Kävin retkeilemässä isolla suolla , jossa oli

kasvaan

varvikkoa, pientä mäntyä, ojia ja hetteikköjä. Kiinnitin huomiolni hirven vasaan, joka torkkui maassa matalana miltei liikkumatta. Se oli ehkä viikon parin ikäinen tasaisenruskea ja noin metrin mittainen. Emää ei näkynyt, mutta sontakasoja oli lähistöllä ihan tuoreitakin. Vasa ei mihinkään karannut, vaikka metrin päästä mulkoilin sen suuria tummia pyöreitä silmiä.

6

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • kaikkeanäkee

      Jatkoa. Tämä tapahtui siis Varsinais-Suomessa entisen Halikon (nykyisen Salon) alueella olevassa Isorahka-suossa. Olen kerran aikaisemmin kolmisen vuotta sitten tutustunut peuranvasaan vastaavasti. Sekään ei mihinkään paennut, vaan makasi maassa matalana ja liikkumattomana, vain sieraimiaan välillä nyrpistäen. Lähistöllä jopa näätä kyttäsi kohdetta yhden kannon takaa.

      • niintietysti

        Tuollainen avuton luontokappale leimautuu helposti, jos sitä menee esim. silittämään ja niin se lähtee seuraamaan silittäjäänsä kotiin asti. Silloin se muuttuu ikäänkuin kotieläimeksi ja siitä saa elinikäisen riesan.


      • kaikkeasattuu

        Poliisi on joutunut ampumaan yhden hirvenvasan Salon alueella, kun se oli tarttunut moottoritien hirviaitaan ja mahdollisesti loukkaantunut.


      • Surullista

        Muistui mieleen hirvistä puheen ollen. Toimittaja Bettina TV:n ruotsinkielisellä kanavalla kerran kertoi tapauksesta Koskenkylässä, missä kai oli hänen kotinsa tmv. Bettina näki, että hirvet olivat joutuneet uimasille tai vasa ja emo ui perään. Jotain tällaista kertoi, en muista tarkkaan. Samoihin aikoihin kuin oli tuo Bettinan kertoma, ajoimme Koskenkylän ohi autolla ja tien pielessä oli suuri kuollut hirvi. Vaikutti aivan lähihetkinä kuolleen. Kai auto tönäissyt? Yhtään ihmistä ei lähettyvillä näkynyt, vaikka aivan siinä sillan tuntumassa hirvipolo menehtyneenä oli. Heti sillan toisella puolen silloinen suursuosittu huoltoasema. Outoa, jos autoilija esim. ei ollut huomannut suureen hirveen törmäystään. Ehkä hirvi olikin kuollut uupumukseen, jos oli juuri se veden virrassa taistellut hirviemo?


      • lintupoloinen
        niintietysti kirjoitti:

        Tuollainen avuton luontokappale leimautuu helposti, jos sitä menee esim. silittämään ja niin se lähtee seuraamaan silittäjäänsä kotiin asti. Silloin se muuttuu ikäänkuin kotieläimeksi ja siitä saa elinikäisen riesan.

        Linnunpoikanen kotiutuu ja leimautuu todella herkästi, jos pudonneen tai muun ottaa suojaansa ja hoitaa. Piipittää kuin emolleen. Tervapääskyn poikasen jouduin pelastamaan kissoja vilisevästä ruohikosta, kun ei poloinen päässyt itse mihinkään. Oli kai jo satuttanut jotenkin, vaikka vammoja ei näkynyt. Alkoi heti "kiintyä". Ikävä vain, ettei selvinnyt elossa. Itsekin kiinnyin poikaseen niin, että itku tuli, kun se kaikesta huolimatta kuoli. Eivät ne oikein ihmisen hoidossa menesty linnunpojat. Kaikki eivät vain pääse omin nokin maasta lentoon, jos putoavat eikä emo voi heitä auttaa, varsinkaan, kun kissat ja muut ahdistavat poloisia poikasia.
        Pitäkää, hyvät ihmiset kissanne taluttimissa tai sisällä. Yksi kissa tappaa kymmeniä lintuja yhdessä päivässä. Ei se nälkäänsä tapa, vaan tapansa vuoksi.


    • muttamutta

      Ne maahan pudonneet pääskysenpojat eivät ole elinkelpoisia ja joutavat petojen suuhun. Niin luonto hoitaa. Ei väliä syökö ne orava, näätä, kissa vai haukka.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä hittoa tapahtuu nuorille miehillemme?

      Mikä on saanut heidän päänsä sekaisin ja kadottamaan järjellisyytensä normaalista elämästä ja ryhtymään hörhöiksi? https
      Maailman menoa
      341
      3841
    2. En sitten aio sinua odotella

      Olen ollut omasta halustani yksin, mutta jossain vaiheessa aion etsiä seuraa. Tämä on aivan naurettavaa pelleilyä. Jos e
      Ikävä
      83
      1709
    3. Muistatko kun kerroin...

      että palelen..? Myös nyt on kylmä. Tahtoisin peittosi alle.
      Ikävä
      43
      1510
    4. Martina jättää triathlonin: "Aika kääntää sivua"

      Martina kirjoittaa vapaasti natiivienkusta suomeen käännetyssä tunteikkaassa tekstissä Instassaan. Martina kertoo olevan
      Kotimaiset julkkisjuorut
      59
      1473
    5. En vain ole riittävä

      Muutenhan haluaisit minut oikeasti ja tekisit jotain sen eteen. Joo, ja kun et varmaan halua edes leikisti. Kaikki on o
      Ikävä
      28
      1318
    6. Kuka sinä oikeen olet

      Joka kirjoittelet usein minun kanssa täällä? Olen tunnistanut samaksi kirjoittajaksi sinut. Miksi et anna mitään vinkkej
      Ikävä
      51
      1302
    7. Oon pahoillani että

      Tapasit näin hyödyttömän, arvottoman, ruman ja tylsän ihmisen niinku minä :(
      Ikävä
      58
      1285
    8. Persut vajosivat pinnan alle

      Sosiaali- ja terveysministeri Kaisa Juuson (ps) tietämättömyys hallinnonalansa leikkauksista on pöyristyttänyt Suomen ka
      Maailman menoa
      194
      1231
    9. Hei, vain sinä voit tehdä sen.

      Only you, can make this world seem right Only you, can make the darkness bright Only you and you alone Can make a change
      Ikävä
      6
      1190
    10. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      26
      1167
    Aihe