Järjestylaina ja maksuhäiriömerkintä

EpätoivoinenIhminen

Onko maksuhäiriömerkinnän omaavan henkilön mahdotonta saada mistään pankista järjestelylainaa n. 8000-10000€?

Kysyin asiaa omalta pankkineuvojaltani Nordeasta, mutta hän sanoi ettei voi perustella lainaa pankinjohtajalle, koska pankin luottokortit yht. 4000€ ovat päätyneet ulosottoon. Ymmärrän kyllä hyvin saamani vastauksen.. Mutta olisivat saaneet takuun lainalle asunnostani, josta velkaa on 80 000€ ja arvo 150 000€. Ja töissä olen.
Velkani ovat aiheutuneet vakavan sairastumisen aiheuttaman syöksykierteen myötä.

10

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • jkcxjkfcfjuj

      Oletko ottanut selvää Takuu-Säätiön takauksesta tai kunnan sosiaalisesta luotosta? Myös lakisääteinen velkajärjestely tulee joissain tapauksissa kyseeseen.

      • EpätoivoinenIhminen

        Olen ajatellut kyllä Takuu-säätiötä, mutta olen nyt miettinyt myös tuota pankkien mahdollista lainaa, jos en saakaan Takuu-säätiöstä apua.
        Sosiaalinen luottoa ei meillä myönnetä noin paljoa.


    • Nyt heti tutustumaan aiheeseen Takuu-Säätiön sivuille. Riippuu paljonko velkaa on asuntolainan lisäksi. Seuraavat ehdot: vakituinen työ, velkaantuminen päättynyt eli ei esim pikavippipanoja tiliotteissa viim 3-6 kk ajalta, olet hoitanut säntillisesti velkojasi. Velkaa ei saisi olla 34.000€ enempää pl asuntolaina. Säätiöllä ilmainen Velkalinja josta voi kysellä asioita.

      Säätiö takasi itselleni 34.000€ järjestelylainan jonka hain sitten omasta pankistani Nordeasta.
      Laina myönnettiin parissa päivässä. Yksi Nordea Rahoituksen velkakin oli mennyt ulosottoon mutta asiaan saattoi vaikuttaa myönteisesti laina jota kaikesta huolimata olin hoitanut sovitusti koska tässä oli äitini takaajana.

    • EpätoivoinenIhminen

      Kiitos vastauksestasi! Olen tulostanut Takuu-Säätiön esitteitä, lomakkeita ja täytin jo maksuvaralaskelmankin.
      En ole velkaantunut sitten viime kesän enää vaan olen epätoivoisesti kamppaillut kaikkien laskujen kanssa, siirrellyt eräpäiviä ja liian moni lasku on kiertänyt perinnän kautta. Tämä kierre sekä tilanteesta kokemani häpeä ja tilanteen salailu on vienyt energiani.
      Auto- ja opintolainani olen maksanut kuukausittain. Muita lainoja ei minulla ole.

      • aikavähän

        Ilmoitikto silloin luottokortin myöntäjälle että maksuvaikeuksien syy on sairastuminen? Ei olisi saanut antaa silloin maksuhäiriömerkintöjä. Toisaalta jos on vain4000eur ulosotossa sehän hoituu alle vuodessa.Pyydälyhennysvapaata asuntolainastasi.


    • Naurunpaikka

      Uskomatonta.

      • Sairaus_on_seuraus

        Ei tuossa mikään sairastuminen enää ole syynä. Ihan terveenä aloittaja on ottanut asuntolainan, autolainan, opintolainan ja höylännyt kortit tappiin. Sairastuminen on seuraus järjettömästä taloudenpidosta.


    • Jaomaahölmöyttä

      Kämppä myyntiin ja oot kuivilla.

    • puokinkaikilin

      Olenkohan ymmärtänyt niin, että järjestelylainalla kasataan asiakkaan useampi laina yhteen lainaan ja sitä sitten maksetaan. Tämä lienee tarkoittaa sitä, että asiakkaalla pitää olla maksukykyä ja halua hoitaa asiat kuntoon. Tälläinen laina ei ole siis mikään uuden velan ottotapa ja vaatinee myös maksukykyä ja luottokelpoisuutta.

      Mutta... taidampa tietää tapauksen, jossa pankki antoi asiakkaalle järjestelylainan ja ei kuitenkaan pitänyt huolta siitä, että asiakkaan talous olisi alkanut tasapainottumaan.... velkaantuminen jatkui ja loppupelissä vaadittiin paljon kovemmat otteet ja tulos oli katastroofi.

      Tässä mielessä olisi taas sen positiivisen luottorekisterin paikka. Kaikkien jotka toimivat rahoituksessa olisi tiedettävä asiakkaaksi pyrkivän ihmisen todellinen tilanne kaikinpuolin.

      • Kyllä vain. Ainakin Takuu-Säätiön järjestelylainalla maksetaan velallisen kaikki velat kerralla. Luotot, vipit ihan kaikki rästitkin. Tästä johtuu se että velallinen aloittaa ihan puhtaalta pöydältä velkojen suhteen. On vain yksi velka jota maksetaan. Jos maksuhäiriömerkintää ei vielä ole niin nythän se tulee vapaaehtoisen maksuhäiriömerkinnän muodossa. Tällä estetään lisävelan otto lainojen maksun jälkeen. Oma tilanne muuttui samantein siten että tilipäivänä jäi rahaa käteen ja myös säästöön laitettavaksi ensimmäistä kertaa vuosikausiin. Nyt on mojova vararahasto pahan päivän varalle ja kk-menot mukavan kohtuulliset. Meni siis myös kuukausittainen rahankäyttökin remonttiin. Kaikki turha pois, ainoastan asumiskulut ja puhelinkulut kuukausittain. Joskus sähkölasku ja kerran vuodessa vakuutukset.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tollokin tajuaa että Timo Vornanen

      oli joutunut äärimmäiseen tilanteeseen ampuessaa yhden laukauksen katuun. Ei poliisi tee tuollaista hetken mielijohteest
      Maailman menoa
      494
      3581
    2. Istuva kansanedustaja epäiltynä pahoinpitelystä ja ampuma-aserikoksesta

      Seiskan tietojen mukaan Timo Vornanen on epäiltynä pahoinpitelystä ja ampuma-aserikoksesta eikä kenellekään taatusti tul
      Maailman menoa
      463
      3422
    3. Timo Vornanen kilahti

      Mikähän sille kansanedustajalle polisiisi miehelle on noin pahasti mennyt hermot , että tulevaisuudensa pilasi totaalise
      Kotka
      141
      3000
    4. Pullonpalautusjärjestelmä muuttuu - paluu menneisyyteen

      EU suuressa viisaudessaan on päättänyt, että pulloja pitää kierrättää. Jos oikein ymmärsin, nykyisen järjestelmänmme ti
      Maailman menoa
      164
      2302
    5. Sininen farmari - Ford Focus- YFB-842 on poliisilta kadoksissa Kauhajärvellä

      https://alibi.fi/uutiset/poliisilta-poikkeuksellinen-vihjepyynto-autossa-oleva-henkilo-on-avuntarpeessa/?shared=29255-2d
      Lapua
      8
      2170
    6. 210
      1579
    7. Onko oikeudenmukaista? Yhdellä taholla yllättävä valta-asema Tähdet, tähdet -voittajan valinnassa!

      Näinpä, onko sinusta tämä oikein? Viime jaksossakin voittaja selvisi vain yhden äänen erolla ja tänä sunnuntaina ensimm
      Tv-sarjat
      23
      1397
    8. No kerros nyt nainen

      Kumpi mielestäsi oli se joka väärinkäsitti kaiken? Nyt voi olla jo rehellinen kun koko tilanne on jo lähes haihtunut.
      Ikävä
      99
      1280
    9. Persukansanedustaja Timo Vornanen ammuskellut Helsingissä

      Poliisi siviiliammatiltaan, luvallinen ase mukana baarissa tällä hemmetin valopääpersulla. Meni eduskunnasta suoraan baa
      Haapavesi
      91
      1274
    10. Nainen, mietit miten minä jaksan

      En voi hyvin. Nykyään elämäni on lähinnä selviytymistä tunnista ja päivästä toiseen. Usein tulee epävarma olo, että mite
      Ikävä
      89
      1090
    Aihe