Syy vasemmiston vaalihäviöön on itse aikaansaatu

LoppuunKuljettuTie

Punalinjan häviöön, eli Sdp:n ja vasemmistoliiton heikkenevään kannatukseen vaaleista toiseen on selkeät syyt.

Maailma on muuttunut ja toisekseen toimiminen ennemmin nimenomaisen kannattajakuntansa haitaksi kuin hyödyksi on jälkeenjäänen toiminnan ohella aivan varmasti syy pitkään jatkuneisiin ongelmiin. Ehkä Sdp suurien ikäluokkien jäädessä pois työelämästä tai kuollessa on kutistunut joko pienpuolueeksi tai lakkaa olemasta?

Mutta kolmatta vaalikautta (siis 12 vuotta) syöksyssä olleen Sdp:n jonnekin viime vuosisadalle 1970-luvulle jääneet toimintamallit, mantrat ja argumentit maailmassa, joka on muuttunut noista ajoista aikoja sitten, ei vaan millään pure. Ja Sdp verojen ainaisena korottelupuolueena on asialtaan ennemmin työntekijöiden vihapuolue kuin alkuperäiseltä ajatukseltaan työntekijöiden etupuolue.

Suomen kokonaisveroaste on http://www.novasigma.com/wp-content/uploads/2014/03/Suomen-veroaste.png on korkein maailmassa; toisin sanoen taloustieteellisesti oikea termi julkisen talouden ja verosteen ollessa yli 50% on SOSIALISMI. Sdp:n ajama verojen korottelutie on kuljettu aikaa sitten loppuun, sen aiheuttamat tuhot on nähty Suomessa jo pitkään. Ja jos ei joku historiasta ole kyseisen talousmallin ongelmia huomannut, voi mennä kokeilemaan elämää vaikka Pohjois-Koreassa?

Kun samaan aikaan Suomessa palkan ostovoima on Euroopan alhaisimpia, eli sillä verojen jälkeen käteen jäävällä rahalla saa kaikkein vähiten, vrt. kuva http://tiedostot.taloussanomat.fi/files/panorama_PalkkaOstovoima.jpg On siis kylmä tosiasia, että erityisesti Sdp:n maassamme ajama malli ei toimi. Masokistihan joku on, jos heitä kannattaa!
Suomessa koko verotaakka on pääasiassa työntekijöiden harteilla, joita työttömyyden lisääntyessä sekä väestön ikääntyessä on koko ajan vähemmän. Kun samaan aikaan yritysten ja vaikkapa suurmaanomistajien verotaakkaa on kevennetty 1990-luvulta saakka (kiinteällä prosentilla pääomavero ja verovapaus tiettyyn summaan saakka); kiinteistöverovapaus metsätalousmaan ja peltomaan omistajille, korkeat yritys- ja maataloustuet; jossain vaiheessa kapea veropohja kostautuu verojen korottelua ja julkisen sektorin lisäkasvattamista ajavalle puolueelle. Työn tekijöiden verorasite, tuloverorasite (josta maksetaan niin yritystuet kuin maataloustuetkin) on nimenomaisesti Sdp:n toimien takia kohonnut liian korkeaksi, kun suurien ikäluokkien muuttuessa raihnaisiksi ja sairaiksi samalla nousevat koko ajan yhteiskunnan menot...

Sdp on ollut meillä paljon hallitusvastuussa, eikä ole kyennyt korjaamaan vaan ennemmin pahentamaan tilannetta. Ja se, että puolueen aktiiveista suuri osa on ajanut verojen korottelua eikä vastuussa ollessan ole kyennyt tekemään mitään korjausliikkeitä, on aikaansaanut katastrofin. Ongelmat ovat siis itse aikaansaatuja.

8

965

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Luihuvelhonoitaakka

      Lipponen ja Urpilainen pilasivat sdp. Arhinmäki vasemmiston.

    • sssdd

      Arhinmäki on kyllä puoluekentän huonoin puheenjohtaja. Pistäisivät vaikka Li Andersonin tilalle.

    • Kelkkamäki

      Lopetin SDP:n äänestämisen 8 vuotta sitten, puolue oli jo silloin kuin "vanha väsynyt mies" eli näköalatonta puuhastelua menneitä muistellen, kaikki vähänkään uudistumiseen viittaava oli kuin myrkkyä jo silloin, samojen mantrojen jankkaaminen jatkuvasti etc.

      Näissä vaaleissa sivusta seuranneena alkaa vasemmiston osalta näyttämään siltä kuin happi olisi loppumassa, täysin hengetöntä pihinää koko kampanja.

      Vasemmistopuolueilla on vielä mahdollisuus pelastusrenkaaseen jos joku keksii etsiä ovea 2000 luvulle, no toki se ovi pitäisi uskaltaa myös avata ja astua sisään.

    • Halla-ahon_äänestäjä

      PERUSSUOMI ISKI SDP:N YTIMEEN SATAKUNTAAN, suurin puolue

      Perussuomalaiset Eetu Salinin viitoittamaa tietä ""Järjestäytykää saatanat, niin saatte joukkovoimalla asianne ajetuksi "" (Eetu Salin, suutari, Porin Satakunnan kansankeittiön pitäjä, kansanedustaja)

      Perussuomalaisten uudeksi kansanedustajaksi valittiin Satakunnan vaalipiiristä Laura Huhtasaari, joka sai 9254 äänen saaliin ja PERUSSUOMI sai äänistä 25 prosenttia. Toinen Perussuomen kansanedustaja uusi pestinsä Ari Jalonen 5741 tukijaa. Satakunnan ykköspuolue

      SUOMALAINEN SANKARI EETU SALIN TOIMI PORISSA, SATAKUNNASSA

      SIELLÄ ON TEHTY HISTORIAA, TOSIN KOKOUS PIDETTIIN HÄMEESSÄ ELI FORSSASSA 1903. Nimittäin luotiin SUOMEN HYVINVOINTIVALTION PERUSTEET, joita Perussuomalaiset puolustavat

      Symbolisesti NÄISSÄ VAALEISSA 2015 suurimman tappion kärsi ykköspuolue SDP. Satakunta on ollut Suomen sosiaalidemokraattisimpia maakuntia, mutta nyt ne menettivät ykköspuolueen paikkansa TYÖTÄTEKEVIEN PUOLUEELLE PERUSSUOMALAISET

      Rämettyneitä viranmetsästäjädemareita ei auttanut, että porilainen Krista OPETTAJAVIRKOJENKÄHMIJÄ Kiuru oli ministerinä ehdokkaana Satakunnassa

      http://yle.fi/uutiset/kokoomus_suurin_haviaja_satakunnassa__vain_yksi_kansanedustaja/7939103

    • Muutos-nyt

      SDP-puolue on ajanut ainoastaan julkisen sektorin kasvattamista. Hyvä veli- ja hyvä sisko-systeemillä on järjestetty hyviä työpaikkoja tutulle. Nepotismi on myös kukoistanut. Toivon todella, että sdp:tä ei ole enää seuraavien vaalien jälkeen, puolue joutaa historiaan.

      On alettava purkaa tätä hullua julkista sektoria. Jokapaikassa on niin paljon henkilökuntaa, että päät kolisevat yhteen. Juoruamiseen ja omien asioiden hoitamiseen käytetään työaika ja oikeista töistä ei ole tietoakaan.

    • niinsuloinen

      Yks vasuri vastaa kymmentä porvarii, turkulainen misu pistää tuulemaan!

    • buuteli

      Ei menestynyt kokoomuksen käsikassarana, vaikka rähmällään yritti!

    • Suomi verottaa raskaasti työtä, mutta kevyesti pääomatuloja. EU-maiden välisessä vertailussa verotamme työn lisäksi myös kulutusta muita EU-maita rankemmin. Mutta kiristämisen varaa olisi paljonkin juuri pääomatulojen verotuksessa. Näin voitaisiin työn verotusta vähentää.

      Yliaktuaarin selvtys: http://www.ollisavela.fi/M26.pdf

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Cynthia Woods

      😋😍😋😍😋😍😋😍😋 💋 ­­­N­­y­m­­­f­o­­m­­a­­a­­­n­i -> https://x18.fun/girl04372247#CynthiaWoods 🔞💋❤️💋❤️💋🔞�
      YIT-Yhtymä
      0
      7907
    2. Perustele miksi hän ei

      Ole sopiva sinulle
      Ikävä
      176
      1734
    3. Mikä oli nainen

      Paras yhteinen hetkemme niistä pienistä ja vähäisistä.
      Ikävä
      77
      1114
    4. Miksi sinulla, nainen

      On niin negatiivinen asenne minuun ja yleensäkin negatiivinen käsitys?
      Ikävä
      113
      1113
    5. Nainen, millainen tilanne oli

      kun huomasit ihastuneesi häneen oikein kunnolla. Missä tapahtui ja milloin
      Ikävä
      60
      1006
    6. Persut petti duunarit

      Kyllä persujen kuuluu nyt mennä häpeämään kun äänestivät lakkolakien puolesta. Vielä muka kehutaan olevan työväenpuolue,
      Perussuomalaiset
      190
      928
    7. Persuille kovaa kyytiä YLEn kannatusmittaus

      https://yle.fi/a/74-20085866 Näin se menee persueliitti. Pettäjän tie on karu, persujen äänestäjät ovat nyt reagoineet
      Maailman menoa
      182
      910
    8. Lindtman runnonut demarit huimaan nousukiitoon!

      Palkansaajat – siis Suomen käynnissä pitävä kansanosa – ei näemmä arvosta EK/SY-sätkyakka Purran saksipelleilyä. Niin
      Maailman menoa
      271
      876
    9. Mitä ajattelen sinusta

      Että olit erilainen kuin muut ja jollakin kummalla tavalla samanlainen kanssani, vaikka ei tunnetukaan. Sinun kanssa tu
      Ikävä
      35
      803
    10. Mitä vastaat jos

      Kysyn maanantaina jutteluaikaa ihan arkipäivisistä asioista, rauhassa? Koska nimittäin aion 😍
      Ikävä
      36
      704
    Aihe