Uusi/uudet Star Wars elokuvat

Scifisti1977

Rakastuin Star Wars:in pikkupoikana kun näin ne kolme ensimmäistä leffaa (Episodit IV, V ja VI). Myöhemmin sitten tuli nämä prequelit ja vaikka ne eivät olleet todellakaan niin hyviä kuin klassikot, pidin niistäkin paljon ja nekin löytyvät hyllystä. Luulin, että enään ei tule uusia Star Wars -elokuvia ja koska en ollut saanut saagasta tarpeeksi aloin lukemaan expanded universen (EU) kirjoja. Erityisesti kirjat, jotka sijoittuivat Jedin paluun (Episodi VI) jälkeen kiinnostivat minua. Ja kyllä niitä kirjoja löytyikin...useita kymmeniä (suurin osa englanninkielisiä). Ja paljon tapahtui. Luke Skywalker perusti jediakatemian, Imperiumin rippeet koittivat nousta valtaan ties millä uudella superaseella tai johtajalla (Grand Admiral Thrawn etc)...ja aina ne onnistuttiin lyömään. Kapinallisista tuli lopulta Uusi Tasavalta prinsessa Leian johtamana. Han Solo ja Leia menivät naimisiin ja saivat ensin kaksoset Jacenin (poika) ja Jainan (tyttö) sekä myöhemmin Anakin pojan ja heistä tuli kaikista jedejä. Leiakin kouluttautui myöhemmin jotain 40-50-vuotiaana jediksi. Luke Skywalkerkin löysi rakkauden Mara Jade:sta ja meni naimisiin. He saivat pojan Ben Skywalkerin, josta tuli jedi myöskin. Sitten Star Wars -galaksi koki pahan invaasion toisesta galaksista ja siinä 5- vuotisessa sodassa Anakin Solo ja Chewbacca kuolivat. Jacen Soloon se vaikutti niin pahasti, että hän lopulta kääntyi pimeälle puolelle ja hänestä tuli sith lordi Darth Caedus. Ainoastaan hänen siskonsa Jaina Solo omien jeditaitojensa sekä Boba Fettin (ei kuollut leffassa kirjojen mukaan) koulutuksen ansiosta pystyi lopulta kukistamaan hänet. Näin ollen Han Solon ja Leian lapsista enää elossa oli Jaina. Ennen tätä Darth Caedus oli tappanut Luke Skywalkerin vaimon Mara Jaden. Ben Skywalker oli hetken Jacen Solon eli Darth Caeduksen oppilas (ei tiennyt että hän oli pimeällä puolella) mutta kun Benille selvisi että Jacen Solo oli Darth Caedus ja pimeällä puolella, hän sanoitui siitä irti. Leiasta tuli Han Solon uusi partneri Millenium Falconin ohjaimissa, Chewbaccan kuoltua. Uuden tasavallan jälkeen muodostui Galaktinen Allianssi, kun imperiumin rippeet ja Uusi tasavalta saavuttivat viimein rauhan ja yhdistyivät. Leia luopui politiikasta ja alkoi Jediksi.

Tähän asti itse sain luettua kirjoja. Tässä vaiheessa oltiin jo jotain 30-35 vuotta Jedin paluun jälkeen. Sitten tuli joku 9 osainen "Fate Of The Jedi" -sarja jota en ehtinyt lukea. Siinä sithien joku vanha järjestö nousee jne jne ja jedit tulevat hulluksi. En tiedä tarkkaan.

Mutta, nämä uudet leffat romuttavat kaiken tämän edellä kirjoitetun (vaikka Lucasin omistaessa vielä oikeudet, ne olivat virallista Star Wars kaanonia). Disneyn tulessa kehiin kaikki romuttui. Chewbacca elää, vaikka EU:n mukaan hän kuoli jo vuosia sitten. Leffa sijoittuu juuri 30v Jedin Paluun jälkeen eli juuri samoihin aikoihin, kun mitä EU:n kirjoissa päästiin. Siispä taidan alkaa lukemaan nyt niitä kirjoja, jotka sijoittuvat tuhansia vuosia ennen elokuvia. Ne voidaan ainakin kuvitella kuuluvan kaanoniin. Sekä pelit. Knights of the Old Republic ja siihen liittyvä kirja "The Old Republic: Revan". Sithien kahden säännön synty: "Rule Of Two". Jne jne. Löytyy sieltäkin paljon hyviä kirjoja.

Ja onhan näitä kirjoja silti kiva lukea, vaikka eivät "virallista" tarinaa enään olekaan. Tuolla on lista kirjoista, jos jotakin kiinnostaa:

http://starwars.wikia.com/wiki/Timeline_of_Legends_books

4

96

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Scifisti1977

      En kirjoittanu tuota harmitellakseni tilannetta. Itseasiassa olen todella innoissani uusista leffoista. Nähtyäni Star Wars Episode VII: The Force Awakens:n uuden teaser trailerin (toinen), olen todella innoissani ja odotan joulukuuta malttamattomana. Olen 38-vuotias scififani ja Star Wars on ehdotonta eliittiä ja aivan mahtava taru! Kirjat ovat mukava lisä ja laajentavat tarua upeasti!

      Meinasin hommata vielä tämän Star Wars: The Clone Wars -animaatiosarjan ja uuden animaation elokuvan (sarjan aloitus?) Star Wars: Rebels. Tuo Clone wars sarja sijoittuu Episode II:n ja Episode III:n väliin. Tuo uusi Rebels sijoittuu Episode III:n ja Episode IV:n väliin. Ne kuullemma ovat virallista kaanonia. Pitänee siis tutustua.

      Kattellaan! May the Force jne jne...:D

    • Xizor

      Jonkin verran harmittaa että päättivät pyyhkiä EU:n pois, mutta voin antaa sen anteeksi jos leffat ovat hyviä. EU, tai ainakin hyvä EU, tuntui muutenkin olevan kuolemassa tuon Fate of the Jedin aikoihin tai sen jälkeen. En voi tietää, mutta veikkaan syyksi sitä, että Lucas loi uutta kaanonia Clone Wars-sarjallaan välittämättä ollenkaan EU:ssa asetetuista kuvioista. Kirjailijat kyllästyivät retconnaamaan juttujaan. Karen Traviss (joka ei kylläkään ollut niitä hyviä kirjailijoita, mutta kuitenkin) taisi häipyä ovet paukkuen, kun hänen miehekkäät ja naurettavan ylivoimaiset mandalorialaisensa muuttuivatkin yhtäkkiä pasifisteiksi.

      En ole kyllä yhtään kiinnostunut uuden jatkumon kirjoista. Voin harkita, jos löydän jonkun suosikkikirjailijani (Zahn, Denning, Allston... ehkä Stackpole) kirjoittaman sellaisen.

    • sw_fanityttö

      Pelkään kyllä pahasti mitä niissä uusissa leffoissa oikein on tulossa. Sehän oli Episode VI:ssa ihan selvää että Leia ja Han päätyi pariksi ja sitten Disney päättää julkaista tämmöisen sarjiksen:
      http://www.independent.co.uk/incoming/article10298270.ece/alternates/w620/v2StarWarsSplit.jpg

      Sanon vaan että jos tuo sarjis on canonia niin Disney kusee tämän homman nyt kyllä ihan täysin. Olisivat ennemmin vaikka käyttäneet EU matskua ja tehneet leffansa sen pohjalta. Jacen ja Jaina olis ollu hienoa nähdä leffoissa :p

    • satujarahasta

      totaalista rahastusta

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Miksi jollain jää "talvi päälle"

      Huvittaa kastoa ullkona jotain vahempaa äijää joka pukeutuu edelleen kun olisi +5 astetta lämmittä vaikka on helle keli
      Maailman menoa
      308
      3137
    2. Mitä et hyväksy miehessä/naisessa josta olet kiinnostunut?

      Itse en halua, että miehellä olisi lapsia!
      Ikävä
      222
      1967
    3. Se katse silloin

      Oli hetki, jolloin katseemme kohtasivat. Oli talvi vielä. Kerta toisensa jälkeen palaan tuohon jaettuun katseeseen. Tunt
      Ikävä
      59
      1602
    4. Tiesitkö? Farmi Suomi Kirsikka Simberg on tämän julkkisnaisen tytär - Katso tyrmäävät mallikuvat!

      Oho, aikamoinen ylläri. Tiesitkö?! Kirsikka Simberg on yksi tämän kauden Farmi Suomi -kisaajista. Hänellä ei ole tuttu t
      Suomalaiset julkkikset
      4
      1404
    5. Kaipaaville

      Kerro sun tunteesi ja ajatukset tähän jos et uskalla irl!
      Ikävä
      81
      1288
    6. Tuhdit oluet kauppoihin. Miksi vastustaa?

      8% oluet kauppoihin mutta mikä siinä on että osa politikoista vstustaa ? Kauppa kuitenkin hinnoittelee vahvan oluen ni
      Maailman menoa
      272
      1213
    7. Miten haluaisit

      Että reagoisin jos näkisin sinut nyt?
      Ikävä
      81
      1064
    8. Sinua tulen kyllä ikävöimään pitkään nainen

      mutta oli pakko tehdä päätös oman mielenrauhan vuoksi. Toivottavasti saat elämältä kaiken mitä haluat.
      Ikävä
      52
      1051
    9. Tärkeä kysymys!

      Haluatko sinä, mies, minut?
      Ikävä
      80
      991
    10. Asiallinen lähestyminen

      Mitä on asiallinen lähestyminen?? Tietääkö tai tajuaako kukaan, varsinkaan miehet??? Eilen NELJÄNNEN kerran jouduin isk
      Sinkut
      145
      867
    Aihe