Maajussit käpykaartissa sotiemme aikana

TotuusEsiin_

Nyt kun sotiemme päättymisestä on 70 vuotta uskalletaan vihdoin puhua asioista oikeilla nimillä. Kun isänmaamme sankarit taistelivat rintamalla vapautemme ja itsenäisyytemme puolesta, maajussit lymyilivät metsissä käpykaartissa sotaväkeä pakoillen. On suorastaan irvokasta, että nyt maajussit puhuvat suu vaahdossa maanpuolustuksesta.

Missä olivat maajussit silloin kun kansa taisteli?

88

254

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Ethän_sinäkään

      ollut siellä päinkään. Punikki isäsi palelutti munansa maakuopassa karussa ollessaan ja sinusta tuli sitä mitä täällä nähdään joka jumalan päivä.

      Ja kaikki tämä yhteiskunnan piikkiin.

      • ikweghfiuwserghiuwah

        Hyvä kommentti! Kotiväki viljeli ruokaa rintamalle. Akat hoiti kyntöhevosen hommat kun oikeat työhevoset vietiin tykkejä vetämään. Käpykaartilaiset pisti vielä kapuloita rattaisiin. Jos nyt tulisi sota ja en muuten palvelukseen kelpaisi niin jahtaisin torrakon kanssa noita aloittajan kaltaisia käpykaartilaisia yöt ja päivät!


      • Perhoniloinenleski

        Perhossa eki ei jahtaisi, oli viimeinen jahti navetan takana ja taisi tulla hutilaaki!


      • sageew
        ikweghfiuwserghiuwah kirjoitti:

        Hyvä kommentti! Kotiväki viljeli ruokaa rintamalle. Akat hoiti kyntöhevosen hommat kun oikeat työhevoset vietiin tykkejä vetämään. Käpykaartilaiset pisti vielä kapuloita rattaisiin. Jos nyt tulisi sota ja en muuten palvelukseen kelpaisi niin jahtaisin torrakon kanssa noita aloittajan kaltaisia käpykaartilaisia yöt ja päivät!

        Se homma onkin sinulaiselle poliisille omiaan.


    • Periytynyt-

      Ollet "tuhkamuna" et vie jälkeläisille sanomaasi enään,
      kommunismin ihanuudesta.
      Punikki isän siemen ei ole laadukasta.

      • Olishan_siitä

        voinutkin muuten jotain tullakkin mutta punikki isällä oli hätä ja hyvä mieli ja sekaan lorahti aimo annos kusta.


    • Aapo_Piippo

      Kiitos, että osit tämän asian esille. Lisäksi kannattaa muistaa nämä maaseudun "gulassiparonit". He olivat ahneita maajusseja, jotka keinottelivat elintarvikkeilla puutteesta ja sodasta kärsivässä maassa. Yhdessä vaiheessa valtiovalta jopa harkitsi, että maajusseilta pakkolunastetaan elintarvikkeita, koska maajussit olivat kieltäytyneet myymästä niitä normaaleilla hinnoilla.

      Tällaista hädänalaisen tilan ja puutteen hyväksikäyttöä ei voi hyväksyä!

      • heh-heh-heh-

        Kiitos, että osit tämän asian esille."

        heh..heh..

        vastaus itselle.

        Kiitos..kiitos!


      • Anonyymi

        sota aikana oli luovutusvelvollisuus pelto hehtaarien mukaan joten millä keinottelit
        kun tarkastaja kävivät laskemassa karjan ja arvioimassa vilja varastot lisäksi oli
        halkojen luovutuspakko


    • varmatieto

      Kannattaa muistaa, että alustajan isä taisteli Neuvostoliiton joukoissa.

      • varmatieto

        Alustajan isä taisteli kyllä itsenäisen Suomen joukoissa. Sinun isäsi taas lienee ollut käpykaartilainen tai jonkinlainen viidennen kolonnan mies.


      • Anonyymi
        varmatieto kirjoitti:

        Alustajan isä taisteli kyllä itsenäisen Suomen joukoissa. Sinun isäsi taas lienee ollut käpykaartilainen tai jonkinlainen viidennen kolonnan mies.

        lueppa Salaman tekele siinä näkijä missä tekijä ja netistä Sakari Selinin
        jutut Tampereen rintamalta 1944


    • Kesselimaha

      JR 7:n komentaja A. E. kuulemma kannusti joukkojaan henkilökohtaisesti.

      Paavo Rintala Sodan ja rauhan äänet, Otava 1967

      Sivut 197-198: "Meitä palasi toistakymmentä JR seitsikon miestä sotasairaalasta ja meidän mukana tuli täydennysmiehiä rykmenttiin. Komentaja otti meidät vastaan ja jakoi kahtia niin kuin vuohet ja lampaat. Komentaja oli muutenkin aika jyrkkäpuheinen mies. Nyt se piti puhuttelun täydennysmiehille ja halusi kai kasvattaa niiden moraalia, kun ne tulivat suoraan siviilielämästä sotaan."

      Se puhe alkoi näin: "Te Pohjanmaan miehet, te kesselimahat, te viljanpiilottajat! Nyt te jouduitte sellaiseen paikkaan, että jos vihollisen luoti ei satu, niin oma luoti sattuu varmasti!"

      Pikkuisen muuttuu kuva koko kansan "sotasetä-Aatusta", joka vanhoilla päivillää äityi hyvinkin isänmaalliseksi sankarihahmoksi ja veteraanien ikoniksi. Oikeasti Aatu oli sotilaan surma, kummalla puolen linjaa ne sitten olivatkin!

      Rantahurrit pakeni sankoin joukoin Uumajan lohkolle 1944 keväästä alkaen ja sotilaskarkureiksi luokiteltavia siellä olikin noin 800 ja heistä 2/3 osaa eli 600 oli kotoisin RUOTSINKIELISELTÄ POHJANMAALTA.

      Rantahurreihin EI ole luottamista!

      • Persurupujen

        jorinoihin kannattaa aina suhtautua erinomaisen suurella varauksella. Ne on isä Timo joukkoineen opettanut valehtelemaan kaikesta.


      • Anonyymi

        Munsalan soutukerho toimi aktiivisena vuosina 1939-44


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Munsalan soutukerho toimi aktiivisena vuosina 1939-44

        Närpioläiset oli myös aktiivisia soutajia
        Niitä ei edes vaadittu sotaoikeuteen sodan jälkeen


    • Kesselimaha

      Jukka Kulomaan Käpykaartiin? -väitöskirjan mukaan Ruotsin Uumajassa oli keväällä 1945 peräti 800 sotilaskarkuriksi luokiteltavaa suomalaista miestä ja näistä 3/4 osaa eli 600 oli kotoisin Suomen ruotsinkieliseltä Pohjanmaalta!

      Käpykaartiin? -kirjan luvussa Karkuruus Ruotsiin lisääntyy, sivut 337 - 348, kerrotaan lyhyesti mitä länsirannikolla tapahtui. Syytä runsaaseen sotilaskarkuruuteen on haettu milloin uskonnollisista- tai poliittisista syistä ja tietysti pasifismista ja vuoroin tutusta kielestä lahden takana ja lyhyestä matkasta turvaan. Kirjoissa puhutaan Munsalalaisuudesta.

      Munsalasta ja sen naapurikunnista lähdettiin 1944 "lännen teille" todella runsain joukoin. Sotilaskarkureita oli kesällä 1944 melkoisesti tällä rannikon "isänmaallisuusvyöhykkeellä" eli Suomen ruotsalaisten asuttamalla rantakaistaleella, joka on noin 300 km pätkä Vaasan kahtapuolen eli Kokkolasta Kristiinankaupunkiin ja siitä hieman ohi eli aina Siipyyhyn saakka.

      Tarkennan tuon lukeman oikeaksi eli 3/4 osaa 800:sta tekee sen 600

    • Rantaruotsalainen

      Kulomaan Käpykaartiin? -kirjan sivulla 342 kerrotaan kesällä 1944 Närpiöstä kutsutun 40 1907-1908 syntynyttä miestä aseisiin ja vain kymmenen noudatti kutsua!

      Sivulla 343:

      "Erään alun perin Pietarsaaressa kootun tykkipatterin postin erikoistarkkailu paljasti, että yksikössä oli keskusteltu jo toukokuussa (1944 lisäys tämän kirjoittajan) yleisesti Ruotsiin menosta ja myös suunniteltu tällaisia hankkeita, koska taistelua "Hitlerin puolella" pidettiin turhana. Suurelta osin ruotsinkielisen 17. Divisioonan postissa pantiin merkille heinäkuussa (1944) "sangen räikeää epäisänmaallisuutta: isänmaakäsitteelle nauretaan, hallituksen jäseniä solvataan, kotiväkeä kehotetaan pakenemaan Ruotsiin, jonne luvataan tulla itse perässä... Katkeruuden ja karkuruuden eräänä katalysaattorina pidettiin ruotsinkielisten asevelvollisten sijoittamista suomenkielisiin yksiköihin, joissa nämä olivat joutuneet syrjittyyn asemaan."

    • tsuhnauttaja
      • Anonyymi

        punikeilla on edelleen ohjelmassa tapa talonpoika päivässä 1970 koska 1918
        punikkiterrori ei saanut isäntiä kaikkia murhatuksi jota kaunaa puretaan edelleen


    • UumajanSouturit

      Sotilaskarkureita, käpykaartilaisia vai kaukopartiomiehiä? Päättele itse.

      "Matkalaiset olivat etupäässä rintamajoukoista tai muualle sijoitetuista yksiköistä karanneita, lomilta, sairaalasta tai toipumislomalta palaamatta jääneitä ja kesällä palvelusmääräyksen saaneita vanhempia miehiä. Esimerkiksi Närpiössä kesäkuussa palvelusmääräyksen saaneista noin neljästäkymmenestä vv. 1907-1908 syntyneestä vain kymmenen kerrottiin noudattaneen kutsua."

      Jukka Kulomaan Käpykaartiin? -väitöskirjan (Karkuruus Ruotsiin lisääntyy -luku, sivut 337 - 348, katso erikoisesti kirjan sivut 337-341), mukaan Ruotsin Uumajassa oli keväällä 1945 peräti 800 sotilaskarkuriksi luokiteltavaa suomalaista miestä ja näistä 3/4 osaa eli 600 oli kotoisin Suomen ruotsinkieliseltä Pohjanmaalta!

      Tässä on Kulomaan Käpykaartiin? -kirjasta yhtäjaksoinen pätkä s. 340-341 sivuilta:

      Sivulla 340:

      "Tulevalle kehitykselle enteelliseksi osoittautui kuuden Munsalasta lähteneen sotilaan onnistunut pakomatka Merenkurkun yli vuodenvaihteessa 1943-1944. Miehet saapuivat uudenvuodenyönä veneellä Holmön lähellä olevalle Fjädereggenin majakalle, kertoivat palvelleensa Syvärin rintamalla ja olevansa väsyneitä sotaan. Lehtiuutisten välityksellä asia tuli sittemmin tunnetuksi myös Suomen puolella. Myöhemmin kevään kuluessa luvattomat rajanylitykset alkoivat nimenomaan Merenkurkun alueella huomattavasti lisääntyä sen jälkeen, kun yleiseen tietoisuuteen oli tullut, että ylipäässeitä ei palautettaisi takaisin. Uumajaan perustetulla vastaanottoleirillä kerrottiin toukokuun puolivälissä olleen noin 70 henkeä ja KUUKAUDEN loppuun mennessä valtiollisen poliisin Vaasan osasto arvioi toimipiirinsä kautta lähteneiden luvun nousseen jo toiselle sadalle. Sotilaskarkureiden ohella pakolaisten joukossa oli myös siviiliväestöä.

      Vielä jyrkempään kasvuun luvaton liikenne lähti kesällä, kun taistelut rintamilla olivat alkaneet. Heinäkuussa Ruotsin viranomaiset ilmoittivat saapuneiden kokonaisluvuksi jo noin tuhat (1000), joista vajaa puolet oli Valpon arvion mukaan sotilaskarkureita. Pohjanlahden rannikon metsissä ja saarissa tiedettiin piileskelevän lisää väkeä odottamassa otollista ajankohtaa ylimenolle ja öiden elokuussa pimennyttyä alueelle kerrottiin levinneen "oikein Ruotsiin lähtemisen vimma". Liikehdintä heijastu veneiden hontojen voimakkaana nousuna, ja jotkut veneen omistajat näkivät kuljetuksissa myös mahdollisuuden sievoisiin ylimääräisiin ansioihin. karkureiden kertomusten mukaan matkasta saatettiin enimmillään veloittaa kymmenenkintuhatta markkaa.

      Ylimenneiden tarkkaa määrää ei saatu selville, sillä kaikki eivät ilmoittautuneet naapurimaan viranomaisille, vaan jäivät piilottelemaan sukulaisten tai tuttavien luo. Osa loikkareiksi epäillyistä saattoi tosiasiassa oleskella edelleen kotimaassa.

      Sivu 341:

      Sotilaspiirien syksyllä 1945 laatimien luetteloiden mukaan - ne ovat tässä paras ja kattavin lähde - Ruotsiin paenneiden sotilaskarkurien luku kohosi vuoden 1944 alusta lukien noin 800:aan, joista vajaat 80 ajoittui tammi-toukokuulle, noin 660 kesäkuun alun ja välirauhan (19.9.) väliselle jaksolle ja noin 50 myöhempään Lapin sotaan. Pakoajankohta jää tuntemattomaksi noin 130 miehen osalta, mutta on todennäköistä, että pääosa heistäkin on karannut juuri kesän ja alkusyksyn 1944 aikana. Noin kolme neljäsosaa (3/4) luetteloihin merkityistä oli kotoisin Pohjanmaan ruotsinkieliseltä alueelta. Kun mukaan otetaan kaikki sellaiset tapaukset, joita ei ole nimeomaisesti merkitty ennen vuotta 1944 tapahtuneiksi, todetaan Närpiöstä lähteneen lahden toiselle puolelle ainakin 120 miestä, Munsalasta 85, Korsnäsistä 67, Koivulahdelta 57, Vaasasta 43, Oravaisista 32, Raippaluodosta 20, Mustasaaresta 28, Vöyristä 28, Pietarsaaresta 25, Siinpyystä 22, Maalahdelta 20 ja vähintään kymmenen lisäksi ainakin Luodosta, Petolahdelta, Sulvasta, Pietarsaaren pitäjästä, Uudenkaarlepyyn pitäjästä ja Kristiinankaupungista.

      Matkalaiset olivat etupäässä rintamajoukoista tai muualle sijoitetuista yksiköistä karanneita, lomilta, sairaalasta tai toipumislomalta palaamatta jääneitä ja kesällä palvelusmääräyksen saaneita vanhempia miehiä. Esimerkiksi Närpiössä kesäkuussa palvelusmääräyksen saaneista noin neljästäkymmenestä vv. 1907-1908 syntyneestä vain kymmenen kerrottiin noudattaneen kutsua."

      Munsalan souturit eli varsinaiset sotilaskarkurit, TOP 12 oli tässä järjestyksessä

      Kulomaan Käpykaartiin? -kirjan mukaan, sivulta 341

      1. Närpiö 120

      2. Munsala 85

      3. Korsnäs 67

      4. Koivulahti 57

      5. Vaasa 43

      6. Oravainen 32

      7. Raippaluoto 28

      8. Mustasaari 28

      9. Vöyri 28

      10. Pietarsaari 25

      11. Siinpyy 22

      12. Maalahti 20

      Lisäksi vähintään 10 karkuria: Luoto, Petolahti, Sulva, Pietarsaari, Uusikaarlepyy ja Kristiinankaupunki.

    • Paavo_Väyrynen

      Tietty rintamakarkuruus on ominaista myös nykypäivän kepuleille. Kepulaisille syy on aina muissa. Syy on kepulaisen mielestä yleensä edellisessä hallituksessa tai jopa intergalaktisessa Kepun vastaisessa salaliitossa...

    • Sotkamon_jymy

      Täyttä asiaa.

    • sinimemristi

      Kummallakohan seudulla on siemennetty aloittajan kaltaiset: Tampereen eteläpuolella vai täällä maalla? Ei kannattaisi huudella kun ei ole olkapäitä!

    • nythågasin

      Tuon takia kepu siis kannattaa pakkoruotsina... helpompaa vaihtaa Uumajan prikaatiin!

    • 818

      Mistähän nuo aloittajan "tiedot" mahtavat olla peräisin?
      Totuushan on se, että osa kommunisteista (ja heistäkin vain osa) kuului tuohon käpykaartiin.

    • todellahuolestenut

      Paljonko luulette että asunnon hinta laskee kaupungissa, jos paljastuu

      että naapurina on Kepu? Voiko asuntokauppa kokonaan tyssätä kepulaiseen?

      Minkälaista häiriötä kepu voisi pahimmillaan aiheuttaa talossa?

      • Meidänkin_taloyhtiöön

        muutti yksi punikki ja kun kuulimme siitä aloimme välittömät häätötoimet. Kesti liki kaksi vuotta ennenkuin se saatiin ulos yhtiöstä. Nyt on huolella selvitetty ostajien taustat.


    • Suomalaisten

      tilallisten, mökkiläisten ja metsureiden pojat pelastivat käytännössä tämän maan. He olivat ainoita, jotka olivat tottuneet olemaan ulkona kelillä kuin kelillä ja vielä taistelemaankin.

      • StadinRykmentti

        Eihän Helsingistä saatu kasaan kuin yksi rykmentti jatkosotaan. Muut luokiteltiin rintamalle sopimattomiksi.

        Niinhän se olisi nykyisinkin, ei kunnon sotilaita löydy Stadista


      • sgw2wh
        StadinRykmentti kirjoitti:

        Eihän Helsingistä saatu kasaan kuin yksi rykmentti jatkosotaan. Muut luokiteltiin rintamalle sopimattomiksi.

        Niinhän se olisi nykyisinkin, ei kunnon sotilaita löydy Stadista

        Aivan se oli kuuluisa ässärykmentti.


      • Anonyymi
        sgw2wh kirjoitti:

        Aivan se oli kuuluisa ässärykmentti.

        Ässärykmentti on kuuluisa - suurimmasta joukosta kieltäytyneitä. Assärykmentti kieltäytyi jatkamasta Itä-Karjalaan. On edelleen Suomen ennätyksen omaava kieltäytyjien määrässä, ellei Pärmin pataljonaa lasketa.


    • todellahuolestenut

      Tiedättekö rahamääriä paljonko KAUPUNGEISSA asunnon hinta voisi laskea kun
      ostaja saa tietää että talossa tai portaassa asuu Kepu tai punavihreä
      ja saako ne sanottua jotenkin irti jos tulee vuokralaiseksi?

      • OstaKallista

        Kannattaa ostaa asunto kalliilta alueelta, esimerkiksi Lehtisaaresta tai Eirasta. Ei muuta naapuriin Kepu eikä punikki. Jos ostaa slummialueelta esim Paloheinästä, jossa asuu kaikenkarvaista puliveivaria, niin voi olla varma, että asunnon hinta tippuu


    • itse_olet_käpykaarti

      Missä sinä olit kun kansa taisteli? Jos et ollut rintamalla, sinulla ei ole mitään oikeutta kirjoittaa tuolla lailla osasta kansaa.

      • Anonyymi

        meidän torppamme pojista oli 6 rintamalla ja naisista 3 lottana ja 1 hevonen sodassa


    • PitkäMuisti

      Tämä on hyvä muistaa myös tänään Puolustusvoiman lippujuhlapäivänä, joka on samalla myös Suomen marsalkka C.G.E. Mannerheimin syntymäpäivä.

    • KepuPettääAina

      Käpykaartissa kepulaiset ovat tänäkin päivänä, jos vastuunkantajia haetaan.

      Kepulaisella syy on aina edellisessä hallituksessa tai intergalaktisessa Kepun vastaisessa salaliitossa.

      • tarkkanäköinen

        Kyllä se on niin , että punikkipojan isä tai isoisä oli vankilassa sodan aikana , eihän punikkia rintamalle voinut lähettää, Suomalaisia olisivat selkään ampuneet . Totuus ei pala tulessakaan , ei edes ryssän helvetissä.


      • Hyvä.Suomi
        tarkkanäköinen kirjoitti:

        Kyllä se on niin , että punikkipojan isä tai isoisä oli vankilassa sodan aikana , eihän punikkia rintamalle voinut lähettää, Suomalaisia olisivat selkään ampuneet . Totuus ei pala tulessakaan , ei edes ryssän helvetissä.

        Lapsellista höpötystä. Kaikki Suomen pojat aatteesen katsomatta puolustivat yhdessä Suomea sodissamme. Älkää siis puheillanne häpäiskö sankari vainajiamme.


    • Juha_Sipilä

      Itsenäisyyspäivän tullessa tämä on hyvä tuoda nuorempienkin polvien tietoon.

    • yäkyäkyäk

      Maajussien toiminta oli häpeällistä, mutta sellaistahan on nykyisinkin agraaripuolue Keskustan toiminta.

    • 6534643

      Mustaa pörssiä maalaiset kyllä harrastivat, niin kyllä itsekin olisin tehnyt.

    • itärjaPitää

      Vanha jankkaushan tämä on. Siitä huolimatta suosittelen lukemaan sellaista kirjaharvinaisuutta kuin "Vapautemme hinta", ko. eepoksesta on luettavissa jokaisen talvisodassa kaatuneen perustiedot... ja kuinka ollakaan on kaatuneiden määrä itärajan ihmsillä muutaman kerran korkeampi kuin länsilusmuilla. Vaikkapa minun esi-isien Ristijärveltä (asukasmäärä noin 2000) vs. Turku (as. 170 000), tsekatkaa ja hämmästykää siitä, että mitkä heimot siellä tositoimissa olivat.

      • saa55_ttaa_olla

        Niin siinä taisi tosiaan käydä, että itäsuomalaiset ja lappalaiset hoiti sotimisen ja muut puhumisen.


    • Karuula_Hekvist

      Aloitus kannattaa nostaa itsenäisyyspäivän jälkeen uudelleen tänne. Opiksi ja varoitukseksi.

    • erpenos

      Kepulainen ovat tunnettuja vastuunpakoilijoita.

    • Hiohihihihiii

      Vastauksena sotaveteraanikirjoitus haasteeseen.

    • kyllätiedetään

      Kepulaisethan on aina ollut riistäjiä ja lintsaajia. Ensin lintsataan sotahommista ja sitten yritetään alkaa herrakansaksi ja riistetään rehellistä työmiestä ja eletään ilmaiseksi työmiehen veroeuroilla ja syljeskellään kattoon odotellessa uusia tukiaisia ja selataan uuden traktorin esitteitä. Välillä ryypätään ja mässätään ajan kuluksi ja käydään mersulla baarissa! Vähän niinkuin mannet!

      • Anonyymi

        Näin juuri minä maajussin teen, mistäs sen tiesit ?


    • Hävetkää_perkeleet

      Sitten näitä saatanan käpykaartilaisten jälkeläisiä on elätetty toisten maksamilla tuilla kohta 70 vuotta. Uskomattomia paskahousuja aina olleet maajullit, sitten vielä ilkeävät puhua isänmaallisuudesta, jos isämaa olisi jäänyt näiden paskahousujen puollustettaviksi olisimme nyt Venäläisiä...siitä lienee Kepulaisten kiima venäjään saanutkin alkunsa onhan siellä Putinin trolli Esko Aho nytkin suomea venäjään kampeamassa.

    • trumpinverot

      Niin mitä sitten.
      En ole kepulainen enkä sellaiseksi ikinä itseäni tunne vaikka maalta olenkin.
      Se ja sama sitten me hävittiin, torjunta voitoista huolimatta, eikö?.

      Se vaan että mitä siitä olisi tullut ellei siellä olisi ollut Etelä-pohjanmaan vakeä tykin ruokana ja tapettavana , kovia vihaamaan kommunismiä tunnetusti, eikö?.

      Nytkin täällä ymmärtämättömien persuuskovaisten jokin satavuotinen punikkiviha pukkaa vaikka taata ja sen veljet olisivat halunneet jonkinmoisia elinoloja ja pakkotyön kohtuutta eli ihmis-oikeutta silti ehkä rikkaiden kustannuksella siis ahneuden ansiostahan rakennettu parempiosaisuus on aina, ihan aina, joltain pois, eikö?.

      • Anonyymi

        demarit äänestivät itsenäissyysjulistusta vastaan 1917 ja aloittivat terrorin ja
        kapinan venäläisen sotaväen aseilla ja avulla remurit haluusivat jäädä
        kasakan piiskattaviksi maamme oma hallitus teki työaaikalait ja maauudistuksen mutta
        siitä huolimaatta remurit jatkoivat riehumistaan ja kansan lehti kirjootti että
        kaikki yli 12 vuotiaat valkooiset pitää murhata kansanmurhahan punikeilla oli tavoite


    • pakkapaula

      Eihän ne minua teurasta sillä olenhan SNSnseurasta.
      Terveisin P Lehtomäeki

    • mertsipoika

      Kiuruvedellä sotaisat suojeluskuntalaiset maatilojen isännät jäivät porukalla vahtimaan paikallisia siltoja, ettei niitä kukaan varastaisi. Ja kun tappamaan piti päästä, ammuttiin VR: virallinen ratavartija Pehkonen työmaalleen. Ampuja ei saanut muuta rangaistusta kuin valkoisen ruusun ritarikunnan suurristin kylkiluiden kera.

    • näinonnäppylät

      Joo ja suojeluskuntalaiset kiihkoissaan kyydittelivät ihan rehellisiä isänmaallisia ihmisiä rajalle kun porukalla raukat uskalsivat! Kun paikkakunnista puhutaan niin näin kävi Äänekoskellakin ja muuallakin Keski-Suomessa!

      Joo ei siellä kolhooseissa ja sovhooseissa ole saanut muita tukiaisia kuin kaalisoppaa ja vesimelooneja, ahkerimmille työkommuuneille ja niiden johtajille annettiin tinatähti jota nimitettiin työnsankarin mitaliksi! Repikää siitä käpykaartikepulaiset!

    • Faktaapukkaa

      Samanlaista vastuun pakoilua se on kepulaisten touhu myös nykyisin.

      • Kyllähän kepulisti vastuuta ottaa, muiden harteilla ja kukkarolle.


    • Uppist

      Up

    • Uppist

      Up.

    • Uppist

      Up..

    • Terrafamez

      Suomen täyttäessä 100 vuotta, kannattaa palauttaa mieliin historian faktoja.

    • Anonyymi

      Sipilä on esimerkki nykypäivän käpykaartilaisesta. Heti liikutaan pakoon, jos vastuunkantaja tarvittaisiin.

      • Anonyymi

        Sipilä hoiti mallikkaasti työnsä pääministerinä, eikä ole minnekään luikkinut pakoon, toivottavasti kansan valitsema "parempi" seuraaja osaa ottaa senhuomioon


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Sipilä hoiti mallikkaasti työnsä pääministerinä, eikä ole minnekään luikkinut pakoon, toivottavasti kansan valitsema "parempi" seuraaja osaa ottaa senhuomioon

        No siinähän kommentti. Vai ei Sipilä muka luikkinut karkuun? Raukka mulkku riistäjäpaskiainen se oli. Tyri kaiken ja läksi käpykaartiin.


      • Anonyymi

        punikit ryöstivät mukaansa Neukkulaan maamme rahavarat ja nyt ne antavat
        rahamme Italiaan


    • Anonyymi

      Kepu on yhteiskunnan syöpä.

    • Anonyymi

      Sotien aika demarit taistelivat SDP:n puheenjohtaja Otto Ville Kuusisen johdolla Stalinin joukoissa.

      Tanner jäi kiinni mustanpörssin kaupoista. Häntä varmaan tarkoitetaan aloittajan viljelijällä?

      • Älä puhu paskaa. Reservin Luutnantti ja sodan jälkeen kommunistien kukistaja Unto Varjonen palkittiin kolmella Vapaudenristillä.


      • Anonyymi

        Kyllä sillä 'Berliinin torilla' käymistä harrasti rintaman ulkopuolella ja rintamalla isännät. Haanpää meni tyhmyyksissään kirjoittamaan tästä Yhdeksän Miehen Saappaissa. Huvittavin näky oli varmaan saksalaisille poromies Aslakin kaupanteko. Valtion muoonaahan ne 'aseveljille' myi.


    • Mitä se ryssä siinä oikein vinkuu ?

    • Anonyymi

      Mikäs punikki täällä oikein tällaisia pölisee? En ole kuullutkaan moisesta valheesta. Onpa punaisella ihmisellä hyvä mielikuvitus.

    • Anonyymi

      Simo Häyhäkin oli maajussi tietääkseni eikä hän pakoillut missään.

      • Anonyymi

        Kyllä ne oli ne proletaarit joissa näitä pakoilijoita oli.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kyllä ne oli ne proletaarit joissa näitä pakoilijoita oli.

        Näkyy vasemmistolainen kommunistinen propakanda nostavan päätään. Kotikyläni vanhoista isännistä oli veteraaneja jokainen ja heitä oli noin 40. Sankarikuoleman kohtasi heistä 9. Invalideja puolet ,joista osalla 90% ja osalla pienempi invaliditeetti. Kommunisteja tiedän olleen heistä 5 ja 2 käpykaartissa ja loput epäluotettavia.


    • Anonyymi

      Kepuloiset. Sukupolvesta toiseen vastuunpakoilua.

    • Anonyymi

      Maalaisliitolais-kepulaisuus-suokusta-puolelta tulee tänne yleensä muisteluita yli sadan vuoden takaisista. Sinä lähempänä tätä päivää.

      • Anonyymi

        väinö linna oli punikkikapinan aikana 9 vuotias joten kirjat eivät ole historiaa
        vaan muiden teoksista lainattua


    • Anonyymi

      Te Pohjanmaan miehet, te kesselimahat, te viljanpiilottajat!

      JR 7:n komentaja A. E. kannusti joukkojaan, kuten kaikki tietää. Kuinka hän sen teki? Siitä kertoo erään tyylinäytteen tämä kirja.

      Paavo Rintala Sodan ja rauhan äänet, Otava 1967

      Sivut 197-198: "Meitä palasi toistakymmentä JR seitsikon miestä sotasairaalasta ja meidän mukana tuli täydennysmiehiä rykmenttiin. Komentaja otti meidät vastaan ja jakoi kahtia niin kuin vuohet ja lampaat. Komentaja oli muutenkin aika jyrkkäpuheinen mies. Nyt se piti puhuttelun täydennysmiehille ja halusi kai kasvattaa niiden moraalia, kun ne tulivat suoraan siviilielämästä sotaan. Se puhe alkoi näin: Te Pohjanmaan miehet, te kesselimahat, te viljanpiilottajat! Nyt te jouduitte sellaiseen paikkaan, että jos vihollisen luoti ei satu, niin oma luoti sattuu varmasti!

    • Anonyymi

      Jermo Teräsmyrskyssä loppuun asti kertoo samaa.

      Aake Jermo: Teräsmyrskyssä loppuun asti. Äyräpään-Vuosalmen suurtaistelu kesällä 1944, Otava 1980

      Tämä kirja kertoo samanlaisen tarinan sivuilla 307-310 Jyvänpiilottajien paluu. Myös sivulla 297-298 Ehrnroothin erehdys -luvussa sivutaan samaa aihetta. Siinä Aatu haukkui sotasairaaloista palanneet uhaten ampumisella karkureita ja kätteli hiippari ja karkurit.

      Sivuilla 307-310 Jyvänpiilottajien paluu

      (Kyse oli maanviljelyslomalla olleiden parinkymmenen miehen ryhmän paluusta sekavissa olosuhteissa Vuosalmelle)

      S. 309: "Siirryttyään lomalta palanneiden eteen hän puhui tykkänään toisessa äänilajissa:

      - Sitten minä haluan sanoa muutaman sanan teille, te jyvänpiilottajat. Te olette maleksineen siellä kotiniityillänne sillä aikaa

      (s.310) kun aseveljenne ovat täällä vuodattaneet vertaan teidänkin puolestanne.Mutta nyt olette tekin joutuneet sellaiseen paikkaan, josta moni tuskin pystyy enää omin jaloin palaamaan."

      Se oli karskein ja karmein puhe, minkä Jaakko Paasonen koskaan oli kuullut.

    • Anonyymi

      Korsimo oli länsirannikkolla etsimässä kyytiä ruotsiin, pakeni rintamalla ja teki maailman ennätyksen pakonopeudessa!

      • Anonyymi

        Korsimon tekemiset Kultakummun taistelussa, Talvisodan Summassa, ei varmaan ole koskaan selvinneet. Tarvittiin Kekkosen käskyjä asian selvittämiseksi, että oliko Korsimo rintamakarkuri vai ei. Asia ei koskaan selvinnyt.

        Tunteeko kukaan Kultakummun taistelua Talvisodassa? Mistähän kirjoista löytyisi lisätietoja?


        Kultakummun taistelusta Talvisodassa:

        Oikeasti kyse on Summan murtumisen jälkeisistä tapahtumista Kannaksella helmikuussa 1940.

        Virkkusen kirja Korsimosta on mielenkiintoinen. Sivuilla 222-250 käydään läpi Talvisodan aikainen Kultakummun taistelu Kannaksella Kämärän aseman läheisyydessä. Oliko Korsimo kuormaston vääpeli ja karkasiko hän jopa Turkuun saakka?

        Korsimohan oli Suomen ruotsalainen Korsman ennen vuonna 1934 tapahtunutta nimenvaihdostaan. Kotoisin vieläpä Korsnniemeltä ja tietysti Suomen ruotsalainen...

        Nehän siellä Summassa petti muutenkin eli Arthur Wiking Lindmanin pataljoonan kohdalla Mannerheim -linjaan, siis Pääasemaan, tuli murtuma, joka johti koko Kannaksen rintaman vetäytymiseen Viipurin tasalle saakka. Se karkuruusjuttu selviää lukemalla kirja. Tai ei se oikestaan selviä... vain se selviää, ettei dokumentteja löydy riittävästi.

        Tarvittiin KePulainen sota-aikainen sensori, Kelmi-Kustaa, pesemään juttu puhtaaksi ja kas kummaa kun asiakirjatkin löytyivät "sopivasti" vaikka kaikki muut paperit puuttui sotapäiväkirjoista alkaen. Erikoista touhua johon taisi "pyhä isämmekin" sekaantua.

        Kyseessä oli siis täydennysmiehistä koottu JR 62 joka oli tuotu 14.2.1940 Kämärän aseman seudulle. Rykmentti etsiytyi asemiin 15.2.1940 sekavassa tilanteessa kun Kultakummun taistelu oli alkamassa. Korsimo kuului JR 62:n 3. pataljoonan 7. komppaniaan. 16.2. päivä muodostui sille ja koko rykmentille kohtalokkaaksi. Koska sotapäiväkirjaa tuolta ajalta ei ole, jäi epäselväksi oliko Korsimo 7. komppanian vääpelinä tuona aikana. Sotapäiväkirjan merkinnät alkaa vasta 22.2.1940 ja erikoista jutussa on sekin, että Korsimo itse muitaa jopa sotilasarvonsakin vääräksi tuolta ajalta. Hän oli siis alikersantti eikä korpraali kuten itse oli kertonut.

        VIRKKUNEN SAKARI: Korsimo Kekkosen mies, Otava, 1976, 352 s.


    • Anonyymi

      Missä kepu, siellä rikos.

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Moi vaan vielä kerran

      Kivaa päivää samalla. Kukaan ei kaipaa eikä rakasta. 💔🐺🌃🌧️☀️
      Ikävä
      328
      3766
    2. Nainen, millaisista miehistä tykkäät?

      Mielenkiinnosta kysyn 😄
      Ikävä
      232
      3318
    3. Nyt sitten ulos ihmiset!

      Älkää jumittako täällä. Menkää, näkykää ja hankkikaa kokemuksia. Ei teitä kukaan edes bongaile, jos önötätte täällä.
      Ikävä
      146
      2643
    4. Mitä jos saisit tietää että kaivatullasi

      on jo joku toinen?
      Ikävä
      111
      2151
    5. Onnea Solatie !

      On sit valittu uusi kaupunginjohtaja.No ei menny Nivala-Harju- Tapio -Pikkarainen juntan mukkaan.
      Kemijärvi
      21
      2148
    6. Naiselle varatulle

      Jos homma kariutuu kotona, niin saanko sinut ihan omakseni🙂??
      Tunteet
      16
      2007
    7. Sarvisalon kesätori

      Onpa kiva paikka. Mutta torikahvila oli suorastaan naurettavan alkeellinen ja ne voileivät,olivat kuin pienen lapsen tek
      Loviisa
      17
      1795
    8. Minun pitää tehdä jotain

      En tiedä meneekö siihen viikko vai kuukausi. Mutta jos voit odottaa, niin löydän sinut sen jälkeen kun on homma hoidett
      Ikävä
      45
      1792
    9. Hindulijat raivoavat täällä, ettei kristinuskossa

      ole itsessään mitään aitoa! No miksi sitten hyökkäilette "nollaa vastaan"? Eikö hnduilijan vaan kannattaisi pieht
      Hindulaisuus
      305
      1510
    10. Sinä oot hyvä ihminen

      Mut ehkä me ei vaa sovita yhteen :(
      Ikävä
      123
      1392
    Aihe