Stabyhoun harkinnassa

Stabyhoun

Eli tarkoitus on ollut jo oikeastaan vuoden ajan etsiä sopiva koirarotu ja nyt sellainen olisi löytynyt. Ihastuimme Stabyhoun hyvältä vaikuttavaan luonteeseen ja suloiseen olemukseen. Haluaisin nyt kysyä Stabyhounin omistajilta tai sellaisilta joilla kokemusta rodusta on seuraavat kysymykset:

1. Minkä luontoinen koira on?
2. Onko helppo kouluttaa?
3. Tekeekö pentuna paljon tuhoa, jos joutuu olemaan yksin työpäivien aikana?
4. Haukkuuko paljon?
5. Kuinka iso koira on, paljonko painaa?
6. Rodun hyviä/ huonoja puolia?
7. Sopiiko lapsiperheeseen, jossa yläasteikäisiä nuoria?
8. Sopiiko lenkkikaveriksi ja seurakoiraksi? Tarvitseeko paljon aktiivista toimintaa?
9. Paljonko rotu maksaa/ onko terve rotu?
10. Jotain muuta?
Kiitoksia paljon kaikista vastauksista!!! :)

5

3914

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Vastauksiaa

      Eikö kukaan vastaa???

    • Stabyt

      Itselläni on 2 Stabyhounia ja voisin vastata kysymyksiisi:
      1. No tottakai se riippuu vain yksilöstä, mutta meidän Stabyt ovat luonteeltaan ystävällisiä ja rauhallisia, sekä rakastavat ulkoilua ja varsinkin uimista mökillä. Ne ovat myös aika touhukkaita ja kärsivälliSiä.
      2. No tottakai pentuna kaikkien rotujen kanssa joutuu tekemään töitä, mutta yleisesti ottaen on mielestäni melko helppo kouluttaa. Toki ovat vähän itsepäisiä , joten koulutus täytyy olla johdonmukaista ja motivoivaa.
      3. No jos pennun opettaa jo pienenä olemaan erossa muista suurimmilta ongelmilta vältytään. Omat koirani olivat kyllä syöneet useatkin kengänparit ja sohvaa oli jykerretty ja haukkuivat kuulemma ainakin naapuri kertoivat näin. Mutta nyt vanhempana ovat rauhoittuneet ja pärjäävät mainiosti myös kahdestaan.
      4. Rodulla on taipumusta vahtimiseen ja voi haukkua jos siihen ei pentuna puututa. Itse olen omat koirani kouluttanut eivätkä pahemmin hauku muuten kuin ovikellon soidessa. Mutta mikään räkyttäjä ei Staby missään nimessä ole!
      5. Riippuu paljon yksilöstä. Itselläni narttu on noin 50cm ja uros vähän isompi. Mutta tämä koira on aika keskikokoinen. Painaa noin 20kg toki en ole vähään aikaan punnittanut.
      6. Hyviä puolia ovat avoimuus, kärsivällisyys, ystävällisyys ja lapsirakkaus. Rotu kiintyy myös helposti omistajiinsa ja on uskollinen. Huonoja puolia jos halutaan lähteä etsimään ovat ehkä riistavietti eli jos näkee linnun yms lähtee kyllä helposti perään ja on myös melkoinen ahmatti eli ruoka kyllä kelpaa. Välillä on varastanut ruokaa pöydästä tosin olemme itse opettaneet että niin on sallittua. Joskus myös arkailee kovia ääniä.
      7. Sopii sopii. Stabyt ovat yleensä hyvin lapsirakkaita ja ne sopivat mainiosti perhekoiraksi.
      8. Stabyhounit ovat aika aktiivisia koiria eli mikään ihan pieni puolen tunnin lenkki päivässä ei kyllä riitä. Mutta jos tarkoitat kunnon lenkkejä eli ainakin yksi tunnin lenkki päivässä nii sopii. Koira on myös mitä parasta seuraa, mutta tarvitsee myös päivittäin aivotoimintaa eli leikkejä, kouluttamista yms. Halutessaan koiran kanssa voi myös harrastaa erilaisia lajeja kuten agilityä ja pelästuskoiratoimintaa.
      9. Omat Stabyhounit maksoivat noin 1200 euroa toki riippuu kemnelistä. Luulisin että tuhannesta eurosta lähdetään kuitenkin liikkeelle. Rotu on perusterve mutta sillä esiintyy myös jonkin verran lonkkavikoja, kyynärvikoja, epilepsiaa ja vähän myös verkkokalvon surkastumaa mutta se on harvinaista. Suosittelen tutustumaan pennun emoihin tarkasti.
      10. Stabyhoun on ihanin koira mitä minulla on ollut, erittäin hyvä valinta!

    • Samoillalinjoilla

      Itsellänikin on Staby ja aika samoilla linjoilla ollaan. On hyvä valinta, koira on erittäin monipuolinen.

    • Anonyymi

      Ihana rotu. Ihmetyttää ettei ole suositumpi.

    • Anonyymi

      1. Oikein hyvin pitää suomen Stabyhounkerhon sivuilta löytyvä luonnekuvaus paikkansa.
      Stabijhoun on hyvin liioittelematon kaikella tapaa. Sekä ulkoisesti että luonteeltaan.

      Oman perheensä kesken varsinainen sylikoira, joka hakee läheisyyttä annoksen jokaiseen päivään. Vieraisiin se suhtautuu välinpitämättömästi.
      Stabij on itsenäinen eikä jaksa toistaa samaa asiaa pitkään. Kun sen motivoimiseen löytyy hyvät palkat, se kuitenkin oppii nopeasti ja tekee töitä tosissaan.

      Stabi vaatii ehdottomasti perusteellista työtä ensimmäisen elinvuotensa ajan tottuakseen erilaisiin ympäristöihin, koiriin ja ihmisiin. Tässä lipsuminen saattaa näkyä arkuutena outoja asioita kohtaan koko loppuelämän ajan.

      Stabi on kotona rauhallinen olento, josta ei virta kuitenkaan pelkällä liikunnalla lopu. Se tarvitsee myös järkevää tekemistä. Toisaalta se ei revi pelihousujaan, jos jää jonain päivänä hiukan vähemmälle jostain syystä.

      2. Stabij on itsenäinen ja kyllästyy helposti toistoihin. Sen kouluttaminen vaatii jonkin verran kekseliäisyyttä ja itsepäisyys kasvattaa omistajan hermoja ja huumorintajua.
      Kun oppiminen on kivaa, stabi oppii nopeasti.

      3. Yksinoloa pitää harjoitella, kuten muitakin taitoja. Parasta on pyhittää siihen jokin tietty osa asunnosta ja tehdä siitä etukäteen mahdollisimman vähän tuhottavaa sisältävä.
      Edellinen stabini teki paljon tuhoja, kun nykyinen on syönyt kahden laturin johdon poikki.
      Hyvin yksilöllistä.

      4. Tässäkin on yksilöllisiä eroja. Lähtökohtaisesti stabi ei ole mikään räksyttävä rotu. Se ilmoittaa haukkumalla kyllä mahdolliset uhat, muttei jää haukkumaan pitkäksi aikaa.

      5. Stabijhoun on keskikokoinen koira. Elopaino 20kg molemmin puolin. Sen jaksaa nostaa eläinlääkärin pöydälle, mutta tuntuu sängyssä yöllä hyvinkin ulottuvalta.

      6. Stabijhoun on kaikessa liioittelematon. Se on sen paras puoli.
      Sen turkki on sään kestävä ja kuraa hylkivä, mutta pari kertaa vuodessa sitä LÄHTEE.
      Stabeissa on ääniherkkyyttä, joka on hyvä huomioida esimerkiksi uutena vuotena.
      Stabi on ehdottomasti sosiaalistettava hyvin. Niissä on jonkin verran arkoja yksilöitä. Ensimmäisen vuoden aikana kannattaa siis tehdä paljon töitä. Hyvin sosiaalistettu ja koulutettu stabi on vaivaton kaveri.
      Stabeissa on myös syöpää, joka kannattaa huomioida ruokavaliossa pennusta asti.
      7. Stabi sopii oikein hyvin teinin kaveriksi.
      8. Stabi sopii seurakoiraksi, mutta pelkkänä sohvatyynynä oleminen on sitä itseään kohtaan väärin. Murkkuikäinen stabi kyllä kehittää tekemistä itselleen, jos sille ei sitä tarjota. Siinä voi olla hermo koetuksella. Parempi siis ainakin päivittäin tarjota liikunnan lisäksi nenätyötä. Stabin hajuaisti on hätkähdyttävän hyvä.
      9. Reilu 10v sitten maksoin stabista 1300€ ja nyt 1900€. Pentua voi joutua odottamaan, koska rotu ei ole kovin yleinen. Mutta se on sen väärti.
      Stabi on keskimääräisesti melko terve rotu. Ostajalla on jonkinlainen velvoite kuvauttaa oman koiransa rakenne tiettyyn ikään mennessä.
      Rotuyhdistyksen sivulta löytyy tästäkin aiheesta tietoa.
      10. Stabijhoun on hassu koira, jota saa nauraa päivittäin.
      Sillä on rotutyypillisiä outoja tapoja, kuten selällään nukkuminen ja näköaistiin turvautuminen. Edellinen koirani mm. pelästyi valotaulun mainosta, jossa oli hymyilevä (hampaitaan näyttävä) ihminen. Oli joku vaalimainos.
      Riistavietti vaihtelee. Luoksetuloon js kontaktiin kannattaa panostaa.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      130
      9962
    2. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      52
      2901
    3. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      178
      2690
    4. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      23
      2074
    5. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      15
      1834
    6. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      16
      1657
    7. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      16
      1562
    8. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      16
      1520
    9. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      13
      1518
    10. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      15
      1348
    Aihe