Alkoholistien ehdoilla

Kusituulitunneli

Autotonkeskusta, kävelykeskusta. Just joo. Kauppakadulla on puolikatua varattu ryyppäämiseen. Olisikin ns. parempien paikkojen terasseja, mutta eipä taida olla. Autoillessani Anttilankatolle meinasi 100m matkalla puolenkymmentä umpihumalaista jäädä alle. Ongelma on varmaankin poistettu laittamalla rajoituskylttejä 2,3m Vuori- ja Kauppakaddun risteykseen. Takseiltakin ajo kielletty? Ei saa viedä lääkäriasemalle potilaita, eikä lonkkavaivaista vanhusta optikolle. Mitäs on vanha, vammainen tai sairas. Keskusta on suunniteltu nuorille kauniille ihmisille, heillä on rahaa ryypätä. Siitäkös äkkiä alkoholisoituu, eikä enää pikkuaivonsa ryypänneenä pääse kuin rollaattorilla terassille.
Ympäristöongelmat mietityttää myöskin kovasti. Ennen oli Sektorin takana puisto, "piikkipuisto" tuttavallisemmin sanottuna. Tämän ohi kulkiessa tuli nenään vankka virtsan sonnan ja oksennuksen haju. Nykyään tämä alue on aidattu, erään ravintolan terassiksi rakennettu. Hyvä niin. Ehkä siksi kaupunki antoikin sen rakennusluvan. Nyt tulevaisuudessa onkin mahdollista että kauniina, lämpimänä kesäaamuna ravintolakorttelin katua kävellessä, nenään pistää tiuka ammonjakin haju. Liikennetolppaan täytyy vielä laittaa kyltit, joilla kielletään alueella virtsaaminen, ulostaminen, oksentelu sekä roskaaminen. Turistitkaan eivät ehkä tykkää siitä että keskustan ominaistuokoksu on huommenvirtsan lemu.

55

178

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Upotuspeli

      Osu ja uppos. Muutama aivonsa menettänyt onkin kiteyttänyt sanomansa ja vajavaisen ajatuksnsa äärimmäisen tehokkaasti, yhteen korkeintaan kolmeen lauseeseen.

    • tori_paroni

      Työläisten jälkikasvu kuten "nussi_pulua_paska" ollut vastauksista päätellen asialla oikeana päivänä eli Suomalaisen työn Päivän aattona. Hänen vastauksistaan näemmekin oikein laadukasta suomalaista työtä !

      • ksfjklsdjgkldjg

        Olisikohan kuitenkin elämäntapatyöttömien jälkikasvu... työttömyys periytynyt jo niin monta sukupolvea ettei heistä enää kukaan tiedä mitä työnteko tarkoittaa...


    • susi_jo_syntyessään
    • ilmanalarajaa

      Kannanotoista ilmenee todellakin että kuopio on Järjen ja Viisauden keskipiste. Menipä minne päin vaan niin väki viisastuu . . .

      • lsfjsdklfjsd

        Eikös pikemminkin järjen ja viisauden pakopiste...


      • imuri-

        Kuntaliitosten myötä ko. piste laajenee...


    • pilkunviilausta

      Jos pilkulleen noudatettaisiin noita kaupungin ohjeita, niin tosiaan esim. Mehiläisestä, jos sieltä tilataan taksi heikosti liikkuvalle potilaalle, niin pitäisi sanoa että käskekää sen kävellä lähimpään risteykseen.....kiva.

      • tragol-

        Jos meinaat ettei taksilla pysty kävelykadulle ja torille esim. apteekkiin ajaa niin Kuopion kaupunki on kävellyt tieliikennelain- ja asetuksen yli. Kyseisen henkilön oikea paikka olisi työvoimareservissä peruspäivärahalla.
        Toimisto- liiketiloja on jo riittävästi tyhjillään torin nurkilla.


      • gopkodpfgk

      • jejdhdj

        No eikös sinne katolle pääse autolla ja hissillä alas?


      • 17-2
        jejdhdj kirjoitti:

        No eikös sinne katolle pääse autolla ja hissillä alas?

        Eli tillataan taksi Anttilan katolle?


      • jrjdudhd
        17-2 kirjoitti:

        Eli tillataan taksi Anttilan katolle?

        Mikä on niin suuri ero siihen, että tilattaisiin oven eteen?


      • Anonyymi
        gopkodpfgk kirjoitti:

        "Sekä kaupunki että poliisi ovat yksimielisiä siitä, että taksilla saa saattaa liikuntaesteisen henkilön apteekkiin tai esimerkiksi Mehiläisen tai Silmäaseman potilaaksi."
        http://www.savonsanomat.fi/savo/kavelykeskustan-liikennejarjestelyt-valmiit/2035612


        Mutta ei jos liikuntarajoitteinen on menossa ostoksille Anttilaan tai K-markettiin?

        Täytyy pyäräillä tai mankeloida, tangon alta


    • huhuhk

      Mistähän riittää asiakkaita noille tolkuttoman kokoisiksi tehdyille terasseille? Vappunakin olivat pääosin tyhjillään.

    • Pulituuri

      En ryyppää enää ennen tulevaa päivärahaa.

    • muutenhyvä

      Ei riitä mielenkiinto mennä terassille kattelemaan humalaisten örvellystä, ajan voi käyttää paremminkin. "Kävely-(juopottelu) kadun" voi kiertää toistakautta.

    • YönSudet

      Ei pidä mennä Itäkeskukseen, jos haju häiritsee!

    • 000000000000

      Satamatorilla pääsee hukuttautumaan vapaasti. Selvät kuin juovuskissa olevatkin. Laivureiden ehdoilla edetään, ei humalaisten.

    • anonyymi_CBn

      Hienoa että oli lehteenkin saatu juttu tästä maleksimisongelmasta. Olen tällä palstalla useaan otteeseen todennut, että Kuopion suurin ongelma ovat häiriökäyttäytyjät yleisillä paikoilla, joissa ihmiset haluaisivat rauhassa lenkkeillä koirien tai lasten kanssa. Kuopion pahimmat ''räkälät'' sijaitsevat Sokoksen taustalla ja edustalla, Sankaripuistossa ja Amarillon nurkilla, näissä on ympärivuotista häiriköintiä havaittavissa. Kesäisin ongelmana ovat erityisesti Valkeisenlammen itäranta, Kuopionlahden aallonmurtaja, Snellmanin puisto ja Satamassa Albatrossin ympäristö. Viime vuosina myös Maljalahden pelipuiston ovat kaljoittelijat sankoin joukoin vallanneet käyttöönsä. Yhden häirikköryhmän muodostavat nykyään valitettavasti myös korkeakoulujen opiskelijat, jotka eivät tunnu opiskelusta välittävän vaan riehuvat jatkuvasti haalarit päällä lumihangessa ja mutavellissä, sotkien ja rikkoen paikkoja, mm. Snellamanin puiston suihkulähteen vuosi pari taaksepäin. Kannatan kovan kurin saattamista yleiseen käyttöön siten, että huonosta julkisesta käytöksestä annettaisiin kova sakkorangaistus ja jos toiminta jatkuu niin henkilö voitaisiin toimittaa tapauksesta riippuen joko mielenterveyshoitolaan, vankilaan tai työleirille.

    • ei.ole.todellista

      Harmittavan aikaisin tänä vuonna. Vänärillä, Valkeisen rannalla, toripöydillä ja Satamassa on ollut tällä viikolla päivittäin kaljanjuojia. Sentään Snellmanin puisto säästyy nyt järjettömältä käytökseltä.

    • Anonyymi

      Järkyttävää millaiseen kuntoon julkiset paikat päästetään. Ihmiset eivät huolehdi roskikseen omia roskiaan tai koiriensa paskoja. Pahimmillaan olen nähnyt, että talosta raahataan jätesäkki roskia talon nurkalle tai puistoon ja jätetään sinne muiden kerättäväksi. Ei ole nykyihmisillä enää näköjään mitään käytöstapoja. Nykyään myös tupakat ja lasipullot viskotaan kadulle, jälkimmäiset särkyvät ja sirpaleet leviävät ympäriinsä.

    • Anonyymi

      Voisiko poliisi valvoa enemmän Tuomiokirkon ympärillä olevaa puistoa, josta on tänä kesänä tullut juoppojen ja narkkareiden Snellmanin puiston korvike? Jatkuvasti näkyy olevan penkit pullollaan räkäsakkia. Miettikää nyt, pyhän paikan vieressä.

      • Anonyymi

        Naapuri kaataa parvekkeelta roskat pihaan, kun huomauttaa se sanoo että kyllä tuuli ne vie.

        Vaikuttaa vetelltä tyypiltä!


    • Anonyymi

      Näissäkin kävelykeskustan tulevaisuudenvisualisointikuvissa oli aina nuoria ja kauniita hoikkia naisia kävelemässä viehkeästi kliinisen siistillä kadulla, aurinko paistaa pilvettömältä taivaalta, ihmisillä on hymy naamalla, yhtään juoppoa saati särettyä pulloa ei näy ja kaikki on muutenkin niin täydellistä.
      Arkitotuus on mainoskuvia paljon karumpaa ja rumempaa...

    • Anonyymi

      Taas on viime päivinä ollut kekkerit käynnissä, musiikki soi ja kalja roiskuu. Poliisia ei näy mailla halmeilla. Epäselvää on viettävätkö joutenoloaan opiskelijat vai huumeveikot.

      • Anonyymi

        keskustasta on tullut juoppojen paskahuussi.


    • Anonyymi

      Lämpimät kevätpäivät ovat koittaneet ja tutut porukat ovat löytäneet tiensä Valkeisen kaupunginpuoleisille rannoille. Musiikki soi, viina maistuu ja möly kuuluu Niiralaan saakka. Poliisi ilmoitti jopa paikallisuutisissa vahtivansa lammen ympärystä, mutta yhtään partiota en ole koirankusetusreissuilla nähnyt. Jos näen, niin mainitsen asiasta. Eivät ilmeisesti ole tietoisia, tai sitten heitä ei kiinnosta. Eihän tästä montaa vuotta ole kun tuollainen porukka oli kolkannut ikäihmisen ja vienyt häneltä omaisuuden.

      • Anonyymi

        Juopporemmien juomalauluja ei voi musiikiksi kehua.

        Juopporemmit ovat kyllä ihmeellinen asia. Vaikka viettävät erittäin terveydelle haitallista elämää niin resupekkoja näyttää aina vaan jostain sikiävän vaikka entisiä kuolee pois huomattavalla vauhdilla. Onko juopporetkujen määrä loppumaton, mistä niitä oikein sikiää??!!


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Juopporemmien juomalauluja ei voi musiikiksi kehua.

        Juopporemmit ovat kyllä ihmeellinen asia. Vaikka viettävät erittäin terveydelle haitallista elämää niin resupekkoja näyttää aina vaan jostain sikiävän vaikka entisiä kuolee pois huomattavalla vauhdilla. Onko juopporetkujen määrä loppumaton, mistä niitä oikein sikiää??!!

        Niin, mistä! Kerro, en kerro.


    • Anonyymi

      Poliisi osoitti johtamisen mallia ja komensi juopponarkit pois Valkeisen rannalta. Nyt vaan jo päivällä sama homma käyntiin huomenna ja kannattaa todeta, että puisto laitetaan kaikilta kiinni jos sääntöjä ei noudateta. Meno on mennyt aivan mahdottomaksi ja juoppoja makaa nurmikot pullollaan änkyrä kännissä!

      • Anonyymi

        Elekkee työ katella niitä pulituuriloeta vua katelkkoo ennemmin nuorija tyttölöetä! Nyt kun alakkaa tuassiisa kohtapuolliin heltteet ni niitä kävellöö vastaan sonnusttaotunneina varkkusortsiloehen ja tiukanpuolleissiin toppiloehen tahikka napapaetoloehin:D:D Ja muistakkee hymmyillä kun semmosen niättä!


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Elekkee työ katella niitä pulituuriloeta vua katelkkoo ennemmin nuorija tyttölöetä! Nyt kun alakkaa tuassiisa kohtapuolliin heltteet ni niitä kävellöö vastaan sonnusttaotunneina varkkusortsiloehen ja tiukanpuolleissiin toppiloehen tahikka napapaetoloehin:D:D Ja muistakkee hymmyillä kun semmosen niättä!

        Hei. Olen työni puolesta kierrellyt pitkin suomea ja eurooppaa ja voin sanoa, että mahdollisimman autoton keskusta on aina parhain vaihtoehto. Jos kaljoittelijat eivät aiheuta häiriöitä, niin antaa heidän nauttia olusistaan. Kaahaavat autot, isoääniset mopot ja moottoripyörät keskustassa ovat turvallisuusriski ja pilaavat fiiliksen. Kuopiolaiset ovat selkeästi ylpeitä itsestään ja kaupungistaan joten pitäkää siitä kiinni. Olen n 7kk. siellä "asunut". Ja vaikuttaisi sille, että jos mökkikaupat onnistuu niin viihdyn jatkossakin riesananne, mutta olutta en ota ;)


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Hei. Olen työni puolesta kierrellyt pitkin suomea ja eurooppaa ja voin sanoa, että mahdollisimman autoton keskusta on aina parhain vaihtoehto. Jos kaljoittelijat eivät aiheuta häiriöitä, niin antaa heidän nauttia olusistaan. Kaahaavat autot, isoääniset mopot ja moottoripyörät keskustassa ovat turvallisuusriski ja pilaavat fiiliksen. Kuopiolaiset ovat selkeästi ylpeitä itsestään ja kaupungistaan joten pitäkää siitä kiinni. Olen n 7kk. siellä "asunut". Ja vaikuttaisi sille, että jos mökkikaupat onnistuu niin viihdyn jatkossakin riesananne, mutta olutta en ota ;)

        Katohhan niät! Siinäpä tullii oekkeen rasakka ja tos kommentti! Kyllä Kuopijon kaapunti on se mualiman oekkee napa ja savonkiel tämän muan ilimasuvoemasin ja sulavin murre! Sitä kuvvuan suusttaan piästellöö ni jopa ruppee suupielet nykimmää ylöspäen sekä huastelijalla että kuulijoellakkii!


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Hei. Olen työni puolesta kierrellyt pitkin suomea ja eurooppaa ja voin sanoa, että mahdollisimman autoton keskusta on aina parhain vaihtoehto. Jos kaljoittelijat eivät aiheuta häiriöitä, niin antaa heidän nauttia olusistaan. Kaahaavat autot, isoääniset mopot ja moottoripyörät keskustassa ovat turvallisuusriski ja pilaavat fiiliksen. Kuopiolaiset ovat selkeästi ylpeitä itsestään ja kaupungistaan joten pitäkää siitä kiinni. Olen n 7kk. siellä "asunut". Ja vaikuttaisi sille, että jos mökkikaupat onnistuu niin viihdyn jatkossakin riesananne, mutta olutta en ota ;)

        Ei ole mitään logiikkaa tuossa että ennenvanhaan kun autot -oikeasti- olivat meluisia ja pakokaasut haisivat kun ei katalysaattoreita ollut, niin ketään ei haitannut se, että autoja kulki keskustassa.
        Nyt sitten kun autot ovat hiljenneet ja katalysaattorien myötä hajutkin on kaikonneet, niin nyt sitten on muka eräitä ruennut haittaamaan autot niin, että ne pyritään häätämään keskustoista pois!
        Eihän tuossa ole mitään logiikkaa joten autovihamielisyyttä on pidettävä pelkkänä perusteettomana ideologiana sekä kiusantekona!


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Elekkee työ katella niitä pulituuriloeta vua katelkkoo ennemmin nuorija tyttölöetä! Nyt kun alakkaa tuassiisa kohtapuolliin heltteet ni niitä kävellöö vastaan sonnusttaotunneina varkkusortsiloehen ja tiukanpuolleissiin toppiloehen tahikka napapaetoloehin:D:D Ja muistakkee hymmyillä kun semmosen niättä!

        mitä ihmeen nuoria tyttöjä, eihän sellaisia näy missään. Juoppoja ja muita retkuja kyllä riittää vaikka ei haluaisi niitä nähdäkään...


    • Anonyymi

      Rönössä ja Haapaniemellä ovat ryyppäjäiset jatkuneet jo koko viikon.Milloin loppunevat?

      • Anonyymi

        Ka tarkkaampa oot kirjjoo pitännä juominkiloesta:D:D Eekö nuo ennen ens vuotta tuas loppune:D:D Mut jos tulloo yhtä lämmin talavi ku viimmeks ni suattaavatpa jatkuva iliman taakkookkii:D:D:D


      • Anonyymi

        Missä muka Haapaniemellä ryypätään?


    • Anonyymi

      Mistä räkäsakki saa lisää kaljaa kapakasta tultuaan??? Tuo pitäisi ehdottomasti kieltää, ja porukka välittömästi kotiin kaupungilta. Puisto menee pilalle juuri kun se saatiin kuntoon.

    • Anonyymi

      On se vaan kivaa juoda viinaa. Juuri tuossa pullonpohjan nappasin ääntä kohti. Odottelen terassien aukeamista innolla.

    • Anonyymi

      Nyt korona aikana on todella huono homma kokoontua kaljottelemaan julkisille paikoille. Poliisille tiedoksi, että jo pari viikkoa on Valkeisella ollut joka päivä kalja juhlat meneillään. Poliisi voisi tehdä selväksi, ettei lammelle ole mitään asiaa muuta kuin lenkkeilemään. Kaikenlaisesta kokoontumisesta juopottelemaan tulisi rangaista ankarasti!

    • Anonyymi

      Koti paraspaikka juopotteluun tai tissutteluun.

      • Anonyymi

        Muistisääntö: jos sanaparin väliin ei voi sijoittaa liitepartikkelia (-kin/-kaan), sanat kirjoitetaan yhteen. Sanojen molemmat osat ovat substantiiveja. Alkuosa on nominatiivissa ja se määrittää loppuosaa.

        ParasKIN paikka.


      • Anonyymi

        Noinhan alkoholisti toimii, tissuttelee pitkin päivää. Illan tullen ei riitä tissuttelu, silloin juodaan ja kunnolla.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Muistisääntö: jos sanaparin väliin ei voi sijoittaa liitepartikkelia (-kin/-kaan), sanat kirjoitetaan yhteen. Sanojen molemmat osat ovat substantiiveja. Alkuosa on nominatiivissa ja se määrittää loppuosaa.

        ParasKIN paikka.

        Kielipolliisin elämä on vaikeeta.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kielipolliisin elämä on vaikeeta.

        Voi olla vaikeeta muutenkin, ei vain kielipoliisina kontriloiden toisia.


    • Anonyymi

      alkoholistit on jossain siunatussa tilassa, muuten ei voi käsittää sitä juopon tuuria, pulituuria, vai mitä liekään, kun voivat kovasta kolaristakin selvitä ilman kummempia vammoja, mutta selvinpäin oleva toinen osapuoli kuolee...

    • Anonyymi

      Nämä rättipäät tuolla Valkeisella, sotkivat jo toista päivää putkeen koko paikan. Mitä mahtavat ajatella luksus asunnoissa rannalla asuvat miljonäärit kun rupu-sakki pitää juhliaan heidän rahoillaan (vero rahoilla)? Rikasta ihmistä pitäisi sen verran kunnioittaa varsinkin kun vie heiltä kuukausittain heidän itse ansaitsemiaan rahoja ja ryyyppää ne. Lisäksi veroilla on kustannettu hieno puisto ja remontoitu se ASIALLISTEN IHMISTEN ja eläinten iloksi. EI PASKOTTAVAKSI. Tästä on tultava loppu jumalauta! Nuoruuus ei ole tekosyy, ei myöskään p**un tai mu**n puute että voi tuollaista elämää pitää.

    • Anonyymi

      Miten voisi saada rauhoitettua Valkeisenlammen yöllistä menoa .

    • Anonyymi

      Monilla tuttavillani on rollaattori. Kuitenkaan talvella rollaattori ei ole optimaalinen vaihtoehto. Potkukelkka olisi, mutta hiekkaa on kaikkialla.

    • Anonyymi

      Minulla on naapuri. En toki häntä tunne lähemmin. Aina aamuisin hän käy tuossa lähistön viinakaupassa.
      Ostaa, tämä eläkeläinen, Kossupullon. Sen varmaankin juo ja sitten on hiljaa, seuraavaan aamuun asti.
      Alkaa aamulla jo jopa 06:00 hirmuineen kolina, etsineekö kadonnutta Kossuaan?
      Joskus hän kuuntelee haitarimusiikkia. Siitä musiikista ei ole muuta häiriötä kuin etten voi nukkua päiväuniani kunnolla. Kuunelisi edes Ranskalaista kultivoitunutta haitarimusiikkia.
      Mutta ei. Kotimaista kuuntelee. Kotimainen menee että, humkakkaa humkakkaa. Ranskalainen KULTIVIVOITUNUT haitarimusiikki on ettei siinä ole tuota kakkaa laisinkaan. Lienee että on tuo hum.

      • Anonyymi

        Ei kossupullosta tule edes humalaan. Parhaat juovat kossupullon yhdellä huikalla.


    Ketjusta on poistettu 5 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      154
      2696
    2. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      22
      2001
    3. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      24
      1996
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      89
      1796
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      67
      1540
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      19
      1313
    7. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      37
      1202
    8. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      10
      1201
    9. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      36
      1188
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      9
      1171
    Aihe