestäni ei ole hyvää käytöstä panetella vanhusta, joka ei osaa enää puolustautua rationaalisella tavalla.
Oletan, että hän on kokoomuksen innokas kannattaja, joka hieman rauhoittuu totuttuaan ajatukseen vaalitappiosta. - oikaisuja
Kauppat.lis-johtaja kirjoitti:
"Kapi" on lukemien tietojen mukaan jo vanha mies, ehkä hieman dementoitunut. Mielestäni ei ole hyvää käytöstä panetella vanhusta, joka ei osaa enää puolustautua rationaalisella tavalla.
Oletan, että hän on kokoomuksen innokas kannattaja, joka hieman rauhoittuu totuttuaan ajatukseen vaalitappiosta.Sen verran täytyy korjata, että Kapin dementia on synnynnäinen, heikkolahjaisuudeksi sitä voi myös kutsua.
Olen samaa mieltä, eihän se ole korrekti tapa tuollaista höynäyttää. Vaikka hiton hauskaa onkin. Ressukalla ei todellakaan kone ole koskaan käynyt kaikilla pytyillä. - Päälliköltäsitaas
Sinusta ei ole keskustelijaksi asia-argumenteilla ja käytät keinoja, joilla ei ole yleistä hyväksyttävyyttä.
Perhosta viedtittäminen on hyvä esimerkki syvästä mädännäisyydestäsi. Et osaa ottaa muita huomioon ja siksi oletkin ihan yksin.
Nikkinikin kuvaa suhdettamme.
Eipä perinteisiin 23-25 prosentin kannatusosuuksiin taida puolueistamme päästä pitkään aikaan yksikään puolue muuten kuin korkeintaan joskus gallupeissa. Näin siksi, että persut ovat vakiinnuttaneet kannatuksensa neljän suuren joukossa.
Nostan Timo Soinille hattua hyvästä pelisilmästä vaaliviikon vaalitenteissä. Moni olisi kuvitellut, että hän pistää niissä sloganmyllyn pyörimään, mutta Soinipa esiintyikin yhteistyökykyisenä ja jopa korostetun perinteisenä poliitikkona. Tulkitsen perussuomalaisten suuren eron ennakkoäänissä ja varsinaisen vaalipäivän äänissä niin, että juuri Soinin vaaliviikolle valitsema tyyli ja selkeä pyrkimys hallitukseen saivat persukannattajat liikkeelle sunnuntaina.
Keskustan vaalivoitto oli selkeä. Puolueen ainoaksi harmiksi jäi Helsingin paikkaluvun jääminen yhteen. Syynä siihen oli liian vaatimaton ehdokasasettelu. Olli Rehn oli loistava ehdokas, mutta olisi tarvittu toinenkin arvostettu nimi. Paula Lehtomäki ei sellainen ollut. Ihmettelin jo päättyneen vaalikauden aikana Lehtomäen vaisuksi ja näkymättömäksi muuttunutta ilmettä. Hänhän tuli tunnetuksi jo kauan sitten räväkkäsanaisena Kainuun edustajana. Vaalipiirin vaihtaminen jo toisen kerran peräkkäin ei sekään ollut kovin viisasta. Ehdokas tarvitsee myös kokeneen tukiverkoston vaalipiiriinsä.
Kaupunginvaltuutettu Laura Kolbe tuplasi äänimääränsä neljän vuoden takaa, mutta sai hauskasti vain yhden yhden äänen enemmän kuin kunnallisvaaleissa, mikä ei riittänyt. Vakiintunut kannattajakunta on tietenkin hyvä asia henkilökohtaisella tasolla, mutta puolueet tarvitsevat vaaleissa myös varsinaisia kansansuosikkeja.Syynä siihen, ettei Kepu saanut yhtä enempää edustajaa Helsingistä, ei ole ehdokasasettelu. Kepullahan oli ihan puolueen kärkeä ehdokkaana (Rehn, Lehtomäki, Laaninen). Missä muualla puolueella oli kolme näin tunnettua ehdokasta?
Syynä menestymättömyyteen Helsingissä on yksinkertaisesti äänestäjien itsesuojeluvaisto. Miksi äänestää sellaista puoluetta, jonka mielestä Helsinki on paha ja saanut osakseen aivan liian paljon huomiota ja rahaa. Kepuhan ilmoitti jo etukäteen, että se ei tule tukemaan pääkaupunikiseudun hankkeita. Ei se ole koskaan niitä tukenutkaan, ainoastaan arvostellut. Kepu on perifioiden puolue edelleen. Mihinkäs koira karvoistaan pääsisi. Valistuneet äänestäjät ymmärtävät tämän eivätkä meneen vipuun edes Kepun yleisen nosteen vuoksi. Tällainen luon onneksi uskoa poliittiseen järjestelmään.
Kepun ehdokkaat Helsingissä ovat yleensäkin tänne varta vasten tuotuja täkyjä. Rehnin taustat ovat Mikkelissä ja Lehtomäen Kainuussa. Väyrynen yritti edellisellä kerralla Uudeltamaalta ja kalpaten kävi.Mielipidepankki kirjoitti:
Syynä siihen, ettei Kepu saanut yhtä enempää edustajaa Helsingistä, ei ole ehdokasasettelu. Kepullahan oli ihan puolueen kärkeä ehdokkaana (Rehn, Lehtomäki, Laaninen). Missä muualla puolueella oli kolme näin tunnettua ehdokasta?
Syynä menestymättömyyteen Helsingissä on yksinkertaisesti äänestäjien itsesuojeluvaisto. Miksi äänestää sellaista puoluetta, jonka mielestä Helsinki on paha ja saanut osakseen aivan liian paljon huomiota ja rahaa. Kepuhan ilmoitti jo etukäteen, että se ei tule tukemaan pääkaupunikiseudun hankkeita. Ei se ole koskaan niitä tukenutkaan, ainoastaan arvostellut. Kepu on perifioiden puolue edelleen. Mihinkäs koira karvoistaan pääsisi. Valistuneet äänestäjät ymmärtävät tämän eivätkä meneen vipuun edes Kepun yleisen nosteen vuoksi. Tällainen luon onneksi uskoa poliittiseen järjestelmään.
Kepun ehdokkaat Helsingissä ovat yleensäkin tänne varta vasten tuotuja täkyjä. Rehnin taustat ovat Mikkelissä ja Lehtomäen Kainuussa. Väyrynen yritti edellisellä kerralla Uudeltamaalta ja kalpaten kävi.Väitätkö, etteivät kokoomuksen, demareiden ja vihreiden konkariedustajat olleet nimekkäämpiä kuin Lehtomäki, puhumattakaan Laanisesta? No, etpä tietenkään tosissasi. Valtaosa helsinkiläisistä ei osaa kertoa yhdenkään puoluesihteerin nimeä.
Keskustan ongelmana Helsingissä on, ettei sille ole vakiintunut pääkaupunkiin arvostettuja jatkajia. Sellaiseksi olisi voinut lukea vaikkapa Mari Kiviniemen, joka ei nyt lähtenyt ehdolle. Kaksi paikkaa olisi varmistunut viimeistään, jos noista muissa vaalipiireissä syntyneistä mutta Helsinkiä vähintään kerran edustaneista ehdokkaista mukana olisi ollut Esko Aho.
Toinen vaihtoehto keskustalle Helsinkiin murtautumisessa on saada ehdokkaiksi Juhana Vartiaisen tyylisiä tunnettuja nimiä politiikan ulkopuolelta, mieluiten juuri talouselämästä.
Kolmas vaihtoehto olisi persujen tapa tuoda ehdolle räväköitä ja populisistisia tyyppejä mistä tuntemattomuudesta tahansa. Tämä vaihtoehto istuu kuitenkin keskustan pirtaan huonosti. Lisäksi tehtävä on vaikea, jos joka kerta pitää lähteä puhtaalta pöydältä. Persuillekin olisi käynyt Sampo Terhosta huolimatta huonosti, elleivät Tom Packalen ja Mika Raatikainen olisi halunneet jatkaa.Pystyyn_kuollut kirjoitti:
Väitätkö, etteivät kokoomuksen, demareiden ja vihreiden konkariedustajat olleet nimekkäämpiä kuin Lehtomäki, puhumattakaan Laanisesta? No, etpä tietenkään tosissasi. Valtaosa helsinkiläisistä ei osaa kertoa yhdenkään puoluesihteerin nimeä.
Keskustan ongelmana Helsingissä on, ettei sille ole vakiintunut pääkaupunkiin arvostettuja jatkajia. Sellaiseksi olisi voinut lukea vaikkapa Mari Kiviniemen, joka ei nyt lähtenyt ehdolle. Kaksi paikkaa olisi varmistunut viimeistään, jos noista muissa vaalipiireissä syntyneistä mutta Helsinkiä vähintään kerran edustaneista ehdokkaista mukana olisi ollut Esko Aho.
Toinen vaihtoehto keskustalle Helsinkiin murtautumisessa on saada ehdokkaiksi Juhana Vartiaisen tyylisiä tunnettuja nimiä politiikan ulkopuolelta, mieluiten juuri talouselämästä.
Kolmas vaihtoehto olisi persujen tapa tuoda ehdolle räväköitä ja populisistisia tyyppejä mistä tuntemattomuudesta tahansa. Tämä vaihtoehto istuu kuitenkin keskustan pirtaan huonosti. Lisäksi tehtävä on vaikea, jos joka kerta pitää lähteä puhtaalta pöydältä. Persuillekin olisi käynyt Sampo Terhosta huolimatta huonosti, elleivät Tom Packalen ja Mika Raatikainen olisi halunneet jatkaa.Oikeassa olet tuosta persujen vaikutuksesta sanoessasi, samanhan totean itsekin avauksellani. Panin minäkin merkille tuon Timo Soinin tyylinmuutoksen, puhuin siitäkin jollakin viestilläni. Kyllä se kai vaikutti myönteisesti niihin, jotka eivät ole ehkä äänestäneet persuja aikaisemmin siksi, että turha uhoaminen on heille vastenmielistä. Mutta toisaalta tuo Soinin sopuilu saattoi karkottaa nukkuvien puolueeseen sellaisia, joihin aikaisemmin vedonnut juuri tuo Soimissa ja puolueessa yleisemminkin vallalla ollut uhoilu. Persujenkin kannatus kun nyt kuitenkin hieman laski edellisvaaleista.
Toki kepun vaalivoitto oli selkeä, mutta ei niin suuri kuin eräät kepulaiset tälläkin palstalla uskoivat olevan, eivätkä he liene olleet vähemmistössä puolueen kannattajista. Tunnusta pois vain, että hieman pettynyt olet itsekin!
Kepulla ei ollut suinkaan vaatimaton ehdokasasettelu Helsingissä. Kyllä Rehnin lisäksi entinen ministeri Lehtomäki on puolueen kärkikaartia. Helsinkiin hän halusi ehdokkaaksi siksi, kun ilmeisen oikein päätteli, että se hänen ”ansiokseen” luettu ”paskalaki” ei täällä kuumenna tunteita kannaltaan kielteisesti siten kuin haja-asutusalueilla, jonne laki vaikuttaa. Merkittäviin ehdokkaisiin on luettava kuuluisa Pekka Puskakin, joskin paremman kannatuksen häneltä saattoi eliminoida se ehdotus keskioluen laimentamisesta tai siirtämisestä Alkoihin - lienee alkujaan ollut Puskan idea.
Miksi kepua ei kannateta enempää Helsingissä eikä pääkaupunkiseudulla, ei edes ”maalaisella” Uudellamaalla, jossa edellisissä vaaleissa ehdokkaana ollut Paavo Väyrynenkin jäi rannalle? Sille on täysin luonnollinen, järkevä selitys: eivät ihmiset täällä ole hulluja, jotka kannattaisivat puoluetta, jonka politiikka jatkuvasti osoittautuu asukkaiden etujen vastaiseksi. Tuon tosiasian huomaavat pian myös maalta tänne muuttaneet ennen kepua kannattaneet: vaikka sellaisia tulee tänne yhä enemmän, kepun kannatus täällä ei kuitenkaan kasva.- paskathousussa
kapi_ kirjoitti:
Oikeassa olet tuosta persujen vaikutuksesta sanoessasi, samanhan totean itsekin avauksellani. Panin minäkin merkille tuon Timo Soinin tyylinmuutoksen, puhuin siitäkin jollakin viestilläni. Kyllä se kai vaikutti myönteisesti niihin, jotka eivät ole ehkä äänestäneet persuja aikaisemmin siksi, että turha uhoaminen on heille vastenmielistä. Mutta toisaalta tuo Soinin sopuilu saattoi karkottaa nukkuvien puolueeseen sellaisia, joihin aikaisemmin vedonnut juuri tuo Soimissa ja puolueessa yleisemminkin vallalla ollut uhoilu. Persujenkin kannatus kun nyt kuitenkin hieman laski edellisvaaleista.
Toki kepun vaalivoitto oli selkeä, mutta ei niin suuri kuin eräät kepulaiset tälläkin palstalla uskoivat olevan, eivätkä he liene olleet vähemmistössä puolueen kannattajista. Tunnusta pois vain, että hieman pettynyt olet itsekin!
Kepulla ei ollut suinkaan vaatimaton ehdokasasettelu Helsingissä. Kyllä Rehnin lisäksi entinen ministeri Lehtomäki on puolueen kärkikaartia. Helsinkiin hän halusi ehdokkaaksi siksi, kun ilmeisen oikein päätteli, että se hänen ”ansiokseen” luettu ”paskalaki” ei täällä kuumenna tunteita kannaltaan kielteisesti siten kuin haja-asutusalueilla, jonne laki vaikuttaa. Merkittäviin ehdokkaisiin on luettava kuuluisa Pekka Puskakin, joskin paremman kannatuksen häneltä saattoi eliminoida se ehdotus keskioluen laimentamisesta tai siirtämisestä Alkoihin - lienee alkujaan ollut Puskan idea.
Miksi kepua ei kannateta enempää Helsingissä eikä pääkaupunkiseudulla, ei edes ”maalaisella” Uudellamaalla, jossa edellisissä vaaleissa ehdokkaana ollut Paavo Väyrynenkin jäi rannalle? Sille on täysin luonnollinen, järkevä selitys: eivät ihmiset täällä ole hulluja, jotka kannattaisivat puoluetta, jonka politiikka jatkuvasti osoittautuu asukkaiden etujen vastaiseksi. Tuon tosiasian huomaavat pian myös maalta tänne muuttaneet ennen kepua kannattaneet: vaikka sellaisia tulee tänne yhä enemmän, kepun kannatus täällä ei kuitenkaan kasva.Olet sinä meleko huvittava hömelö kepukaunassasi.
Keskusta tuplasi edustajamääränsä Uudellamaalla ja sai 5% kannatuksen lisäyksen. Siihen ei tainneet kokkarit yltää? Pystyyn_kuollut kirjoitti:
Väitätkö, etteivät kokoomuksen, demareiden ja vihreiden konkariedustajat olleet nimekkäämpiä kuin Lehtomäki, puhumattakaan Laanisesta? No, etpä tietenkään tosissasi. Valtaosa helsinkiläisistä ei osaa kertoa yhdenkään puoluesihteerin nimeä.
Keskustan ongelmana Helsingissä on, ettei sille ole vakiintunut pääkaupunkiin arvostettuja jatkajia. Sellaiseksi olisi voinut lukea vaikkapa Mari Kiviniemen, joka ei nyt lähtenyt ehdolle. Kaksi paikkaa olisi varmistunut viimeistään, jos noista muissa vaalipiireissä syntyneistä mutta Helsinkiä vähintään kerran edustaneista ehdokkaista mukana olisi ollut Esko Aho.
Toinen vaihtoehto keskustalle Helsinkiin murtautumisessa on saada ehdokkaiksi Juhana Vartiaisen tyylisiä tunnettuja nimiä politiikan ulkopuolelta, mieluiten juuri talouselämästä.
Kolmas vaihtoehto olisi persujen tapa tuoda ehdolle räväköitä ja populisistisia tyyppejä mistä tuntemattomuudesta tahansa. Tämä vaihtoehto istuu kuitenkin keskustan pirtaan huonosti. Lisäksi tehtävä on vaikea, jos joka kerta pitää lähteä puhtaalta pöydältä. Persuillekin olisi käynyt Sampo Terhosta huolimatta huonosti, elleivät Tom Packalen ja Mika Raatikainen olisi halunneet jatkaa.Sanot:
>>Keskustan ongelmana Helsingissä on, ettei sille ole vakiintunut pääkaupunkiin arvostettuja jatkajia. Sellaiseksi olisi voinut lukea vaikkapa Mari Kiviniemen, joka ei nyt lähtenyt ehdolle<<
Kyllä minäkin olisin toivonut, että Mari Kiviniemi olisi ollut nyt ehdokkaana täällä Helsingissä. Tosin minä olisin toivonut sitä varmaan eri syystä kuin sinä, sillä myös Kiviniemen "suosion" täällä uskon ilmeisesti hyvin erilaiseksi kuin sinä, ja hänen vaikutuksensa vaalitulokseen uskon kepun kannalta päinvastaiseksi kuin sinä.paskathousussa kirjoitti:
Olet sinä meleko huvittava hömelö kepukaunassasi.
Keskusta tuplasi edustajamääränsä Uudellamaalla ja sai 5% kannatuksen lisäyksen. Siihen ei tainneet kokkarit yltää?Noinko hyvin kävi? Olisiko siihen ratkaisevasti vaikuttanut läpimennyt ehdokas Anne Berner, jota ilmeisesti asiantuntijakepulaiset tällä palstalla ovat nimitelleet pakkoruotsittajaksi. Vaikka ruotsi on Bernerille vasta toiseksi paras kieli, kotikielensä on sveitsinsaksa, Schwyzerdütsch. Olisikohan nyt Väyrynenkin mennyt läpi Bernerin imussa?
kapi_ kirjoitti:
Oikeassa olet tuosta persujen vaikutuksesta sanoessasi, samanhan totean itsekin avauksellani. Panin minäkin merkille tuon Timo Soinin tyylinmuutoksen, puhuin siitäkin jollakin viestilläni. Kyllä se kai vaikutti myönteisesti niihin, jotka eivät ole ehkä äänestäneet persuja aikaisemmin siksi, että turha uhoaminen on heille vastenmielistä. Mutta toisaalta tuo Soinin sopuilu saattoi karkottaa nukkuvien puolueeseen sellaisia, joihin aikaisemmin vedonnut juuri tuo Soimissa ja puolueessa yleisemminkin vallalla ollut uhoilu. Persujenkin kannatus kun nyt kuitenkin hieman laski edellisvaaleista.
Toki kepun vaalivoitto oli selkeä, mutta ei niin suuri kuin eräät kepulaiset tälläkin palstalla uskoivat olevan, eivätkä he liene olleet vähemmistössä puolueen kannattajista. Tunnusta pois vain, että hieman pettynyt olet itsekin!
Kepulla ei ollut suinkaan vaatimaton ehdokasasettelu Helsingissä. Kyllä Rehnin lisäksi entinen ministeri Lehtomäki on puolueen kärkikaartia. Helsinkiin hän halusi ehdokkaaksi siksi, kun ilmeisen oikein päätteli, että se hänen ”ansiokseen” luettu ”paskalaki” ei täällä kuumenna tunteita kannaltaan kielteisesti siten kuin haja-asutusalueilla, jonne laki vaikuttaa. Merkittäviin ehdokkaisiin on luettava kuuluisa Pekka Puskakin, joskin paremman kannatuksen häneltä saattoi eliminoida se ehdotus keskioluen laimentamisesta tai siirtämisestä Alkoihin - lienee alkujaan ollut Puskan idea.
Miksi kepua ei kannateta enempää Helsingissä eikä pääkaupunkiseudulla, ei edes ”maalaisella” Uudellamaalla, jossa edellisissä vaaleissa ehdokkaana ollut Paavo Väyrynenkin jäi rannalle? Sille on täysin luonnollinen, järkevä selitys: eivät ihmiset täällä ole hulluja, jotka kannattaisivat puoluetta, jonka politiikka jatkuvasti osoittautuu asukkaiden etujen vastaiseksi. Tuon tosiasian huomaavat pian myös maalta tänne muuttaneet ennen kepua kannattaneet: vaikka sellaisia tulee tänne yhä enemmän, kepun kannatus täällä ei kuitenkaan kasva.Nuo "eräiden kepulaisten" ennustukset keskustan kannatuksen noususta 30 prosentin kieppeille olivat todennäköisesti lähtöisin yhdeltä ainoalta koneelta, toki aina vaihtuvilla nimimerkeillä. Saattoihan siellä olla joku toinenkin humoristi tai alkeellisen propagandan suoltaja, mutta tuskin hekään sellaisiin lukuihin tosissaan uskoivat.
Itse näyn ennustaneen Arskan veikkauksessa 13.12.2015, että keskusta saa 24 prosentin kannatuksen. Epäilin sen olevan jo silloin yläkantissa, mutta kun samalla olin varma, että persujen kannatus jää 13 prosenttiin, jouduin pistämään prosentin ylimääräistä niin kepulle, kokoomukselle kuin demareillekin, jotta yhteenlaskettu prosenttiluku pysyy sadassa.
Vielä vaaliviikolla arvelin keskustan kannatuksen voivan nousta 22-23 prosentin välille, mutta en missään tapauksessa korkeammalle. En myönnä olevani pettynyt kepun 21,1 prosentin kannatusosuuteen, sillä mitäpä kepu sillä runsaalla prosenttiyksiköllä tekisi.
Olen kyllä täysin eri mieltä keskustan ehdokasasettelun onnistumisesta Helsingistä ja kirjoitin siitä ennen vaalejakin. Heti oli nähtävissä, ettei listalla ollut muita vetonauloja kuin Olli Rehn. Muut ehdokkaat olivat vakiintuneille keskustan kannattajille, myös tuo Pekka Puska. Urheilutoimittaja Jari Porttilan tiesin alun perin heikoksi yritykseksi. Tässä ajassa julkkisehdokkaat eivät onnistuneet muutenkaan. Ennemmin juuri tuollaista Juhana Vartiaisen kaltaista vetoa aktiivipoliitikkojen ulkopuolelta keskusta olisi tarvinnut Helsingissä.
Olen todennut tällä palstalla monta kertaa gallup-keskustelujen yhteydessä, että gallupit menevät pieleen siksi, että niissä kysytään "mitä puoluetta äänestäisit" kun todellisissa vaaleissa kysytään "ketä ehdokasta äänestäisit". Näidenkin vaalien alla törmäsin ihmisiin, joilla ongelmana oli sopivan ehdokkaan löytäminen. Mitä puolueisiin sitoutumattomampi ja epävarmempi äänestäjä on, sitä enemmän hän painottaa henkilöä. Ja kuten ennen vaaleja saimme kuulla, äänestäjien epävarmuus oli tällä kertaa erityisen suuri.kapi_ kirjoitti:
Noinko hyvin kävi? Olisiko siihen ratkaisevasti vaikuttanut läpimennyt ehdokas Anne Berner, jota ilmeisesti asiantuntijakepulaiset tällä palstalla ovat nimitelleet pakkoruotsittajaksi. Vaikka ruotsi on Bernerille vasta toiseksi paras kieli, kotikielensä on sveitsinsaksa, Schwyzerdütsch. Olisikohan nyt Väyrynenkin mennyt läpi Bernerin imussa?
Etkö vieläkään ole tajunnut, että nimimerkki "hoosiann" ja muut pakkoruotsin vastaiset massapostiittajat ovat persuja. Hehän käyttivät eduskunnan pakkoruotsiäänestystä täällä vaaliaseenaan kirjoittaen yökaudet peräkkäin kepusta ja esimerkiksi tuosta Berneristä hyvinkin pahasti. Demareiden palstalla he syyttävät pakkoruotsituksesta demareita ja kokoomuksen palstalla kokoomuslaisia. Etkö ole tajunnut tätä siitäkään, että noissa viesteissä on usein yksiselitteisesti kehotettu äänestämään persuja?
Toivoa sopii, että massapostituksensa nyt ainakin rauhoittuvat. Ainakin viime yö näyttää menneen ilman pakkoruotsipostituksia.- paskathousussa
kapi_ kirjoitti:
Noinko hyvin kävi? Olisiko siihen ratkaisevasti vaikuttanut läpimennyt ehdokas Anne Berner, jota ilmeisesti asiantuntijakepulaiset tällä palstalla ovat nimitelleet pakkoruotsittajaksi. Vaikka ruotsi on Bernerille vasta toiseksi paras kieli, kotikielensä on sveitsinsaksa, Schwyzerdütsch. Olisikohan nyt Väyrynenkin mennyt läpi Bernerin imussa?
Anne Berner on mainio lisä Keskustan kansanedustajiin, hänhän sai kolmanneksi eniten ääniä keskustan ehdokkaista Uudellamaalla.
Saitilla on yleinen käsitys, että persurupujen lisäksi sinä ulvoit eniten pakkoruotsista. Liekkö tuossa perää. paskathousussa kirjoitti:
Anne Berner on mainio lisä Keskustan kansanedustajiin, hänhän sai kolmanneksi eniten ääniä keskustan ehdokkaista Uudellamaalla.
Saitilla on yleinen käsitys, että persurupujen lisäksi sinä ulvoit eniten pakkoruotsista. Liekkö tuossa perää.Oho! Vai sellainen käsitys on saitilla. Jopa yleinen. Ehkä kuitenkin vain niillä muutamilla, joiden käsityksiä minusta ja muustakin ei enää kannata ihmetellä.
Lienen pari kertaa ottanut kantaa tuohon pakkoruotsimölyyn. Silloin ihmetelläkseni, mitä sellainen pakkoruotsi on. Itselläni ei sellaista ollut. Kovin harmitti, kun en päässyt ruotsia tai muitakaan kieliä opiskelemaan lapsuuteni ja varhaisnuoruuteni vähäiseksi jääneessä koulunkäynnissä. Kun sitten 16-vuotiaana tulin tänne Helsinkiin, heti aloin systemaattisen, ohjatun ruotsin opiskelun, ja vuotta myöhemmin pärjäsin ruotsilla jo oikein hyvin mm. silloin vielä varsin ruotsinkielisellä työpaikallani Stockmannilla.
Sittemmin ruotsintaitoni on käytön puutteessa pahasti rapistunut niin, että Ruotsissa käydessäni puhun siellä mieluummin englantia, vaikka sekin on jo alkanut rapistua. Onneksi matkailen melkoisesti ja matkoilla pärjää englannilla lähes kaikkialla maailmassa. Pärjäsi hyvin Vietnamissakin. No, Ranskassa olisi hyvä osata ranskaa, kun ranskalaiset olettavat kielensä yhä olevan maailman arvostetuin kieli, jota hiemankin sivistyneet ihmiset kaikkialla maailmassa osaavat;))
Kepun ja demarien vaalitulosta on siinä mielessä huono verrata joihinkin aikaisempiin, kun persut ovat nousullaan niin ratkaisevasti muuttaneet asetelmia. Varsinkin demarien kannatusta persut ovat syöneet kaksissa viimeisissä vaaleissa rutkasti.
Vaalitulos on ennen muuta aluepoliittisesti ikävä pääkaupunkiseudulle. Kepulaiset ovat hehkuttaneet tätä jo lausunnoissan innoissaan ja häpeilemättä. Mikko Alatalo tekee todennäköisesti aiheesta iskelmän, sen verran innoissaan hän ollut siitä, että Pisararattojen sijaan rahat pannaan rekkateihin ja riippumatta siihen, kulkeeko niillä rekkoja vai ei.
Toinen huomio on se, että tulevaan hallitukseen nousee hyvin arvokonservatiivisesti ajattelevia puolueita. Konservatismin kasvu on tietysti odotettavaa väestön vanhetessa.
Edellä mainitut seikat luovat vastakkainasettelua Suomeen. Toinen koskee siis aluepoliittista vastakkainasettelua ja toinen arvokonservatismin ja arvoliberalaismin välisen kitkan kasvamista. On myös mahdollista, että tuloeroihin kytkeytäv vastakkainasettelu voi kasvaa, mutta itse en pidä tätä kuitenkaan suurena vaarana, kun ollaan matalasuhdanteessa ja ihmisiä pitää yrittää motivoida siihen, että puhalletaan yhteiseen hiileen. Jopa Stubb korosti moneen kertaan sitä, että kaveria ei jätetä, mikä oli uutta Stubbilta.
Nämä vastakkainasettelu luovat toisaalta mahdollisuuksia uusille ja nuorekkaille tuulille. Vasemmistopuolueiden ei pitäisi nyt jättää tätä tilaisuutta käyttämättä, jos mielivät katsoa tulevaisuuteen. Molemmilla vasemmistopuolueilla on nyt reservissään osaavat ja innokkaat nuoret naiset tuleviksi vaalivankkurien vetäjiksi. Vasemmistoliitossa todellinen kultakimpale on Li Andersson, joka osaa ajatella ja ilmaista itseään selkeästi. Hänessä on Vasemmistoliiton toivo, joka puhuttelee erityisesti nuoria äänestäjiä. SDP:n nouseva kyky on puolestaan Sanna Marin, joka pitäisi nostaa näkyvään asemaan puolueessa pikapuoliin. Hänestä voi vielä kehkeytyvä nuorekas puheenjohtaja demareille, joka olisi merkittävä vastapaino ukkoutunutta imagoa vastaan.
Kokoomus missasi pahasti valisemalla Stubbin johtajakseen. Jan Vapaavuorella olisi ollut monta kertaa enemmän kykyjä ja näyttöjä tähän tehtävään. Vapaavuori oli Tuomioja ohella ainoa, joka sai puhtaat paperit ministeripestistään. Lisäksi Vapaavuori on ehdottomasti myös pääkaupunkiseudun puolustaja ja pelkään, että kosmopoliittisempi Stubb ei tätä puolta tajua yhtä hyvin.
Halitusvaihtoehtoina ovat edelleen mahdollisia sekä kolmen suuren ns. porvarihallitus että junttipunamultahallitus. Kolmantena mahdollisuutena on entisen mallinen porvarihallitus, mutten usko, että persuja voidaan nyt jättää oppositioon, joten se on vain teoreettinen siltä varalta, että neuvotteluissa ajaudutaan takalukkoon. Luottamus- ja ohjelmatekijät, jotka Sipilä asettaa etusijalle, voivat puoltaa jopa enemmän punamultavaihtoehtoa kuin porvarihallitusta. Kun Kepuun pääsi nyt joukko vanhoja konkareita taustakuiskaajiksi, punamulta voi saada siitä lisääkin kannatusta. Konkareistahan vain Matti Vanhanen puoltaa selkeästi porvaripuolta. Vanhasen toivehallitushan oli hänen jälkimmäisensä, missä olivat Kokoomus ja Vihreät.Persujen kannatuksen vakiintuneen kasvun vaikutun näet varmasti oikein, siitä puhui myös Pystyyn_kuollut edellä ja totesinhan tuon itsekin jo avauksellanikin. Oikein näet myös kepun vaalivoiton ikävän seurauksen pääkaupunkiseudulle. On sillä tosin se hyväkin puoli, että kepun kannatus ei täällä kasva, kun tänne maalta muuttaneet ennen kepua kannattaneetkin oman etunsa ymmärtäessään heti luopuvat kepun kannatuksesta.
Arvokonservatismia tulevassa hallituksessa kasvattaa tietysti menneeseen haikaileva kepu, eikä persujakaan voida pitää kovin arvoliberaaleina. Mutta jos hallitukseen menee myös kokoomus, pikemmin arvoliberalismia kuin -konservatismia se sinne tuo. Ja saattavathan sinne mennä myös vihreät, kun Ville Niinistö jo ilmeisesti ministeriksi mielivänä totesi eilen illalla, että vaikka vihreillä ja kepulla on toisistaan poikkeaviakin näkemyksiä, on myös yhteneviä, esim. biotaloudesta. Kyllä kai vihreät sitä arvoliberalismia hallitukseen toisivat.
Enpä tiedä, pystyvätkö tai haluavatko vasemmistopuolueet liikkua politiikassaan arvoliberaalisempaan suuntaan. Antti Rinne näkyy tänään nettilehti Uuden Suomen mukaan ilmoittavan pyrkimyksekseen palauttaa demaripuolue juurilleen, joilta sen näkee liian kauas loitonneen. Miten kauas ”juurilleen” Rinne haluaisi puolueensa palauttaa, ei käy jutusta ilmi. Toivottavasti ei ainakaan vuosisadan takaiseksi. Uskoakseni demarit tekivät virheen vaihtaessaan Urpilaisen Rinteeseen. Puolueen nousun mahdollisuudet lienevät todellakin uusissa nousevissa kyvyissä, joista tuo Sanna Marin varmasti on hyvä.
Alex Stubb ansaitsee mitä suurimman arvostuksen huippukyvykkäänä ihmisenä, mutta poliitikkona hän ei ole yhtä hyvä. Mieluummin minäkin olisin nähnyt Vapaavuoren kuin hänet puolueen johdossa, ja uskon, että silloin puolueen vaalitulos olisi ollut nyt paljon parempi. Varmaan myös pääkaupunkiseudun asiat ovat Vapaavuorella poliittisella agendallaan tärkeämmässä asemassa kuin kosmopoliitti Stubbilla.
Minäkin olin jo melko kauankin siinä uskossa, että punamultaa meille pukkaa, eikä se vieläkään ole täysin poissuljettu, tietäen niin kepun kuin demarien historialliset mieltymykset siihen. En kuitenkaan enäöä oikein jaksa uskoa sellaisen tuloon. Mahdollisen ministeripaikan houkutuksista huolimatta Rinne pystynee ajattelemaan myös puolueensa parasta, sen kannatuksen kasvua, ja ainoa mahdollisuus sille on oppositioon jääminen, sikäli kuin sekään enää auttaa.- night.mare
kapi_ kirjoitti:
Persujen kannatuksen vakiintuneen kasvun vaikutun näet varmasti oikein, siitä puhui myös Pystyyn_kuollut edellä ja totesinhan tuon itsekin jo avauksellanikin. Oikein näet myös kepun vaalivoiton ikävän seurauksen pääkaupunkiseudulle. On sillä tosin se hyväkin puoli, että kepun kannatus ei täällä kasva, kun tänne maalta muuttaneet ennen kepua kannattaneetkin oman etunsa ymmärtäessään heti luopuvat kepun kannatuksesta.
Arvokonservatismia tulevassa hallituksessa kasvattaa tietysti menneeseen haikaileva kepu, eikä persujakaan voida pitää kovin arvoliberaaleina. Mutta jos hallitukseen menee myös kokoomus, pikemmin arvoliberalismia kuin -konservatismia se sinne tuo. Ja saattavathan sinne mennä myös vihreät, kun Ville Niinistö jo ilmeisesti ministeriksi mielivänä totesi eilen illalla, että vaikka vihreillä ja kepulla on toisistaan poikkeaviakin näkemyksiä, on myös yhteneviä, esim. biotaloudesta. Kyllä kai vihreät sitä arvoliberalismia hallitukseen toisivat.
Enpä tiedä, pystyvätkö tai haluavatko vasemmistopuolueet liikkua politiikassaan arvoliberaalisempaan suuntaan. Antti Rinne näkyy tänään nettilehti Uuden Suomen mukaan ilmoittavan pyrkimyksekseen palauttaa demaripuolue juurilleen, joilta sen näkee liian kauas loitonneen. Miten kauas ”juurilleen” Rinne haluaisi puolueensa palauttaa, ei käy jutusta ilmi. Toivottavasti ei ainakaan vuosisadan takaiseksi. Uskoakseni demarit tekivät virheen vaihtaessaan Urpilaisen Rinteeseen. Puolueen nousun mahdollisuudet lienevät todellakin uusissa nousevissa kyvyissä, joista tuo Sanna Marin varmasti on hyvä.
Alex Stubb ansaitsee mitä suurimman arvostuksen huippukyvykkäänä ihmisenä, mutta poliitikkona hän ei ole yhtä hyvä. Mieluummin minäkin olisin nähnyt Vapaavuoren kuin hänet puolueen johdossa, ja uskon, että silloin puolueen vaalitulos olisi ollut nyt paljon parempi. Varmaan myös pääkaupunkiseudun asiat ovat Vapaavuorella poliittisella agendallaan tärkeämmässä asemassa kuin kosmopoliitti Stubbilla.
Minäkin olin jo melko kauankin siinä uskossa, että punamultaa meille pukkaa, eikä se vieläkään ole täysin poissuljettu, tietäen niin kepun kuin demarien historialliset mieltymykset siihen. En kuitenkaan enäöä oikein jaksa uskoa sellaisen tuloon. Mahdollisen ministeripaikan houkutuksista huolimatta Rinne pystynee ajattelemaan myös puolueensa parasta, sen kannatuksen kasvua, ja ainoa mahdollisuus sille on oppositioon jääminen, sikäli kuin sekään enää auttaa.Sinun uskosi on olematon. Sinähän ennustit kepun vajoavan pikkupuolueeksi. Ei sinulla ole ymmärrystä politiikasta.
kapi_ kirjoitti:
Persujen kannatuksen vakiintuneen kasvun vaikutun näet varmasti oikein, siitä puhui myös Pystyyn_kuollut edellä ja totesinhan tuon itsekin jo avauksellanikin. Oikein näet myös kepun vaalivoiton ikävän seurauksen pääkaupunkiseudulle. On sillä tosin se hyväkin puoli, että kepun kannatus ei täällä kasva, kun tänne maalta muuttaneet ennen kepua kannattaneetkin oman etunsa ymmärtäessään heti luopuvat kepun kannatuksesta.
Arvokonservatismia tulevassa hallituksessa kasvattaa tietysti menneeseen haikaileva kepu, eikä persujakaan voida pitää kovin arvoliberaaleina. Mutta jos hallitukseen menee myös kokoomus, pikemmin arvoliberalismia kuin -konservatismia se sinne tuo. Ja saattavathan sinne mennä myös vihreät, kun Ville Niinistö jo ilmeisesti ministeriksi mielivänä totesi eilen illalla, että vaikka vihreillä ja kepulla on toisistaan poikkeaviakin näkemyksiä, on myös yhteneviä, esim. biotaloudesta. Kyllä kai vihreät sitä arvoliberalismia hallitukseen toisivat.
Enpä tiedä, pystyvätkö tai haluavatko vasemmistopuolueet liikkua politiikassaan arvoliberaalisempaan suuntaan. Antti Rinne näkyy tänään nettilehti Uuden Suomen mukaan ilmoittavan pyrkimyksekseen palauttaa demaripuolue juurilleen, joilta sen näkee liian kauas loitonneen. Miten kauas ”juurilleen” Rinne haluaisi puolueensa palauttaa, ei käy jutusta ilmi. Toivottavasti ei ainakaan vuosisadan takaiseksi. Uskoakseni demarit tekivät virheen vaihtaessaan Urpilaisen Rinteeseen. Puolueen nousun mahdollisuudet lienevät todellakin uusissa nousevissa kyvyissä, joista tuo Sanna Marin varmasti on hyvä.
Alex Stubb ansaitsee mitä suurimman arvostuksen huippukyvykkäänä ihmisenä, mutta poliitikkona hän ei ole yhtä hyvä. Mieluummin minäkin olisin nähnyt Vapaavuoren kuin hänet puolueen johdossa, ja uskon, että silloin puolueen vaalitulos olisi ollut nyt paljon parempi. Varmaan myös pääkaupunkiseudun asiat ovat Vapaavuorella poliittisella agendallaan tärkeämmässä asemassa kuin kosmopoliitti Stubbilla.
Minäkin olin jo melko kauankin siinä uskossa, että punamultaa meille pukkaa, eikä se vieläkään ole täysin poissuljettu, tietäen niin kepun kuin demarien historialliset mieltymykset siihen. En kuitenkaan enäöä oikein jaksa uskoa sellaisen tuloon. Mahdollisen ministeripaikan houkutuksista huolimatta Rinne pystynee ajattelemaan myös puolueensa parasta, sen kannatuksen kasvua, ja ainoa mahdollisuus sille on oppositioon jääminen, sikäli kuin sekään enää auttaa.>>> Antti Rinne näkyy tänään nettilehti Uuden Suomen mukaan ilmoittavan pyrkimyksekseen palauttaa demaripuolue juurilleen, joilta sen näkee liian kauas loitonneen. Miten kauas ”juurilleen” Rinne haluaisi puolueensa palauttaa, ei käy jutusta ilmi. Toivottavasti ei ainakaan vuosisadan takaiseksi. <<<
Radiohaastattelussa Rinne sanoi SDP:n erkaantuneen juuriltaan 90-luvulta asti. Sehän tarkoittaa yhtä kuin "Paavo Lipposen puheenjohtajakaudelta asti".
Tuonhan me tämän palstan lukijat olemme tienneet jo pitkään: Paavo Lipposen porvarihallitus. :D
Vaikea uskoa, että Antti Rinne kykenisi vetämään kovinkaan profiloitunutta ja laaja-alaista oppositiopolitiikkaa. Jos SDP jää oppositioon, keskusta voi kiittää äänestäjiä siitä, että nämä jättivät ikuisen kepukaunaajan, Jouni Backmanin, sivuun eduskunnasta.- keputompp
Pystyyn_kuollut kirjoitti:
>>> Antti Rinne näkyy tänään nettilehti Uuden Suomen mukaan ilmoittavan pyrkimyksekseen palauttaa demaripuolue juurilleen, joilta sen näkee liian kauas loitonneen. Miten kauas ”juurilleen” Rinne haluaisi puolueensa palauttaa, ei käy jutusta ilmi. Toivottavasti ei ainakaan vuosisadan takaiseksi. <<<
Radiohaastattelussa Rinne sanoi SDP:n erkaantuneen juuriltaan 90-luvulta asti. Sehän tarkoittaa yhtä kuin "Paavo Lipposen puheenjohtajakaudelta asti".
Tuonhan me tämän palstan lukijat olemme tienneet jo pitkään: Paavo Lipposen porvarihallitus. :D
Vaikea uskoa, että Antti Rinne kykenisi vetämään kovinkaan profiloitunutta ja laaja-alaista oppositiopolitiikkaa. Jos SDP jää oppositioon, keskusta voi kiittää äänestäjiä siitä, että nämä jättivät ikuisen kepukaunaajan, Jouni Backmanin, sivuun eduskunnasta.Varmaankin Rinteen ajoitus osuu oikeaan. Muutos alkoi 1990-luvun alussa. Syynä oli maailman muuttuminen. Pääasialliset vaikuttajat olivat talousliberalismin nousu, mihin liittyi globalisaatio. Toinen tekijä oli neukkuvaltion hajoaminen. Lipponen reagoi nopeasti muuttuneisiin olosuhteisiin ja oli tässä mielessä aikaansa edellä. SDPssä vain Mikko Elo varasi tätä muutosta vastaan.
Rinne voi olla siinä mielessä oikeassakin, että demarit palaavat enemmän juurilleen palkansaajien ja huonompi osasten edun valvojaksi. Ei kuitenkaan ehkä ihan heti. Maailman pitää taas ensin muuttua ja sellaiset merkit ovat kyllä ilmassa. Se tarkoittaa talousliberalismin karilleajon, minkä seurauksena asenne- ja arvomaailma muuttuvat. Siihen mennään ehkä Marxin kurjia tuloste orjan kautta. Globaalit markkinat voivat kyllästyä ja ahneus lyö yli, jolloin sille syntyy vastareaktio. En kuitenkaan usko, että Rinne osaa tällaista ennakoida. Hän elää tyystin menneessä maailmassa. Hän kuitenkin ehkä sattuu olemaan oikeassa tulevaisuuden suhteen.
Suomi on tulevien vaikeuksien kohtaamisen suhteen jossain määrin eturintamassa. Me olemme nyt vähän jo Japanin tiellä eli nousut ovat mennyttä aikaa. Väestörakenteen muutos on huono juttu. Tähän reagoidaan lähinnä vaatimalla sitä, että Suomea on kehitettävä alueellisesti tasapuolisesti. Väkisin tulee mieleen hölmöläisvitsit. Suomea on kehitettävä kohtaamaan vaikeudet ilman mitään reunaehtoja, jos on halua selviytyä. Sodassakin väki keskitettiin itään viimeistä ukkoa myöten eikä odotettu vihollisen loukkaavan Ruotsin kautta. Silloin oli vielä maalaisjärkeä tallella. keputompp kirjoitti:
Varmaankin Rinteen ajoitus osuu oikeaan. Muutos alkoi 1990-luvun alussa. Syynä oli maailman muuttuminen. Pääasialliset vaikuttajat olivat talousliberalismin nousu, mihin liittyi globalisaatio. Toinen tekijä oli neukkuvaltion hajoaminen. Lipponen reagoi nopeasti muuttuneisiin olosuhteisiin ja oli tässä mielessä aikaansa edellä. SDPssä vain Mikko Elo varasi tätä muutosta vastaan.
Rinne voi olla siinä mielessä oikeassakin, että demarit palaavat enemmän juurilleen palkansaajien ja huonompi osasten edun valvojaksi. Ei kuitenkaan ehkä ihan heti. Maailman pitää taas ensin muuttua ja sellaiset merkit ovat kyllä ilmassa. Se tarkoittaa talousliberalismin karilleajon, minkä seurauksena asenne- ja arvomaailma muuttuvat. Siihen mennään ehkä Marxin kurjia tuloste orjan kautta. Globaalit markkinat voivat kyllästyä ja ahneus lyö yli, jolloin sille syntyy vastareaktio. En kuitenkaan usko, että Rinne osaa tällaista ennakoida. Hän elää tyystin menneessä maailmassa. Hän kuitenkin ehkä sattuu olemaan oikeassa tulevaisuuden suhteen.
Suomi on tulevien vaikeuksien kohtaamisen suhteen jossain määrin eturintamassa. Me olemme nyt vähän jo Japanin tiellä eli nousut ovat mennyttä aikaa. Väestörakenteen muutos on huono juttu. Tähän reagoidaan lähinnä vaatimalla sitä, että Suomea on kehitettävä alueellisesti tasapuolisesti. Väkisin tulee mieleen hölmöläisvitsit. Suomea on kehitettävä kohtaamaan vaikeudet ilman mitään reunaehtoja, jos on halua selviytyä. Sodassakin väki keskitettiin itään viimeistä ukkoa myöten eikä odotettu vihollisen loukkaavan Ruotsin kautta. Silloin oli vielä maalaisjärkeä tallella.Lisätään vielä, että jokainen pudonnut kepukaunaaja on menetys isänmaalle. Kepukaunaajahan on yhtä kuin yhteisen edun tavoittelija, joka vastustaa umpikepulaista siltarumpupolitiikkaa. Backman nyt on vähän jäyhän ja huumorintajuttoman miehen oloinen eli ehkä turhan vakavahenkinen muutoinkin umpimielisuuteen taipuvaisessa maassa.
keputompp kirjoitti:
Varmaankin Rinteen ajoitus osuu oikeaan. Muutos alkoi 1990-luvun alussa. Syynä oli maailman muuttuminen. Pääasialliset vaikuttajat olivat talousliberalismin nousu, mihin liittyi globalisaatio. Toinen tekijä oli neukkuvaltion hajoaminen. Lipponen reagoi nopeasti muuttuneisiin olosuhteisiin ja oli tässä mielessä aikaansa edellä. SDPssä vain Mikko Elo varasi tätä muutosta vastaan.
Rinne voi olla siinä mielessä oikeassakin, että demarit palaavat enemmän juurilleen palkansaajien ja huonompi osasten edun valvojaksi. Ei kuitenkaan ehkä ihan heti. Maailman pitää taas ensin muuttua ja sellaiset merkit ovat kyllä ilmassa. Se tarkoittaa talousliberalismin karilleajon, minkä seurauksena asenne- ja arvomaailma muuttuvat. Siihen mennään ehkä Marxin kurjia tuloste orjan kautta. Globaalit markkinat voivat kyllästyä ja ahneus lyö yli, jolloin sille syntyy vastareaktio. En kuitenkaan usko, että Rinne osaa tällaista ennakoida. Hän elää tyystin menneessä maailmassa. Hän kuitenkin ehkä sattuu olemaan oikeassa tulevaisuuden suhteen.
Suomi on tulevien vaikeuksien kohtaamisen suhteen jossain määrin eturintamassa. Me olemme nyt vähän jo Japanin tiellä eli nousut ovat mennyttä aikaa. Väestörakenteen muutos on huono juttu. Tähän reagoidaan lähinnä vaatimalla sitä, että Suomea on kehitettävä alueellisesti tasapuolisesti. Väkisin tulee mieleen hölmöläisvitsit. Suomea on kehitettävä kohtaamaan vaikeudet ilman mitään reunaehtoja, jos on halua selviytyä. Sodassakin väki keskitettiin itään viimeistä ukkoa myöten eikä odotettu vihollisen loukkaavan Ruotsin kautta. Silloin oli vielä maalaisjärkeä tallella.Maailman ei tarvitse välttämättä ehtiä muuttua. Riittää että jostain päin alkaa ilmaantua uuden polven taloustieteilijöitä, jotka näkevät asiat eri valossa kuin nämä viimeiset parikymmentä vuotta samaa totuutta toistaneet.
Esimerkki:
Olen ennustanut täällä monta kertaa, että vuosituhannen vaihteessa kasvanut palvelusektori tulee lopulta romahtamaan itsepalvelun lisääntymisen myötä. Olen myös väittänyt, että ainoa keino päästä lähemmäksi täystyöllisyyttä on luopua sata vuotta sattumalta keksitystä juuri kahdeksan tunnin normityöpäivästä. Pitäisi siirtyä yleensä lyhyempään työaikaan ja viime kädessä tekemättömän työn määrää seuraavaan liikkuvaan työaikaan samaan tapaan kuin työaika jousti entisajan maalaisyhteisössä vuodenaikarytmin mukaan. Renkejä ja piikoja ei irtisanottu joutopäiviksi.
- Toiseksipahin
Ei niin paha kuin pelättiin, mutta toiseksi pahin. Ainoa vielä pahempi vaihtoehto olisi ollut se, että persut olisi saanut enemmän kansanedustajia kjuin kepu. Ei tästäkään asetelmasta kyllä toimintakykyistä hallitusta synny ilman takkien kääntämisiä.
- järviranta
kapile>ei kahta sanaa:
https://www.google.fi/search?q=suurin puolue kunnittain&biw=1680&bih=892&
source=lnms&tbm=isch&sa=X&ei=m_U0VcznKsqjsAHdkIDQDQ&ved=0CAYQ_AUoAQ#imgrc=JVu0G0JNBHTWeM:;rNeYthh3o2SOcM;https://pbs.twimg.com/media/Boj2py-CIAElfAJ.jpg;https://twitter.com/hashtag/kepulandia;400;609 - puolueeton_
Ei näitä jaarituksia viitsi lueskella, jos on tarpeeksi yksinkertainen niin hyvää ainesta poliitikoksi. Olen täysin puolueeton ja neutraali ja kaukana politiikasta, mutta näitä nykyasioita kun seuraa, niin teille siellä yläkerrassa, nyt on aika jäljitellä Kekkosta: kokoomus pois hallituksesta mitä pikimmin ja ruotsalaiset pois puolustusministeripostista. Muuten ollaan lirissä me puolueettomatkin. Ja uskokaa totuus: taloutemme on Kreikan tasolla.
Joukko kirjailijoita, näyttelijöitä, muusikkoja ja muita kulttuurivaikuttajia ihmettelee tänäisessä Hesarissa vaalitulosta. He eivät sano tuntevansa sellaista Suomea, jollaisena maa vaalituloksen perusteella esiintyy. Näyttelijä Krista Kosonen päätteleekin elävänsä kulttuurikuplassa, ja perussuomalaisten nuorten puheenjohtaja Krista Kososelle vastatessaan näkyy arvelevan tämän päättelyn oikeaksi:
http://www.uusisuomi.fi/kotimaa/80769-nyt-vastaa-perussuomalainen-sebastian-tynkkynen-asumme-samassa-suomessa-krista-kosonen
Meillä on todellakin olemassa kaksi hyvin erilaista Suomea. Mutta ei niinkään persujen kuin kepun määrittämänä.
Alueellisesti ylivoimaisesti suurimmassa osassa Suomea kepu oli kannatetuin puolue. Eteläisen Suomen väkirikkaammilla alueilla kepu ei tainnut missään maalaiskunnissakaan nousta kannatetuimmaksi puolueeksi, ja suurissa väestökeskuksissa se jäi lähes marginaaliin. Erityisen selvä tuo ilmiö oli täällä Helsingissä, jossa valituista 22 kansanedustajista kepu sai vain yhden, joka sekin on enemmän kuin kepun täällä saama 3 % kannatus. Persut saivat täältä sentään kolme edustajaa, ja puolueen saama äänimäärä taisi olla enemmän kuin kolminkertainen kepun saamaan äänimäärään nähden. Persujen alapuolelle edustajamäärässä jäivät kepun lisäksi myös vasurit ja ruotsalaiset. Ja krisitlliset, jotka eivät saaneet täältä yhtään edustajaa - niin jumalatonta porukkaa me helsinkiläiset olemme.
Laitetaan nyt tähän vielä Helsingistä valittujen edustajien määrät puolueittain:
kokoomus 6
vihreät 5
sdp 4
ps 3
vas 2
ruots 1
kesk 1
Nuo kulttuurihenkilöt eivät siis tunne sellaista Suomea, jollaisena se vaalituloksen perusteella näyttäytyy. Minä ilmeisesti tunnen Suomen heitä paremmin.
Ei minua ihmetytä persujen taas saavuttama hyvä vaalimenestys. Persujen kannattajiksi on liukunut hyvin paljon työväkeä ja muuta pienituloista joukkoa, jotka ovat aikaisemmin kannattaneet demareita ja vasureita ja pettyneet niihin, kun ne eivät ole saaneet heidän osaansa parannusta. Luultavasti tulevat pettymään persuihinkin; nähtäneen aikanaan.
Enemmän minua ihmetyttää kepun saavutus. Maanviljelijöille ja muille ns. talonpojille kepu on luonnollinen valinta, sillä pitäähän se puolueista eniten esillä heidän asiaansa. Ymmärrän myös hyvin sen, että kepu saa nyt vahvaa kannatusta yrittäjiltä, kun puolueen puheenjohtajana on yrittäjätaustainen mies, ja ehdokkaiden joukossa oli muitakin samanlaisia, mm. Anne Berner, joka keräsikin Uudeltamaalta äänipotin, jonka suuruutta en ihmettele lainkaan. Mutta eihän kepu tuohon suuruuteen nousisi millään, vaikka se saisi kaikki Suomen talonpoikain ja yrittäjäin äänet. Mistä se suuri lisä tuli?
No, sehän tulee maamme laajojen haja-asutusalueiden ihmisiltä. Siellä eräissä kunnissa kepun kannatus oli jopa yli 50 %. Ihan aiheellisesti nuo ihmiset siellä ovat elämäänsä tyytymättömiä, ja heihin on mennyt täydestä kepun propaganda, jossa se lupaa tarjota siellä työtä kaikille ja rakentaa asfalttitiet jokaiseen syrjäkylään. Eivät ole kovin hyvällä ymmärryksellä varustettuja, kun sellaiseen uskovat. Vaikka Sipilä pystyisi ihmeisiinkin, mahdottomuuksiin hänkään ei pysty.
Nuo edellä esille tuomani asioihin vaikuttajat ymmärtäen ei tarvitse tuon kulttuuriväen tavoin ihmetellä, miksi meillä on kaksi niin erilaista Suomea. Vähintään yhtä luonnollista kuin kepun menestys laajalla maaseudulla on sen menestymättömyyssuurissa täällä Helsingissä. Vaikka Helsinki on väkilukunsa suhteessa suurin kepun laajojen kannatusalueiden avustaja - siitä on hiljattain näytetty tilastoja täälläkin - kepu ei suinkaan tunne siitä kiitollisuutta Helsinkiä kohtaan. Selvästi se on vihamielinen Helsinkiä kohtaan, puolueistamme ainoana. Olisihan ihme, jos me emme täällä välittäisi hiukkaakaan omasta edustamme ja kannattaisimme kepua! Kepun nyt saama kolmen prosentin kannatus lienee suurimmalta osaltaan tunnustusta Olli Rehnille hänen ihan hyvästä europarlamentaarikon työstään.- Kapitollolle
Tuo kulttuuriväen huuhaa näyttää uppoavan kaltaiseesi hölmöön höppänään, ei muihin.
Hyvin pieni joukko itse itseään älymystöön kuuluvina pitäviä suvaitsemattomia vihervasemmistolaisia idealisteja saa hesariin tuommoisen kirjoituksen, hesarin toimituksessa kun näyttää vitutus olevan korkeamalla kuin konsaan Paloheinän pösilön murjussa.
Meillä on nyt ollut kahdet protestivaalit, viimeksi protestoitiin Suomen avustuksia joidenkin oliivimaiden pelastuspaketteihin, nyt protesti oli aivan kotikutoinen. Tämänkin sata kertaa perussuomalaisia suvaitsemattomamman kulttuuriväen olisi syytä katsoa peiliin havaitakseen kuka tämän perus-Suomen nousun perimmäinen syy on. 2011 meillä nousi hallitukseen kaikki tämän huuhaasakin kannattamat puolueet, Vasemmistoliitto, Vihreät ja SDP. Demareiden johdolla porukka sabotoi hallitustyötä niin, ettei lopulta saatu neljässä vuodessa mitään aikaan. Kansalaiset kertakaikkiaan haluavat tuollaiset puolueet pois vallasta. Demokratiassa se onnistuu äänestämällä muita, tällä kertaa siis Keskustaa ja Perussuomalaisia, joiden ymmärretään pystyvän parempaan maan asioiden hoitoon. Huonommaksi ei ainakana voi enää laittaa kuin mitä tämänkin kulttuuriväen ideologian puolueen tekivät. Kapitollolle kirjoitti:
Tuo kulttuuriväen huuhaa näyttää uppoavan kaltaiseesi hölmöön höppänään, ei muihin.
Hyvin pieni joukko itse itseään älymystöön kuuluvina pitäviä suvaitsemattomia vihervasemmistolaisia idealisteja saa hesariin tuommoisen kirjoituksen, hesarin toimituksessa kun näyttää vitutus olevan korkeamalla kuin konsaan Paloheinän pösilön murjussa.
Meillä on nyt ollut kahdet protestivaalit, viimeksi protestoitiin Suomen avustuksia joidenkin oliivimaiden pelastuspaketteihin, nyt protesti oli aivan kotikutoinen. Tämänkin sata kertaa perussuomalaisia suvaitsemattomamman kulttuuriväen olisi syytä katsoa peiliin havaitakseen kuka tämän perus-Suomen nousun perimmäinen syy on. 2011 meillä nousi hallitukseen kaikki tämän huuhaasakin kannattamat puolueet, Vasemmistoliitto, Vihreät ja SDP. Demareiden johdolla porukka sabotoi hallitustyötä niin, ettei lopulta saatu neljässä vuodessa mitään aikaan. Kansalaiset kertakaikkiaan haluavat tuollaiset puolueet pois vallasta. Demokratiassa se onnistuu äänestämällä muita, tällä kertaa siis Keskustaa ja Perussuomalaisia, joiden ymmärretään pystyvän parempaan maan asioiden hoitoon. Huonommaksi ei ainakana voi enää laittaa kuin mitä tämänkin kulttuuriväen ideologian puolueen tekivät.Sanot: >>Tuo kulttuuriväen huuhaa näyttää uppoavan kaltaiseesi hölmöön höppänään, ei muihin.<< Sinähän se tollo ja hölmö höppänä olet, kun et ymmärrä lukemaasi. Minä nimittäin sanon tuossa näin:
>>Nuo kulttuurihenkilöt eivät siis tunne sellaista Suomea, jollaisena se vaalituloksen perusteella näyttäytyy. Minä ilmeisesti tunnen Suomen heitä paremmin. Ei minua ihmetytä persujen taas saavuttama hyvä vaalimenestys. Persujen kannattajiksi on liukunut hyvin paljon työväkeä ja muuta pienituloista joukkoa, jotka ovat aikaisemmin kannattaneet demareita ja vasureita ja pettyneet niihin, kun ne eivät ole saaneet heidän osaansa parannusta.<<
Mutta ymmärränhän minä, että sanomani jää sinulta huomaamatta, kun minä olen sinulle kiinnostavampi kuin mikään muu asia. Siksipä et huomannut sitäkään, kun sanoin ymmärtäväni kepun kannatuksen perusteita. Tarkoituksella varmaan jätät vaille huomiotasi seuraavan, jonka perusteet sinäkin tietysti ymmärrät hyvin:
>>Vähintään yhtä luonnollista kuin kepun menestys laajalla maaseudulla on sen menestymättömyys täällä Helsingissä. Vaikka Helsinki on väkilukunsa suhteessa suurin kepun laajojen kannatusalueiden avustaja - siitä on hiljattain näytetty tilastoja täälläkin - kepu ei suinkaan tunne siitä kiitollisuutta Helsinkiä kohtaan. Selvästi se on vihamielinen Helsinkiä kohtaan, puolueistamme ainoana. Olisihan ihme, jos me emme täällä välittäisi hiukkaakaan omasta edustamme ja kannattaisimme kepua!<<- Kapitollolle
kapi_ kirjoitti:
Sanot: >>Tuo kulttuuriväen huuhaa näyttää uppoavan kaltaiseesi hölmöön höppänään, ei muihin.<< Sinähän se tollo ja hölmö höppänä olet, kun et ymmärrä lukemaasi. Minä nimittäin sanon tuossa näin:
>>Nuo kulttuurihenkilöt eivät siis tunne sellaista Suomea, jollaisena se vaalituloksen perusteella näyttäytyy. Minä ilmeisesti tunnen Suomen heitä paremmin. Ei minua ihmetytä persujen taas saavuttama hyvä vaalimenestys. Persujen kannattajiksi on liukunut hyvin paljon työväkeä ja muuta pienituloista joukkoa, jotka ovat aikaisemmin kannattaneet demareita ja vasureita ja pettyneet niihin, kun ne eivät ole saaneet heidän osaansa parannusta.<<
Mutta ymmärränhän minä, että sanomani jää sinulta huomaamatta, kun minä olen sinulle kiinnostavampi kuin mikään muu asia. Siksipä et huomannut sitäkään, kun sanoin ymmärtäväni kepun kannatuksen perusteita. Tarkoituksella varmaan jätät vaille huomiotasi seuraavan, jonka perusteet sinäkin tietysti ymmärrät hyvin:
>>Vähintään yhtä luonnollista kuin kepun menestys laajalla maaseudulla on sen menestymättömyys täällä Helsingissä. Vaikka Helsinki on väkilukunsa suhteessa suurin kepun laajojen kannatusalueiden avustaja - siitä on hiljattain näytetty tilastoja täälläkin - kepu ei suinkaan tunne siitä kiitollisuutta Helsinkiä kohtaan. Selvästi se on vihamielinen Helsinkiä kohtaan, puolueistamme ainoana. Olisihan ihme, jos me emme täällä välittäisi hiukkaakaan omasta edustamme ja kannattaisimme kepua!<<Ymmärtämättömälle höppänälle täytyy taas vääntää rautalankaa
Helsingissä Keskusta oli suurin voittaja, ääniosuus nousi 2,7 %-yksikköä ja äänimäärä yli 10 000 äänellä, sekin enemmän kuin millään muulla puolueella. Absoluuttinen äänimäärä nousi 65%:lla edellisistä eduskuntavaaleista. Niin paljon on viisaus kaupungissa lisääntynyt, mikä on oikein hyvä, kun tyhmyyskin on samaan aikaan vähentynyt. Sehän näkyy siinä, että SDP ja Vasemmisto menettivät 2,6%-yksikköä Helsingissä ja Kokoomuskin 1,3 %-yksikköä.
Kepulla on siis Helsingissäkin vahva noste, eikä se toinen edustajapaikka kaukana ollut, Lehtomäen vertailuluku oli vain noin 500 pienempi kuin viimeisellä läpimenneellä. Vaikka ethän senä reppana tuosta vaalimatematiikastakaan mityään ymmärrä.
Laitappa sitten konkreettisia esimerkkejä siitä, miten Keskusta on Helsinki vihamielinen. Vieläpä ainoana puolueena. - uikjjbnn
Kapitollolle kirjoitti:
Ymmärtämättömälle höppänälle täytyy taas vääntää rautalankaa
Helsingissä Keskusta oli suurin voittaja, ääniosuus nousi 2,7 %-yksikköä ja äänimäärä yli 10 000 äänellä, sekin enemmän kuin millään muulla puolueella. Absoluuttinen äänimäärä nousi 65%:lla edellisistä eduskuntavaaleista. Niin paljon on viisaus kaupungissa lisääntynyt, mikä on oikein hyvä, kun tyhmyyskin on samaan aikaan vähentynyt. Sehän näkyy siinä, että SDP ja Vasemmisto menettivät 2,6%-yksikköä Helsingissä ja Kokoomuskin 1,3 %-yksikköä.
Kepulla on siis Helsingissäkin vahva noste, eikä se toinen edustajapaikka kaukana ollut, Lehtomäen vertailuluku oli vain noin 500 pienempi kuin viimeisellä läpimenneellä. Vaikka ethän senä reppana tuosta vaalimatematiikastakaan mityään ymmärrä.
Laitappa sitten konkreettisia esimerkkejä siitä, miten Keskusta on Helsinki vihamielinen. Vieläpä ainoana puolueena.Uudenmaan vaalipiiri on Suomen suurin vaalipiiri. Kansanedustajia sieltä valitaan 35 henkilöä. On ihan turha puhua erikseen Helsingistä jonain maailman napana. Keskusta oli selkeä vaalivoittaja myös Uudenmaan vaalipiirissä, 2 kansanedustajaa, kannatuksen kasvu 5 prosenttiyksikköä. Kepu on erittäin vahvasti nousussa PÄÄKAUPUNKISEUDULLA.
http://www.vaalikone.fi/eduskunta2015/tulos/0/02 Kapitollolle kirjoitti:
Ymmärtämättömälle höppänälle täytyy taas vääntää rautalankaa
Helsingissä Keskusta oli suurin voittaja, ääniosuus nousi 2,7 %-yksikköä ja äänimäärä yli 10 000 äänellä, sekin enemmän kuin millään muulla puolueella. Absoluuttinen äänimäärä nousi 65%:lla edellisistä eduskuntavaaleista. Niin paljon on viisaus kaupungissa lisääntynyt, mikä on oikein hyvä, kun tyhmyyskin on samaan aikaan vähentynyt. Sehän näkyy siinä, että SDP ja Vasemmisto menettivät 2,6%-yksikköä Helsingissä ja Kokoomuskin 1,3 %-yksikköä.
Kepulla on siis Helsingissäkin vahva noste, eikä se toinen edustajapaikka kaukana ollut, Lehtomäen vertailuluku oli vain noin 500 pienempi kuin viimeisellä läpimenneellä. Vaikka ethän senä reppana tuosta vaalimatematiikastakaan mityään ymmärrä.
Laitappa sitten konkreettisia esimerkkejä siitä, miten Keskusta on Helsinki vihamielinen. Vieläpä ainoana puolueena.OHO! Olipa sitten mahtava voitto kepulle täällä Helsingissä! Jonkin Piraattipuolueen voitto taisi kyllä olla sitä huomattavasti suurempi, nostivat kannatustaan monta sataa prosenttia.
Kyllä tuollakin nosteella kepu nousee vuosisadan loppuun mennessä kannatetuimmaksi puolueeksi täälläkin. Mutta tuskinpa kuitenkaan Suomi jää poikkeukselliseksi ilmiöksi siinä kansojen yhteisössä, johon kuulumme? Todennäköisemmin tämä sytytykseltään ehkä hidas kansa alkaa kuitenkin ajan oloon suuntautua samoin kuin muutkin meihin vertautuvat maat. Millainen onkaan kepumme sisarpuolueen kannatus lähinaapurissamme Ruotsissa? Taisi jäädä jo alle viiden prosentin siellä viime vaaleissa.
Kepun Helsinki-vihamielisyydestä on vuosien ajalta niin paljon esimerkkejä, että tulisi liian pitkä juttu, jos alkaisin niitä luetella. Miksipä niin tekisinkään vastineessani sinulle, säästän sen vaivan esitykseeni jollekulle sitä epäilevälle sinua vakavammin otettavalle. No, todetaan nyt kuitenkin tuo vaalitaistelussakin esille tullut kepun vastahakoisuus pisararataa kohtaan; sille ei kepun mielestä ainakaan antaa valtion tukea. Ymmärränhän minä, ettei hankkeella ole merkitystä kepulle, jolle ainoa tärkeä paikka Helsingissä on Etu-Töölössä, Apollonkadulla, ei sinne ratayhteyttä tarvita.
Muuten, minä en nimittele sinua tolloksi. Sellainen on sivistymätöntä käytöstä. Vähemmänkin sivistyneistä tuollaiseen nimittelyyn turvautuu vain sellainen, joka tietää muuten jäävänsä vastustajalleen häviölle. Mutta tuonkin uskallat tehdä vain sieltä puskapiilostasi. Millaisena onkaan pidettävä sellaista ”miestä”?uikjjbnn kirjoitti:
Uudenmaan vaalipiiri on Suomen suurin vaalipiiri. Kansanedustajia sieltä valitaan 35 henkilöä. On ihan turha puhua erikseen Helsingistä jonain maailman napana. Keskusta oli selkeä vaalivoittaja myös Uudenmaan vaalipiirissä, 2 kansanedustajaa, kannatuksen kasvu 5 prosenttiyksikköä. Kepu on erittäin vahvasti nousussa PÄÄKAUPUNKISEUDULLA.
http://www.vaalikone.fi/eduskunta2015/tulos/0/02Uudenmaan vaalipiirissä on suurin osa silkkaa maaseutua, vain pieni osa siitä on ns. pääkaupunkiseutua. Joo, 35 henkilöä sieltä pääsi eduskuntaan, niistä kepun edustajia neljä. Onhan se nipin napin yli 10 % valituista. Neljänneksi kannatetuin puolue kepu kyllä oli Uudellamaalla, yhdessä RKP:n kanssa.
Saiko kepu siis v. 2011 vaaleissa vain kaksi edustajaa Uudeltamaalta? Ilmeisesti kepulla oli ehdokasjoukossaan hyvä pelote: Paavo Väyrynen. Hän jäi itse valitsematta ja varmaan vaikutti muidenkin ehdokkaiden kannalta kielteisesti.>>>No, sehän tulee maamme laajojen haja-asutusalueiden ihmisiltä. Siellä eräissä kunnissa kepun kannatus oli jopa yli 50 %.<<<
Onpas meillä sitten paljon väkeä noilla "haja-asutusalueilla". ;-) Ymmärrän toki, että käytät sitä tässä lähinnä provosoivassa mielessä, sillä eiköhän puolustusvoimien palveluksessa ollut mies ole tutustunut jo työnsäkin puolesta väestötilastoinnin käsitteisiin sen verran, että tietää, mitä sanalla täsmällisesti tarkoitetaan.
Myös tuo kertomasi "kirjailijoiden, näyttelijöiden, muusikkojen ja muiden kulttuurivaikuttajien" julkilausuma vaikuttaa hauskalta. Pitääpä lukea se Hesarista, niin saan ehkä nauraa yhtä hersyvästi kuin lukiessani Veikko Huovisen novellia, jossa 1980-luvun alun Matti ja Liisa houkutellaan Lapinlahden kirkolle "taiteilijoiden raahanjunaan".
http://fi.wikipedia.org/wiki/RauhanjunaPystyyn_kuollut kirjoitti:
>>>No, sehän tulee maamme laajojen haja-asutusalueiden ihmisiltä. Siellä eräissä kunnissa kepun kannatus oli jopa yli 50 %.<<<
Onpas meillä sitten paljon väkeä noilla "haja-asutusalueilla". ;-) Ymmärrän toki, että käytät sitä tässä lähinnä provosoivassa mielessä, sillä eiköhän puolustusvoimien palveluksessa ollut mies ole tutustunut jo työnsäkin puolesta väestötilastoinnin käsitteisiin sen verran, että tietää, mitä sanalla täsmällisesti tarkoitetaan.
Myös tuo kertomasi "kirjailijoiden, näyttelijöiden, muusikkojen ja muiden kulttuurivaikuttajien" julkilausuma vaikuttaa hauskalta. Pitääpä lukea se Hesarista, niin saan ehkä nauraa yhtä hersyvästi kuin lukiessani Veikko Huovisen novellia, jossa 1980-luvun alun Matti ja Liisa houkutellaan Lapinlahden kirkolle "taiteilijoiden raahanjunaan".
http://fi.wikipedia.org/wiki/RauhanjunaSanot:
>>Ymmärrän toki, että käytät sitä tässä lähinnä provosoivassa mielessä, sillä eiköhän puolustusvoimien palveluksessa ollut mies ole tutustunut jo työnsäkin puolesta väestötilastoinnin käsitteisiin sen verran, että tietää, mitä sanalla täsmällisesti tarkoitetaan.<<
Et ehkä ihan oikein ymmärrä sitä tarkoittamaasi. Helsinkiläisen näkökulmasta tuo koko laaja lande on kyllä lähinnä haja-asutusaluetta. Ei käsitystäni muuta muuksi se, että kyllä tosiaan jo puolustusvoimain palveluksessa ollessani tuollaisiinkin asioihin tutustuin - palvelinhan myös esikunnissa - ja arvostin suuresti sitä, että suuri osa varusmiehistämme ja sitä kautta reservistämmekin oli sen haja-asutusalueen tuottamaa. Eikä käsitykseni muuttunut muuksi valiolaisellakaan urallani, jonka aikana arvostin suuresti noita haja-asutusalueita siksikin, kun työnantajani koko alkutuotanto tuli sieltä haja-asutusalueilta.
Ymmärrän hyvin senkin, että noilla haja-asutusalueilla ja muuallakin maanviljelijät ja muut talonpojat kannattavat kepua, monien yrittäjienkin kepun kannatuksen ymmärrän hyvin. Mutta sitä en oikein ymmärrä, miksi niillä haja-asutusalueilla myös ne ”pieneläjät” kannattavat kepua, sillä pitäisihän heidän ymmärtää, että ei kepu voi heidän tilannettaan siellä juuri muuksi muuttaa. Jos he kadehtivat meitä helsinkiläisiä, tulisivat tänne, jossa hekin pääsisivät osallisiksi tästä ihanuudesta. Tai jos uskovat kadehtimaansa saavansa sinne jonkin poliittisen puolueen avulla, heidän pitäisi kannattaa niitä puolueita, jotka heidän ilmeisen uskonsa mukaan ovat sitä hyvää tuoneet tänne Stadiin ja muuallekin rintamaille.
Juhani Ahon ”Rautatiessä” nuo Matti ja Liisa jo paljon aikaisemmin junalla matkustivat, ja Lapinlahdelta hekin matkalleen lähtivät. Hauskaa luettavaa kertomus siitäkin oli. Veikko Huovisen tuotantoa olen lukenut paljon, luullakseni kaiken hänen merkittävimmästään tuotannosta, mutta tuota linkissäsi kerrottua en ole lukenut. Täytynee etsiä jostakin käsiinsä ja lukea, sillä kaikki Huovisen kirjoittama on lukemisen arvoista hauskaa.
Ilta on mennyt näin pitkälle katsoessani vähintään toisella silmälläni tuota tv 2:lta tulevaa Bayern Munchen-Porto - futismatsia. Siinä kyllä Porto on ollut samanlaisessa asemassa kuin kepu oli taas näissä vaaleissa Helsingissä; Bayen Munchen johtaa nyt 6-1, kun ottelu on juuri päättymäisillään.
Hyvää yötä!kapi_ kirjoitti:
Sanot:
>>Ymmärrän toki, että käytät sitä tässä lähinnä provosoivassa mielessä, sillä eiköhän puolustusvoimien palveluksessa ollut mies ole tutustunut jo työnsäkin puolesta väestötilastoinnin käsitteisiin sen verran, että tietää, mitä sanalla täsmällisesti tarkoitetaan.<<
Et ehkä ihan oikein ymmärrä sitä tarkoittamaasi. Helsinkiläisen näkökulmasta tuo koko laaja lande on kyllä lähinnä haja-asutusaluetta. Ei käsitystäni muuta muuksi se, että kyllä tosiaan jo puolustusvoimain palveluksessa ollessani tuollaisiinkin asioihin tutustuin - palvelinhan myös esikunnissa - ja arvostin suuresti sitä, että suuri osa varusmiehistämme ja sitä kautta reservistämmekin oli sen haja-asutusalueen tuottamaa. Eikä käsitykseni muuttunut muuksi valiolaisellakaan urallani, jonka aikana arvostin suuresti noita haja-asutusalueita siksikin, kun työnantajani koko alkutuotanto tuli sieltä haja-asutusalueilta.
Ymmärrän hyvin senkin, että noilla haja-asutusalueilla ja muuallakin maanviljelijät ja muut talonpojat kannattavat kepua, monien yrittäjienkin kepun kannatuksen ymmärrän hyvin. Mutta sitä en oikein ymmärrä, miksi niillä haja-asutusalueilla myös ne ”pieneläjät” kannattavat kepua, sillä pitäisihän heidän ymmärtää, että ei kepu voi heidän tilannettaan siellä juuri muuksi muuttaa. Jos he kadehtivat meitä helsinkiläisiä, tulisivat tänne, jossa hekin pääsisivät osallisiksi tästä ihanuudesta. Tai jos uskovat kadehtimaansa saavansa sinne jonkin poliittisen puolueen avulla, heidän pitäisi kannattaa niitä puolueita, jotka heidän ilmeisen uskonsa mukaan ovat sitä hyvää tuoneet tänne Stadiin ja muuallekin rintamaille.
Juhani Ahon ”Rautatiessä” nuo Matti ja Liisa jo paljon aikaisemmin junalla matkustivat, ja Lapinlahdelta hekin matkalleen lähtivät. Hauskaa luettavaa kertomus siitäkin oli. Veikko Huovisen tuotantoa olen lukenut paljon, luullakseni kaiken hänen merkittävimmästään tuotannosta, mutta tuota linkissäsi kerrottua en ole lukenut. Täytynee etsiä jostakin käsiinsä ja lukea, sillä kaikki Huovisen kirjoittama on lukemisen arvoista hauskaa.
Ilta on mennyt näin pitkälle katsoessani vähintään toisella silmälläni tuota tv 2:lta tulevaa Bayern Munchen-Porto - futismatsia. Siinä kyllä Porto on ollut samanlaisessa asemassa kuin kepu oli taas näissä vaaleissa Helsingissä; Bayen Munchen johtaa nyt 6-1, kun ottelu on juuri päättymäisillään.
Hyvää yötä!Väestömaantieteen tuntemuksen näkökulmasta elät siis samanlaisessa kuplaharhassa, jollaisessa nuo helsinkiläistaiteilijat itse myönsivät elävänsä suhteessa kulttuuriin ja Suomen kansaan. Yhteistä teille on myös, ettet kuitenkaan halua ulos siitä kuplasta, tai kuten usein myös sanotaan, umpiosta tai tynnyristä.
Veikko Huovisen Rauhanjunan tv-version voit kokea myös netissä alla olevan linkin kautta. Eihän noissa elokuvissa ole yhtä paljon nyansseja kuin tekstissä, mutta on niillä myös puolensa.
https://www.youtube.com/watch?v=UpA99ZZ8OW8- Kapitollolle
kapi_ kirjoitti:
OHO! Olipa sitten mahtava voitto kepulle täällä Helsingissä! Jonkin Piraattipuolueen voitto taisi kyllä olla sitä huomattavasti suurempi, nostivat kannatustaan monta sataa prosenttia.
Kyllä tuollakin nosteella kepu nousee vuosisadan loppuun mennessä kannatetuimmaksi puolueeksi täälläkin. Mutta tuskinpa kuitenkaan Suomi jää poikkeukselliseksi ilmiöksi siinä kansojen yhteisössä, johon kuulumme? Todennäköisemmin tämä sytytykseltään ehkä hidas kansa alkaa kuitenkin ajan oloon suuntautua samoin kuin muutkin meihin vertautuvat maat. Millainen onkaan kepumme sisarpuolueen kannatus lähinaapurissamme Ruotsissa? Taisi jäädä jo alle viiden prosentin siellä viime vaaleissa.
Kepun Helsinki-vihamielisyydestä on vuosien ajalta niin paljon esimerkkejä, että tulisi liian pitkä juttu, jos alkaisin niitä luetella. Miksipä niin tekisinkään vastineessani sinulle, säästän sen vaivan esitykseeni jollekulle sitä epäilevälle sinua vakavammin otettavalle. No, todetaan nyt kuitenkin tuo vaalitaistelussakin esille tullut kepun vastahakoisuus pisararataa kohtaan; sille ei kepun mielestä ainakaan antaa valtion tukea. Ymmärränhän minä, ettei hankkeella ole merkitystä kepulle, jolle ainoa tärkeä paikka Helsingissä on Etu-Töölössä, Apollonkadulla, ei sinne ratayhteyttä tarvita.
Muuten, minä en nimittele sinua tolloksi. Sellainen on sivistymätöntä käytöstä. Vähemmänkin sivistyneistä tuollaiseen nimittelyyn turvautuu vain sellainen, joka tietää muuten jäävänsä vastustajalleen häviölle. Mutta tuonkin uskallat tehdä vain sieltä puskapiilostasi. Millaisena onkaan pidettävä sellaista ”miestä”?Otat Kepu Helsinki viamielisyydestä esimerkiksi Pisara radan. Senhän torppasi nykyinen hallitus, joten se sinun uskottavuudestasi esimerkkien antajana.
Kokoomukselle kuitenkin täydet pisteet kun esti älyttömyyden, siis sen Pisara radan. Olihan hankkeen hyötykerroin jossain 0,5 luokassa, eli täysin kannattamatom hanke. Juuri sellainen joita Keskustan väitetään haalivan omille vahvoille kannatusalueilleen. Noin törkeää Keskusta ei kuitenkaan ole koskaan esittänyt.
Mutta kun tuon hankkeen esimerkiksi otat, niin kerroppa sitten, miksi tuollainen kannattamaton ja hirveän kallis hanke olisi pitänyt rakentaa. Liikenneasiantuntijat sanovat, että ratapihan ruuhkat saadaan kuntoon asetinlaitteen uusimisella, hintaa tulee reilu 100 miljoonaa, siis kymmenesosa. Lisäraide Espoon radalle purkaisi muut pullonkaulat. Taas huikean paljon halvemmalla, ja rata tarvitaan tuli Pisaraa tai ei.
Ai niin - ethän sinä vastaa kun perustelin asiaperustein. - EnpäUsko
Pystyyn_kuollut kirjoitti:
Väestömaantieteen tuntemuksen näkökulmasta elät siis samanlaisessa kuplaharhassa, jollaisessa nuo helsinkiläistaiteilijat itse myönsivät elävänsä suhteessa kulttuuriin ja Suomen kansaan. Yhteistä teille on myös, ettet kuitenkaan halua ulos siitä kuplasta, tai kuten usein myös sanotaan, umpiosta tai tynnyristä.
Veikko Huovisen Rauhanjunan tv-version voit kokea myös netissä alla olevan linkin kautta. Eihän noissa elokuvissa ole yhtä paljon nyansseja kuin tekstissä, mutta on niillä myös puolensa.
https://www.youtube.com/watch?v=UpA99ZZ8OW8En usko että Kapi missään kuplaharhassa elää. Hän nyt on vaan kouluttautumaton ja jeikkolahjainen jo vanhuuden höppänyyteen kääntynyt ressukka. Ei häneltä voi odottaa järkeviä perusteluja saati asiaosaamista.
Kapitollolle kirjoitti:
Otat Kepu Helsinki viamielisyydestä esimerkiksi Pisara radan. Senhän torppasi nykyinen hallitus, joten se sinun uskottavuudestasi esimerkkien antajana.
Kokoomukselle kuitenkin täydet pisteet kun esti älyttömyyden, siis sen Pisara radan. Olihan hankkeen hyötykerroin jossain 0,5 luokassa, eli täysin kannattamatom hanke. Juuri sellainen joita Keskustan väitetään haalivan omille vahvoille kannatusalueilleen. Noin törkeää Keskusta ei kuitenkaan ole koskaan esittänyt.
Mutta kun tuon hankkeen esimerkiksi otat, niin kerroppa sitten, miksi tuollainen kannattamaton ja hirveän kallis hanke olisi pitänyt rakentaa. Liikenneasiantuntijat sanovat, että ratapihan ruuhkat saadaan kuntoon asetinlaitteen uusimisella, hintaa tulee reilu 100 miljoonaa, siis kymmenesosa. Lisäraide Espoon radalle purkaisi muut pullonkaulat. Taas huikean paljon halvemmalla, ja rata tarvitaan tuli Pisaraa tai ei.
Ai niin - ethän sinä vastaa kun perustelin asiaperustein.En minä vain pitäisi tollona sellaista, jolta vastausta kinuaisin; en minä olisi kiinnostunut tollon mielipiteestä. En usko sinunkaan olevan sellainen tollo, että niin epäjohdonmukaisesti käyttäytyisit. Todellisuudessa, itsellesi rehellisenä pitänet minua hyvinkin viisaana ja mielipiteitäni arvostat. Tuollainen tapa nimitellä kertoo vain sivistymättömyydestäsi, ei välttämättä tyhmyydestäsi. Tuon huomioon ottaen annan sinulle hieman vastaustani, kun sellaista niin suuresti arvostat:
Pisararata koki hallituksessa saman kohtalon kuin monet muutkin hallituksen hankkeet, eli se ei mennyt maaliin. Mutta hanketta ei suinkaan keskeytetty, vaan hallitus päätti siirtää asian käsittelyn eduskuntavaalien yli. Ratasuunnitelman tekoon tämä ei vaikuta, sen tuottamisen määrärahoista on päätetty jo aiemmin. Pääministeri Stubb vakuutti hankkeen etenevän ja ilmoitti hallituksen päättäneen hakea Pisararadalle EU:n liikennehankkeille suunnattua TEN-T-tukea. Pysyneekö tämä kepujohtoinen hallitus hankkeen takana, vai voittaako siinä perikepulainen Helsinki-vihamielisyys, jää nähtäväksi.
Pisararata on todella tärkeä hanke Helsingille ja Vantaalle ja koko Suomellekin. Rata mahdollistaisi noin 50 000 asukkaan asuntoalueiden rakentamisen tulevina vuosikymmeninä. Uusia työpaikkoja arvioidaan syntyvän kehäradan varteen noin 60 000. Rata helpottaisi lentomatkustajien liikkumista; matkustajia on nyt vuosittain n. 12 miljoonaa, radan suunnitelman mukaisen valmistumisen aikaan niitä arvioidaan olevan noin 17 miljoonaa.
Mutta, kuten sanoin, eduskunnassa lähinnä vain kepuedustajien taholta ilmennyt vastenmielisyys pääkaupunkiseudulle todella tärkeää hanketta vastaan on vain yksi esimerkki kepun lukuisista muista Helsinki-vihamielisistä näytöistä. Ei tällä palstalla kepulaisten taholta jatkuvasti nähtävä Helsinki-vihamielisyys pysyisi niin voimissaan, elleivät nuo sitä jatkuvasti näyttävät tietäisi kannattamansa puolueen olevan heidän näkemystensä tukena.
Onhan kepun Helsinki-vihamielisyyden myöntänyt todeksi myös kepun helsinkiläinen kansanedustaja Terhi Peltokorpi. Hän jo Matti Vanhasen hallituksen aikana totesi, että ”Pohjanmaalta tai Savosta tullut kansanedustaja voi puolustaa omaa aluettaan ilman, että hänet leimataan nurkkakuntaiseksi. Jos helsinkiläinen puolustaa Helsinkiä, sen nähdään pahana”. Peltokorven ei tarvinnut sanoa, millä taholla sellainen nähdään pahana, kun se tiedetään yleisesti.Pystyyn_kuollut kirjoitti:
Väestömaantieteen tuntemuksen näkökulmasta elät siis samanlaisessa kuplaharhassa, jollaisessa nuo helsinkiläistaiteilijat itse myönsivät elävänsä suhteessa kulttuuriin ja Suomen kansaan. Yhteistä teille on myös, ettet kuitenkaan halua ulos siitä kuplasta, tai kuten usein myös sanotaan, umpiosta tai tynnyristä.
Veikko Huovisen Rauhanjunan tv-version voit kokea myös netissä alla olevan linkin kautta. Eihän noissa elokuvissa ole yhtä paljon nyansseja kuin tekstissä, mutta on niillä myös puolensa.
https://www.youtube.com/watch?v=UpA99ZZ8OW8No joo, kuplassahan me kumpikin, minä tässä Helsinki-kuplassa ja sinä ilmeisesti kepu-kuplassa. Kuplassa on hyvä elää, on niin turvallinen olo.
Mutta jos tynnyrissä olemme, minä kuten kepulaisetkin, ja näemme sieltä maailman vain tapinreiästä, silti tynnyreillämme on oleellinen ero. Keputynnyrin tapin reikä on suunnattu Helsinkiä kohti ja helsinkiläisen tynnyrin tapinreikä on avaraa maailmaa kohden. Niin ollen me näemme maailmassa tapahtuvan, jota keputynnyristä ei nähdä, mutta emme toisaalta näe Kepulandiassa tapahtuvaa, joten emme sitä oikein ymmärrä.
Mutta jos tynnyreissämme ei ole yläpohjaa, kyllä niihin päivänvalo tulee. Joten jos yrität tulla minun tynnyriini kurkkimaan, sanon sinulle samoin kuin tynnyrissä asunut ateenalainen filosofi Diogenes sanoi häntä tapaamaan tulleelle Aleksanteri Suurelle, joka kysyi voisiko hän tehdä jonkin palveluksen Diogeneelle. Tämä vastasi, että hän voisi olla seisomatta auringon edessä.
Mainio näkyy olevan tuo Veikko Huovisen Rauhanrata näyteltynäkin versiona. Katsoin sitä vasta hieman, kohta katson loputkin. Kiitos linkistä!- Kapitollolle
kapi_ kirjoitti:
En minä vain pitäisi tollona sellaista, jolta vastausta kinuaisin; en minä olisi kiinnostunut tollon mielipiteestä. En usko sinunkaan olevan sellainen tollo, että niin epäjohdonmukaisesti käyttäytyisit. Todellisuudessa, itsellesi rehellisenä pitänet minua hyvinkin viisaana ja mielipiteitäni arvostat. Tuollainen tapa nimitellä kertoo vain sivistymättömyydestäsi, ei välttämättä tyhmyydestäsi. Tuon huomioon ottaen annan sinulle hieman vastaustani, kun sellaista niin suuresti arvostat:
Pisararata koki hallituksessa saman kohtalon kuin monet muutkin hallituksen hankkeet, eli se ei mennyt maaliin. Mutta hanketta ei suinkaan keskeytetty, vaan hallitus päätti siirtää asian käsittelyn eduskuntavaalien yli. Ratasuunnitelman tekoon tämä ei vaikuta, sen tuottamisen määrärahoista on päätetty jo aiemmin. Pääministeri Stubb vakuutti hankkeen etenevän ja ilmoitti hallituksen päättäneen hakea Pisararadalle EU:n liikennehankkeille suunnattua TEN-T-tukea. Pysyneekö tämä kepujohtoinen hallitus hankkeen takana, vai voittaako siinä perikepulainen Helsinki-vihamielisyys, jää nähtäväksi.
Pisararata on todella tärkeä hanke Helsingille ja Vantaalle ja koko Suomellekin. Rata mahdollistaisi noin 50 000 asukkaan asuntoalueiden rakentamisen tulevina vuosikymmeninä. Uusia työpaikkoja arvioidaan syntyvän kehäradan varteen noin 60 000. Rata helpottaisi lentomatkustajien liikkumista; matkustajia on nyt vuosittain n. 12 miljoonaa, radan suunnitelman mukaisen valmistumisen aikaan niitä arvioidaan olevan noin 17 miljoonaa.
Mutta, kuten sanoin, eduskunnassa lähinnä vain kepuedustajien taholta ilmennyt vastenmielisyys pääkaupunkiseudulle todella tärkeää hanketta vastaan on vain yksi esimerkki kepun lukuisista muista Helsinki-vihamielisistä näytöistä. Ei tällä palstalla kepulaisten taholta jatkuvasti nähtävä Helsinki-vihamielisyys pysyisi niin voimissaan, elleivät nuo sitä jatkuvasti näyttävät tietäisi kannattamansa puolueen olevan heidän näkemystensä tukena.
Onhan kepun Helsinki-vihamielisyyden myöntänyt todeksi myös kepun helsinkiläinen kansanedustaja Terhi Peltokorpi. Hän jo Matti Vanhasen hallituksen aikana totesi, että ”Pohjanmaalta tai Savosta tullut kansanedustaja voi puolustaa omaa aluettaan ilman, että hänet leimataan nurkkakuntaiseksi. Jos helsinkiläinen puolustaa Helsinkiä, sen nähdään pahana”. Peltokorven ei tarvinnut sanoa, millä taholla sellainen nähdään pahana, kun se tiedetään yleisesti.Tollo on nimitys joka kuvaa sinua niin täydelisesti, että siksikin se sopii sinulle. Olisit vaan imarreltu kun suomen kielestä löytyy itseäsi täydellisesti kuvaava sana.
Pisararata ei mahdollista yhdenkään asuinalueen rakentamista. Rataan kiertää Helsingin kantakapungin alla, uusia raideliikenteen asemiakaan ei tule kuin Töölöön, muut asemat ovat nykyisten metroasemien yhteydessä. Asuinalueet ovat aivan muualla, mutta kunnat ovat koplanneet kaavoituksen siihen, että valtio päättää kehitysaluetukena rahoittaa Pisaraa.
Sinä näytät puhuvan Kehäradasta, joka on kohtsillään valmistumassa, se tuo uudet asuinalueet raideliikenteen piiriin, ja ehdottomasti hyvä hanke. Senkin vuoksi, että se luo junayhteyden niin maakunnista kuin Helsingistä lentokentälle.
Mutta ennen enempiä keskusteluja, ota nyt selvää edes perusasioista, siis siitä mikä on Kehärata ja mikä Pisara, kun et sitäkään tollo näytä ymmärtävän. - KapinTynnöri
kapi_ kirjoitti:
No joo, kuplassahan me kumpikin, minä tässä Helsinki-kuplassa ja sinä ilmeisesti kepu-kuplassa. Kuplassa on hyvä elää, on niin turvallinen olo.
Mutta jos tynnyrissä olemme, minä kuten kepulaisetkin, ja näemme sieltä maailman vain tapinreiästä, silti tynnyreillämme on oleellinen ero. Keputynnyrin tapin reikä on suunnattu Helsinkiä kohti ja helsinkiläisen tynnyrin tapinreikä on avaraa maailmaa kohden. Niin ollen me näemme maailmassa tapahtuvan, jota keputynnyristä ei nähdä, mutta emme toisaalta näe Kepulandiassa tapahtuvaa, joten emme sitä oikein ymmärrä.
Mutta jos tynnyreissämme ei ole yläpohjaa, kyllä niihin päivänvalo tulee. Joten jos yrität tulla minun tynnyriini kurkkimaan, sanon sinulle samoin kuin tynnyrissä asunut ateenalainen filosofi Diogenes sanoi häntä tapaamaan tulleelle Aleksanteri Suurelle, joka kysyi voisiko hän tehdä jonkin palveluksen Diogeneelle. Tämä vastasi, että hän voisi olla seisomatta auringon edessä.
Mainio näkyy olevan tuo Veikko Huovisen Rauhanrata näyteltynäkin versiona. Katsoin sitä vasta hieman, kohta katson loputkin. Kiitos linkistä!Voihan se olla, että Kapin tynnörin reikä on kohden avaraa maailmaa: Se ei kuitenkaan paljoa auta, kun kapi katselee tuosta reiästä perssilmällään.
Kapitollolle kirjoitti:
Tollo on nimitys joka kuvaa sinua niin täydelisesti, että siksikin se sopii sinulle. Olisit vaan imarreltu kun suomen kielestä löytyy itseäsi täydellisesti kuvaava sana.
Pisararata ei mahdollista yhdenkään asuinalueen rakentamista. Rataan kiertää Helsingin kantakapungin alla, uusia raideliikenteen asemiakaan ei tule kuin Töölöön, muut asemat ovat nykyisten metroasemien yhteydessä. Asuinalueet ovat aivan muualla, mutta kunnat ovat koplanneet kaavoituksen siihen, että valtio päättää kehitysaluetukena rahoittaa Pisaraa.
Sinä näytät puhuvan Kehäradasta, joka on kohtsillään valmistumassa, se tuo uudet asuinalueet raideliikenteen piiriin, ja ehdottomasti hyvä hanke. Senkin vuoksi, että se luo junayhteyden niin maakunnista kuin Helsingistä lentokentälle.
Mutta ennen enempiä keskusteluja, ota nyt selvää edes perusasioista, siis siitä mikä on Kehärata ja mikä Pisara, kun et sitäkään tollo näytä ymmärtävän.Täytyy myöntää, että aikamoisena tollona näyttäydyn, kun Pisararadasta puheen ollen alan puhua Kehäradasta. Kai minuun alkaa tulla jo vanhuus, kun noin sekoilen. Nimenomaan Kehärataa tarkoitin viestini tässä osuudessa:
>> Rata mahdollistaisi noin 50 000 asukkaan asuntoalueiden rakentamisen tulevina vuosikymmeninä. Uusia työpaikkoja arvioidaan syntyvän kehäradan varteen noin 60 000. Rata helpottaisi lentomatkustajien liikkumista; matkustajia on nyt vuosittain n. 12 miljoonaa, radan suunnitelman mukaisen valmistumisen aikaan niitä arvioidaan olevan noin 17 miljoonaa.<<
Mutta kyllä Pisararadankin tarpeellisuudelle on hyvät perusteet. Varmaan niillä saadaan myös se EU:n tuki, jota Stubb ilmoittaa haettavan. Mutta hakeeko sittenkään nyt muodostettava kepujohtoinen hallitus? Mieluusti se varmaan vaihtaisi sen vastaavasti suurempaan maataloustukeen.
Kun noin tarkkana olet palstaa tiiviisti päivystänyt, tämämän vielä siitä palkaksesi hyvin ansaitset, enempää et enää saa.kapi_ kirjoitti:
No joo, kuplassahan me kumpikin, minä tässä Helsinki-kuplassa ja sinä ilmeisesti kepu-kuplassa. Kuplassa on hyvä elää, on niin turvallinen olo.
Mutta jos tynnyrissä olemme, minä kuten kepulaisetkin, ja näemme sieltä maailman vain tapinreiästä, silti tynnyreillämme on oleellinen ero. Keputynnyrin tapin reikä on suunnattu Helsinkiä kohti ja helsinkiläisen tynnyrin tapinreikä on avaraa maailmaa kohden. Niin ollen me näemme maailmassa tapahtuvan, jota keputynnyristä ei nähdä, mutta emme toisaalta näe Kepulandiassa tapahtuvaa, joten emme sitä oikein ymmärrä.
Mutta jos tynnyreissämme ei ole yläpohjaa, kyllä niihin päivänvalo tulee. Joten jos yrität tulla minun tynnyriini kurkkimaan, sanon sinulle samoin kuin tynnyrissä asunut ateenalainen filosofi Diogenes sanoi häntä tapaamaan tulleelle Aleksanteri Suurelle, joka kysyi voisiko hän tehdä jonkin palveluksen Diogeneelle. Tämä vastasi, että hän voisi olla seisomatta auringon edessä.
Mainio näkyy olevan tuo Veikko Huovisen Rauhanrata näyteltynäkin versiona. Katsoin sitä vasta hieman, kohta katson loputkin. Kiitos linkistä!Krista Kososen ja muiden taiteilijoiden kuplaharha herätti kriittistä huomiota maakuntalehdissäkin, mutta ei yksin niissä, vaan myös Helsingin Sanomien Nyt-liitteessä ja vieläpä lehden uutispäällikön silmin. Luepa tämä Jussi Pellisen erinomainen kolumni:
http://nyt.fi/a1305948147996?ref=hs-art-suositellut
Huomaat että siinä kerrotaan myös siitä, mitä siitä (kantakaupunki)helsinkiläisen maailman kohden olevasta tynnyrin tapinrei´ästä näkyy: yhtä ahdas kupla vaikkapa Lontoon, New Yorkin tai San Franciscon ydinkeskustassa.
Samoin siinä kirjoitetaan, että jo Helsingin sisällä perussuomalaisten kannatus kasvaa sitä suuremmaksi, mitä kauemmas Töölöstä siirrytään. Töölössä puolueen kannatus on noin kolme prosenttia, Kampissa noin viisi, Kalliossa noin seitsemän ja pohjoisempana vielä Haagassa ja Oulunkylässä karvan alle kymmenen prosenttia.
Yleisökommenteissa tosin otaksuttiin, että kyllä Krista Kosonenkin tuntee persuja ja kepulaisia, mutta sitä hänen ei kannata julkisesti myöntää, jos aikoo jatkossakin juoda lattea kantakaupungin kahviloissa yhdessä toisten taiteilijoiden ja "globaalin väestön" kanssa.- Asiasta-puhut
kapi_ kirjoitti:
Täytyy myöntää, että aikamoisena tollona näyttäydyn, kun Pisararadasta puheen ollen alan puhua Kehäradasta. Kai minuun alkaa tulla jo vanhuus, kun noin sekoilen. Nimenomaan Kehärataa tarkoitin viestini tässä osuudessa:
>> Rata mahdollistaisi noin 50 000 asukkaan asuntoalueiden rakentamisen tulevina vuosikymmeninä. Uusia työpaikkoja arvioidaan syntyvän kehäradan varteen noin 60 000. Rata helpottaisi lentomatkustajien liikkumista; matkustajia on nyt vuosittain n. 12 miljoonaa, radan suunnitelman mukaisen valmistumisen aikaan niitä arvioidaan olevan noin 17 miljoonaa.<<
Mutta kyllä Pisararadankin tarpeellisuudelle on hyvät perusteet. Varmaan niillä saadaan myös se EU:n tuki, jota Stubb ilmoittaa haettavan. Mutta hakeeko sittenkään nyt muodostettava kepujohtoinen hallitus? Mieluusti se varmaan vaihtaisi sen vastaavasti suurempaan maataloustukeen.
Kun noin tarkkana olet palstaa tiiviisti päivystänyt, tämämän vielä siitä palkaksesi hyvin ansaitset, enempää et enää saa.Ihan oikein otit esille kehäradankin. Se nyt toteutuu huolimatta siitä, että sitäkin kepu vastusti kovasti, eduskunnassakin.
”Poliittinen lähihistoria: LVM julkaisi 16.2.2007 selvityksen kehäradan rahoitusmalleista. http://www.lvm.fi/fileserver/LVM05_07.pdf Työryhmä suositteli, että radan rakentaminen alkaisi 2008 budjettirahoituksen turvin. Toiveikkuus kuitenkin karisi kesän myötä kun selvisi, että hallitus lykkääkin kehärataa. Julkisuudessa esitettiin, että silloinen kauppa- ja teollisuusministeri Pekkarinen olisi ko. operaation takana ja halusi rahaa Keski-Suomen tiehankkeisiin. Asiasta käytiin kuuma poliittinen debatti, joka osoitti sen, miten paljon intohimoja rata herättää ja samalla kertoo sen tarjoamista mahdollisuuksista Helsingin seudulle sekä koko maalle”.
http://taloforum.fi/viewtopic.php?t=746 Kapitollolle kirjoitti:
Ymmärtämättömälle höppänälle täytyy taas vääntää rautalankaa
Helsingissä Keskusta oli suurin voittaja, ääniosuus nousi 2,7 %-yksikköä ja äänimäärä yli 10 000 äänellä, sekin enemmän kuin millään muulla puolueella. Absoluuttinen äänimäärä nousi 65%:lla edellisistä eduskuntavaaleista. Niin paljon on viisaus kaupungissa lisääntynyt, mikä on oikein hyvä, kun tyhmyyskin on samaan aikaan vähentynyt. Sehän näkyy siinä, että SDP ja Vasemmisto menettivät 2,6%-yksikköä Helsingissä ja Kokoomuskin 1,3 %-yksikköä.
Kepulla on siis Helsingissäkin vahva noste, eikä se toinen edustajapaikka kaukana ollut, Lehtomäen vertailuluku oli vain noin 500 pienempi kuin viimeisellä läpimenneellä. Vaikka ethän senä reppana tuosta vaalimatematiikastakaan mityään ymmärrä.
Laitappa sitten konkreettisia esimerkkejä siitä, miten Keskusta on Helsinki vihamielinen. Vieläpä ainoana puolueena.Kepu on kuitenkin Helsingissä pienpuolue, olisko kuudeksi vai seitsemänneksi suurin. kepun yleinen noste tarttuui onneksi hyvin vähäisessä määrin Helsinkiin ja pääkaupunkiseudulle. Jokin itsesäilytysvaisto ihmisillä sentään on.
Kepun Helsinkivihamielisyys tuli hyvin esille Pisara-radan osalta. Sen rahoittaminen tyrmättiin muitta mutkitta eikä edes haluttu vaivata päätä sillä, mitä mahdollisesti myönteistä tämä voisi tuoda paitsi Helsinkiin myös koko Suomeen. Se kuitattiin yksinkertaisesti ratapihan laajentamisella miettimättä sitä, mihin se ratapiha voi levitä. Ilmeisesti meren päälle. Kepu on lähtökohtaisesti vastustanut aina keskittämistä, mikä Helsingin kohdalla tarkoittaa sitä, että ei anneta mitään Helsingille, niin ei ainakaan syyllistytä keskittämiseen.Mielipidepankki kirjoitti:
Kepu on kuitenkin Helsingissä pienpuolue, olisko kuudeksi vai seitsemänneksi suurin. kepun yleinen noste tarttuui onneksi hyvin vähäisessä määrin Helsinkiin ja pääkaupunkiseudulle. Jokin itsesäilytysvaisto ihmisillä sentään on.
Kepun Helsinkivihamielisyys tuli hyvin esille Pisara-radan osalta. Sen rahoittaminen tyrmättiin muitta mutkitta eikä edes haluttu vaivata päätä sillä, mitä mahdollisesti myönteistä tämä voisi tuoda paitsi Helsinkiin myös koko Suomeen. Se kuitattiin yksinkertaisesti ratapihan laajentamisella miettimättä sitä, mihin se ratapiha voi levitä. Ilmeisesti meren päälle. Kepu on lähtökohtaisesti vastustanut aina keskittämistä, mikä Helsingin kohdalla tarkoittaa sitä, että ei anneta mitään Helsingille, niin ei ainakaan syyllistytä keskittämiseen.Kokoomushan sen Pisara-radan hallituksessa tyrmäsi. Keskustan mielipidettä ei edes kysytty.
- Ratamies
Mielipidepankki kirjoitti:
Kepu on kuitenkin Helsingissä pienpuolue, olisko kuudeksi vai seitsemänneksi suurin. kepun yleinen noste tarttuui onneksi hyvin vähäisessä määrin Helsinkiin ja pääkaupunkiseudulle. Jokin itsesäilytysvaisto ihmisillä sentään on.
Kepun Helsinkivihamielisyys tuli hyvin esille Pisara-radan osalta. Sen rahoittaminen tyrmättiin muitta mutkitta eikä edes haluttu vaivata päätä sillä, mitä mahdollisesti myönteistä tämä voisi tuoda paitsi Helsinkiin myös koko Suomeen. Se kuitattiin yksinkertaisesti ratapihan laajentamisella miettimättä sitä, mihin se ratapiha voi levitä. Ilmeisesti meren päälle. Kepu on lähtökohtaisesti vastustanut aina keskittämistä, mikä Helsingin kohdalla tarkoittaa sitä, että ei anneta mitään Helsingille, niin ei ainakaan syyllistytä keskittämiseen.Mikä siinä Pisararadassa oikein teitä tolloja viehättää? Sehän ei tuo kuin yhden uuden raideliikenteen aseman, sillä ei ole mitään tekemistä asuntotuotannon lisäämisen kanssa, ja ratapihan ruuhkatkin on ratkaistavissa muilla keinoin.
Helsingissä on yksi Mauri Pekkaristakin nurkkapatrioottisempi siltarumpupoliitikko, Osmo Soininvaara. Hänen mielestään Pisara on kyseenalainen, sillä tiivistyvä ja joukkoliikenteeseen tukeutuva Helsinki tarvitsee satsauksia ratikka-, metro- ja raidejokeriyhteyksien kehittämiseen. Näillä investoinneilla vältettäisiin yhdyskuntarakenteen hajaantuminen. Pisara ei ratkaise yhtään mitään, se vain vie rahat näiltä paremmin Helsingin kehitystä tukevilta hankkeilta. Asuntotonttien kaavoituksella ei ole mitään muuta tekemistä Pisaran kanssa kuin poliittinen koplaus joka joskus on tehty.
Tässä on helppo olla Soininvaaran kanssa samaa mieltä. Hän näkee asiassa kaupungin edun, ei saatavissa olevan EU:n ja valtion kehitysaluetuen maksimoinnin.
Ratapihan ruuhkat on ratkaistavissa asetinlaitteiden uusinnalla, noin 100 miljoonan investoinnilla. Rantaradan lisäraide sekä mahdollisesti lisäraide Keravalle taas tarvitaan tulipa Pisaraa tai ei, tai paremminkin niin, ettei Pisaraa tarvita ellei noita tehdä.
Kerroppa MPP siis mitkä ovat ne Pisaran hyödyt, joista niin kovaa mekkalaa pidetään joissain (tosin nyt jo harvenevissa) piireissä Pystyyn_kuollut kirjoitti:
Krista Kososen ja muiden taiteilijoiden kuplaharha herätti kriittistä huomiota maakuntalehdissäkin, mutta ei yksin niissä, vaan myös Helsingin Sanomien Nyt-liitteessä ja vieläpä lehden uutispäällikön silmin. Luepa tämä Jussi Pellisen erinomainen kolumni:
http://nyt.fi/a1305948147996?ref=hs-art-suositellut
Huomaat että siinä kerrotaan myös siitä, mitä siitä (kantakaupunki)helsinkiläisen maailman kohden olevasta tynnyrin tapinrei´ästä näkyy: yhtä ahdas kupla vaikkapa Lontoon, New Yorkin tai San Franciscon ydinkeskustassa.
Samoin siinä kirjoitetaan, että jo Helsingin sisällä perussuomalaisten kannatus kasvaa sitä suuremmaksi, mitä kauemmas Töölöstä siirrytään. Töölössä puolueen kannatus on noin kolme prosenttia, Kampissa noin viisi, Kalliossa noin seitsemän ja pohjoisempana vielä Haagassa ja Oulunkylässä karvan alle kymmenen prosenttia.
Yleisökommenteissa tosin otaksuttiin, että kyllä Krista Kosonenkin tuntee persuja ja kepulaisia, mutta sitä hänen ei kannata julkisesti myöntää, jos aikoo jatkossakin juoda lattea kantakaupungin kahviloissa yhdessä toisten taiteilijoiden ja "globaalin väestön" kanssa.Ovatkohan nuo Helsinkiä koskevat lukemat kauttaaltaan ihan oikeita? Hieman sitä epäilen. Oikeat luvut löytyisivät netissä surffaamalla, mutta tuskinpa viitsin niin tehdä sitä enempää kun jo tein. Lähinnä kiinnosti tämä oma alueeni.
Paloheinän ihmiset taas täyttivät kansalaisvelvollisuutensa erinomaisen hyvin, yli 87 prosentilla. Naapurissamme Pakilassa oltiin vielä hieman paremmin velvollisuudentuntuisia, sillä äänestysprosentti oli 88,2 %. Eivätköhän nuo Pakilan kuten Paloheinänkin lukemat kuulune Suomen kärkilukemiin.
http://www.helsinginuutiset.fi/artikkeli/280998-pakila-ja-paloheina-ahkerasti-uurnilla-katso-missa-laiskoteltiin-kotona
Paloheinä ei ole äänestyskäyttäytymisessä kovin ”vihreä”, ei ilmeisesti tarvitse olla sellainen, kun täällä on vihreyttä luonnossakin. Kokoomus tietysti oli kannatetuin puolue täälläkin, 44,1 % kannatuksella, mutta demaritkin 14,1 % kannatuksella kiilasi täällä 12,9 % kannatuksen saaneiden vihreiden edelle.
Paloheinä saattoi olla jopa Helsingin kepulaisin äänestysalue, sillä kepu sai täällä peräti 10,2 % kannatuksen ja ajoi 8,5 % kannatuksen saaneiden persujen edelle. Paloheinään on viime vaalikaudellakin vielä rakennettu paljon, vanhoja suuria omakotitalotontteja on tiivistetty lisärakentamisella. Noihin uusiin taloihin on muuttanut paljon maaseudulta tulleita, eivätkä he vielä ole ymmärtäneet luopua kepulaisuudestaan. Mutta kyllä se siitä…
Helsingissä ovat kyllä myös Suomen punavihreimmät alueet. Sellaiset ovat Helsingin itäisessä kantakaupungissa. Kalliossa, Vallilassa ja Alppilassa vihreiden ja vasemmistoliiton yhteenlaskettu ääniosuus oli noin 50 prosenttia ja paikoin ylikin. Kallio D-alueella vihreitä äänesti 33,4 prosenttia äänestäneistä ja vasemmistoliittoa 21,9 prosenttia
http://www.iltalehti.fi/eduskuntavaalit-2015/2015042019551772_eb.shtml
Tuo kehumasi Jussi Pellisen kolumni ei aukea linkistäsi.kapi_ kirjoitti:
Ovatkohan nuo Helsinkiä koskevat lukemat kauttaaltaan ihan oikeita? Hieman sitä epäilen. Oikeat luvut löytyisivät netissä surffaamalla, mutta tuskinpa viitsin niin tehdä sitä enempää kun jo tein. Lähinnä kiinnosti tämä oma alueeni.
Paloheinän ihmiset taas täyttivät kansalaisvelvollisuutensa erinomaisen hyvin, yli 87 prosentilla. Naapurissamme Pakilassa oltiin vielä hieman paremmin velvollisuudentuntuisia, sillä äänestysprosentti oli 88,2 %. Eivätköhän nuo Pakilan kuten Paloheinänkin lukemat kuulune Suomen kärkilukemiin.
http://www.helsinginuutiset.fi/artikkeli/280998-pakila-ja-paloheina-ahkerasti-uurnilla-katso-missa-laiskoteltiin-kotona
Paloheinä ei ole äänestyskäyttäytymisessä kovin ”vihreä”, ei ilmeisesti tarvitse olla sellainen, kun täällä on vihreyttä luonnossakin. Kokoomus tietysti oli kannatetuin puolue täälläkin, 44,1 % kannatuksella, mutta demaritkin 14,1 % kannatuksella kiilasi täällä 12,9 % kannatuksen saaneiden vihreiden edelle.
Paloheinä saattoi olla jopa Helsingin kepulaisin äänestysalue, sillä kepu sai täällä peräti 10,2 % kannatuksen ja ajoi 8,5 % kannatuksen saaneiden persujen edelle. Paloheinään on viime vaalikaudellakin vielä rakennettu paljon, vanhoja suuria omakotitalotontteja on tiivistetty lisärakentamisella. Noihin uusiin taloihin on muuttanut paljon maaseudulta tulleita, eivätkä he vielä ole ymmärtäneet luopua kepulaisuudestaan. Mutta kyllä se siitä…
Helsingissä ovat kyllä myös Suomen punavihreimmät alueet. Sellaiset ovat Helsingin itäisessä kantakaupungissa. Kalliossa, Vallilassa ja Alppilassa vihreiden ja vasemmistoliiton yhteenlaskettu ääniosuus oli noin 50 prosenttia ja paikoin ylikin. Kallio D-alueella vihreitä äänesti 33,4 prosenttia äänestäneistä ja vasemmistoliittoa 21,9 prosenttia
http://www.iltalehti.fi/eduskuntavaalit-2015/2015042019551772_eb.shtml
Tuo kehumasi Jussi Pellisen kolumni ei aukea linkistäsi.Olipa omituista, jos Pellisen kolumni ei auennut sinulla, kun minulla toimi. Kokeilepa kuitenkin, aukeaisiko se tällä linkillä:
nyt.fi/a1305948147996Pystyyn_kuollut kirjoitti:
Olipa omituista, jos Pellisen kolumni ei auennut sinulla, kun minulla toimi. Kokeilepa kuitenkin, aukeaisiko se tällä linkillä:
nyt.fi/a1305948147996Linkki ei näemmä värjäytynyt, mutta kopioi se selaimeesi ja paina enteriä.
- kyllänatilleyes
Tuomioka näytti viimekuina persettä liikaa ja muut kommarithan oli jo valmiiks takana.
- paskathousussa
Kapireppana on orkuissa heti kun joku hesalainen "intellektuelli" sanoo jotain typerää. Kuuluisihan ukko mieluusti itsekkin tuohon joukkoon mutta rahkeet eivät kertakaikkiaan riitä.
Kyllä Helsinki ansaitsee Keskustan ja persujen vaalivoiton. Ei taitaisi bioenergiateollisuuden kasvu syntyä Helsinki vetoisena. Kyllä se vaatii maakuntien ponnistuksen ja sitä tukevan hallituksen. Äänekosken miljardi-investointikin tuli päätökseensä vasta Keskustan vaalivoiton varmistuttua ;) - YksiKylähullu
Vaalien tulos oli aikalailla odotetun kaltainen.
Gallupit tuppaavat lupaamaan "nosteessa" olevalle aina hieman liian korkeaa kannatusta, ja toisaalta laskussa oleville liian synkkiä lukuja. Niin nytkin. Kokoomuksessa pelättiin pahempaa ja Keskustassa toivottiin parempaa. Edustajapaikoissa Helsingin vaalipiirin viimeinen paikka meni Perussuomalaisille aivan Kokoomuksen nenän edestä, joten PS sai yhden paikan enemmän eduskuntaan vaikka koko maan prosentuaalisessa kannatuksessa Kokoomus oli edellä. Kokoomus siis hävisi "kotikentällään" tuon ratkaisevan yhden edustajapaikan.
SDP:n tyri taas kerran vaalitaktiikkansa. Ovat ne demarit kovapäistä sakkia kun eivät opi, ettei vastakkainasettelulla vaaleja voiteta. Rinne otti päävastustajakseen ja haastajakseen Kokoomuksen, hallituskumppaninsa. Rinne julisti jo ennen vaaleja, ettei Kokoomus kelpaa heidän kanssaan samaan hallitukseen ynnä muuta todella typerää, olihan käytännössä varmaa, ettei Rinne tule seuraavaa hallitusta valitsemaan. Kokoomus kiitti ja otti "torjuntavoiton". Perussuomalaiset saavat kiittää vielä enemmän tuota Rinteen älyvapaata taktiikkaa. Hallituskumppaneiden näyttäytyessä riitaisana taisteluparina PS sai vaalipäivän äänivyöryn kuin lahjana. Ulkoa opettelemiaan fraaseja hokevaa Urpilaista oli aidosti ikävä vaalitenteissä, niin uskomattomalta kuin se kuulostaa kun muistaa 2011 vaalitentit.
Vasemmistoliitto tyri niinikään taktiikkansa. Syrizan vaalivoiton huumassa Arhinmäki kuvitteli holtittomien vaalilupausten johtavan menestykseen. Suomen kansa ei halua Kreikan tielle, sitä Arhinmäki ei ymmärtänyt. Jos on perussuomalaiset aiemmin luokiteltu populisteiksi, niin nyt populistien ykkönen oli Vasemmistoliitto. Rinne veti viimeisellä vaalitaiston viikolla demareitakin Vasemmistoliiton "talousoppien" suuntaan, ja sillä tavalla vielä syvensi demarien tappiota.
Vihreät saivat pään auki maakuntiin. Vaalipiiriuudistus hyödytti heitä. Toivottavasti puolueen sisäänpäinkääntynyt Helsinki-keskeisyys nyt vähenee ja ymmärrys taloudestakin kohenisi. Toisaalta Hassin paluu vie vihreitä kohden syvempää ymmärtämättömyyttä talouden lainalaisuuksista. Vihreiden hallitusovet lienevät kuitenkin niin monen lukon takana, ettei Hassinkaan taantumuksellisuudesta ole haittaa. Seuraavia vaaleja ja silloin muodostettavaa hallitusta silmälläpitäen toivoisi kuitenkin, että vihreiden ymmärrys lisääntyisi. Todennäköistähän on, että nyt syntyvän porvarihallituksen jälkeen vihervasemmisto nousee oppositiosta kannatustaan vahvistaneena. Silloin ei kaivata viherhumppaa vaan vastuullisuutta myös energia- ym kysymyksissäViestisi on niin hyvää analyysia, että minulla ei ole siihen mitään lisättävää eikä mitään siitä pois otettavaa. Niinpä tehtäväkseni jää vain kiittää siitä!
- KauKe
Täällä puidaan tosi kiitettävästi hienoilla kirjoituksilla suurimmaksi osaksi niin sanottua mennyttä aikaa. Mutta mitä tulevaisuudessa, mitkä puolueet jatkaa ? Jos minulta kysytään niin vastaus on helppo. Kun me annettiin Sipilälle ne parhaat äänet, niin me myös odotamme häneltä tekoja. Joka tarkoittaa sitä että, auringonlasku puolue sossut saa kenkää hallituksesta. Kun heille jää silti apupuolueena tunnettu SAK, joka tuolla demari sivustolla järjestelee yleislakkoja jo täyttä päätä.
Sossujen pitää katsella sivusta niin kauan, että Ay, liikkeet hieman viisastuu, ja näkevät muutkin työtekiät kuten keskusta perssut ja vihreet. Tämä ryhmä on enemmistönä jo SAK:ssa, silti kaikki valtion varat menee sosialisteille. Kun näitä selvitellään, niin lakko halut laantuu, ja päitä alkaa putoilee korkealtakin taholta siellä. - YksiKylähullu
KauKe kirjoitti:
Täällä puidaan tosi kiitettävästi hienoilla kirjoituksilla suurimmaksi osaksi niin sanottua mennyttä aikaa. Mutta mitä tulevaisuudessa, mitkä puolueet jatkaa ? Jos minulta kysytään niin vastaus on helppo. Kun me annettiin Sipilälle ne parhaat äänet, niin me myös odotamme häneltä tekoja. Joka tarkoittaa sitä että, auringonlasku puolue sossut saa kenkää hallituksesta. Kun heille jää silti apupuolueena tunnettu SAK, joka tuolla demari sivustolla järjestelee yleislakkoja jo täyttä päätä.
Sossujen pitää katsella sivusta niin kauan, että Ay, liikkeet hieman viisastuu, ja näkevät muutkin työtekiät kuten keskusta perssut ja vihreet. Tämä ryhmä on enemmistönä jo SAK:ssa, silti kaikki valtion varat menee sosialisteille. Kun näitä selvitellään, niin lakko halut laantuu, ja päitä alkaa putoilee korkealtakin taholta siellä.Siirrytään sitten menneen analyysistä tulevan ennakointiin. Sehän on tunnetusti vaikeaa. Joskus sitä kuitenkin haistaa oikein. Menneestä vielä sen verran, että jo Eero Heinäluoman aloitettua SDP:n puheenjohtajana, sanoin SDP:n lähtevän alamäkeen. Syyksi esitin paluun menneeseen ajattelumalliin. Oikeaan osuin.
Tänäänkin tulevat menestymään ne, jotka kykenevät päivittämään menettelytapansa ja ohjelmansa vuoteen 2015 ja siitä eteenpäin. Tippujia ovat menneestä tukea hakevat. No, menneistä virheistä voi sentään oppia ottaa.
Keskusta pärjää pääministeripuolueena, jos kykenee uudistamaan hallituksen johtamis- ja toimintakultuurin. Lipponen loi aikanaan mallin, jossa asiat sovittiin ja kirjattiin tarkasti hallitusohjelmaan. Se malli ja sopi silloin. Mallia sovellettiin vielä Kataisen hallitusta muodostettessa, taas tehtiin pilkuntarkka ohjelma. Siinä missä Lipponen pakotti jokaisen luopumaan jostain, Katainen antoi kaikkien tuoda ohjelmaan omia vaatimuksiaan. Syntyi toiveiden tynnyri, jossa asiat olivat surullisessa sekamelskassa. Mitään ei saatu valmiiksi.
Sipilän haaste on luoda ohjelma, strateginen ohjelma kuten hän on sitä nimittänyt, jossa kuvataan päätavoitteet, ja sitova aikataulu tavoitteiden toteuttamiseksi. Johtamiskulttuurin on oltava sellainen, että kaikki tekevät töitä noiden tavoitteiden toteuttamiseksi. Kokoomukselle tämänkaltainen malli sopii varmasti parhaiten, Perussuomalaisilla saatta olla vaikeampaa, heillähän ei ole kokemusta mistään toimintamallista ja ryhmässä on näitä hakkaraisia. Demareilla taas ongelmana on, että SAK on vahvasti mukana päättämässä puolueen asioista. Puolue ei kykene modernisoitumaan ilman SAK:n lupaa, ja sitä ei hevin tule. Hallituspaikka taitaa tyssätä siihen.
Hallituksen sisäisen toiminnan varmistaminen on siis asia numero yksi. Toinen on sitten suhteet ulkoparlamentaarisiin lobbareihin, joista SAK on yksi keskeisimpiä. Pystyykö Sipilä luomaan luottamuksen ay-liikkeeseen. Tuskin. Oppositioon päätyvä SDP pitää siitä huolen. Symbioosi SAK:n kanssa on liian vahva. Tässä on hallituksen suurin riski , miten välttämättömiä työelämän uudistuksia saadaan ajettua jos yhtenään ollaan lakkouhan alla. Toivotaan Sipilältä valtiomiestaitoja neuvotteluihin yhteiskuntasopimuksesta.
Uskon Sipilän onnistuvan niin hyvin, että kutakuinkin sama hallituspohja voi jatkaa neljän vuoden kuluttua. Silloin saataisiin sitä jatkuvuutta ja pitkäjänteisyyttä, jota nyt tarvitaan.
Demarit aloittavat repivän ja räksyttävän oppositiotaipaleen, ja juuri tuo repivyys on se, joka estää heidän nousun. Kansa ei ole niin tyhmää, että lähtee kaikkeen vastakkainasetteluun mukaan. Sehän nähtiin mm. Vasemmistoliiton kannatuksen laskussa, kun on epärealistinen ja turhan populistinen ohjelma, kansa ei usko eikä luota. Nyt vaara vaanii SDP:tä, se ajautuu helposti liian kauas siitä vastuullisesta valtionhoitajapuolueen imagosta, jonka sillä oli jo Tannerin aikoina, ja jota työtä ansiokkaasti jatkoivat mm Paasio, Sorsa ja Lipponen. Voihan tietysti käydä niin, että Rinen heitetään pois puolueen johdosta ja aloitetaan aito uudistuminen. Vaatiiko se vielä yhden vaalitappion? YksiKylähullu kirjoitti:
Siirrytään sitten menneen analyysistä tulevan ennakointiin. Sehän on tunnetusti vaikeaa. Joskus sitä kuitenkin haistaa oikein. Menneestä vielä sen verran, että jo Eero Heinäluoman aloitettua SDP:n puheenjohtajana, sanoin SDP:n lähtevän alamäkeen. Syyksi esitin paluun menneeseen ajattelumalliin. Oikeaan osuin.
Tänäänkin tulevat menestymään ne, jotka kykenevät päivittämään menettelytapansa ja ohjelmansa vuoteen 2015 ja siitä eteenpäin. Tippujia ovat menneestä tukea hakevat. No, menneistä virheistä voi sentään oppia ottaa.
Keskusta pärjää pääministeripuolueena, jos kykenee uudistamaan hallituksen johtamis- ja toimintakultuurin. Lipponen loi aikanaan mallin, jossa asiat sovittiin ja kirjattiin tarkasti hallitusohjelmaan. Se malli ja sopi silloin. Mallia sovellettiin vielä Kataisen hallitusta muodostettessa, taas tehtiin pilkuntarkka ohjelma. Siinä missä Lipponen pakotti jokaisen luopumaan jostain, Katainen antoi kaikkien tuoda ohjelmaan omia vaatimuksiaan. Syntyi toiveiden tynnyri, jossa asiat olivat surullisessa sekamelskassa. Mitään ei saatu valmiiksi.
Sipilän haaste on luoda ohjelma, strateginen ohjelma kuten hän on sitä nimittänyt, jossa kuvataan päätavoitteet, ja sitova aikataulu tavoitteiden toteuttamiseksi. Johtamiskulttuurin on oltava sellainen, että kaikki tekevät töitä noiden tavoitteiden toteuttamiseksi. Kokoomukselle tämänkaltainen malli sopii varmasti parhaiten, Perussuomalaisilla saatta olla vaikeampaa, heillähän ei ole kokemusta mistään toimintamallista ja ryhmässä on näitä hakkaraisia. Demareilla taas ongelmana on, että SAK on vahvasti mukana päättämässä puolueen asioista. Puolue ei kykene modernisoitumaan ilman SAK:n lupaa, ja sitä ei hevin tule. Hallituspaikka taitaa tyssätä siihen.
Hallituksen sisäisen toiminnan varmistaminen on siis asia numero yksi. Toinen on sitten suhteet ulkoparlamentaarisiin lobbareihin, joista SAK on yksi keskeisimpiä. Pystyykö Sipilä luomaan luottamuksen ay-liikkeeseen. Tuskin. Oppositioon päätyvä SDP pitää siitä huolen. Symbioosi SAK:n kanssa on liian vahva. Tässä on hallituksen suurin riski , miten välttämättömiä työelämän uudistuksia saadaan ajettua jos yhtenään ollaan lakkouhan alla. Toivotaan Sipilältä valtiomiestaitoja neuvotteluihin yhteiskuntasopimuksesta.
Uskon Sipilän onnistuvan niin hyvin, että kutakuinkin sama hallituspohja voi jatkaa neljän vuoden kuluttua. Silloin saataisiin sitä jatkuvuutta ja pitkäjänteisyyttä, jota nyt tarvitaan.
Demarit aloittavat repivän ja räksyttävän oppositiotaipaleen, ja juuri tuo repivyys on se, joka estää heidän nousun. Kansa ei ole niin tyhmää, että lähtee kaikkeen vastakkainasetteluun mukaan. Sehän nähtiin mm. Vasemmistoliiton kannatuksen laskussa, kun on epärealistinen ja turhan populistinen ohjelma, kansa ei usko eikä luota. Nyt vaara vaanii SDP:tä, se ajautuu helposti liian kauas siitä vastuullisesta valtionhoitajapuolueen imagosta, jonka sillä oli jo Tannerin aikoina, ja jota työtä ansiokkaasti jatkoivat mm Paasio, Sorsa ja Lipponen. Voihan tietysti käydä niin, että Rinen heitetään pois puolueen johdosta ja aloitetaan aito uudistuminen. Vaatiiko se vielä yhden vaalitappion?Eipä minulla ole tuohonkaan mitään lisättävää tai siitä pois otettavaa. Hyvin samoin näen asian, mutta en varmaan olisi pystynyt sitä noin hyvin ilmaisemaan. Sinä pystyit, kiitos siitä!
- kepu-ukko
kapi_ kirjoitti:
Eipä minulla ole tuohonkaan mitään lisättävää tai siitä pois otettavaa. Hyvin samoin näen asian, mutta en varmaan olisi pystynyt sitä noin hyvin ilmaisemaan. Sinä pystyit, kiitos siitä!
Milloin Kapi täyttää vuosia? Olet poistanut tiedot profiilistasi.
Lupasit talvella, että poistut LOPULLISESTI palstalta samana päivänä.
Oliko kesäkuussa?
- uiikjhhj
Kapin kalloon ei tunnu mahtuvan että Uudenmaan vaalipiirissä on mm. Espoo ja Vantaa. Äänioikeutettuja on yhteensä noin 750 000, Helsingin vaalipiirissä hieman yli 500 000. Kepu tuplasi kansanedustajamääränsä Uudenmaan vaalipiirissä ja oli selvä voittaja.
http://www.vaalikone.fi/eduskunta2015/is/tulos/0/02- tidotusosoltaluettua
Tänäisessä Kapistuksessa luki, että Persut ovat perseestä, ja kepu syvältä tunkiosta.
Lisäksi Kapistus-tiedotusosasto ylistää demareiden olevan vähintääkin taivaasta, ja Kokoomuksen peräti seitsemännestä taivaasta.
Toisin tuon kapistuksen päätoimittaja vaikuttaa olevan vähintäänkin kellokosken kenraali. - kolmossivu
tidotusosoltaluettua kirjoitti:
Tänäisessä Kapistuksessa luki, että Persut ovat perseestä, ja kepu syvältä tunkiosta.
Lisäksi Kapistus-tiedotusosasto ylistää demareiden olevan vähintääkin taivaasta, ja Kokoomuksen peräti seitsemännestä taivaasta.
Toisin tuon kapistuksen päätoimittaja vaikuttaa olevan vähintäänkin kellokosken kenraali.Oliko tänäisen Kapistuksen ns kolmossivun kuvana munakarva- vai savusaunakuva?
Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
Suomi julkaisi varautumisoppaan
Että sellanen tappaus. Kun kriisitilanne iskee, niin on mentävä nettiin ja luettava ohjeet suomi.fi -sivuilta. Onkohan j2241958Kuhmo tekisi perässä
Lomauttakaa kaupungin talolta turhat lattiankuluttajat pois, kuten naapuripitäjä101758Miehille kysymys
Onko näin, että jos miestä kiinnostaa tarpeeksi niin hän kyllä ottaa vaikka riskin pakeista ja osoittaa sen kiinnostukse541216Onko telepatia totta
Epäilen että minulla ja eräällä henkilöllä on vahva telepatia yhteys. Jos ajattelen jotain hän julkaisee aiheesta jotaki801055Missä Kaisa Lepola, siellä filunki ja sekasotku
Näin se taas nähtiin, ajolähtöjen taakse on joka kerta jääneet savuavat rauniot, oli työpaikka mikä tahansa.17998TTK:sta tippunut Arja Koriseva teki erityisen teon kyynelsilmin: "Mä olen ihan järjettömän..."
Kiitos tuhannesti Tanssii Tähtien Kanssa -tansseistanne, Arja Koriseva ja Valtteri Palin! Lue lisää: https://www.suomi15940- 46855
Nainen, olen niin pettynyt
Ehkä se tästä vielä paremmaksi muuttuu. Yritän itseäni parantaa ja antaa itse itselleni terapiaa, mutta eihän se mitään89844- 70792
Haluaisin jo
Myöntää nämä tunteet sinulle face to face. En uskalla vain nolata itseäni enää. Enkä pysty elämäänkin näiden kanssa jos42784