Ei enää ikinä Soneraa ja puhelinliittymä vaihtoon

erere

Määräaikainen nettisopimus oli päättymässä ja reilu viikkoa ennen soitin, että irtisanon liittymän. Pakottivat kuitenkin, että sopimus jatkuu vielä kaksi viikkoa puhelusta ja jatkuu siis toistaiseksi voimassa olevana. Ei muka kerkeä viikossa. No maagisesti olivat kuitenkin minuutilleen tasan 2 viikkoa puhelusta katkaisseet liittymän, veloittivat tietenkin koko päivästä. Varmasti olisivat pystyneet katkaisemaan liittymän vaikka seuraavana päivänä.

Paras oli se, että veloittivat viikon ajalta toistaiseksi voimassa olevaa sopimusta korottettua hintaa. Laskussakin luki aiemmin, että määräaikaisen jälkeen hinta on sen hetkisen hinnaston normaalihinta. Nyt Sonera halusi viedä asiakkaalta viimeisetkin eurot hatusta vedetyllä hinnalla.

No puheluhan maksoi sitten 5,4 euroa, että pääsi edes eroon puljusta. Netin kautta voi kyllä ottaa liittymiä mutta ero on tehty vaikeaksi.

Lisäksi suutuksissaan kehtasivat veloittaa sentin päivän myöhästyneestä laskusta, vaikka vuosien varrella on ollut montakin päivää myöhästyneitä laskuja eikä mitään. Tai mikään muukaan firma ole moisesta kehdannut valittaa. Lisäksi kun lasku tulee vain sähköpostiin enkä ole mikään suuri sähköpostin käyttäjä niin sinnehän ne hukkuu.

6

77

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • SeleneE

   Noissa liittymissä taitaa kaikilla tai ainakin monella operaattorilla/yrityksellä olla se kahden viikon irtisanomisaika. Meni se sitten yli määräaikaisuuden tai ei. Josse menee määräaikaisuuden yli niin luonnollisestihan yritykset laskuttavat sillä hinnastolla mikä kulloinkin on voimassa.
   Kurkkasin Soneran sivuilta ehtoja (http://bit.ly/1DXJUMZ) ja siellä se näyttää tekstin muodossa myös seisovan, kahden viikon irtisanomisaika.

   • erere

    Joo mutta pointti olikin se, että on laskutettu sellaisella hinnastolla jota ei ole olemassakaan. Ja kahden viikon keinotekoinen irtisanomisaika on osaksi siksi, että päästään hyödyntämään tälläistä "hinnastoa" Tietävät, että moni määräaikaisen päättyessä vaihtaa liittymää tarjouksen perässä. Saavat vielä pari viikkoa laskuttaa ihmisiä ja vielä hinnastolla, josta ei ole sovittu. Luottavat, ettei moni välitä tai jaksa etsiä sitä oikeaa hinnastoa, millä pitäisi veloittaa. Kymmeniä tuhansia sopimuksia niin tällä tehdään suuret voitot.


   • AmandaX

   • ereer
    AmandaX kirjoitti:

    Eikös operaattoreiden laskuissa oo aina se määriksen päättymispäivä? Siitähän sen voi helposti kattoa ja irtisanoa sitten ajoissa. Tuskin yritykset siihen kuitenkaan "luottaa", ettei kukaan jaksa kaivaa hinnastoa, koska siitähän ne hinnat näkee. Eli eiköhän tuokin hinnasto ole olemassa ;) Ja tuosta "keinotekosesta" irtisanomisajasta -> http://www.kkv.fi/Tietoa-ja-ohjeita/Ostaminen-myyminen-ja-sopimukset/puhelin--ja-laajakaistaliittymat/liittymasopimuksen-kesto-ja-irtisanominen/ .

    "Tuskin yritykset siihen kuitenkaan "luottaa", ettei kukaan jaksa kaivaa hinnastoa, koska siitähän ne hinnat näkee. Eli eiköhän tuokin hinnasto ole olemassa ;)"

    Kyllä Soneran sivuilta lukee heidän normaalihintansa, mutta he yrittävätkin veloittaa tätä normaalihintaa korkeampaa hintaa, mitä ei taasen löydy sivuilta.

    Hinnaston löytämiseksi pitää kaivaa saatavuus omaan osoitteeseen ja olla ottamassa tavallaan uutta liittymää. Sieltä pitää etsiä sitten tarjoushintojen alta normaalihinnat. Hintahan voi vaihdella osoitteen mukaan, siksi mitään helposti löytävää kiinteää hinnastoa ei ole. Moni ei jaksa kaivaa sitä ja maksavat loppulaskunsa mukisematta.

    Ja antamasi linkki ei liity siihen mitä yritin sanoa. Teknisesti irtisanomisajan ei tarvitsisi olla niin pitkä.


  • mistä_näkee_muka

   Sonera ei lähetä laskuja, vaan sähköpostiin tulee vain tilinumero, viitenumero ja summa. Ei tuota kyllä näe mistään!

   • Asko_Halli

    Saamasi sähköpostilaskuviesti sisältää linkin, jota klikkaamalla avautuu lasku paperilaskun näköisenä pdf-muodossa.


  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Martinan Emma gaala.

   Luuleeko Martina olevansa koko Emmagaalan pääjehu vai mikä on? Monta päivää jo laittanut itseään gaalaa varten,ja tottakai, pois kotoa hotelliin pakko
   Kotimaiset julkkisjuorut
   352
   3249
  2. Erika Vikman Emmagaalassa

   Luulin nähneeni tuolta harakalta kaiken, mutta erehdyin. Mikä hiton riepu sillä on päällä? Hirveä ilmestys!
   Kotimaiset julkkisjuorut
   272
   2621
  3. Ilman heijastinta ?

   Kauhavalla lenkkeilijä menehtyi auton törmättyä päin. Kyllä se heijastin on halpa henkivakuutus pimeällä, toki ei ole tietoa että onko heijastinta käy
   Kauhava
   15
   2147
  4. Olen tajunnut että tein virheen

   Kun meidän yhteys katkesi. Olisit ollut se oikea nainen mulle, miten enää voisin asian korjata? Olen pahoillani.
   Ikävä
   128
   1980
  5. Pilaa sun tunteista

   Sitähän minä vaan teen täällä. Ootko tajunnut?
   Ikävä
   386
   1880
  6. Sofia lähti taas matkalle

   sinä ja minä emme....
   Kotimaiset julkkisjuorut
   153
   1494
  7. Kerro itsestäsi jotain, joka tulisi todennäköisesti yllätyksenä kaivatullesi

   Hyvässä tai pahassa. (Mutta mieluummin tietysti olisi kiva kuulla niitä hyviä asioita!)
   Ikävä
   122
   1416
  8. Martina, uusi hirviö Jocelyn Wildenstein

   Emma gaalan matolla Martinan esiintyi tänään, naama muuttuneena hirviön kaltaiseksi, kuten överi kauneusleikkauksia itselleen tehnyt Jocelyn Wildenste
   Kotimaiset julkkisjuorut
   296
   1403
  9. Miehen malli ja rooli tässä yhteiskunnassa

   Eli olen jo pitkään ollut sitä mieltä, että miehen rooli on ollut murroksessa jo vuosikymmenien ajan ja yhä edelleen se on vähän hakusessaan. En ole
   Sinkut
   237
   1107
  10. 82 prosenttia kannattaa Natoa!!!

   SUOMALAISTEN Nato-jäsenyyden kannatus on koko ajan vahvistunut ja vankistunut. IS:n Taloustutkimuksella teettämän kyselyn mukaan 82 prosenttia on sit
   NATO
   263
   1014
  Aihe