Aihe

Kadonneet elokuvat

zappp

Onko sellaisia kadonneeksi luokiteltuja elokuvia, joiden toivoisit ilmaantuvan jostain kätköstä elinaikanasi ja jonka haluaisit suuresti nähdä?

Laurel ja Hardy -fanina täytyy sanoa, että Hats Off vuodelta 1927 saisi löytyä äkkiä. Filmi katosi muutama vuosi ensiesityksen jälkeen, eikä sitä sen koommin ole nähty. Laurelin ja Hardyn filmi The Music Box on hieman muunneltu uusintaversio, ja Hats Offin ohjaaja on myös tehnyt uusintaversion eri näyttelijöillä joskus 40-luvulla. Olisihan se todella hienoa nähdä "uutta" Laurelin ja Hardyn klassista materiaalia vielä puoli vuosisataa sen jälkeen kun jälkimmäinen "pojista" on viimeksi täällä heilunut.

Cleopatra vuodelta 1917, aikansa suurproduktio ja kalleimpia sen astisista elokuvista. Oli myös menestys aikoinaan ja myös Theda Baran maineikkaimpia rooleja. Valitettavasti kaksi viimeistä tiedossa olevaa filmiä tuhoutui tulipalossa vuonna 1937, joten tämän elokuvan ilmestyminen jostain jäänee vain haaveeksi. Valitettavasti myös Theda Baran reilusta neljästäkymmenestä elokuvasta vain muutama on edelleen olemassa. Hän työskenteli lähes koko uransa ajan Foxille ja kyseinen "talli" oli kuulemma yksi huonoimpia, mitä tuli elokuvien säilytykseen, ja hänen Foxille tekemänsä elokuvat tuhoutuivatkin 30-luvun filmivarastotulipalossa.

Tässä kaikki, mitä on jäljellä kahden tunnin ja viiden minuutin mittaisesta Cleopatrasta:
https://www.youtube.com/watch?v=b9D8p1mI13A

Yksi etsityimpiä kadonneita elokuvia on vuoden 1927 London After Midnight, jossa häärää pääosissa Phantom of the Operasta tuttu Lon Chaney. Tämän filmin viimeinen tiedossa oleva kopio kärähti taasen MGM:n varastopalossa 1967. Vain tuotantokuvia on jäänyt jäljelle tästä pätkästä ja niiden avulla Turner Classic Movies tekikin rekonstruktion vuonna 2002.

Kyllähän niitä kadonneita filmejä aika ajoin löytyy, ja mistä sitä tietää, vaikka vielä joku printti sellaisestakin elokuvasta löytyisi, jonka kaikki tiedossa olevat kopiot tiedetäänkin tuhoutuneiksi. Pieni toivo on olemassa, vaikkakin ihan pieni.

7

<50

  Vastaukset

  • No jaa. On ihan olemassa olekuvia, joista ei ole kunnolla julkaistu. Ihmeneloset 1990-luvulta.

   • Tuo Ihmeneloset löytyy kyllä netistä, eikä ollut aivan paskakaan.


   • Ei ole kuulemma tarkoitettu julkaistavaksi.


  • Tex Willer elokuva,sitä on metsästetty mutta ei enää löydy mistään.

   • Eräs elokuva, jonka nimeä en enää kuollaksenikaan muista ja jota olen tuloksetta yrittänyt netistä kaivaa. Muistaakseni katsoin sen aikanaan joltain YLE kanavalta joskus viime vuosikymmenen alkupuolella tai puolivälissä. Elokuva oli muistaakseni Saksalainen ja perustui ihan tositapahtumiin. Siinä oli pääosassa perhe, jonka kummatkin vanhemmat olivat jollaintasolla jälkijättöisiä, ja heillä oli myös yksi jälkijättöinen pieni alakouluikäinen tytär. Isä kävi jossain työssä, äitistä en muista, ja perhe tulikin ihan kohtuu hyvin toimeen, vaikka rahaa ei kovin paljoa olekaan, ja he asuvat jossain vanhassa, muistaakseni puisessa omakotitalossa, käyttäen myös halpoja vaatteita. Mitään kovin hienoja ylellisyyksiä ei siis talossa ollut. Vanhemmat rakastivat lastaan yli kaiken, ja hoivasivat hyvin. Jos en nyt ihan väärin muista, taisi heillä olla joku avustajakin, joka avusti tietyissä arkiaskareissa ja muissakin asioissa. Perheen idyllin katkaisee myöhemmin viranomaiset, joiden mielestä lapsen kehitykselle olisi parempi sijoittaa hänet erääseen täysin terveeseen ja hyvässä asemassa olevaan hyvätuloiseen/rikkaaseen perheeseen, jossa on myös muitakin lapsia. Näin tapahtuukin.

    Vanhemmat saavat kuitenkin joskus myöhemmin luvan käydä tapaamassa lastaan adoptio perheen luona, mutta he huomaavatkin, että tyttö on lähes täysin vieraannutettu omista vanhemmistaan. Tytölle on puettu hienot vaatteet, ja hänellä on paljon hienoja ja kallita leluja, eikä tämä ota enää kontaktia vanhempiinsa samalla tavalla kuin ennen. Tilanne masentaa vanhempia niin paljon, että eräänä yönä isä istuu surun ja syyllisyyden murtamana olohuoneen penkillä, edessään pöydällä juomalasi, johon on sekoittanut muistaakseni yliannostuksen unilääkettä tai jotain vastaavaa. Äiti saapuu kuitenkin paikalle hädissään ja saa lopulta miehensä luopumaan itsemurha aikeesta. Myöhemmin vanhemmat päättävät aloittaa oikeustaistelun, ja ottavat yhteyttä naisasianajajaan, joka lopulta suostuu auttamaan heitä vaikeassa ja surullisessa tilanteessa. Asia eteni muistaakseni lopulta jopa ihan Euroopan Ihmisoikeustuomioistuimeen asti, ja kaikenlaista tapahtui. En enää muista että mihin päätökseen tuomioistuin lopulta tuli, oliko myönteinen. Sen ainakin muistan, että viimeisessä kohtauksessa pikkutyttö vaan kylmästi kävelee yksinään päättäväisin mielin adoptiovanhempiensa talosta pois, muistaakseni näiden sitä näkemättä, ilmeisesti omien vanhempiensa luokse. Näyttelijät olivat elokuvassa erittäin hyviä.


  • Mikähän mahtaa olla elokuvan nimi? Olen katsonut leffan joskus n. 10 v sitten ja muistan siitä vain pätkiä..osaksi ainakin kuvattu Pariisissa ja oliskohan pääosissa ollut Sharon Stone..? no kuitenkin tää oli joku trilleri. Pääosissa joku nainen, joka laittoi itsensä välillä erinäköiseksi peruukilla ja käveli kaupungilla pelottavasti :) mitään muuta muistikuvaa ei ole mutta hyvä elokuva oli. Olipas hyvät vinkit D)

   • Kyseessähän tietysti on Stanley Kubrickin postuumisti ohjaama kulttielokuva Walking On The Streets Of Paris In A Scary Wig (2008). Sharon Stone siinä tosiaan oli pääroolissa ja elokuvan nimi alunperin oli Legs Wide Shut, koska Sharon ei tässä leffassa vilautellut. Elokuva kuvattiin minibujetilla Suomessa ja Parkanon keskusta esitti Pariisia.

    Elokuva on niin harvinainen, että se on täysin kadonnut ihmisten tietoisuudesta. Olet onnistunut katsomaan sen ainoan julkisen esityksen!

    ;P

    📼

    p.s. Saattoi tietysti olla vaikka Brian De Palman ohjaama Femme Fatale (2002) --- mistä näitä tietää gurukaan?


  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Maisa tahtoo Mikon kanssa yhteisen lapsen

   On kuitenkin kiire sillä sairaus voi paheta ja se kaataisi vauvahaaveet: "Lentoemäntänä työskentelevä mediapersoona Maisa Torppa, 29, kertoo tuoreess
   Kotimaiset julkkisjuorut
   169
   13643
  2. Maisuliini vongannut vieraalta mieheltä

   Käsi pystyyn kenelle tuli yllärinä: https://www.seiska.fi/Uutiset/Maisa-Torppa-taas-suhdeskandaalissa-Yritti-iskea-kaasonsa-miehen-ystavat-hylkasivat
   Kotimaiset julkkisjuorut
   300
   6325
  3. Jättiselvitys: He saivat 100 000 euroa Business Finland tukea

   Jättiselvitys Business Finlandin koronatuista: he saivat 100 000 euroa, yli tuhat peruutti hakemuksensa https://www.is.fi/taloussanomat/art-2000007660
   Maailman menoa
   100
   5190
  4. Turun seudulla löydetty ensimmäiset uudelleen koronaan sairastuneet

   Taitaa rokotukset mennä hukkaan, kun ei tulekaan immuniteettiä. https://www.iltalehti.fi/koronavirus/a/5039e73d-b54b-4edd-a962-a3c841d846d7
   Maailman menoa
   98
   3416
  5. Onkobmaisasta rikostutkinta päällä?

   Vauva palstalla oli lähipiirin viestit julkaistu mitä siellä täydellisessä pikku perheessä todellisuudessa tapahtuu... Aivan järkyttävää tekstiä jos p
   Kotimaiset julkkisjuorut
   206
   2692