Kadonneet elokuvat

zappp

Onko sellaisia kadonneeksi luokiteltuja elokuvia, joiden toivoisit ilmaantuvan jostain kätköstä elinaikanasi ja jonka haluaisit suuresti nähdä?

Laurel ja Hardy -fanina täytyy sanoa, että Hats Off vuodelta 1927 saisi löytyä äkkiä. Filmi katosi muutama vuosi ensiesityksen jälkeen, eikä sitä sen koommin ole nähty. Laurelin ja Hardyn filmi The Music Box on hieman muunneltu uusintaversio, ja Hats Offin ohjaaja on myös tehnyt uusintaversion eri näyttelijöillä joskus 40-luvulla. Olisihan se todella hienoa nähdä "uutta" Laurelin ja Hardyn klassista materiaalia vielä puoli vuosisataa sen jälkeen kun jälkimmäinen "pojista" on viimeksi täällä heilunut.

Cleopatra vuodelta 1917, aikansa suurproduktio ja kalleimpia sen astisista elokuvista. Oli myös menestys aikoinaan ja myös Theda Baran maineikkaimpia rooleja. Valitettavasti kaksi viimeistä tiedossa olevaa filmiä tuhoutui tulipalossa vuonna 1937, joten tämän elokuvan ilmestyminen jostain jäänee vain haaveeksi. Valitettavasti myös Theda Baran reilusta neljästäkymmenestä elokuvasta vain muutama on edelleen olemassa. Hän työskenteli lähes koko uransa ajan Foxille ja kyseinen "talli" oli kuulemma yksi huonoimpia, mitä tuli elokuvien säilytykseen, ja hänen Foxille tekemänsä elokuvat tuhoutuivatkin 30-luvun filmivarastotulipalossa.

Tässä kaikki, mitä on jäljellä kahden tunnin ja viiden minuutin mittaisesta Cleopatrasta:
https://www.youtube.com/watch?v=b9D8p1mI13A

Yksi etsityimpiä kadonneita elokuvia on vuoden 1927 London After Midnight, jossa häärää pääosissa Phantom of the Operasta tuttu Lon Chaney. Tämän filmin viimeinen tiedossa oleva kopio kärähti taasen MGM:n varastopalossa 1967. Vain tuotantokuvia on jäänyt jäljelle tästä pätkästä ja niiden avulla Turner Classic Movies tekikin rekonstruktion vuonna 2002.

Kyllähän niitä kadonneita filmejä aika ajoin löytyy, ja mistä sitä tietää, vaikka vielä joku printti sellaisestakin elokuvasta löytyisi, jonka kaikki tiedossa olevat kopiot tiedetäänkin tuhoutuneiksi. Pieni toivo on olemassa, vaikkakin ihan pieni.

13

1710

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Elsa-Pekka

      No jaa. On ihan olemassa olekuvia, joista ei ole kunnolla julkaistu. Ihmeneloset 1990-luvulta.

      • 232

        Tuo Ihmeneloset löytyy kyllä netistä, eikä ollut aivan paskakaan.


      • Elsa-Pekka

        Ei ole kuulemma tarkoitettu julkaistavaksi.


    • länkkärittttt

      Tex Willer elokuva,sitä on metsästetty mutta ei enää löydy mistään.

      • Anonyymi

        Eräs elokuva, jonka nimeä en enää kuollaksenikaan muista ja jota olen tuloksetta yrittänyt netistä kaivaa. Muistaakseni katsoin sen aikanaan joltain YLE kanavalta joskus viime vuosikymmenen alkupuolella tai puolivälissä. Elokuva oli muistaakseni Saksalainen ja perustui ihan tositapahtumiin. Siinä oli pääosassa perhe, jonka kummatkin vanhemmat olivat jollaintasolla jälkijättöisiä, ja heillä oli myös yksi jälkijättöinen pieni alakouluikäinen tytär. Isä kävi jossain työssä, äitistä en muista, ja perhe tulikin ihan kohtuu hyvin toimeen, vaikka rahaa ei kovin paljoa olekaan, ja he asuvat jossain vanhassa, muistaakseni puisessa omakotitalossa, käyttäen myös halpoja vaatteita. Mitään kovin hienoja ylellisyyksiä ei siis talossa ollut. Vanhemmat rakastivat lastaan yli kaiken, ja hoivasivat hyvin. Jos en nyt ihan väärin muista, taisi heillä olla joku avustajakin, joka avusti tietyissä arkiaskareissa ja muissakin asioissa. Perheen idyllin katkaisee myöhemmin viranomaiset, joiden mielestä lapsen kehitykselle olisi parempi sijoittaa hänet erääseen täysin terveeseen ja hyvässä asemassa olevaan hyvätuloiseen/rikkaaseen perheeseen, jossa on myös muitakin lapsia. Näin tapahtuukin.

        Vanhemmat saavat kuitenkin joskus myöhemmin luvan käydä tapaamassa lastaan adoptio perheen luona, mutta he huomaavatkin, että tyttö on lähes täysin vieraannutettu omista vanhemmistaan. Tytölle on puettu hienot vaatteet, ja hänellä on paljon hienoja ja kallita leluja, eikä tämä ota enää kontaktia vanhempiinsa samalla tavalla kuin ennen. Tilanne masentaa vanhempia niin paljon, että eräänä yönä isä istuu surun ja syyllisyyden murtamana olohuoneen penkillä, edessään pöydällä juomalasi, johon on sekoittanut muistaakseni yliannostuksen unilääkettä tai jotain vastaavaa. Äiti saapuu kuitenkin paikalle hädissään ja saa lopulta miehensä luopumaan itsemurha aikeesta. Myöhemmin vanhemmat päättävät aloittaa oikeustaistelun, ja ottavat yhteyttä naisasianajajaan, joka lopulta suostuu auttamaan heitä vaikeassa ja surullisessa tilanteessa. Asia eteni muistaakseni lopulta jopa ihan Euroopan Ihmisoikeustuomioistuimeen asti, ja kaikenlaista tapahtui. En enää muista että mihin päätökseen tuomioistuin lopulta tuli, oliko myönteinen. Sen ainakin muistan, että viimeisessä kohtauksessa pikkutyttö vaan kylmästi kävelee yksinään päättäväisin mielin adoptiovanhempiensa talosta pois, muistaakseni näiden sitä näkemättä, ilmeisesti omien vanhempiensa luokse. Näyttelijät olivat elokuvassa erittäin hyviä.


    • Anonyymi

      Mikähän mahtaa olla elokuvan nimi? Olen katsonut leffan joskus n. 10 v sitten ja muistan siitä vain pätkiä..osaksi ainakin kuvattu Pariisissa ja oliskohan pääosissa ollut Sharon Stone..? no kuitenkin tää oli joku trilleri. Pääosissa joku nainen, joka laittoi itsensä välillä erinäköiseksi peruukilla ja käveli kaupungilla pelottavasti :) mitään muuta muistikuvaa ei ole mutta hyvä elokuva oli. Olipas hyvät vinkit D)

      • Anonyymi

        Kyseessähän tietysti on Stanley Kubrickin postuumisti ohjaama kulttielokuva Walking On The Streets Of Paris In A Scary Wig (2008). Sharon Stone siinä tosiaan oli pääroolissa ja elokuvan nimi alunperin oli Legs Wide Shut, koska Sharon ei tässä leffassa vilautellut. Elokuva kuvattiin minibujetilla Suomessa ja Parkanon keskusta esitti Pariisia.

        Elokuva on niin harvinainen, että se on täysin kadonnut ihmisten tietoisuudesta. Olet onnistunut katsomaan sen ainoan julkisen esityksen!

        ;P

        📼

        p.s. Saattoi tietysti olla vaikka Brian De Palman ohjaama Femme Fatale (2002) --- mistä näitä tietää gurukaan?


    • Anonyymi

      Semmonen suomalais elokuva kun isoäidin sienikeitto, oli joskus 10v sitten youtubessa katottavana mutta nykyään poistettu/yksityinen ni ei nää mistään, tiedän että siitä on tehny joskus VHS ja dvd versioita joita sitten myyty.. jos jollain kyseistä elokuvaa sattuisi löytymään olisin valmis maksamaan siitä :)

      • Anonyymi

        Moi, mulla pitäisi löytyä tuo elokuva kyllä.
        Mitä haluaisit maksaa siitä?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Moi, mulla pitäisi löytyä tuo elokuva kyllä.
        Mitä haluaisit maksaa siitä?

        Moro! Ostin ton isoäidin sienikeitto elokuvan huutonetistä melko runsaalla hinnalla :D joten ei enää tarvetta


    • Anonyymi

      Muistaako kukaan elokuvan nimeä?
      muistaakseni rikos elokuva jossa jossain vaiheessa nainen/asianajaja antaa sellissä olevalle miehelle oven alta itsemurhakapselin tms ja mies ei ota sitä mutta elokuvan lopussa tämä edellä mainittu nainen saa /kapselin tietämättään ja kuulee sellissä olleelta mieheltä että naisella muutama tunti enää elinaikaa.

    • Anonyymi

      KLAANI tarina sammakoiden suvusta. .. Kaikki kaurismäkien elokuvat on myynnissä joka marketissa. Paitsi tämä. Miksi ? ? ?

    • Anonyymi

      Viime syksynä löytyi ebaysta ostetun projektorin mukana uusi pätkä vuoden 1917 Cleopatrasta. Pätkä on vain 40 sekunnin mittainen, mutta siitä voi hivenen nähdä, että kyseessä oli aikaansa suhteutettuna iso produktio. Aika huikeaa ajatella, että tuokin pätkä on viimeksi nähty ison yleisön toimesta yli sata vuotta sitten.

      Yhdeksän vuotta sitten haikailin kyseisen elokuvan hyvin epätodennäköisen löytymisen perään, ja nyt meillä on jo yhteensä minuutti kyseistä elokuvaa kasassa. Enää ei puutu kuin se kaksi tuntia ja neljä minuuttia, niin päästään nauttimaan koko kuva alusta loppuun. Noh, palaillaan taas ensi vuosikymmenen alussa, jos vaikka olisi löytynyt muutama sekunti lisää pituutta.

      "Uutta" Theda Baraa päälle sadan vuoden takaa.
      https://www.youtube.com/watch?v=QwPZuyF2Th0

      zappp

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 180
      1955
    2. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      52
      1878
    3. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      135
      1578
    4. Euroviisut fiasko, Suomen kautta aikain typerin esitys, jumbosija odottaa. Olisi pitänyt boikotoida!

      Tämän vuoden euroviisut on monella tapaa täydellinen fiasko. Ensinnäkin kaikkien itseään kunnioittavien eurooppalaisten
      Maailman menoa
      139
      1430
    5. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      41
      1324
    6. Nukkumisiin sitten

      Käsittelen asiaa tavallani ja toiveissa on vielä että tästä pääsee hyppäämään ylitse. Kaikenlaisia tunteita on läpikäyny
      Ikävä
      4
      1184
    7. Muistatko komeroinnin?

      Taannoin joskus kirjoitin aloituksen tänne komeroinnista eli hikikomoreista; syrjäytyneistä nuorista ihmisistä. Ehkä asu
      Suhteet
      48
      1175
    8. Naisten tyypilliset...

      Naiset ei varmaan ymmärrä itse miten karmealle heidän tavara haisee. Miehet säälistä nuolevat joskus, yleensä humalassa
      Ikävä
      10
      1143
    9. Syö kohtuudella niin et liho.

      Syömällä aina kohtuudella voi jopa laihtua.On paljon laihoja jotka ei harrasta yhtään liikuntaa. Laihuuden salaisuus on
      Laihdutus
      10
      1109
    10. Tuollainen kommentti sitten purjehduspalstalla

      "Naisen pillu se vasta Bermudan kolmio on. Sinne kun lähdet soutelemaan niin kohta katoaa sekä elämänilo että rahat"
      Suhteet
      3
      1108
    Aihe