Uusi talli ja koulutettava suokki...

Emppu00

Äitini sanoi, että kysyi naapuriltamme&jostaa aluejutusta niin meille sais rakentaa tallin. Pohjapiirroksia on monia, mutta hankimme 4 karsinan tallin. Äiti sanoi, että hän hankkii minulle ponin ja en saa edes rotua tietää... No äiti oli löytäny jostain suokkivarsan (syn. 2014), mutta pitäisi itse kasvattaa... Olen kouluttanut aasivarsaa 2vuotta ja tein loppukoulutuksen serkkuni shettikselle (2012-2014). 2012 poni oli 3. ONNISTUISINKO SUOKIN KOULUTUKSESSA? Olen 14/00 ikäinen.

Kiitos vastanneille :)

3

50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Muutama tarkentava kysymys, ei missään tärkeysjärjestyksessä.

      Mitä tarkoittaa "kouluttanut aasivarsaa"? Koulutuksen voi käsittää monella tavalla. Tarkoitatko yleistä tapakasvatusta, esim sitä miten kuljetaan nätisti riimussa tai annetaan nostaa kavioita yms, vai ratsukoulutusta, vai molempia?

      Mitä tarkoittaa "loppukoulutus shettikselle" joka ilmeisesti oli siinä vaiheessa n. 3v, eli liian nuori. Ponivarsaa ei pitäisi edes alkaa kouluttaa ratsuksi alle kolmevuotiaana, mieluummin vasta nelivuotiaana. Eli täsmennäpä sitäkin.

      Tarkoitus ei ole loukata, mutta olet niin nuori, että on vaikea uskoa, että osaisit kouluttaa varsoja ihan itsenäisesti. En väitä, että se olisi mahdotonta, mutta vaikea silti uskoa. Saitko apua? Ja saatko uudenkin varsan kanssa, jos päädytte sen ostamaan? Tarkoitan siis todella osaavaa apua (en esim kivaa koulukaveria), niin että jos jokin menee pieleen, sinulla on apunasi joku joka tietää mitä tehdä.

      Sanoit, että äitisi aikoo hankkia sinulle hevosen, käytännössä kertomatta sinulle millainen se edes on. Etkö siis pääse itse valitsemaan itsellesi mieleisintä hevosta? Jos näin on, koko hommassa ei ole mitään järkeä. Hevonen tulee sinulle, joten sinun pitäisi ehdottomasti olla itse mukana sitä valitsemassa. Entä jos et pidäkään siitä minkä äitisi valitsee? Se mitä hän pitää hyvänä, ei välttämättä ole sitä sinun mielestäsi. Ja onko äidilläsi kokemusta hevosista? Osaako hän arvioida hevosta muutenkin kuin ulkonäön mukaan?

      Ensihevosen kanssa tulee lähes poikkeuksetta vaikeuksia vaikka olisi kokenutkin omistaja, joten on todellakin syytä varmistaa että osaavaa apua on aina saatavilla kun sitä tarvitsee, ja tästä syystä ensimmäistä hevosta ei yleensä kannata ottaa heti omaan talliin, vaan jokin yleinen talli olisi parempi vaihtoehto siihen asti, että yhteiselo pääsee kunnolla alkuun.

      Minä en henk koht pidä suurtakaan porua siitä onko hevonen yksin vai ei, mutta monet tekevät suuren numeron siitä, ettei hevosta saa pitää yksin koska se on laumaeläin. Miten sen asian laita on?

      Sen tiedon valossa mitä kerroit, tuo teidän suunnitelmanne ei suoraan sanottuna kuulosta ollenkaan hyvältä oikeastaan missään mielessä, mutta katsoptaan miltä alkaa vaikuttaa sitten kun kerrot enemmän taustoistanne ja suunnitelmistanne.

    • mörrinkäinen

      Samat kysymykset heräsivät minunkin mielessäni. Mietin myös, onko teillä siellä tarpeeksi tilaa hevosen tarhalle ja laitumelle? Yksi hehtaari peltoa tai niittyä ei riitä laitumeksi, ei ainakaan kuivana kesänä jolloin heinä kasvaa hitaasti. Hehtaarin kokoinen laidun on syöty tyhjäksi viimeistään parissa kuukaudessa, sen jälkeen se ei ole tilavaa tarhaa kummempi. Entä kenttä? Koulutettavan hevosen kanssa kunnollinen kenttä on turvallisempi kuin ruohopohjainen pelto joka käy sadekelillä liukkaaksi.

      Minustakaan ei ole järkevää ottaa varsaa, vaan aikuinen valmiiksi heC-heB tasolle koulutettu hevonen olisi paljon parempi, ikähaarukka ostovaiheessa n. 8-12v.

    • hevosenomistava

      Olisi ehkä varmaan ollut viisaampi ostaa koulutettu suomenhevonen, eikä varsaa. Miten aikoisit kouluttaa sen? Se vie aikaa ja taitoa, jos sen haluaa ratsuksi vielä joskus. Aasien koulutus ei ole oikeaa koulutusta ja sitä paitsi suomenhevonen on paljon isompi kuin aasi.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      39
      1681
    2. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1351
    3. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      9
      1309
    4. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      42
      1307
    5. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1305
    6. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      7
      1284
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      0
      1254
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1230
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1190
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      2
      1163
    Aihe