Windows 10 Pro Insider Preview

asentui

Tänään tuli uusi suuri päivitys eli Testiversio Build 10074.

23

70

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Nyt alkaa näyttää hyvältä. Aikaisemmat kympin esiversiot olleet huonosti tableteille sopivia mutta Build 10074 muuttaa kaiken. Toimii pöytäkoneessa ja tabletissa erinomaisesti. Ja uusi selain joka tulee kantamaan nimeä Edge on lupaava. Jotkin jutut tosin kaipaavat vielä viilausta mutta perusrakenne näyttää hyvältä.

      • FormatC

        Aina kun asiat perustuu vanhaan ytimeen nimeltä NT ja on olemassa C-asema, mikään ei kuulosta lupaavalta vaan asia on asiakkaan kusettamista ja rahastamista vanhalla kusetustuotteella. Näin se menee, toivottavasti moni normaali ihminen ymmärtää tämän asian.


      • FormatC

        En ymmärrä miten joku jaksaa "hifistellä" aina samalla asialla joka pysyy ennallaan, paitsi että nimi vain vaihtuu? Kun olisi edes toimiva softa, mutta kun ei!

        Terkuuin Windowsia sitten 1993


      • piiloleikki

        No kyllähän käyttöliittymää pitää opetella joka julkaisun jälkeen, että mistä ne samat toiminnot taas tälläkertaa löytyy.


      • piiloleikki kirjoitti:

        No kyllähän käyttöliittymää pitää opetella joka julkaisun jälkeen, että mistä ne samat toiminnot taas tälläkertaa löytyy.

        No mikä tuossa nyt sitten niin vaikeeta on? Ei minulle tuota mitään vaikeuksia vaikka mittariin on jotakin jo kertynyt . . . .


      • asentui
        sutix kirjoitti:

        No mikä tuossa nyt sitten niin vaikeeta on? Ei minulle tuota mitään vaikeuksia vaikka mittariin on jotakin jo kertynyt . . . .

        Sama täällä, ei mitään vaikeuksia. Mittarissa on 72 v.


      • piiloleikki
        sutix kirjoitti:

        No mikä tuossa nyt sitten niin vaikeeta on? Ei minulle tuota mitään vaikeuksia vaikka mittariin on jotakin jo kertynyt . . . .

        Ihan turhaa muuttelua, eikä jaksa turhan takia tuota piiloleikkiä alkaa leikkimään muutaman vuoden välein. Kai tuolla saadaan henkilöstokoulutuksia järjestäville firmoille leipää. Omassa työpaikassa ei ole kauaa, kun piti tuollaiseen osallistua. Turhia resursseja, aikaa ja tupakkia palaa ihan turhaan.


      • piiloleikki kirjoitti:

        Ihan turhaa muuttelua, eikä jaksa turhan takia tuota piiloleikkiä alkaa leikkimään muutaman vuoden välein. Kai tuolla saadaan henkilöstokoulutuksia järjestäville firmoille leipää. Omassa työpaikassa ei ole kauaa, kun piti tuollaiseen osallistua. Turhia resursseja, aikaa ja tupakkia palaa ihan turhaan.

        Tämähän on vapaa maa. Kukin käyttää ihan vapaasti sitä käyttöjärjestelmää joka on itselle sopivin. Ja tietenkin sitä jota OSAA käyttää.


    • pöz

      Windows-väki (ainakin osa siitä) ei halua uutta eikä muutoksia, se kun vaatisi hiukan opiskelua.

      • häisgä

        Tarkoittaako tuo suomeksi, että "eivät halua tulla rahastetuksi" jatkuvasti kehityksen alla olevien ongelmien kanssa?


    • testingtesting

      Tulipas päivitettyä tuo "testiläppärille". En ole vielä ehtinyt kauheasti perehtyä. Edellisessä versiossa tuppasi se hakuruutu bugailemaan ja jotain hämminkiä oli myös, kun vaihtoi langattomia yhteyksiä päälle ja pois lentotilatoiminnolla.

    • Redstonea_odotellessa

      On uudistuksia ja uudistuksia. Tietoturvan paraneminen, levytilankäytön pieneneminen ja yleinen keventyminen ovat toki askel eteenpäin, mutta GUI:n taantuminen jopa W2k:ta takaperoisemmalle tasolle herättää ihmetystä. Vielä kun vaihtaa työpöydän taustakuvaksi yksivärisen taustan, niin kyllä silmiä oikein hivelee.

      Uudet, karut tekstipohjaiset asetusvalikot ovat taas luku sinänsä, kun monitasoisuuden sijasta pitää pakitella nuolella taaksepäin. Paljon pitää vettä virrata joessa kuin joessa, että kympin konsepti alkaa olla käyttökelpoinen. Mistä pääsemmekin seuraavaan uudistukseen: jatkuvaan päivittymiseen, onpa kyse sitten pienistä ominaisuuspäivityksistä tai uusista koontiversioista. Itse asiassa seuraava versio, Redstone, odottaa jo nurkan takana...

      • W10.1

        Tosi on, että kympinkin kohdalla kannattaa odottaa SP1-päivitystä ennen kuin alkaa hötkyillä käyttöönoton kanssa. Nykyään ne taitaa olla näitä x.1-päivityksiä, kuten toi Redstonekin varmaan tulee olemaan, eli 10.1.


      • aero_glass

        Kympissä pitää ottaa Aero Glass teema käyttöön, jolloin se näyttää jo paljon paremmalta kuin vista/7. 10074:ssa se itselläni oli pois käytöstä, jolloin regeditillä pitää laittaa enable blur asentoon 1. Tuolla ohjeet:
        http://www.winbeta.org/news/windows-10-build-10074-how-enable-blur-aero-start-menu
        Se huomattavasti parantaa start menun ja task barin ulkoasua. Tuleviin buildeihin ennen RTM:ää on tulossa vielä enemmän efektejä, jolloin vanhat Windowsit näyttävät vielä pahemmin vanhentuneilta.


    • samaa-kamaa-kaikki

      En huomaa juurikaan eroja Win95 ja Win10 10074 välillä, lähes samat toiminnot hieman eri paikoissa. Koska tulee vähän erilainen Windows? Että joutuis opettelemaan jotakin uutta?

      • uusi_käyttöliittymä

        Ota tablet mode käyttöön myös pöytäkoneessa, niin saat nykyaikaisen käyttöliittymän ilman samoja vanhoja työpöytäikoneita ja ikkunoita, joita on saanut tuijottaa 80-luvulta lähtien. Kyllä MS osaa innovoida ja kehittää aina uutta ja parempaa.


      • asenna_server

        Jos uutta haluaa opetella, niin asenna Windows Server Technical Preview 2 (build 10074). Siinä on paljon hyödyllisiä uusia ominaisuuksia myös verrattuna 2012R2:een.

        Se on ladattavissa suoraan MS:ltä täältä:
        http://care.dlservice.microsoft.com/dl/download/6/D/D/6DDE7201-5753-454A-A7CF-94F909E8EC05/10074.0.150424-1350.fbl_impressive_SERVER_OEMRET_X64FRE_EN-US.ISO

        Asennuksen jälkeen siinä ei ole edes graafista käyttöliittymää, ja pitää asentaa featureita kuten GUI, Desktop, audio service pitää ottaa käyttöön jne jolloin siitä saa hyvän käyttöjärjestelmän työasemaan joka toimii samalla etäkäytettävänä sovelluspalvelimena. Myös kaikki uusimmat pelit siinä toimivat yleensä ongelmitta.


    • AndroiKevyt

      Tuli päivitettyä Build 10074, tuttua rataa menee. Päivityksen jälkeen, läppäri meni hitaaksi. Taas käy samalla lailla, kun win7 päivitetään mammutiksi. En ymmärrä?, että pitää tehdä 15 GB käyttöjärjestelmä.

      • C1410

        Asensin 32-bittisen 10074:n puhtaasti vanhaan kannettavaan (C2D 2Gt 5400-HDD), ja hyvin pelaa. 64-bittinen pyörii jonkin verran raskaammin näin heikossa raudassa. Aiemmin olin asennellut uusia buildeja vanhojen päälle, ja hitaammaksi vain kävi. Lisäksi vanha build jää aina varalle johonkin old-kansioon(saa pois Disk Cleanupilla).


    • täi_tervassa

      Minulla windows 10 muuttui kanssa kovin hitaaksi, lähes käyttökelvoton, niin tahmaiseksi meni. Ei kai auta kuin odottaa seuraavaa päivitystä.

      • asenna_uudelleen

        Puhdas asennus auttaa, jos päivityksen jälkeen windows reistailee tai takkuaa.
        Yleensä riittää kun valitsee asennuksen alussa "säilytä vain omat tiedostot", eikä tarvitse täyttä puhdasta asennusta tehdä. Käyttämänsä ohjelmat joutuu asentamaan uudelleen.


    • onkokivaa

      Kepeästi pyörii, vaikka onkin suoraan vanhemman version päälle asennettu. Kone ihan peruskamaa, Intel i5-2520M 2,5GHz, 8GB muistia, 128GB SSD-levy ja nvidian perustason erillisnäyttis.

      "Taas käy samalla lailla, kun win7 päivitetään mammutiksi."

      Joopajoo, sinähän olet tainnut tänne kirjoitella noita mammuttitautitrollauksia jo pitkän aikaa. Eikö jo kyllästytä?

      • turhautumisen_estäjäkö

        No jos miehellä on tuollainen markettikone niin kannattaa varmaan kehuskella "tuollaisella peruskamakoneella".


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Takaisin ylös

    Luetuimmat keskustelut

    1. 118
      2444
    2. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      65
      2257
    3. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      16
      2011
    4. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      19
      1717
    5. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      21
      1638
    6. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      13
      1442
    7. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      15
      1393
    8. Haluan tavata Sinut Rakkaani.

      Olen valmis Kaikkeen kanssasi...Tulisitko vastaa Rakkaani...Olen todella valmistautunut tulevaan ja miettinyt tulevaisuu
      Ikävä
      27
      1383
    9. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      16
      1367
    10. Kristityt "pyhät"

      Painukaa helvettiin, mä tulen sinne kans. Luetaan sitten raamattua niin Saatanallisesti. Ehkä Piru osaa opetta?!.
      Kristinusko
      6
      1292
    Aihe