HUUMEONGELMA HAMINASSA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

helppiä1

Haminassa on räjähtänyt kovien huumeiden käyttö ! Valistakaa ja tarkkailkaa lapsianne/nuorianne! EKAMI/LUKIO/PAPPILANSALMEN ylä-asteella ja RUISSALON ylä-asteella on jo huumeiden käyttäjiä useita!!! VAROKAA ja VARJELKAA LAPSIANNE ja VALISTAKAA ! Nyt on tosi kysymyksessä !
Ja jos saatte jostakin selville kuka huumeita välittää, ilmoittakaa välittömästi poliisille. Nyt on vitsit vähissä!

109

4045

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • sivustaseuraaja1234

      moni valitettavasti niitä käyttää,taitaa olla trendi nyt ja aina.ne ei täältä lopu koskaan ja kyllä sitä vähänväliä saa kuulla että joku putoaa oravanpyörästä pois,katsonut noita touhuja kokoikäni sivusta ja siihen on kyllä onneksi jäänytkin... kaveri piireistä löytyy aina joku kuka käyttää tai lähipiiristä,niin pieni paikka tää hamina kyllä on. Ja se ei sanan sanominen ei kyllä aina auta kun vähän kaljotellaan niin siitähän se sitten lähtee...

    • järkyttävää

      Olishan se hienoa jos sais poliisinkin tähän vakavasti suhtautumaan.Itse tein ilmoituksen kasvatuksesta ja myynnistä todisteiden kera mut ei tehty mitään.Yleensä kun nuo miedot huumeet johtaa niihin kovempiin...

      • tuppis

        En tajua näitä Haminan poliiseja.Kauppojen ryöstäjäkin ilm. Edelleen vapaana. Huumeita kaupataan lapsille ym. Ja kukaan rikollinen ei tunnu täällä Hsminassa jäävän kiinni vaikka on näin pieni tuppukylä.


      • sivustaseuraaja1234

        Sepäs se,nähty niinmonet kerrat ja väitetään että pelkkää "hupikäyttöä" ja toleranssit kasvaa ja kovempaa tilalle.


      • Yksvanhempi
        tuppis kirjoitti:

        En tajua näitä Haminan poliiseja.Kauppojen ryöstäjäkin ilm. Edelleen vapaana. Huumeita kaupataan lapsille ym. Ja kukaan rikollinen ei tunnu täällä Hsminassa jäävän kiinni vaikka on näin pieni tuppukylä.

        Oikeasta kauppojen ryöstäjästäkin useampi ihminen antanut tiedot mutta mikä on kun ei kiinni oteta. Huumeita vastaan ainakin taistelen ja toiveena toki olis että jokainen vanhempi tekis kaikkensa... vaikeaa laittaa oma lapsi hoitoon mut hei sillä sä voit pelastaa lapsesi hengen! Ironisinta tässä kuviossa on se että Haminan päädiilerit on aikuisia!


      • huppis
        tuppis kirjoitti:

        En tajua näitä Haminan poliiseja.Kauppojen ryöstäjäkin ilm. Edelleen vapaana. Huumeita kaupataan lapsille ym. Ja kukaan rikollinen ei tunnu täällä Hsminassa jäävän kiinni vaikka on näin pieni tuppukylä.

        Ei Haminassa ole poliisia, se on saneerattu. -80 luvulla oli vielä useita, silloin poliisiasemakin oli auki jatkuvasti. Nyt sinne joutuu varaamaan ajan eikä silti näe yhtään poliisia. Ainoastaan jotain rouvashenkilöitä siellä tiskin takana.


    • donitsikytät

      Haminan poliisit nyt on täys naurunaihe koko alueella. Ei niistä pelleistä ole muuta ku donitsia mutustamaan

    • Puskanen_patsasteli

      Haminan poliiseilla on tunnetusti kiire hakea omat päihteensä Venäjältä työaikana. Ei siinä ehdi joutavuuksiin perehtyä.

    • nettipoliisi

      Ainakin täällä riekontien puolessavälissä,70 luvulla alun perin stevecon vuokrataloksi rakennetussa kertsissä pariskunta pyörittää jonkinmoista pusinestä! kävijäkunnan ikä huomioiden saattaapi kyllä olla jonkinmoinen uudentyyppinen lastenkotitoimintakin kyseessä eihän kyseisenlaista toimintaa ilman viranomaisten hyväksyntää muuten voisikaan pyörittää.

      • turpaankunnolla

        Eikun ilmotus poliisille ja huumekoira töihin,,,Jos jossakin asunnossa alkaa porukkaa ramppaamaan jatkuvasti niin huumeita luukutetaan 100 varmasti,


      • elämantaparikollinen_EVP

        tai dokataan. tai trokataan, tai kyseessä on aa kerho tai mitävaan. Taidat nähdä huumeita jokapaikassa... :)


    • pikkunarkit

      Onhan täällä näitä vähän reilu parikymppisiä isojen poikien kätyreitä kakaroille huumeita myymässä rahoittaakseen omaa huumeiden käyttöä

    • rieksalainen

      onkos se rieksan pariskunta sillat takanaan polttanut jostakin toiselta paikkakunnalta haminaan muuttanut?

    • eihäpyä

      Nää haminan narkomaanit nyt on ihan pohjasakkaa. Osa vielä vannoo jumalan nimeen XD

    • salpolliisi

      minnes se pilleripariskunta täältä poliisilaitoksen läheltä on muuttanut,taisipa rouvakin olla pienin päin!

      • jotainhyvää

        Lapsi syntyi terveenä,jos yleensä puhutaan samasta pariskunnasta.
        Hänellä on huonot eväät mutta eihän se vielä ratkaise loppuelämää.


      • Elämäntaparikollinen_EVP

        Muutti ensin uuteensummaan, sit eros. Jätkä muutti kuusankoskelle ja luojan kiitos tyttö jonnee muualle vauvansakanssa.


    • vidunpäihteet

      16-vuotias kuoli juuri Ruotsinkylässä päihteisiin.

      • pelko

        Ihan hirveää! Voimia omaisille. Kuten aloittaja sanoi, vitsit on nyt vähissä. Kaikki mahd. Tieto poliisille jos joku tietää jotakin myyjistä ym... Nuoriso on nyt vaarassa...eikä pidä sanoa et ei meidän lapset...se on pahin virhe!


      • Runtua.tulee

        Sen verran pitää munaa löytyä että pystyy kertomaan mistä tässäkin tapauksessa on napit saatu.Vai pitääkö näiltäkin jonneilta vielä montakin kaveria kuolla kun ei uskalleta puhua???Miettikääpä sitä ja kuunnelkaa omaatuntoanne.


    • H.A.T.E

      Nyt rakkaat lapset, kertokaa vanhemmille jos tiedätte jotain näistä huumekauppiaista. Se on palvelus kaikille. Diilerit jotka myyvät lapsille ovat pohjasakkaa, jotka ansaitsevat kuolla.

      • Elämäntaparikollinen_EVP

        Yleensä diilrit ansaitsee kuolla. Repivät rahaa puhtaasta tuskasta aiheuttaen lukemattomia kuolemantapauksia. Tuolla jossain Haminan ulkopuolella on perheitä, jossa kaikki piikittää heroiinia alle 10 v penskoista vaariin asti. Been there seen that.


    • salpolliisi

      Aika useasti nämä piripäiden lapset joutuvat jo synnytyslaitokselta suoraan vieroitukseen ei paljon naurata.Onneksi suuri osa otetaan huostaan niin saavat ainakin eväät selvitä!

    • hjgjkhv

      muistakaa alaikäisten vanhemmat ostaa kaljaa ja sidukkaa pennuillenne viikonloppu iltojen ratoksi ja rahaa vielä kylille mukaan!!!! nuortehan ei tarvi mitään tehdä ettei vaan tule paha mieli!!!!!!naapurissa hyvä esimerkki miten likka kusettaa äitiään kun menee kaverille kylään???

    • hihaan

      Haminan narkomaanit kärsii taantumasta. Pääasia että ite saa noita huumeita ja kyttiä ei paljon kiinnosta

    • pitskunpappa

      Kuutosluokalta alkaa jo sähkötupakan imeskely, niin siitä lähtee "nautintoaineiden" käyttö.
      Niistä siirrytään siiderin, lonkeron ja oluen pariin, jatkon voi pahimmassa tapauksessa arvata olevan alkoholi ja viimeiseksi huumeet.

    • pillipiiparit

      Se nyt vain on tätä päivää,tämä kun ei ole nykyään enään mikään kukkahattu tätien lintukoto,se pitää jokaisen tunnustaa,elämä on kovaa.Sieltä se alkaa jo alaluokilta ja jatkuu aikuisuuteen jos hengissä pysyy,ja turha kuvitella että ei se meiden muksu,se on haave unta,välittömästi kun pääsee kaveriporukassa liikkumaan niin se lysti alkaa,tämä nyt vain on nykyaikaa ja sille ei voi mitään sosiaalitantta sen paremmin kuin virkavaltakaan

    • hoikka-erkki

      Arvon apinat, Ottakaa edes selvää huumausaineista, ei "ensimmäinen kannabis-piikki tappaa"-juttuja.

      Toisekseen: Kasvattakaa lapsenne älkääkä vinkuko suolipalstalla epäonnistumisianne.

      Olkaa asioista perillä.

      • joosuajooseppi

        Arvon apina,olen tehnyt liki 20vuotta työtä rajan valvonnan parissa,sen lisäksi on jokunen vuosi työtä nuorten parissa takana,joten luulisin tietäväni mistä on kyse.Toiseksi ei se vanhempien kasvatus aina auta,melkoinen osa nuorten roolimalleista tulee kuitenkin sieltä kaveriporukoista ja mitä ne sitten ovat,niin.......eli vaikka se kasvatus kotona tapahtuukin,niin siihen on todella paljon muitakin vaikuttajia,ehkäpä sen joskus käsität,kun pääset ulos potkuhousuistasi,tai sitten et .


      • hoikka-erkki

        Ja luultavasti kuulut NMKY: hyn? Jos vanhemmat eivät ole kiinnostuneita lastensa asioista ja laskevat ulos tyhmien kavereiden kanssa, ongelmia tiedossa.

        Jatkossa pidä potkuhousu-perversiosi omana tietona, en usko että muita kiinnostaa?


      • joosuajooseppi

        Äitis kuulu kun sut teki,jos pidät lasten kavereita tyhminä ja maailmankuvasi on se että muksun pitää elää neljän seinän sisällä vanhempien silmän alla,niin hakeudu hoitoon.


      • hoikka-erkki

        Niin pysynkin ja sosku maksaa


    • voinyyh

      Ei siitä pilvenpoltosta kannata itkeä. Viinanjuonti on vaarallisempaa

    • VanhaKalkkis

      Minäkin kuulin, että Haminassa joku oli ottanut niitä HUIMAUSAINEITA! HERRA PARATKOON, SUS SIUNAA TÄTÄ MAALIMAN MENOA!

      • VanhaKalkkis

        Piti vielä mainita, että on nyt sitten kuulemma joku ÖKYRIKAS saanut Haminassa jo sellaisen SÄHKÖVIRRAN taloonsa ja ostanut vielä sellaisen TELEVISIOONINKIN! VOE HERRA VARJELE TÄTÄ KEHITYKSEN PYÖRÄÄ!


    • Faktatkuntoon

      Haminassa ei ole sellaista koulua kuin Ruissalon yläaste! Kyseessä on Vehkalahden koulu. Yläasteet ovat historiaa...

    • amissi

      Noita diilereitähän on opiskelemassa ekamilla idiootit

      • Kyamknarkki

        Niin noiden isojen poikein säälittäviä juoksupoikia


    • terovaa

      itse oon käyttän nyt noin 2v virtaa... olin tos kuitenkii 6 ilman mitää, mut se siitä. Ihmisten tajutkaa semmoin asia että, vaikka kuin vaahtoaisitte että diilerit linnaa ja ilmiantakaa jos epäilette jonkuu myyvän ni ei se ole ratkasu ongelmaa koska kytät kyl tietää missä myydää. huumeet ei tule koskaan häviämää vaik nakkais kuin porukkaa häkkii. raivo nousi kyl itellekii ku kuulin tästä nuoren poitsun tapauksesta ja miten levinny lapsien keskuutee noi huumeet. tälläset ihmiset kyl joutais giljotiinii! koulussakaa ku ei kerrota huumeist muuta ku älä ota tai kuolet. kuka nyt sit tommoist täysin yliampuvaa paskaa uskois...sen takii hävii uskottavuus täysin noist huumevalistuksist. kertoisvat huumeist ja niien vaaroist ihan realistisest. ittel kuoli kolme kaverii nuoruus vuosin sekakäyttöö ku ei tiedetty subun vaaroista yhdistettynä muihin mömmöihin. parhaiten auttaa nuoria ku puhuu niiden kanssa, pitää antaa ymmärtää että kaikesta voi puhua ja se että ei ensimmäisenä tuomita jos virheen on tehny... koska muuten lapsi ei uskalla puhuu vanhemmille asioista ja totuus "kulissien" takana voi olla paljon järkyttävämpi ku oisvat ikinä voinu kuvitella. ainoastaan koska lapsi ei ole uskaltanut kertoa totuutta.

    • silloinjanyt

      Asiat faktoina, ei pirinkäyttäjien lapset joudu vieroitukseen heti synnyttyään, jos on hitaitten käyttäjä, niin silloin lapsi (vauva) saatetaan laittaa vieroitukseen jos lapsella on vieroitusoireita. Asioista pitäisi ottaa selvää, ennekuin niistä tosiasioina huutelee. Sinänsä tuo ei muuta sitä tosiasiaa, miten järkyttävää tuo touhu on.
      Kannattaisi kertoa nuorille, jos semmoinen millä ei ole toleranssia, ottaa esim. subua, vähän pillereitä (pameja, xanoreita yms.) ja hiukka vaikka siideriä siihen poltaa savut, niin on jo todella vaarallista, hengitys lamautuu. Monet nuoret ei varmaan tiedä asioista ja siksi sitten tapahtuu ikäviä. Subu yhdistettynä bentsoihin ja siihen alkoholi = todella vaarallinen yhdistelmä, sitä ei varmaan osata ajatella.
      Ei ne aikuiset niille nuorille diilaa, kyllä ne on ne nuoret itse ketkä jakaa/myy kavereilleen, tietysti se nuori saa itse ne jostain ja se taas jostain jne, että sieltä yläpäästä löytyy sitten jo aikuisia, ovatko enää suomalaisia, tuskinpa, eikä edes tältä seudulta.
      Jotain huumevalistusta pitää nyt nuorille järjestää, sellaista mitä jaksavat kuunnella, eli tosiasiat pöytään.
      Onko huumeet sitten todella lisääntyneet, ei ole, aina niitä on täällä ollut, aina niitä on nuoretkin kokeilleet/käyttäneet, ero on se ettei niistä ennen puhuttu avoimesti, ei ollut somea yms. Kyllä mun nuoruudessa -80 luvulla puistossa sitä pilveä poltettiin, pillereitä oli sekä kovempia aineita myös.

      • Elämäntaparikollinen_EVP

        Huumeit on ollu aina ja tulee. olemaan. Sota huumeitvastaan oli jo hävitty kun maailmanhistorian ensimmäinen unikko tajus alkaa tuotta morfiinia. Subu, ryynit ja alko taitaa olla se tappivin suomikombo. pari exää menny tolla setillä. Muualla euroopas kuollaan sit herskaan, AIDSiin, tai pumppu prakaa kräkist tai kokkelist. Suomi niin erilainen siin suhtees ku UK, Saksa, Tanska, Hollanti, Ranska, Norja, jopa Ruotsi. Virost puhumattakaan ja todella karmeest huumespurgujenihmemaasta tos 40 kilsaa itään. Kai tiiätte, et jengi tuuppaa sellast ainetta täysin tietoisina päiväst toiseen kudoksiinsa, joka tuhoaa kaiken paitsi luun, suoneen se tappas. Maksimieliniänodote 3 v ja sillon on jälel se yks käsi millä ruuttaa sitä paskaa vaikka selkään, kun muut raajat amputoitu. Hyvin haminas mun mielest menee. Korvaushoitookin saa heti kun on suboxone/subu koukus A-Klinikalt ja muita ryynei, jos ryynikoukku, ne oikeesti on jeesannu monet ok kuntoon. Nuoret jotka myy 99% tapauksista vaan toisilleen ei uskalla kärähtää, kun klinikan vieres on pakkohoitola, jonne kaikki alle 18 v tapaukset joutuu ekast kerrast ku jää kiinni. Pitäs vanhojen veteraanien käydä puhuus koulus, miten paskaa on olla 45 ja olla ollu polleen koukus 17 v ja sit lopun elämää korvaushoidos, kun niin paskana.


    • onnäin

      mulla ei ole mitää sympatiaa huumeiden käyttäjiä kohtaan. jokainen tekee itse valinnan. harvemmin juoppo ryöstää kuminkaa kauppaa mut narkit sitäkii enempi.

    • Toivotaanpahinta

      Pikainen googletus tarjosi vanhimman artikkelin 11v takaa jossa mainitaan huumeiden tilaaminen netistä. Puhumattakaan uudemmista sivustoista joissa neuvotaan kuinka se tehdään, josta myös luetuimmat lehdet tehnyt juttuja. En tiedä mistä aineensa hankkivat, mutta tuskin tietävät nämäkään jotka toivovat että syyllinen löytyisi naapurista.

    • silloinjanyt

      Aina ne tulee ulkomailta, tulee muulien mukana tai postin, sama tuo, ei niitä Suomessa valmisteta, paitsi kukkaa kotikasvatuksessa. Eli kyllä se alkuperäinen syyllinen on muualta kuin täältä. Reseptillä saatavat tai muu kama, ei täällä valmisteta. Eikä itänaapuria vissiin kukaan ole syyttänyt, eli taas faktat faktoina.

      • tänäänjany

        Faktahan on se että kukaan ei ole kirjoittanut itänaapurista mitään vaan naapurista. Tarkoitus herättää kysymys niille jotka olettavat heti jonkun diilaavan lapsille, kirjoitusasuista päätellen oikein toivovat sitä. Että on muitakin kanavia hankkia.


    • jondonbovi

      Reseptilääkkeet ja alkoholi tappavat vuositain enemmän ihmisiä KAIKISSA ikäryhmissä, kun yksikään laillinen päihde. Ettikää vaikka tilastot, jos ette usko. Kyllä suurin ongelma tässä maassa on juurikin nuo lailliset aineet!

    • jodonbovi_korjaus

      Reseptilääkkeet ja alkoholi tappavat vuositain enemmän ihmisiä KAIKISSA ikäryhmissä, kun yksikään laiton päihde. Ettikää vaikka tilastot, jos ette usko. Kyllä suurin ongelma tässä maassa on juurikin nuo lailliset aineet!

      Anteeksi lukihäiriötäni.

      • rich-i-e-smarbora

        Eti ite tilastosi. Varmaan ootki ettiny, muttet löytäny. Nyt sitten tuhlaat muitten aikaa olemattomien tilastojen etsintään. Ja totta helvetissä tappaa viina ja lääkkeet absoluuttisesti enemmän, kun myös käyttökertamäärät ovat about 100 kertaset....


    • subumään

      Valtio vielä kustantaa subut :D

    • nettidiileri

      Netin kauttahan niitä huumeita hankitaan ja myydään täällä

      • elämäntaparikollinen_EVP

        Joo, siks ei kannata käyttää, kun jotaa uutta kemikaalia, mikä sikavahvaa psykoositakuulla myydään pirinä ja karfentaniiliä (tarkoitettu norsuille ja isommille) pollena, pikku moka diilerin tai käyttäjän annostukses tappaa alla 10 sekkaa kyynärtaipeest... ja essotkin on jotaan random kamaa, mitä ei kokeiltu ees ku et kuoleeks rotta tohon. Jäi henkiin, joten myyntiin netissä. Homma menny täs maas sairaaks.

        Maissa jossa ei ihan näin paljon niuhoteta aineet on ehkä kovempii, mut melkein aina ne on sitä mitä luvataan. Turha tappaa asikkaita, tai saada huonon diilerin maine. Been there seen that.


    • Asia

      Pitäisi saada tänne sama huumelaki kun Singaporessa.Kiinni jäät ja teloitus konekiväärillä.Ilman valitusoikeutta.

      • bassotuubastit

        Kerrankin asiaa,en tiedä onko tuollainen laki jossain oikeasti,mutta kyllä,jokainen munaton surkimus joka pilaa näiden nuorten elämän, ei mitään muuta ansaitse kuin niskalaukaus.Tai sitten pelkkä menelippu ja siperian perimmäiseen vankilaan igorin pano kaveriksi.


      • Svenssån

        rikospoliisi takaisin kaupunkiin ja 24/7 miehitys muutenkin pitäisi olla..sentään sellainen lintukoto Hamina nykyään lommoposkille . Ihan hienosti on paikat valmiiksi pedattu narkeille asua täällä.
        Skeittirampeilla ja nuorisotiloilla ei huumeongelmaa poisteta vaan rangaistuksilla ja karkoituksilla Ahvenanmaalle.Uikoon takaisin.


      • elämäntaparikollinen_EVP

        No Hemu otti äkkilähdön oman ykköstuotteensa kautta. Jos lapsille myy aikuinen, kannatan karkotusta savoon kalakukolle ja vedelle elinkautiseksi. Jos nurisee voi toki heittää rasvatun kiepin köyttä ja osoittaa vankan puun.


    • hesariiii

      Asuuko se helsingin herra vielä husulassa? varsinainen diileri

      • kolahomo

        Pämehän se niitä huumeita sieltä helsingistä ronttaa


    • jesusvaa

      yrittäkää estää se ettei tule enää uusia "ostajia" katukaupasta ni ehkä myyntikii vähenee.. asioit kannattaa välil aatella toiseltakii kantilt.

      • jesseteippi

        Jumala siunatkoon huumekauppiaat :)


      • peelotsaatana

        haista paska . myyjät ne tarjoaa heikoille. ja sitäpaitsi saatanan mulkut uskokaa jo että se joka myy on ensisijassa syyllinen. ostajat koukutetaan ja heikkoahan se ..eipä kannata ajatella 2 toiselta kantilt " ilman a kirjainta saatana. myyjät poseen ensin . sitten ostajet perässä. prkele


    • jodon

      Uuden summan koulun lähellä niitä huumeita kuulemma liikkuu!

      • antijobon

        väitätkö että penskat diilaa jotaa kamaa koulun ympäristös!?! mitä mömmöi sitä joboni vetän... en oo varma täst mut eiks se oo alaste pösilö!


      • antijobon

        korjatakseni tuota asiaa, ni en oo kuullu ikinä liikkuvist huumeist, ilman etteikö joku ois niitä liikuttan... ota muutamat savut lisää ni eskarissakii pyöritetää vielä järjestäytynytttä rikollissuutta. siks ne toi pilviporukka onkii niin hulvatont, pidentää toisten ikää naurattamal, samal ku itte menaa tukehtuu savuihi. :D


      • bonbondon
        antijobon kirjoitti:

        korjatakseni tuota asiaa, ni en oo kuullu ikinä liikkuvist huumeist, ilman etteikö joku ois niitä liikuttan... ota muutamat savut lisää ni eskarissakii pyöritetää vielä järjestäytynytttä rikollissuutta. siks ne toi pilviporukka onkii niin hulvatont, pidentää toisten ikää naurattamal, samal ku itte menaa tukehtuu savuihi. :D

        Taitaa tarkottaa koulun lähellä asuvaa diileriä


      • antijobon

        ilmeisest sit ootte ittekii jotaa narkkei ku kerran tiiätte jostaa diilerist...? vai onks tääkii joku typerä huhu juoru mitä ihmiset osaa kyllä levittää?


      • antijobon

        kumma ettei yhtää nimee laitettu tänne jos kerran ollaa tietävinää jotaa :)


    • Tohtori-S

      Tässä nyt näemme huumausaineiden kieltolainpimeän puolen.
      Kama liikkuu lapsille helposti ja lähteet joista se hankitaan, ei aineen alkuperästä ei ole mitään takeita, sitähän on saatettu jatkaa vaikka millä paskalla.
      ja ohjeet ja annostukset saadaan netistä ja kavereilta.

      Toisin oli ennen kieltolakia.
      Lyhyt esimerkki tyypillisestä 1900 luvun alkupuolen huumeiden käyttäjästä:
      Keskiluokkainen perheenäiti jonka raskas arki kotia hoitaessa, saa rentoutusta
      Heroiinista ja on myös addiktoitunnu siihen.
      mutta hänen huumeriippuvuudesta ei ole yhteskunnalle suurta haittaa, koska heroiinin ansiosta äiti pystyi huolehtimaan suurperheestä ja kodista.
      Heroiinin joka on varmasti puhdasta, hän saa omalta lääkäriltä ja käyttöannokset ja tavat ovat asiantuntijan laatimat.
      Huumekuolemia ei silloin juurikaan tapahtunut, eikä kenellekään tullut edes mieleen että lapset alkaisivat sitä käyttämään.

      Joten huumausaineet on pikaisesti saatava pois pimeiltä markkinoilta,
      pois lapsilta ja nuorilta ja laitettava tarkasti VALVOTTUUN MYYNTIIN ja niiden välittäminen alaikäisille ankarasti rangaistavaksi.

      -Ihmiskunta on aina käyttänyt päihteitä ja tulee aina käyttämään,
      koska olemme ihmisiä!

      -Olen puhunnut .

      • KOKONAISKUVA

        ASIAA SEKAMELSKAN KESKELLÄ...ENNEN VANHAAN VIINA TAI PILVI TROKARITKIN PITI KURIA..ALAIKÄISILLE MYYJÄ SAI KUNNOLLA TURPAAN..JA HOMMAT LOPPUI SIIHEN...MUTTA TUTKINEENA HISTORIAA LÄPI MAIDEN..HUUMEET ON DEMONISOITU JA KRIMINALISOITU..LÄÄKETEOLLISUUS RIKASTUU..RIKKAAT RIKASTUU JA KÖYHÄT KÖYHTYY...IHMISILLÄ EI VARAA EDES KOTEJAAN PITÄÄ..NYKYAJAN ORJUUTTA..MIKSI MORAALITTOMAT JOHTAJAT SEKÄ RIKKAAT EI JOUDU VASTUUSEEN??? MUTTA PAREMPI NIIN ETTÄ SELVINPÄI N ...TOKI HELPOMPAA OLLA JA NAUTTIA ELOSTA PAITSI JOS ASUU SLUMMISSA VAILLA TOIVOA HUOMISESTA...NIIN SE VAAN ON...TOIVON VOIMIA KAIKILLE KURJILLE JA YMMÄRTÄMYSTÄ NS.YLEISILLE SYYTTÄJILLE..JOITA PIISAA..VAILLA KOKONAISKUVAA..NO JENKEISSÄ..BRITEISSÄ JO KOULURUOKA NIIN HAITALLISTA LAPSILLE..SILKKAA MYRKKYÄ..TYPERYKSIÄ HELPOMPI HALLITA.PISTE.


      • qata
        KOKONAISKUVA kirjoitti:

        ASIAA SEKAMELSKAN KESKELLÄ...ENNEN VANHAAN VIINA TAI PILVI TROKARITKIN PITI KURIA..ALAIKÄISILLE MYYJÄ SAI KUNNOLLA TURPAAN..JA HOMMAT LOPPUI SIIHEN...MUTTA TUTKINEENA HISTORIAA LÄPI MAIDEN..HUUMEET ON DEMONISOITU JA KRIMINALISOITU..LÄÄKETEOLLISUUS RIKASTUU..RIKKAAT RIKASTUU JA KÖYHÄT KÖYHTYY...IHMISILLÄ EI VARAA EDES KOTEJAAN PITÄÄ..NYKYAJAN ORJUUTTA..MIKSI MORAALITTOMAT JOHTAJAT SEKÄ RIKKAAT EI JOUDU VASTUUSEEN??? MUTTA PAREMPI NIIN ETTÄ SELVINPÄI N ...TOKI HELPOMPAA OLLA JA NAUTTIA ELOSTA PAITSI JOS ASUU SLUMMISSA VAILLA TOIVOA HUOMISESTA...NIIN SE VAAN ON...TOIVON VOIMIA KAIKILLE KURJILLE JA YMMÄRTÄMYSTÄ NS.YLEISILLE SYYTTÄJILLE..JOITA PIISAA..VAILLA KOKONAISKUVAA..NO JENKEISSÄ..BRITEISSÄ JO KOULURUOKA NIIN HAITALLISTA LAPSILLE..SILKKAA MYRKKYÄ..TYPERYKSIÄ HELPOMPI HALLITA.PISTE.

        Erittäin hyvin kirjoitettu! Muitakin hyvii esimerkkejä olis ,mut ei jaksa nyt käydä tähän mättämmään..


    • Jonnebisnisti

      jokaisen oma valinta, piikittääkö kannabista suoneen. Se on tiedettyä ja kouluissa opetettua ettävjo ensimmäinen kannabispiikki voi tappaa.

      • elämäntuhlausta

        Se on vähän eri asia jos piikittää piriä tai subua suoneen. Eikä se alaikäinen nuoriso edes tajua että pilvenpolttamisella ja kovilla huumeilla on eroa. Essot voi aiheuttaa aika pahoja aivovaurioita teineille


    • tuhlattuelämä

      Vahvasti epäilen, ettei huumeita pystytä koskaan poistamaan, lisää tulee koko ajan sellaisella vauhdilla. Sille sitten voi taas tehdäkin jotain, ettei joku halua niitä vetää, aina siihen on joku syy, miksi joku päättää sille tielle lähteä. Tuskinpa kukaan päättää, ekoja vetoja vetäessään, että alanpa nistiksi, mutta johonkin syyhyn ne ekat vedotkin vedetään.
      Siinä on se pahin tilanne, kun ei ole alussa mitään toleranssia, vedetään kaikkea sekaisin, ei tiedetä määriä ja mitä ne tekee yhdessä...
      Subut, bentsot ja alkoholi on todella vaarallinen yhdistelmä, ainakin sellaiselle henkilölle kellä ei ole toleranssia niihin.

    • Hälläväliä

      Eikös se ole vähän sellaista "ei toivottujen" jälkiehkäisyä?

      • ajat.muuttuu.vielä

        Juuri siitä sosiaalidemokratiassa on kyse. Sallitaan ongelmia jotka ovat haitaksi omalle väestölle. Samaan aikaan ajetaan globalisaatiota, islamisaatiota ja väestönvaihtoa edistäviä asioita.


    • narkitkoppiin

      Hyvä, että poliisit alkaa siivota näitä narkkari luusereita koppiin!

      • korppisilmä

        Ei niitä tarvis koppiin asti raahata,tuossa matkalla niskalaukaus ja heittää pusikkoon korppien nokittavaksi.


    • brööt

      Kiuas polttaa ja se opittu pienen..... Ei tarvi huuella suomi24:sel. Mirror mirror on the wall......

      • Peilaaja69

        Sietäisit ite saada turpaas saamarin hakkeri iivanainen. Meneppäs nuolemaan niitten kavereittes perseitä psykopaatti


      • Elämantarikollinen_EVP

        Enpä oo sitä psykoottista piripäätä nähnyt vuosiin. Työntääköhän jo ruohoa, ei lapsille, vaan iloksi silmille hautuumaalla. Se iivanainen.


    • saapalli

      Kun puhutaan huumeiden vaaroista, nousee keskustelussa AINA joku älypää, joka ryhtyy vertailemaan: Niin niin, mutta onhan se heroiini paljon vaarallisempaa...onhan se viinakin myrkkyä...lääkkeet ja viina se vasta tappaakin...kahvikin on huumausainetta...jne.
      Voi herraisä! Jos sanon , että löin tahallani itseäni puukolla polveen, tulee heti kommenttia: Niin mut jos lyöt kirveellä, tulee vielä enämpi vammoja. Tai jos ammut kiväärillä polveesi tulee VIELÄ enemmän vammoja.
      Nämä huumeidenvastaiset keskustelut yleensä typistyvät siihen, että ruvetaan vertailemaan mikä se nyt oikeastaan onkaan vaarallisinta.
      Pysytäänpä nyt asiassa. Eli, huumeet ovat vaarallisia. Ei ole väliä sillä mikä on sitä vaarallisinta. Estäkäämme kaikin tavoin, ettei alaikäiset saa niitä käyttöönsä. ( Täysi-ikäisten puolesta emme kai voi tehdä enää mitään)

    • kelkkalainen

      Hevoshaassa disaa joku nuorehko nainen opiaatit pennuille !!

      • Regina665

        Hai äläm kerro sitä kaikilleee


    • vigilante

      Normaalien Haminalaisten varhais-tai teinien sanavarastoon ei kuulu moiset subut,pirit,yms. Jos kuuluvat,niin aletaan jo olla heikoilla jäillä.Heti jos käytös alkaa olla omituista niin kannattaa epäillä pahinta.Ei kannata välittää vaikka tuntuisikin ylireagoinnilta.

    • loikkalainen

      1.kasvatus lähtee kotona,jos vanhemmat eivät tiedä keiden kanssa lapset liikkuvat vapaa-aikana kannattaa huolestua.2.vanhempien rooli lapsiinsa, useimiten kaveri/palvelija.terve auktoriteetti kasvatuksessa unohdettu.lasten tekemisistä kannattaa olla kiinnnostunut jatkuvasti,aidosti,silloin keskusteluyhteys säilyy normaalina ja ongelmiin pystyy puuttumaan ajoissa.kyllä ne pelisäännöt tietääkseni on aina laadittu kotona,ja tätä kautta mielestäni vanhemmat voisivat katsoa peiliin. tietynlainen nettihysteria ei ole ratkaisu jo tapahtuneisiin virheisiin.

      • koikkalainenn

        Aivan samaa mieltä! Ei se kasvatusvastuu katoa siihen kun lapsi on teini-iässä. Joku viisas on sanonut että teini-ikäinen tarvitsee jonkun aikuisen läsnäoloa saman verran kuin taapero! Niin on myrskyisää aikaa. Kohdelkaa lapsianne kunnioittavasti ennen kaikkea, älkää olko kyyliä mutta olkaa läsnä ja silmät auki. Onko uralla eteneminen tärkeämpää kuin lapsi? Minä en pidä vanhempiini yhteyttä enää, kokivat aikanaan muut asiat sen verran tärkeämmiksi, nyt niittävät mitä kylvävät. Joku enkeli ollut matkassa etten nyt ole joku alkoholin-/pirinkäyttäjä.


    • SVS.13

      internetissä se varsinainen ongelmakin on..! tai sen aiheuttaja ainakin.

      • ElämäntaparikollinenEVP

        Internetin yleistyminen -90 luvulla sai aikaan huiman huumeiden käytön räjähdyksen. Ainakin Helsingissä, Varmaan myös muuallakin. Kokonaisia IRC keskustelukanavia oli omistettu pelkille huumeille, mm #pilvilinna. Tästä tuppukylästä en tiedä.


    • sota.huumeita.vastaan
    • PiriSubukombo

      Kohta kevät alkaa lämmittää ja ongelmat lisääntyy ja alkavat näkymään puistossa ja torilla.

      • Jasperst

        Joo Haminan puisto on näin ulkopaikkakuntalaisen silmissä kesäisin pahempi kuin stadissa.


      • ElämäntaparikollinenEVP

        Joo, se puiston kesäteatteri, missä meidän parikymmenpäinen alkoholistisakki kokoontui oli hurja paikka. Tosin huumeita ei siellä käytetty. Viinaa senkin edestä.


    • Kyllästynyt88

      Suurin ongelman oli silloin 10v sitten se, että Haminan poliisit olivat itse mukana koko touhussa. Eräskin jo konkkaan mennyt ravintola oli vain rahanpesua varten. Narikasta myytiin nuorille tavaraa.. Erikoista että poliiseja ei ikinä näkynyt siellä :)

      Hamina on ollut virkavallan suhteen täysi vitsi, sen takia kai myös laittoi viisaimmat lapun luukulle. Eräskin tuttu poliisi ihmetteli aikoinaan, että miten kaakkois-suomen poliiseilla oli aina uudet autot, kesämökit ja omakotitalot :)

      • Buahahhahhaha

        Foliohattu päässä kirjoittelet ?


      • kokeilijaasteella

        Onks kellää mitää hajuu että mitä aineita tai ainetta toi "kyllästynyt88" ois voinu esim vetää? Oon about 15-20 kertaa kokeillu kannabist ja ei se mul ainakaa oo mitenkää sekottan (ainakaan vielä) todellisuuden ja mielikuvituksen maailmaa mitenkää keskenää... Vai voiks tommost tulla pitkä-aikaiskäytöl sitte?


      • salaliitto.hörhöt

        Foliohattu HETI päähän!!!!


      • fredrikshamn

        Ikävä kyllä "Kyllästynyt88" on asioista oikeilla jäljillä.. Mistä sitten lienee saanut tietää tämän kuoliaaksi vaietun salaisuuden? Tosin homma alkoi jo paljon aikaisemmin. Rahoittajat ovat nykyään "kunniallisia" yrittäjiä.... Ellei sitten ole myyneet jo firmojaan?Osa asioista tietäviä on jo manan majoilla. Kuoleman syyt oli sangen luonnollisia kun paikalliset viranomaiset asioita tutki =) Tosin taisi niitä tuomioitakin tulla kun aseet paukku ja pommeja viriteltiin, mut se on jo pitempi juttu, eikä liity pelkästään kaakkois-suomeen... Tapanahan oli, että pomot sopi poliisien kanssa jutuista ja tietämätömien pikkinilkkien oli paras pitää turpa tukossa. Ei tämä Aarnion ja UB:n pomon yhteispeli ole kuin jäävuoren huippu noissa piireissä.


    • Kaijoliianoldmom

      Varsinainen ongelma taitaa(tai ongelmaksi nimetty asia) olla ihan yksittäistapauksia. Ainahan bileissä pössytelty on. Jos jäät sinne nurkkiisi vuosikaudet polttelemaan ni se on ongelma. Viihdekäyttöhän ei ole, kai nämä kullannuput töissä käy ja vielä melkosen ruumiillissakin ja hyvin palkatuissakin koska takaaseuranneena satasen palveluraha ovimiehelle ei illan budjettia kaada....ai mutta jos se sisälsi sen kalliin oloisen tyttöystävänkin..? Nimittäin ei edes 7 eurolla kehtais kyseisen tyyliset sisään kävellä. Näissä sitä roolimallia on nuorille, eipä kastu hiukset jonotellessa. Sitä vakityötä odotellessa.

    • breaking.news
    • lopettanut

      Hommahan menee niin, ettei ketään voi pakottaa vetämään huumeita, kyllä sen valinnan tekee jokainen ihan itse. Oli se käyttäjä sitten 15v tai 50v. Herätkää jo todellisuuteen.. Ja mitä enemmän nuoriakin kieltää, sitä varmemmin ne myös kokeilee. Kouluissakin juoksee enkelikasvoisia päihdevalistajia mitkä ei tiedä todellisuudesta mitään, sanovat vaan että älkää vetäkö siihen kuolee. Itse ennemmin kuuntelisin kunnon nistiä joka kertoo hirveimmistä tripeistään oikeana kokemuksena, kuin ihmistä joka on hädin tuskin kännejä vetänyt.

      • nuorisotyö

        Hommahan ei nyt tosiaankaan mene niin, pakottaahan ei todella voi ketään, mutta kyllä se jonkinlaista pakottamista on se kaveriporukan painostuskin ja yllyttäminen, joskus jopa yllättävän kovaakin pakottamista. Hyvin suuri osa nuorista kertoo juuri kavereiden painostuksen johtaneen siihen ensi kokeiluun ja tunnettu toshan on vanha sanonta että joukossa se tyhmyys....jne. Mitä tulee sitten noihin valistajiin niin kyllähän he ovat aika usein päihdealan työntekijöitä ja useinmiten vielä pitkän uran tehneitä niin että kyllä siellä tietämystä on, veikkaisin jopa että enemmän kuin eräillä täällä kirjoittajilla. Itse olen työtä nuorten parissa tehnyt yli 6 vuotta ja kolmessa eri kaupungissa joten ainakin luulisin tietäväni edes jotakin nuorten tämänhetkisestä voinnista, tosin paljon on asioita jotka eivät ikinä tule päivänvaloon, mutta kyllä niistäkin jotain tietoa löytyy kun tietää mitä ja mistä etsii.


      • vauhtiviivaa

        On kyllä ihan perhanan tyhmiä kavereita, jos painostavat jotain kokeilemaan. Olisiko vaan niin, että tämä on "selittelyn makua" omalle hölmöydelle. Ovat halunneet niin kovasti kuulua joukkoon, että oma järki on jättänyt?

        Tunnen pari ex-narkkaria ja kyllä heidän elämänsä on syvältä. Perhe lähtenyt, lapsia eivät tapaa koskaan, eivät ole kyenneet elättämään lapsiaan, vaikka on tehnyt lapsia enemmän kuin tarpeeksi. Kehitys jäänyt ex-narkeilla teinin tasolle...


      • kovia.äijiä.ovat
        vauhtiviivaa kirjoitti:

        On kyllä ihan perhanan tyhmiä kavereita, jos painostavat jotain kokeilemaan. Olisiko vaan niin, että tämä on "selittelyn makua" omalle hölmöydelle. Ovat halunneet niin kovasti kuulua joukkoon, että oma järki on jättänyt?

        Tunnen pari ex-narkkaria ja kyllä heidän elämänsä on syvältä. Perhe lähtenyt, lapsia eivät tapaa koskaan, eivät ole kyenneet elättämään lapsiaan, vaikka on tehnyt lapsia enemmän kuin tarpeeksi. Kehitys jäänyt ex-narkeilla teinin tasolle...

        "On kyllä ihan perhanan tyhmiä kavereita, jos painostavat jotain kokeilemaan."

        Voi olla, että niitä tapauksia on käynyt. Huumeet saattavat kiinnostaa, mutta niitä ei aina kokeilla itseen, vaan johonkin toiseen. Aina ei välttämättä edes painosteta vaan kokeillaan kysymättä.


    • Asiat

      Mä näin ukon joka otti huumeita

    • swimbazzzzz

      Täällä on kunnon ongelma. Otin just linkut piriä ja paskaahan se oli! ei täältä saa ees kunnon swimbaa!!

    • älämöly

      Ruissalon vesitornilla näyttäis kokoontuvan teinien huumerinki, sen näköistä ja oloista hihhulia siellä ramppaa iltaiseen aikaan. Poliisia ei tietenkään näy mailla halmeilla.

      • Pimu-tussu

        Suihinotto 20 egee


    • NaapurissaHommaHallussa

      Huumeiden käyttäjät= Posiitivisten ihmisten kerho (PIK)

      Posiitivista ajattelua niin halaillaan ja ei kukaan ymmärrä tosiasioita. Elämä hymyilee ja ei mistään mitään vastuutaa, muut vaan niin tyhmiä että ei sitä kukaan ymmärrä.

    • guacamole

      Tulli kulli

    Ketjusta on poistettu 6 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 4 tuntia töitä kerran viikossa on naisen mukaan liian raskasta

      Tämä ei taija olls lieksalaine vaikka "tuntomerkkiin" perusteella nii vois eppäillä! 🤣 31-vuotias Maya ei kykene tekemä
      Lieksa
      89
      4194
    2. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      43
      4102
    3. Riikka Purra rosvosi eläkeläiset!

      1900 euron eläkkeestä rosvottiin 350 euroa. Kohtuullista vai? Perussuomalaisia ei enää ole olemassa meille eläkeläisille
      Maailman menoa
      609
      3914
    4. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      20
      2725
    5. Näytit nainen sanoinkuvaamattoman ihanalta

      En voi unohtaa sinua. Pohdin nyt sinua.
      Ikävä
      78
      2475
    6. SDP:n kannatus edelleen kovassa nousussa, ps ja kokoomus putoavat

      SDP on noussut Helsingin Sanomien tuoreessa kannatuskyselyssä kokoomuksen ohi Suomen suosituimmaksi puolueeksi. SDP:n ka
      Maailman menoa
      340
      2074
    7. Ihastuksesi persoonalliset piirteet ulkonäössä?

      Onko jotain massasta poikkeavaa? Uskallatko paljastaa? Aloitan; todella kauniit kädet ja sirot sormet miehellä.
      Tunteet
      127
      2072
    8. Kansaneläkkeiden maksu ulkomaille loppuu

      Hyvä homma! Yli 30 miljoonan säästö siitäkin. Toxia.
      Maailman menoa
      190
      1950
    9. Ketä ammuttu ?

      Ketä sielä Juupajoela ammuttu ei kait mainemies alkanu amuskelemaan , , Kyösti H ?
      Juupajoki
      28
      1609
    10. Nainen, meistä tulisi maailman ihanin pari

      Mutta tosiasiat tosiasioina, on liian monta asiaa, jotka sotivat meidän yhteistä taivalta vastaan. Surulla tämän sanon,
      Ikävä
      66
      1422
    Aihe